Värmestrumpor

Värmestrumpor bäst i test 2024

Bästa Värmestrumpor 2024

Värmestrumpor är ett innovativt sätt att hålla fötterna varma under kalla dagar. Dessa strumpor har inbyggda värmeslingor som värms upp för att skapa en behaglig temperatur runt fötterna. Vissa modeller drivs av batterier och kan ge upp till 10 timmar kontinuerlig värme per laddning. Syftet med dessa strumpor är inte att hetta upp strumpan så mycket att den blir varm, utan snarare att skapa en behaglig värme som håller fötterna bekväma i kyligt väder. Det finns olika märken och modeller tillgängliga på marknaden, som Therm-ic, Avignon och Lenz, vilka erbjuder olika lösningar för batteri och värmereglering. Oavsett vilken typ av värmestrumpa du väljer kan du vara säker på att de kommer att göra en stor skillnad i din komfort under kalla dagar. Ni hittar de bästa värmestrumporna för i år.

ALPENHEAT Värmestrumpa Fire Sock
Cirka Pris 1400 kr

ALPENHEAT Värmestrumpa Fire Sock

ALPENHEAT Värmestrumpa Fire Sock är en mjuk och bekväm strumpa som är utformad med ett inbyggt värmeelement på undersidan av tådelen. Den här unika funktionen gör att strumporna effektivt kan generera och distribuera värme till dina fötter, vilket håller dem varma under kalla förhållanden. Vilket verkligen fungerar när man använder dom. Jag har provat dom under ett par längre vinter vandringar och de har verkigen levt upp till mina förväntningar. Strumporna är tillverkade av 80% bomull och 20% spandex, vilket ger en fin balans mellan komfort och elasticitet. Detta materialval gör strumporna både mjuka och stretchiga, vilket bidrar till deras övergripande komfort. En annan stor fördel med ALPENHEAT Värmestrumpa Fire Sock är dess batterilivslängd. Strumporna drivs av uppladdningsbara Li-ion batterier som kan ge upp till 8-16 timmars värme. Batteriets storlek är relativt kompakt (70x30x20mm), vilket gör det bekvämt att bära utan att det blir klumpigt. Strumporna har tre justerbara värmenivåer, vilket innebär att du kan anpassa värmen efter dina behov. Detta är särskilt praktiskt för olika utomhusaktiviteter och väderförhållanden. Ett annat plus är att dessa strumpor är tvättbara i 30 grader, vilket gör dem lätta att rengöra efter användning. Observera dock att laddningstiden för batterierna är cirka 5-6 timmar, så det är bäst att ladda dem över natten för att vara redo för nästa dags äventyr.
Mycket prisvärda och billiga värmestrumpor som vi verkligen kan rekommendera.

Fördelar :Prisvärda

Nackdelar : 6 timmar laddning

Vårt betyg

Se pris
Avignon Värmestrumpa, AA-batteri
Cirka Pris 900 kr

Avignon Värmestrumpa, AA-batteri

För de som älskar att vara ute i kylan men ogillar att frysa om fötterna, är Avignon Värmestrumpa ett utmärkt val. Dessa strumpor är utrustade med en unik funktion – ett värmeelement gjort av karbonfibrer som sitter på ovansidan av tåpartiet. Denna placering av värmeelementet säkerställer en effektiv och jämn fördelning av värmen, vilket håller dina fötter varma och bekväma. Avignon Värmestrumpa drivs av 2×3 stycken AA-batterier som matar en 4.5V batteriladdare. Detta gör det möjligt för strumporna att generera tillräckligt med värme för att hålla dina fötter varma under utomhusaktiviteter. Batteridosan har också en on/off-knapp för enkel användning och energibesparing när värme inte behövs. En annan praktisk funktion är dosans placering. Den sitter i en ficka högst upp på utsidan av strumpan, vilket gör den lätt åtkomlig och diskret. Dessutom kan du förvänta dig en värmetid på cirka 6 timmar, vilket är tillräckligt för de flesta dagsturer eller utomhusaktiviteter. Ett sista plus är att dessa strumpor kan värmas upp till 60 grader. Detta innebär att de inte bara håller dina fötter varma, utan också kan bidra till att förbättra blodcirkulationen och lindra muskeltrötthet.
Sammanfattningsvis är Avignon Värmestrumpa ett robust och pålitligt val för alla som söker effektiv fotvärme under kalla förhållanden. De erbjuder en bra balans mellan komfort, hållbarhet och prestanda, vilket gör dem till ett utmärkt värde för pengarna.

