Hörselskydd jakt

Hörselskydd jakt bäst i test 2024

Bästa Hörselskydd jakt 2024

Jakt är en aktivitet som inte bara kräver skicklighet, tålamod och precision, utan även rätt utrustning. En av de mest kritiska delarna av din jaktutrustning som ofta förbises är hörselskydd. Skott från gevär och andra jaktvapen kan generera ljudnivåer som är skadliga för hörseln, vilket gör hörselskydd till en nödvändighet för varje jägare. Hörselskydd för jakt kommer i olika former och modeller, inklusive öronproppar och över-örat hörlurar, med varierande grad av ljudreduktion. Vissa modeller erbjuder även avancerade funktioner som elektronisk störningsreducering och inbyggda radiosystem. Här hittar ni de bästa hörselskydden som finns tillgängliga på marknaden idag.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Hörselskydd jakt

 1. Sordin Pro X Led Camo
 2. Peltor WS Alert XPI APP
 3. Sordin Supreme Pro X Neckband Black
 4. Hunter D-Quad BT
 5. Peltor Sporttac
 6. Sordin Supreme Pro X Black Leather
 7. Hunter D-Quad
 8. Zodiac ISOTunes DEFY Slim Basic

sordin-pro-x-led-camo

Pris

 • Cirka pris : 3000kr

Sordin Sordin Pro X Led Camo

Sordin Pro X Led Camo är enastående jakthörselskydd som erbjuder en kombination av överlägsen ljudkvalitet, komfort och hållbarhet. Dessa hörselskydd har skapats med jägaren i åtanke och är utformade för att ge optimalt skydd i alla jaktmiljöer. Först och främst är ljudkvaliteten hos Sordin Pro X Led Camo oöverträffad. De använder avancerad teknologi för att förstärka viktiga ljud i naturen, som djurens rörelser och vinden som susar genom träden, samtidigt som de effektivt dämpar skadliga ljud, som skottljud. Detta gör att du kan vara fullt medveten om din omgivning utan att riskera din hörsel. Komforten är en annan stark punkt för dessa hörselskydd. De har ett justerbart huvudband och mjuka öronkuddar som sitter bekvämt runt öronen utan att klämma. Dessutom är de lätta, vilket innebär att du kan bära dem under långa perioder utan obehag. Sordin Pro X Led Camo är också mycket hållbara. De är tillverkade av robusta material som tål tuffa väderförhållanden och hårt bruk. Och med sitt camouflage-mönster smälter de perfekt in i skogsmiljön, vilket gör dem till ett utmärkt val för jägare. Men det som verkligen skiljer Sordin Pro X Led Camo från mängden är deras LED-ljusfunktion. Denna smarta funktion ger extra belysning i mörka miljöer, vilket kan vara ovärderligt under tidiga morgonjakter eller i dåligt ljus.

Vårt betyg

Se pris
peltor-ws-alert-xpi-app

Pris

 • Cirka pris : 6900kr

Peltor WS Alert XPI APP

Peltor WS Alert XPI APP är ett par hörselskydd som kombinerar det senaste inom teknologi med praktisk funktionalitet och komfort. De är utformade för att ge optimalt skydd mot högfrekventa ljud, vilket gör dem idealiska för jakt eller annan utomhusaktivitet där höga ljud kan vara skadliga. En av de mest framstående funktionerna i Peltor WS Alert XPI APP är deras trådlösa anslutningsmöjligheter. Dessa hörselskydd kan anslutas till din smartphone via Bluetooth, vilket gör att du kan strömma musik, ta emot samtal och till och med lyssna på GPS-instruktioner direkt genom skydden. Dessutom kan du styra dina hörselskydd direkt från din telefon med hjälp av Peltor-appen, vilket ger dig en helt anpassningsbar upplevelse. När det gäller ljudkvalitet är Peltor WS Alert XPI APP oöverträffade. De har en inbyggd FM-radio med automatisk kanalsökning och klar, distorsionsfri ljudåtergivning. Dessutom har de en adaptiv volymkontroll som automatiskt justerar volymen baserat på omgivningsljudet, så att du alltid kan höra det du behöver utan att riskera din hörsel. Komfort är också en viktig aspekt av dessa hörselskydd. De har ett justerbart huvudband och mjuka öronkuddar, vilket gör att de kan anpassas till alla huvudstorlekar och formar. Dessutom är de lätta och har en låg profil, vilket gör att de är bekväma att bära under långa perioder.

