Jaktväst

Jaktväst bäst i test 2024

Bästa Jaktväst 2024

Jaktvästar är en oumbärlig del av jägarens utrustning, designade för att erbjuda både funktionalitet och säkerhet under jaktutflykter. Dessa västar är utrustade med flera fickor för att bära allt från ammunition till viktiga redskap som knivar, kompasser och GPS-enheter. Ofta tillverkade i hållbara, väderbeständiga material, är jaktvästar designade för att stå emot de tuffa villkor som ofta förekommer under jakt. Men det kanske mest distinkta och viktiga inslaget i en jaktväst är dess färg. Ofta ljus orange eller annan hög synlighet nyans, hjälper dessa färger till att göra jägaren synlig för andra jägare, vilket minskar risken för olyckor. Hos oss hittar ni de bästa jaktvästarna för i år.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Jaktväst

 1. Härkila Rannoch HSP shooting väst
 2. Chevalier Vintage jaktväst
 3. Swedteam Alpha Light Pro jaktväst
 4. Swedteam Alpha Pro
 5. Swedteam Ultra Light jaktväst
 6. Swedteam Terra Light Pro jaktVäst
 7. Swedteam 1919 Classic Väst

Härkila Rannoch HSP shooting väst

Pris

 • Cirka pris : 2000kr

Härkila Rannoch HSP shooting väst

Härkila Rannoch HSP Shooting Väst är en toppmodern jaktväst som kombinerar funktionalitet, komfort och stil. Tillverkad av högkvalitativa material, är denna väst designad för att hålla dig torr och bekväm under alla jaktförhållanden. Västen är utrustad med Härkila’s HSP (Härkila Storm Pro) membran, vilket gör den både vattentät och andningsbar, perfekt för att hantera väderomslag under jakten. Med denna teknologi kan du vara säker på att du kommer att vara skyddad mot regn samtidigt som du tillåter kroppen att andas och hålla en behaglig temperatur. Praktiska fickor är ett måste för varje jägare, och Härkila Rannoch HSP Shooting Väst levererar.Estetiskt sett är Härkila Rannoch HSP Shooting Väst lika imponerande. Dess klassiska snitt och neutrala färg gör den lätt att para ihop med resten av din jaktutrustning.
Härkila Rannoch HSP Shooting Väst är mer än bara en jaktväst – det är en investering i kvalitet, komfort och prestanda. Oavsett om du är en erfaren jägare eller bara börjar, kommer denna väst att bli ett ovärderligt tillskott i jaktgarderoben.

Vårt betyg

Se pris
Chevalier Vintage Skjutväst

Pris

 • Cirka pris : 2700kr

Chevalier Vintage Skjutväst

Chevalier Vintage Skjutväst är en klassisk och stilren jaktväst som är både funktionell och bekväm. Den är designad med en tidlös estetik och högkvalitativa material för att ge optimal prestanda under jakten. Västen har flera praktiska fickor, inklusive patronfickor, handvärmarfickor och en ryggficka för extra lagring. Den har även ett band på ryggen för justering av midjemåttet, vilket ger en mer skräddarsydd passform. Västen är tillverkad i Chevaliers egen Vintage-twill, ett slitstarkt och vattentåligt material som håller dig torr och skyddad under olika väderförhållanden. Dessutom ger den mjuka borstade ytan en lyxig känsla och bidrar till västens övergripande komfort. Chevalier Vintage Skjutväst är ett utmärkt val för alla jägare som söker en kombination av traditionell stil och modern funktionalitet.

Vårt betyg

Se pris
Swedteam Alpha Light Pro Väst

Pris

 • Cirka pris : 2400kr

Swedteam Alpha Light Pro Väst

Swedteam Alpha Light Pro Väst är en innovativ värmeväst gjord för moderna jägare som värdesätter komfort och teknologi. Den är skapad med högkvalitativa material och smart design för att ge bästa möjliga prestation under jakten. En av dess mest framstående funktioner är de unika I-Warm 3.0 värmepanelerna, placerade i rygg- och bröstpartiet. Dessa paneler kan regleras i tre olika lägen via en manöverpanel på västen eller via en app i din mobil. Detta ger dig full kontroll över din kroppstemperatur och hjälper dig att hålla dig varm och bekväm även under kalla jaktperioder. Västen har också en inbyggd powerbank på 10 000 mAh, vilket garanterar att du alltid har tillräckligt med ström för att hålla värmepanelerna igång. För bästa effekt ska värmevästen bäras så nära kroppen som möjligt, vilket gör den till ett utmärkt förstärkningsplagg. Utöver dess värmande egenskaper har Swedteam Alpha Light Pro Väst flera praktiska funktioner. Den är utrustad med en YKK® dragkedja och vindslå innanför dragkedjan fram för att skydda mot kallt väder. Den har också två framfickor och en vertikal mobilficka, perfekt för att säkert förvara dina värdefulla föremål.

Vårt betyg

Se pris
Swedteam Alpha Pro

Pris

 • Cirka pris : 2300kr

Swedteam Alpha Pro

Swedteam Alpha Pro Väst är en del av den populära Alpha Pro-serien, känd för sin robusta konstruktion och genomtänkt design. Denna jaktväst är utformad för att ge optimal komfort och prestanda under alla typer av jaktaktiviteter. Västen är tillverkad av slitstarka, vattentäta och andningsbara material, vilket gör den idealisk för användning i tuffa väderförhållanden och krävande terräng. Samtidigt är den mjuk och flexibel nog att erbjuda god rörlighet och komfort under hela dagen. Swedteam Alpha Pro Väst har flera praktiska fickor för förvaring av viktiga jaktredskap. Dess neutrala färg och stilrena design gör den lätt att matcha med andra kläder i din jaktgarderob. En prisvärd jaktväst med powerbank.

