Jaktradio

Jaktradio bäst i test 2024

Bästa Jaktradio 2024

Jaktradio är ett oumbärligt verktyg för varje jägare. Den fungerar inte bara som en livlina i nödsituationer, utan också som ett kommunikationsmedium mellan jägare under jaktutflykter. Med en jaktradio kan jägarna hålla kontakten med varandra, koordinera sina rörelser och dela viktig information om viltets position och rörelse. Dessutom kan den användas för att upprätthålla säkerheten genom att varna andra jägare om potentiella faror. Med modern teknik har jaktradios blivit mer avancerade och pålitliga. Vi har valt ut de som vi tycker är de bästa jaktradion för i år.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Jaktradio

 1. Lafayette Smart Superpaket 155 MHz Blåtand
 2. Lafayette Smart Jaktpaket 31MHz
 3. Icom ProHunt D52
 4. Icom Prohunt Basic 2 Orange
 5. AlbecomJaktradio 155 MHz Albe-X5.5 Watt. IP67
 6. Zodiac EasyHunt Digital 155
 7. Zodiac Basic Pro 155
 8. Icom ProHunt F3400DS

Lafayette Smart Superpaket 155 MHz Blåtand

Pris

 • Cirka pris : 4200kr

Lafayette Smart Superpaket 155 MHz Blåtand

Bästa jaktradio 155mhz

Lafayette Smart Superpaket är en jaktradio som kombinerar elegant design och robust funktionalitet. Den är byggd med högkvalitativa material, vilket ger den en stadig och hållbar känsla. Den blåa färgtonen ger den ett unikt utseende, vilket gör att den sticker ut från mängden av standard svarta eller gråa jaktradios. Det första som slår mig med denna radio är dess ergonomiska design. Den ligger bekvämt i handen och de stora knapparna är lätta att använda, även med handskar på. Trots sin robusta konstruktion är den överraskande lätt, vilket gör den idealisk för långa jaktdagar.
När det gäller prestanda, levererar Lafayette Smart Superpaket verkligen. Den har en imponerande räckvidd och klar, tydlig ljudkvalitet. Dess inbyggda Bluetooth® funktion gör det möjligt att ansluta trådlöst till andra enheter, vilket är en stor fördel för dig som vill ha handsfree-kommunikation.
En annan framstående egenskap är dess batterilivslängd. Med detta paket får du en bättre batteritid som räcker för långa dagar i skogen. Och om du skulle behöva ladda radion, ingår det en praktisk biladapter.Lafayette Smart Superpaket har testats i olika väderförhållanden och har visat sig vara både vattentät och tålig mot stötar. Detta gör det till ett utmärkt verktyg för all typ av jakt, oavsett om det är i solsken eller regn. Sist men inte minst, kommer denna jaktradio i en praktisk väska för säker förvaring och transport.
Sammanfattningsvis är Lafayette Smart Superpaket en högkvalitativ, välbyggd och pålitlig jaktradio. Den kanske ligger i det högre prissegmentet, men med tanke på dess prestanda och de många praktiska funktionerna, anser jag att det är ett pris värt att betala. Jag rekommenderar starkt denna jaktradio till alla seriösa jägare där ute.