Vårt betyg

Se pris
sordin-supreme-pro-x-neckband-black

Pris

 • Cirka pris : 2600kr

Sordin Supreme Pro X Neckband Black

Sordin Supreme Pro X Neckband Black presenterar toppmodern teknologi för att förbättra din hörselupplevelse. De tar bort skadliga buller och förstärker samtidigt viktiga ljud i din omgivning, vilket gör dem idealiska för jakt, skytte eller industriella applikationer. Med två separata, väl skyddade mikrofoner får du en utmärkt stereoeffekt och riktning på ljudkällorna. Designen av dessa hörselskydd är lika imponerande som deras teknik. De har ett nackband istället för ett traditionellt huvudband, vilket ger extra komfort under långa perioder av användning. Detta gör dem också lämpliga att bära med hjälmar, hattar eller andra huvudbonader. Dessutom är öronkåporna och bandet vattentåliga, vilket gör dem lämpliga för användning i alla väderförhållanden. Sordin Supreme Pro X Neckband Black har också en AUX-ingång och vattentätt batterifack vilket gör den anpassningsbar för olika användningsområden. Med en batteritid på upp till 600 timmar är du garanterad pålitlig prestanda även under de mest krävande förhållandena.

Vårt betyg

Se pris
hunter-d-quad-bt

Pris

 • Cirka pris : 1500kr

Hunter D-Quad BT

Hunter D-Quad BT är ett av de mest avancerade hörselskydden för jakt på marknaden. Med sin banbrytande teknologi och högkvalitativa material, erbjuder dessa hörselskydd överlägsen ljudkvalitet, komfort och hållbarhet. Dessa hörselskydd kan enkelt anslutas till din smartphone eller annan Bluetooth-aktiverad enhet, vilket gör det möjligt att strömma musik, ta emot samtal och lyssna på GPS-instruktioner direkt genom skydden. När det gäller ljudkvalitet, använder Hunter D-Quad BT avancerad teknologi för att förstärka viktiga ljud i naturen, som djurens rörelser och vinden som susar genom träden, samtidigt som de effektivt dämpar skadliga ljud, som skottljud. Detta ger dig en överlägsen ljudupplevelse utan att riskera din hörsel. Komforten är också en prioritet för Hunter D-Quad BT. De har ett justerbart huvudband och mjuka öronkuddar, vilket gör att de kan anpassas till alla huvudstorlekar och formar. Dessutom är de lätta och har en låg profil, vilket gör att de är bekväma att bära under långa perioder. Dessutom är Hunter D-Quad BT mycket hållbara. De är tillverkade av robusta material som tål tuffa väderförhållanden och hårt bruk. Och med sin IPX5-vattentäthet, behöver du inte oroa dig för att de ska skadas av regn eller fukt.

Vårt betyg

Se pris
peltor-sporttac

Pris

 • Cirka pris : 1500kr

Peltor Sporttac

Peltor Sporttac Hörselskydd är speciellt utformade för att ge skydd och komfort under utomhusaktiviteter som jakt och skytte. Med avancerad teknologi och en användarvänlig design, erbjuder dessa hörselskydd en överlägsen ljudkvalitet och hållbarhet. En av egenskaperna hos Peltor Sporttac är dess förmåga att skydda ditt hörsel samtidigt som du kan höra viktiga omgivningsljud. De använder avancerad teknologi för att förstärka låga ljud, som rörelser eller konversationer, medan de dämpar höga ljud, som skott, till en säker nivå. Detta ger dig möjlighet att vara medveten om din omgivning utan att riskera din hörsel. Peltor Sporttac är också kända för sin komfort. De har ett justerbart huvudband och mjuka öronkuddar, vilket gör att de kan anpassas till alla huvudstorlekar och formar. Dessutom är de lätta och har en låg profil, vilket gör att de är bekväma att bära under långa perioder. De är tillverkade av robusta material som tål tuffa väderförhållanden och hårt bruk. Och med sina utbytbara skal, kan du enkelt anpassa utseendet på dina hörselskydd för att passa din stil.

Vårt betyg

Se pris
sordin-supreme-pro-x-black-leather

Pris

 • Cirka pris : 2400kr

Sordin Supreme Pro X Black Leather

Sordin Supreme Pro X Black Leather är ett toppmodern hörselskydd som kombinerar banbrytande teknologi med sofistikerad design. Konstruerade för att ge optimal hörselskydd i bullriga miljöer, erbjuder dessa hörselskydd överlägsen ljudkvalitet och komfort.
Sordin Supreme Pro X Black Leather har en förmåga att dämpa skadliga ljudnivåer samtidigt som den förstärker omgivningsljud. Tack vare två separata, väl skyddade mikrofoner, får du en utmärkt stereoeffekt och riktning på ljudkällorna. Detta gör dem idealiska för jakt, skytte eller industriella applikationer. Utöver sin tekniska prestanda, utmärker sig Sordin Supreme Pro X Black Leather också genom sin eleganta design. Den svarta läderfinishen ger en lyxig känsla och tålighet, medan nackbandet ger extra komfort under långa perioder av användning. Dessa hörselskydd är även vattentåliga, vilket gör dem lämpliga för användning i alla väderförhållanden. Sordin Supreme Pro X Black Leather har också en AUX-ingång och vattentätt batterifack, vilket gör dem anpassningsbara för olika användningsområden. Med en batteritid på upp till 600 timmar, kan du lita på att de kommer att prestera när du behöver dem som mest.