Fördelar : Värmer 6 timmar

Nackdelar : Batterier köps separat

Vårt betyg

Se pris
Lenz Heat Sock 5.1 Toe Cap Slim Fit
Cirka Pris 900 kr

Lenz Heat Sock 5.1 Toe Cap Slim Fit

Lenz Heat Sock 5.1 Toe Cap Slim Fit är ett utmärkt tillskott till varje vintergarderob, särskilt för dem som fryser lite extra. Dessa strumpor är speciellt utformade för att ge optimal komfort och värme under kalla förhållanden. En av de mest framstående egenskaperna hos dessa strumpor är den förbättrade elasticiteten i vadområdet. Detta ger en stram men bekväm passform, vilket gör strumporna idealiska för aktiviteter som kräver mycket rörelse. En annan unik funktion hos Lenz Heat Sock 5.1 Toe Cap Slim Fit är Toe Cap®-värmeelementet som omsluter tåområdet både ovanifrån och underifrån. Detta robusta och flexibla värmeelement följer alla rörelser och säkerställer att dina fötter förblir varma oavsett hur kallt det är utanför. Dessutom är dessa strumpor ergonomiskt optimerade, vilket innebär att de är formade för att passa naturligt och bekvämt på foten. Detta bidrar till att minska trötthet och öka komforten under långa perioder av användning. Lenz Heat Sock 5.1 Toe Cap Slim Fit finns i flera storlekar, från 31/34 till 45/47, vilket innebär att du kan hitta den perfekta passformen för dig. De är också grå, en neutral färg som passar väl med de flesta andra kläder.
Sammanfattningsvis erbjuder Lenz Heat Sock 5.1 Toe Cap Slim Fit en kombination av komfort och värme som är svår att slå. Med deras högkvalitativa design och innovativa värmeelement, kommer dessa strumpor säkert att bli en favorit i din vintergarderob.

Fördelar : Tvättbara

Nackdelar :

Vårt betyg

Se pris
Avignon Värmestrumpa, Laddningsbar
Cirka Pris 2200 kr

Avignon Värmestrumpa, Laddningsbar

Avignon Värmestrumpa är ett utmärkt tillskott till vintergarderoben för alla som vill hålla sina fötter varma och bekväma under kalla förhållanden. Dessa strumpor är inte bara praktiska utan också innovativa, med flera funktioner som sätter dem i en klass för sig. En av egenskaperna hos dessa strumpor är deras laddningsbara design. Till skillnad från traditionella värmestrumpor som drivs av engångsbatterier, kan dessa strumpor laddas upp igen och igen, vilket gör dem både kostnadseffektiva och miljövänliga. Avignon Värmestrumpa Laddningsbar har också ett unikt värmeelement som genereras av karbonfibrer, placerat på ovansidan av tåpartiet. Detta säkerställer att dina fötter får jämn och konsekvent värme, vilket hjälper till att bekämpa kyla och hålla dina fötter bekväma. För ytterligare bekvämlighet har dessa strumpor en batterilåda med en on/off-knapp. Lådan placeras i en ficka högst upp på utsidan av strumpan, vilket gör den lätt åtkomlig och diskret. Dessutom blir strumporna varma på bara några minuter och kan ge värme i upp till 6 timmar på en enda laddning. Avignon Värmestrumpa Laddningsbar kan värmas upp till 60 grader, vilket inte bara håller dina fötter varma, utan också kan hjälpa till att förbättra blodcirkulationen och lindra muskeltrötthet.
Sammanfattningsvis är Avignon Värmestrumpa Laddningsbar ett pålitligt val för alla som söker ett par högkvalitativa värmestrumpor. Med deras laddningsbara design och effektiva värmeelement, kommer dessa strumpor säkert att bli en oumbärlig del av din vintergarderob.