Vårt betyg

Se pris
Lafayette Smart Jaktpaket 31MHz

Pris

 • Cirka pris : 2800kr

Lafayette Smart Jaktpaket 31MHz

Bästa jaktradio 31mhz

Lafayette Smart Jaktpaket 31MHz är en jaktradio som omedelbart fångar uppmärksamheten med sin robusta men ändå stilrena design. Den är byggd med tåliga material, vilket ger den en solid och hållbar känsla. När det kommer till prestanda, levererar Lafayette Smart Jaktpaket 31MHz verkligen. Den har en imponerande räckvidd och klar, tydlig ljudkvalitet. Dess driftfrekvens på 31MHz erbjuder utmärkt signalstyrka, även i svåra terränger eller dåligt väder. En annan framstående egenskap hos denna radio är dess motståndskraft mot olika väderförhållanden. Oavsett om du jagar i regn, snö eller stark sol, fortsätter denna radio att prestera utan problem. Dess robusta konstruktion garanterar att den kan hantera de mest krävande jaktförhållandena.
Slutligen, är batterilivslängden hos Lafayette Smart Jaktpaket 31MHz mycket imponerande. Med en enda laddning kan denna radio hålla igång hela dagen, vilket gör att du kan fokusera på jakten istället för att oroa dig för att batteriet ska ta slut.
Sammanfattningsvis, är Lafayette Smart Jaktpaket 31MHz en toppklassig jaktradio som erbjuder exceptionell prestanda och hållbarhet. Bästa jaktradio 31mhz

Vårt betyg

Se pris
Icom ProHunt D52

Pris

 • Cirka pris : 6000kr

Icom ProHunt D52

Icom ProHunt D52 är mer än bara en jaktradio. Den är en kombination av innovativ teknologi och praktisk design, framtagen för att ge jägare den bästa möjliga kommunikationsupplevelsen. En av dess mest unika funktioner är inspelningsfunktionen för utgående och inkommande anrop. Detta gör det möjligt för användare att spela in och spara viktiga konversationer för framtida referens. Denna radio har också en snabb scanningfunktion (20ms/kanal), vilket innebär att den kan söka igenom alla tillgängliga kanaler på rekordtid. Dessutom kan du själv bygga upp scanlistan med de kanaler som ska ingå. Icom ProHunt D52 har inbyggd Bluetooth med stöd för Bluetooth PTT-protokoll. Detta ger möjlighet till trådlös kommunikation och gör det lättare att använda radion på språng. Denna radio erbjuder digital, analog och säker kommunikation på 155 MHz. Den har mekaniska vred och en tydlig LCD-skärm för enkel navigering och användning. En annan imponerande funktion är dess intelligenta batterihantering med statusinformation. Du kommer alltid att veta hur mycket batteritid du har kvar, vilket gör det lättare att planera dina jaktutflykter. Icom ProHunt D52 har svenska och norska jaktkanaler samt 14 extra digitala kanaler. Detta ger dig en mängd kommunikationsalternativ att välja mellan. Slutligen är denna jaktradio vattentät enligt IP67-klassning. Detta innebär att den kan tåla både regn och snö, vilket gör den till ett utmärkt val för jakt i alla väderförhållanden.

Vårt betyg

Se pris
Icom Prohunt Basic 2 Orange

Pris

 • Cirka pris : 3000kr

Icom Prohunt Basic 2 Orange

Icom Prohunt Basic 2 Orange är en jaktradio som utmärker sig genom sin robusthet, prestanda och användarvänlighet. Denna jaktradio har ett helgjutet aluminiumchassi, vilket gör det svårt för vatten att tränga in. Detta ger radion en extra nivå av skydd och hållbarhet som du kan lita på under dina jaktäventyr. En av dess mest imponerande funktioner är ljudförstärkaren (compander) som utökar dynamiken på radiokanalen. Dessutom undertrycker radion brus, vilket gör samtalet mycket tydligare än du normalt är van vid. Icom Prohunt Basic 2 Orange har en alfanumerisk display med belysning. Denna 8-teckens belysta display gör det lätt att hitta rätt bland kanalerna, även i mörka eller dåligt ljusa förhållanden. Trots sin kompakta design, har denna radio en lång batteritid tack vare de nya förbättrade kretsarna. Dessutom finns det en ställbar batterisparfunktion som förlänger passningstiden avsevärt på batteriet. Jaktradio är vattentät enligt IP67 och uppfyller också kraven för Amerikansk militärklassning MIL-STD 810 C,D,E,F. Detta innebär att den kan tåla tuffa väderförhållanden och stötar utan att påverka dess prestanda. För att underlätta användningen, erbjuder Icom en interaktiv utbildning till radion. Denna utbildning, som är tillgänglig via internet, hjälper dig att snabbt och enkelt komma igång med din nya radio.