Vårt betyg

Se pris
hunter-d-quad

Pris

 • Cirka pris : 900kr

Hunter D-Quad

Hunter D-Quad är ett högkvalitativt hörselskydd utformat specifikt för jakt och skytte. Detta hörselskydd har avancerade funktioner som gör det till ett utmärkt val för alla som söker överlägsen hörselskydd. En av de mest framstående egenskaperna hos Hunter D-Quad är dess förmåga att förstärka viktiga omgivningsljud samtidigt som det dämpar skadliga ljud. Detta gör det möjligt för användaren att vara medveten om sin omgivning utan att riskera sin hörsel. Hunter D-Quad har också en robust konstruktion som tål tuffa väderförhållanden och hårt bruk. Detta gör dem till ett pålitligt val för alla som regelbundet deltar i utomhusaktiviteter som jakt och skytte. Dessutom är de lätta, vilket gör att de är bekväma att bära under långa jaktdagar.

Vårt betyg

Se pris
zodiac-isotunes-def

Pris

 • Cirka pris : 1000kr

Zodiac ISOTunes DEFY Slim Basic

Tactical Sound Control™ (TSC) är en innovativ teknologi som används i hörselskydd för att förbättra ljudupplevelsen. TSC använder sig av omni-direktionella mikrofoner för att fånga upp ljud du behöver höra, som skjutkommandon eller instruktioner, samtidigt som det blockerar skadliga ljud när utomhusbuller överstiger 85dB. TSC-teknologin tillåter säkra ljud att aktivt passera genom hörlurarna medan den blockerar skadligt skottbuller. Detta möjliggör en balans mellan att vara medveten om din omgivning och att skydda din hörsel. Tactical Sound Control™-teknologin ett utmärkt verktyg för att förbättra din hörselupplevelse samtidigt som du skyddar din hörsel. Oavsett om du är en jägare, skytt eller bara vill skydda din hörsel i bullriga miljöer, kommer produkter med TSC-teknologi att ge dig den balans du behöver.

Vårt betyg

Se pris
Hörselskydd för jakt

Tänk på detta när du ska köpa hörselskydd för jakten

Jakt kan vara en oerhört givande hobby, men det är också en som kommer med vissa risker. Ett av de största hoten mot jägare är risken för hörselskador på grund av höga ljudnivåer från gevärsskott. Det är därför viktigt att ha rätt hörselskydd. Här är en utvidgad guide som hjälper dig att välja rätt hörselskydd för jakt.

 1. Bullerreducering
  När du väljer hörselskydd för jakt, bör du leta efter produkter med hög NRR (Noise Reduction Rating). Detta betyg indikerar hur mycket ljudskyddet reducerar bakgrundsljudet. En högre NRR innebär bättre skydd mot skadliga ljudnivåer. För jakt rekommenderas det att du väljer ett skydd med en NRR på minst 22dB. Men kom ihåg, ingen mängd bullerreducering kommer att vara effektiv om ditt hörselskydd inte passar ordentligt eller om du inte använder det konsekvent.
 2. Komfort
  Komfort är en annan viktig faktor att överväga när du köper hörselskydd. Du kommer sannolikt att bära ditt hörselskydd under långa perioder, så det bör vara bekvämt. Överväg faktorer som vaddering och justerbarhet. Mjuka öronkuddar kan bidra till att minska trycket på öronen, och ett justerbart huvudband kan hjälpa till att säkerställa en bra passform. Kom ihåg, oavsett hur effektivt ett hörselskydd är, kommer det inte att vara till mycket nytta om det är så obekvämt att du inte vill bära det.
 3. Elektroniska vs icke-elektroniska
  Det finns både elektroniska och icke-elektroniska hörselskydd tillgängliga. Elektroniska hörselskydd förstärker tysta ljud samtidigt som de blockerar höga ljud. Detta kan vara användbart när du behöver höra djurrörelser eller kommunikation från andra jägare. Icke-elektroniska hörselskydd, å andra sidan, är ofta billigare, men de erbjuder inte samma nivå av funktionalitet. Ditt val mellan dessa två typer bör baseras på dina specifika behov och budget.
 4. Batterilivslängd
  Om du väljer elektroniska hörselskydd, är batteriets livslängd en annan viktig faktor att överväga. Du vill inte vara mitt i en jakt och upptäcka att ditt hörselskydd har slut på batteri. Se till att kontrollera produktens specifikationer för att få en uppfattning om hur länge batteriet varar, och överväg att alltid bära extra batterier med dig.
 5. Specialfunktioner
  Vissa hörselskydd kommer med extra funktioner som kan förbättra din jaktupplevelse. Till exempel erbjuder vissa modeller Bluetooth-anslutning, vilket gör att du kan lyssna på musik eller ta emot telefonsamtal utan att ta av dig skyddet. Andra har inbyggda radiosystem som gör det möjligt att kommunicera med andra jägare. Medan dessa funktioner kan vara praktiska, kommer de ofta till en högre kostnad, så du måste bestämma om de är värda det extra priset.