Fördelar : Kvalitet, värme

Nackdelar : Kostsamma

Vårt betyg

Se pris
Lenz Heat Sock 4.1 Toe Cap
Cirka Pris 750 kr

Lenz Heat Sock 4.1 Toe Cap

Lenz Heat Sock 4.1 Toe Cap är ett utmärkt val för alla som söker maximal värme och komfort under kalla förhållanden. Dessa strumpor är utrustade med innovativa funktioner som sätter dem i en klass för sig. En mycket bra sak hos dessa strumpor är deras unika värmeelement, Toe Cap®. Detta element omsluter hela tåpartiet, både ovanifrån och underifrån, vilket säkerställer att dina fötter förblir varma oavsett hur kallt det är utanför. Lenz Heat Sock 4.1 Toe Cap är också utrustad med en litiumbatteripack rcB 1200/ rcB 1800, vilket ger långvarig värme på upp till 14 timmar. Med tre olika värmesteg kan du enkelt justera temperaturen för att passa dina behov. Dessutom är dessa strumpor ergonomiskt optimerade, vilket innebär att de är formade för att passa naturligt och bekvämt på foten. Detta bidrar till att minska trötthet och öka komforten under långa perioder av användning. Sammanfattningsvis erbjuder Lenz Heat Sock 4.1 Toe Cap en kombination av komfort och värme som är svår att slå. Med deras högkvalitativa design och innovativa värmeelement, kommer dessa strumpor säkert att bli en favorit i din vintergarderob.

Fördelar : Sköna

Nackdelar : Lite dyra

Vårt betyg

Se pris
Therm-ic Sock Set Fusion Uni S-700
Cirka Pris 1600 kr

Therm-ic Sock Set Fusion Uni S-700

Dessa högpresterande värmestrumpor kombinerar innovativ teknik med en bekväm passform för att hålla dina fötter varma och torra under kalla förhållanden. En av egenskaperna hos dessa strumpor är deras Heat Fusion-teknik, som garanterar allsidig spridning och uppvärmning av tårna. Detta innebär att värmen inte bara koncentreras till en specifik del av foten, utan sprids jämnt för att ge överlägsen komfort. Förutom deras tekniska fördelar är Therm-ic Sock Set Fusion Uni S-700 också otroligt bekväma. De har en tight passform och är andningsbara, vilket hjälper till att hålla fötterna torra och bekväma under långa perioder av användning. Dessutom finns det förstärkningar i häl och tå, vilket bidrar till strumpornas hållbarhet. En annan positiv aspekt av dessa strumpor är deras batterilivslängd. Med upp till 8 timmars värme på en enda laddning, kan du lita på att de kommer att hålla dina fötter varma under en hel dag ute i kylan. Observera dock att en USB-nätladdare inte ingår, men en USB-laddningskabel ingår. När det gäller materialkompositionen består Therm-ic Sock Set Fusion Uni S-700 av 49% akryl, 27% polyamid, 10% merinoull, 12% polypropen och 2% elastan. Denna blandning av material ger en optimal balans mellan värme, hållbarhet och stretch.
Sammanfattningsvis är Therm-ic Sock Set Fusion Uni S-700 ett utmärkt val för alla som söker en pålitlig och högpresterande värmestrumpa. Med deras innovativa teknik och bekväma passform, kommer dessa strumpor säkert att bli en oumbärlig del av din vintergarderob.

Fördelar : 8 timmars värme

Nackdelar : Dyra

Vårt betyg

Se pris
Avignon Värmestrumpa Powerbank
Cirka Pris 1900 kr

Avignon Värmestrumpa Powerbank

Avignon Värmestrumpa med AA Batteri är ett utmärkt val för alla som vill hålla sina fötter varma. De drivs av två AA-batterier, vilket säkerställer att dina fötter hålls varma även under de kallaste förhållandena. Observera dock att batterierna inte ingår, så du behöver köpa dem separat. Det unika är dock att med Avignon Värmestrumpa AA Batteri är dess värmeelement som genereras av karbonfibrer placerade på ovansidan av tåpartiet. Detta ger en jämn och konsekvent värmeupplevelse, vilket gör dessa strumpor till ett utmärkt val för att hålla fötterna bekväma i kallt väder. Dessutom är dessa strumpor utrustade med en batterilåda med en on/off-knapp. Lådan är placerad i en ficka högst upp på utsidan av strumpan, vilket gör den lätt åtkomlig och diskret. Avignon Värmestrumpa AA Batteri är också tillverkade av mjuka, högkvalitativa material som känns sköna mot huden. De har en elastisk mudd som hjälper till att hålla strumpan på plats och förhindrar att den glider ner under användning.