Vårt betyg

Se pris
Albecom Jaktradio 155 MHz

Pris

 • Cirka pris : 2200kr

Albecom Jaktradio 155 MHz

AlbecomJaktradio 155 MHz Albe-X5 är en kraftfull och pålitlig jaktradio som erbjuder en rad imponerande funktioner. Jaktadion har en stor och tydlig display som gör det enkelt att se information, även i svagt ljus tack vare dess LCD-belysning. Den har också en justerbar brusspärr som hjälper till att filtrera ut oönskat bakgrundsbrus. Albe-X5 har scrambling, vilket förhindrar obehörig avlyssning av dina samtal. Dessutom har den en wispermode som gör det möjligt att sända med låg volym, perfekt för situationer där tystnad är avgörande. En annan användbar funktion är Wox-funktionen, som låter radion starta sändningen automatiskt när du börjar tala. Tal Kompressorn förbättrar ljudkvaliteten genom att jämföra och balansera ljudnivåerna.
Albe-X5 har 7 jaktkanaler för Sverige på 155 MHz och 6 jaktkanaler för Norge på 140 MHz. Den inkluderar även alla VHF sjökanaler, vilket gör den användbar även vid sjöfart.
Sändareffekten på 1/5 watt kan ställas in individuellt per kanal, vilket ger dig större kontroll över din kommunikation. Dessutom har den PL-toner och CTCCS Selektiv med 47 olika PL-toner.
Förutom kanalsökning/scanning på alla kanaler och PL-toner, har denna radio även möjlighet att söka på två extra kanaler med prioritet.

Vårt betyg

Se pris
Zodiac EasyHunt Digital 155

Pris

 • Cirka pris : 3000kr

Zodiac EasyHunt Digital 155

Zodiac EasyHunt Digital 155 är en avancerad jaktradio som erbjuder både digital och analog kommunikation på 155MHz. Den är utrustad med pilottoner i analogt läge, vilket ger en klar och tydlig signal. Denna radio har 21 förprogrammerade kanaler – 7 analoga och 14 digitala. Detta ger dig en mängd alternativ för att anpassa din kommunikation efter dina specifika behov. Radioens display är tydlig och lättläst, vilket gör det enkelt att navigera genom dess funktioner. Dessutom är den utrustad med ett kraftigt Li-Ion batteri på 2.600 mAh, vilket säkerställer lång driftstid. Zodiac EasyHunt Digital 155 har en IP65-klassificering, vilket betyder att den är dammtät och skyddad mot vattenstrålar. Detta gör den till ett utmärkt val för användning i krävande utomhusmiljöer.
Denna jaktradio erbjuder också möjlighet till extrafunktioner för jaktlaget, vilket gör det möjligt att anpassa dess funktioner efter lagets specifika behov. Dessutom kommer den med en 2-års garanti, vilket ger dig extra trygghet.

Vårt betyg

Se pris
Zodiac Basic Pro 155

Pris

 • Cirka pris : 1700kr

Zodiac Basic Pro 155

Zodiac Basic Pro 155 är en kompakt och kraftfull jaktradio utformad för att ge tillförlitlig kommunikation under dina jaktäventyr.
Den har ett smidigt format som gör den lätt att bära och använda. Trots sin lilla storlek, har den en tydlig display som gör det enkelt att se information, även i dåliga ljusförhållanden. Zodiac Basic Pro 155 är utrustad med pilottoner, vilket ger en klar och tydlig signal. Detta säkerställer att du alltid kan höras klart och tydligt, oavsett hur tuffa förhållandena är. Denna radio är också kompatibel med ett brett sortiment av tillbehör, vilket gör det möjligt att anpassa dess funktioner efter dina specifika behov. Oavsett om du behöver extra batterier, hörlurar eller andra tillbehör, har Zodiac Basic Pro 155 dig täckt. Med sin IP65-klassificering, är denna radio dammtät och skyddad mot vattenstrålar. Detta gör den till ett utmärkt val för användning i krävande utomhusmiljöer. Dessutom kommer den med ett kraftigt Li-Ion batteri på 2.600mAh. Detta ger lång driftstid och säkerställer att radion alltid är redo när du behöver den.