Att välja rätt hörselskydd för jakt kan tyckas överväldigande med tanke på alla olika alternativ som finns tillgängliga. Men genom att noggrant överväga dessa faktorer och dina unika behov, kan du hitta det perfekta skyddet som inte bara skyddar din hörsel, men också förbättrar din totala jaktupplevelse.

Bästa hörselskydd för jakt
Bästa hörselskydd för jakt

Så tar du hand om dina jakthandskar

Jakthandskar är en viktig del av din jaktutrustning. För att säkerställa att de håller länge och fortsätter att skydda och stödja dig på dina jaktäventyr, är det viktigt att ta väl hand om dem. Här är en steg-för-steg guide för att ta hand om dina jakthandskar.

 1. Rengöring

Efter varje användning, se till att rengöra dina handskar för att ta bort smuts, damm och svett. Använd en mjuk borste för att borsta bort löst smuts. För mer envis smuts, kan du använda en fuktig trasa med mild tvål. Var försiktig att inte blöta ner handskarna för mycket, särskilt om de är gjorda av läder, eftersom detta kan skada materialet.

 1. Torkning

Låt handskarna lufttorka efter rengöring. Placera dem inte direkt i solen eller nära en värmekälla, eftersom detta kan orsaka att materialet torkar ut och spricker. Om handskarna är mycket blöta, kan du stoppa in tidningspapper i dem för att hjälpa till att absorbera fukt.

 1. Läderbehandling

Om dina jakthandskar är gjorda av läder, bör du behandla dem med ett läderbalsam eller olja några gånger per år. Detta hjälper till att hålla lädret mjukt, motståndskraftigt och vattentätt. Följ tillverkarens instruktioner för bästa resultat.

 1. Förvaring

Förvara dina handskar på en torr och sval plats när du inte använder dem. Se till att de är helt torra innan du lägger undan dem för att förhindra mögel och dålig lukt. Håll dem borta från direkt solljus, vilket kan bleka färgen och torka ut materialet.

 1. Reparation

Om dina handskar får ett hål eller en söm börjar lossna, försök att reparera dem så snart som möjligt för att förhindra ytterligare skador. Du kan använda en stark nylontråd för att sy upp mindre hål eller lösa sömmar. För större skador, kan det vara värt att ta dem till en professionell.

Genom att följa dessa steg kan du säkerställa att dina jakthandskar håller länge och fortsätter att ge dig skydd och komfort på alla dina jaktäventyr.

Frågor och svar

Frågor och svar

Hur mycket ljudreducering behöver jag i mitt hörselskydd för jakt?

NRR (Noise Reduction Rating) anger hur mycket ljudskyddet kan minska bullret. För jakt rekommenderas ett skydd med en NRR på minst 22dB. Men det är också viktigt att notera att högre inte alltid är bättre. Du vill fortfarande kunna höra viktiga ljud, som djurens rörelser.

Är elektroniska hörselskydd bättre än icke-elektroniska?

Elektroniska hörselskydd har fördelen att de kan förstärka tysta ljud samtidigt som de dämpar höga ljud, vilket kan vara användbart under jakt. Men de är ofta dyrare än icke-elektroniska skydd. Om du bara behöver grundläggande skydd och inte bryr dig om extra funktioner, kan icke-elektroniska skydd vara ett mer kostnadseffektivt val.

Hur viktigt är komfort när det gäller hörselskydd för jakt?

Komfort är extremt viktig. Om ditt hörselskydd är obekvämt, är det mindre troligt att du kommer att bära det konsekvent, vilket innebär att din hörsel inte får det skydd den behöver. Se till att välja ett hörselskydd med mjuka öronkuddar och justerbart huvudband för bästa möjliga komfort.

Hur ofta behöver jag byta ut mitt hörselskydd?

Livslängden på ditt hörselskydd varierar beroende på hur ofta du använder det och hur väl du tar hand om det. Generellt sett bör du överväga att byta ut ditt hörselskydd varje 2-3 år, eller tidigare om du märker att det inte längre ger tillräckligt skydd.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.