Fördelar : Powerbank

Nackdelar :

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat Värmestrumpor

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

  • Batteritid
  • Kvalitet
  • Värme
  • Pris

För att ge en omfattande och tillförlitlig guide till de bästa värmestrumporna på marknaden har vi genomfört grundliga tester och jämförelser. Våra huvudkriterier var batteritid, kvalitet, värme och pris. Batteritiden spelar en avgörande roll i prestandan för värmestrumpor. Vi testade varje par genom att ladda dem till full kapacitet och sedan använda dem tills batteriet var tomt. Detta gav oss en tydlig bild av hur länge varje par kan hålla fötterna varma under en typisk dag ute i kylan. Värmenivån var ett annat viktigt kriterium. Vi testade detta genom att använda strumporna under olika klimatförhållanden, från milda vinterdagar till extremt kalla förhållanden. Vi utvärderade inte bara hur varma strumporna kunde bli, utan också hur snabbt de kunde värma upp och hur jämnt värmen fördelades över foten. Slutligen tog vi hänsyn till priset på varje par värmestrumpor. Vi jämförde kostnaden för varje par med deras prestanda och funktioner för att bedöma deras totala värde. Vi sökte efter strumpor som erbjöd den bästa balansen mellan pris och kvalitet, och vi tog också hänsyn till eventuella extra kostnader, som priset på batterier om de inte ingick. Genom att testa och jämföra värmestrumpor utifrån dessa kriterier kunde vi rekommendera de bästa alternativen för olika behov och budgetar. Vårt mål var att hjälpa konsumenterna att hitta ett par värmestrumpor som erbjuder pålitlig värme, lång batteritid och bra värde för pengarna.

Test av värmestrumpor

Jämförelse av Värmestrumpor

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisBatteritidBatteriFunktionerTill butik
ALPENHEAT Värmestrumpa Fire Sock1400 kr8-16hUppladdningsbar3 värmenivåerSe pris
Avignon Värmestrumpa, AA-batteri900 kr6hAA batterier60 graderSe pris
Lenz Heat Sock 5.1 Toe Cap Slim Fit900 kr8hUppladdningsbarTvättbaraSe pris
Avignon Värmestrumpa, Laddningsbar2200 kr10hUppladdningsbarKvalitetSe pris
Lenz Heat Sock 4.1 Toe Cap750 krToe Cap®Toe Cap®SkönaSe pris
Therm-ic Sock Set Fusion Uni S-7001600 kr8hUppladdningsbarBra vid tårnaSe pris
Avignon Värmestrumpa Powerbank1900 kr10hUppladdningsbar3 värmelägenSe pris
Värmestrumpor

Köpguide Värmestrumpor

Värmestrumpor är en ovärderlig tillgång för alla som vistas utomhus under de kalla månaderna. Men innan du köper, finns det några saker att tänka på. Här kommer en detaljerad köpguide för att hjälpa dig att hitta de perfekta värmestrumporna för dina behov.

Batteri

Många värmestrumpor drivs av uppladdningsbara batterier. Batterilivslängden varierar beroende på modell och märke, men vissa kan ge upp till 8 timmar kontinuerlig värme. När du väljer strumpor, bör du överväga hur länge du planerar att vara ute i kylan.

Om du bara behöver en kort stund av värme, kanske ett par med kortare batterilivstid fungerar bra. Men om du kommer att vara ute en hel dag, vill du ha ett par med längre batterilivslängd. Dessutom är det viktigt att överväga hur länge batterierna tar att ladda upp, eftersom det kan påverka hur ofta och hur länge du kan använda strumporna.

Värme

Vissa värmestrumpor har specifika zoner där de värmer mest, till exempel över tårna. Andra har en mer jämn värmefördelning över hela foten. Vilken typ du föredrar beror på dina egna personliga preferenser och behov.

Dessutom har vissa strumpor olika värmelägen, så du kan justera temperaturen efter dina behov. Detta är särskilt användbart om du planerar att vara ute i varierande väderförhållanden eller om du bara vill ha möjlighet att justera värmen under dagen.

Komfort

Komfort är också viktigt att tänka på. Värmestrumporna ska vara bekväma att bära under långa perioder. De ska inte vara för trånga eller för lösa. Se till att du vet din exakta storlek och kontrollera storleksguiden innan du köper.

Vissa strumpor kan även ha extra funktioner som förbättrar komforten, som vadderade sulor eller fuktavvisande material. Om du planerar att använda strumporna för aktiviteter som vandring eller skidåkning, kan dessa funktioner vara värdefulla.