Vårt betyg

Se pris
Icom ProHunt F3400DS

Pris

 • Cirka pris : 9000kr

Icom ProHunt F3400DS Digital/Analog – Bluetooth

Denna jaktradio är liten, slimmad och smart, vilket gör den perfekt för jägaren på språng. Dess kompakta utseende är möjligt tack vare innovativ teknik baserad på en SoC-plattform (System-on-a-Chip) och en slimmad knappsats. Trots dess lilla storlek väger radion endast 170 g (utan batteri och antenn), vilket gör den lätt att bära med sig. En av de mest framstående funktionerna i denna radio är dess scanning med TalkBack (SmartScan). Scanfunktionen bygger på ProHunt SmartScan med förprogrammerade kanaler i scanlistan, och den valda kanalen ingår alltid. Användaren har även friheten att själv lägga till och ta bort kanaler i scanlistan.
Radion är utrustad med en aktiv brusreducering som minskar bakgrundsbruset och förbättrar kvalitén på tal och anrop. Dessutom har den en inbyggd ljudequalizer som är anpassad för att passa olika röster och språk. Den inbyggda AGC (Audio Gain Control) reglerar ljudet i radion så att ljuden på kanalen blir konstant oavsett om ingångsljudet är högt eller lågt.
Denna jaktradio har även inbyggd Bluetooth®, vilket gör det möjligt att enkelt para den med de flesta headset på marknaden som stödjer Bluetooth® PTT-protokoll. En lite dyrare jaktradio som dock är köpvärd för den som har råd.

Vårt betyg

Se pris
Test av bästa jaktradio

Köpguide Jaktradio

Jaktradio är ett viktigt verktyg för jägare, inte bara för säkerhet utan också för effektiv kommunikation under jakt. Men att välja rätt jaktradio kan vara utmanande med tanke på de olika modeller och märken som finns tillgängliga på marknaden. Denna guide kommer att hjälpa dig att göra ett informerat val.

Frekvensband

Jaktradios arbetar vanligtvis på VHF (Very High Frequency) eller UHF (Ultra High Frequency) band. VHF-radios har en längre räckvidd men mindre penetrationsförmåga, vilket gör dem lämpliga för utomhusbruk i öppna områden. Å andra sidan, UHF-radios har en kortare räckvidd men bättre penetrationsförmåga, vilket gör dem lämpliga för skogsområden.

Antennens kvalitet

Antennens kvalitet spelar en avgörande roll i hur bra din jaktradio kommer att prestera. En bra antenn kommer att ge en stark och klar signal, även i svåra terränger. Se till att du väljer en radio med en robust och högkvalitativ antenn.

Batterilivslängd

Batterilivslängden är en annan viktig faktor att överväga när du köper en jaktradio. Du vill ha en radio som kan hålla hela dagen utan att behöva laddas om. Titta efter modeller med lång batterilivslängd och möjlighet att byta ut batterierna om det behövs.

Vattentät och robust design

Eftersom jaktradion kommer att användas utomhus under olika väderförhållanden, är det viktigt att den är vattentät och robust. En god jaktradio bör kunna stå emot både regn och snö, samt tålighet mot stötar och fall.

Extra funktioner

Många moderna jaktradios kommer med extra funktioner som GPS, Bluetooth och anslutning till flera kanaler. Medan dessa funktioner kan vara användbara, är det viktigt att inte låta dem distrahera från radioens grundläggande prestanda och tillförlitlighet.

Pris

Priset på en jaktradio kan variera mycket, från budgetalternativ till mer högpresterande och dyrare modeller. Kom ihåg att den dyraste modellen inte nödvändigtvis är den bästa för dina specifika behov. Jämför priser och funktioner noggrant innan du gör ditt slutliga val.

Märke och modell

Det finns många olika märken och modeller av jaktradios att välja mellan. Några av de mest populära märkena inkluderar Lafayette, Icom och Zodiac. Läs våra recensioner och jämför modeller för att hitta den som bäst passar dina behov.

Sammanfattningsvis, när du köper en jaktradio, tänk på frekvensband, antennens kvalitet, batterilivslängd, robusthet, extra funktioner, pris och märke. Genom att ta hänsyn till alla dessa faktorer kan du hitta den perfekta jaktradion för dina behov.

Bästa jaktradion
Bästa jaktradion

Hur man använder en jaktradio

Jaktradio är ett oumbärligt verktyg för jägare. De ger pålitlig kommunikation i områden där mobiltelefoner kanske inte har täckning. Men att veta hur man använder en jaktradio effektivt är avgörande för säker och framgångsrik jakt. Här är en grundläggande guide för att hjälpa dig komma igång.

Välja rätt frekvens

I Sverige används oftast två huvudfrekvenser för jaktradio, 31 MHz och 155 MHz. Valet av frekvens beror vanligtvis på den terräng du planerar att jaga i.

31 MHz har generellt bättre räckvidd i kuperad terräng, vilket gör att jaktradio med denna frekvens främst används av jägare i norra Sverige. Å andra sidan är 155 MHz fördelaktigt för kortare avstånd och fungerar bra även i tät skog, vilket gör det till ett populärt val i södra Sverige.

Korrekt inställning av din jaktradio

Först och främst ska du välja radiofrekvens baserat på platsen där du jagar och den frekvens som dina jaktkamrater använder. Om alla i jaktlaget ställer in samma kanal och samma pilotton slipper man höra andra som använder samma kanal.

Om det finns tonkodning i apparaterna (CTCSS, DCS o.d.) kan mottagningen spärras så att man inte hör andra jaktlag eller andra grupper som använder samma kanal. Detta kan vara särskilt användbart när det finns flera jaktlag i samma område.

Placering och användning av antennen

En annan viktig faktor att tänka på är placeringen av radion och användningen av en antenn. Radion bör vara högt placerad på kroppen och det är också viktigt att använda en skogsantenn. Detta hjälper till att maximera räckvidden och kvaliteten på signalen.

Användning av Bluetooth och headset

Många moderna jaktradioapparater har inbyggd Bluetooth-teknik. Detta möjliggör enkel parning med de flesta på marknaden förekommande headset som har stöd för Bluetooth® PTT-protokoll. Användning av ett headset kan förbättra ljudkvaliteten och göra det lättare att höra och kommunicera, speciellt i bullriga miljöer.

Kom ihåg, säkerhet kommer först när du hanterar en luftpistol. Behandla alltid vapnet som om det vore laddat, oavsett om du vet att det är det eller inte. Aldrig peka pistolen mot något du inte tänker skjuta på, och var alltid medveten om vad som finns bakom ditt mål. Lycka till och skjut säkert!

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är en jaktradio?

En jaktradio är en kommunikationsenhet som jägare använder för att hålla kontakten med sitt jaktlag. De är speciellt utformade för att tåla tuffa väderförhållanden och terränger.

Vilken frekvens ska jag välja för min jaktradio, 155 MHz eller 31 MHz?

Valet av frekvens kan bero på flera faktorer, inklusive räckvidd, signalstyrka och lokala lagar och regler. De två vanligaste frekvenserna för jaktradios är 155 MHz och 31 MHz.

Hur mycket kostar en jaktradio?

Priset på en jaktradio kan variera mycket, från runt 500 SEK till flera tusen kronor, beroende på märke, modell och funktioner.

Vad är skillnaden mellan en walkie-talkie och en jaktradio?

En jaktradio arbetar vanligtvis på 155 MHz frekvensbandet, medan en walkie-talkie kan arbeta på olika frekvensband. Jaktradios är också mer robusta och byggda för att klara av tuffa väderförhållanden.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.