Material

Materialvalet är en annan viktig faktor att överväga. Värmestrumpor tillverkas ofta av blandningar av ull, polyester, nylon och spandex. Ull är känt för sina utmärkta värmeegenskaper och andningsförmåga, medan syntetiska material som polyester och nylon ger hållbarhet och elasticitet. Spandex bidrar till passformen och gör att strumpan sitter ordentligt på foten. Du bör välja ett par strumpor som har en bra balans mellan dessa egenskaper för bästa komfort och prestanda.

Pris

Priset på värmestrumpor varierar mycket, från cirka 1500 till 2000 kronor. Dyrare strumpor har ofta fler funktioner, som längre batterilivslängd och fler värmelägen. Men även billigare strumpor kan vara effektiva. Det viktigaste är att välja ett par som passar dina behov och din budget.

Varumärke och Recensioner

När du väljer värmestrumpor, kan det också vara en bra idé att titta på varumärket och recensioner av produkten. Vissa märken, som Therm-ic, Seger och Lenz, är kända för sina högkvalitativa värmeprodukter. Genom att läsa recensioner kan du få en bättre uppfattning om hur strumporna presterar i praktiken.

Andra värmekläder

Värmestrumpor kan göra en enorm skillnad för din komfort under kalla dagar. Genom att tänka igenom dessa faktorer innan du köper, kan du hitta det perfekta paret för dig. Oavsett vilken modell du väljer, kommer du säkert att uppskatta den extra värmen nästa gång du ger dig ut i kylan.

Bästa värmestrumporna
Bästa Värmestrumpor

Värmestrumpor passar bra hela vintern

Värmestrumpor är en fantastisk investering för alla som spenderar mycket tid utomhus under de kalla månaderna. De kan göra en stor skillnad för din komfort och njutning av olika aktiviteter. Här är en guide till när det passar bra att använda värmestrumpor.
Jakt kan ofta innebära långa perioder av stillasittande i kyla, vilket gör det svårt att hålla fötterna varma. Värmestrumpor kan hjälpa till att hålla dina fötter varma och bekväma, så att du kan fokusera på jakten istället för att oroa dig för kylan.
Ridning under vintermånaderna kan vara en kall upplevelse, särskilt om du rider i blåsigt eller snöigt väder. Värmestrumpor kan ge extra värme och komfort under ridturen, vilket gör det möjligt för dig att njuta av din tid på hästryggen oavsett temperatur.
Skidåkning är en annan aktivitet där värmestrumpor verkligen kan komma till sin rätt. De kan hjälpa till att hålla fötterna varma och torra, även i djup snö och vid kyliga temperaturer. Dessutom kan de bidra till att förhindra skavsår och blåsor genom att hålla fötterna torra.
Under vintermånaderna kan vandring vara en utmaning på grund av kylan. Värmestrumpor kan ge den extra värmen som behövs för att hålla fötterna bekväma, vilket gör att du kan fortsätta vandra längre och njuta mer av naturen.
Utöver de aktiviteter som nämnts ovan, kan värmestrumpor också vara användbara för andra utomhusaktiviteter under kalla förhållanden, som skoteråkning, långfärdsskridskor, camping, fiske och mycket mer.
Värmestrumpor är otroligt mångsidiga och kan göra en stor skillnad för din komfort under kalla förhållanden. Oavsett vilken aktivitet du älskar, kan värmestrumpor hjälpa dig att njuta av den mer under vintermånaderna.

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är värmestrumpor?

Värmestrumpor är strumpor utrustade med inbyggda värmeelement som genererar värme för att hålla dina fötter varma i kalla förhållanden. De är speciellt användbara för aktiviteter som skidåkning, vandring eller camping under vintermånaderna.

Hur fungerar värmestrumpor?

Värmestrumpor fungerar genom att använda batteridrivna värmeelement. Dessa element är ofta placerade över tåpartiet eller jämnt spridda runt hela foten för att generera värme. Strömnivån kan ofta justeras, vilket låter dig kontrollera hur mycket värme som produceras.

Hur länge håller batterierna på värmestrumpor?

Batterilivslängden varierar stort beroende på modell och märke, men vissa kan ge upp till 8 timmar kontinuerlig värme. Det är viktigt att notera att batteriets livslängd också kan påverkas av det valda värmeläget; högre värmenivåer dränerar oftast batteriet snabbare.

Kan jag använda värmestrumpor när jag sportar?

Ja, många modeller av värmestrumpor är utformade för att vara bekväma och hållbara nog för aktiviteter som vandring, skidåkning eller andra utomhussporter. De är ofta gjorda av fuktavvisande material för att hålla fötterna torra, och några har extra vaddering för ökad komfort

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.