Vårt betyg

Se pris
Swedteam Ultra Light Väst

Pris

 • Cirka pris : 500kr

Swedteam Ultra Light Väst

Swedteam Ultra Light Väst är en varm och bekväm jaktväst, perfekt för aktiv jakt. Dess lätta och flexibla konstruktion gör det till ett idealiskt förstärkningsplagg, som kan kombineras med andra plagg med god andningsförmåga. Västen är tillverkad av 96% polyester och 4% spandex, vilket ger den en skön stretch och bidrar till dess övergripande komfort. Den har också en hel dragkedja framtill, vilket gör det enkelt att ta på och av västen efter behov. Swedteam Ultra Light Väst är inte bara praktisk, men också varm tack vare dess fleece material. Detta gör den utmärkt för användning som ytterplagg vid bra väder eller som ett extra lager under kallare förhållanden. Denna väst är mer än bara ett funktionellt plagg – det är en smart investering för alla jägare.

Vårt betyg

Se pris
Swedteam Terra Light Pro Väst

Pris

 • Cirka pris : 1000kr

Swedteam Terra Light Pro Väst

Swedteam Terra Light Pro Väst är en lätt och värmande jaktväst, perfekt för användning i skog och mark. Dess unika kamouflage, DESOLVE® Veil, är utformat med djurens syn i fokus och är helt nytt på den svenska marknaden. Västen är tillverkad av 100% polyester, både yttertyget och stoppningen, vilket gör den både lätt och varm. Den tar liten plats i packningen, vilket gör den till ett praktiskt alternativ för jägare på språng. En av de mest framstående egenskaperna hos Swedteam Terra Light Pro Väst är dess vändbarhet. Den kan vändas från Veil till brun, vilket ger dig två olika stilar att välja mellan. Detta ger dig mer flexibilitet när det gäller att anpassa din jaktutrustning till olika miljöer och förhållanden. Dessutom har västen en slimmad passform, vilket gör den bekväm att bära under en jacka som ett värmande lager. Västen finns tillgänglig i storlekar från S till 5XL, vilket gör den lämplig för en mängd olika kroppstyper.

Vårt betyg

Se pris
Swedteam 1919 Classic Väst

Pris

 • Cirka pris : 2400kr

Swedteam 1919 Classic Väst

Swedteam 1919 Classic Väst är en tidlös jaktväst som lever upp till sitt namn. Den är klassiskt designad, bekväm och funktionell, vilket gör den till ett idealiskt val för alla typer av jaktaktiviteter. Västen är tillverkad med högkvalitativa material och detaljer. Den erbjuder en skön passform och mångsidig användning. Dess neutrala färg gör den lätt att matcha med andra kläder i din jaktgarderob. Med sina praktiska fickor, inklusive patronfickor, är västen utmärkt för förvaring av viktiga jaktredskap. Dessutom erbjuder den tillräckligt med rörelsefrihet för att du ska kunna röra dig obehindrat under jakten. Swedteam 1919 Classic Väst är mer än bara en jaktväst – det är en pålitlig följeslagare som hjälper dig att få ut det mesta av din jaktupplevelse.

Vårt betyg

Se pris
jaktvästar

Köpguide Jaktvästar

Att välja rätt jaktväst kan göra stor skillnad i både komfort och praktikalitet när du är ute på jakt. Här är några saker att tänka på innan du gör ditt köp.

 1. Material
  Jaktvästar finns i en mängd olika material, inklusive bomull, polyester och fleece. Varje material har sina egna fördelar. Bomull är andningsbart men kanske inte det bästa valet för våta väderförhållanden. Polyester är slitstarkt och vattenavvisande, medan fleece erbjuder mycket värme. Välj ett material som passar ditt klimat och dina jaktbehov.
 2. Storlek och passform
  Västen bör vara tillräckligt stor för att ge rörelsefrihet, men inte så stor att den hänger löst och kan fastna i grenar eller annat. Kom ihåg att du kanske vill ha plats för lager under västen, beroende på väderförhållanden.
 3. Fickor
  Fickor är en viktig funktion på en jaktväst. Du behöver tillräckligt med utrymme för att förvara allt du behöver, som ammunition, GPS, kniv, snacks och vattenflaska. Tänk på var fickorna är placerade och om de är lätta att nå.
 4. Färg och mönster
  Färgen på din jaktväst kan påverka hur väl du syns i skogen. För säkerhetens skull kan det vara bra att välja en väst i starka färger som orange eller rosa. Om du jagar i snö kan en vit eller kamouflageväst vara mer lämplig.
 5. Säkerhetsfunktioner
  Vissa jaktvästar har extra säkerhetsfunktioner som reflexband eller LED-lampor för ökad synlighet. Detta kan vara särskilt användbart om du planerar att jaga i dålig sikt eller under tidiga morgon- eller kvällstimmar.
 6. Pris
  Priset på jaktvästar kan variera stort beroende på märke, material och funktioner. Bestäm din budget innan du börjar shoppa och kom ihåg att en högre prislapp inte alltid betyder bättre kvalitet.
 7. Recensioner
  Kolla recensioner innan du köper. Dessa kan ge dig en insikt om hur västen presterar i verkligheten och om den lever upp till tillverkarens löften.

Bästa jaktvästen
Bästa jaktvästen

Underhåll och användning av jaktväst

Underhåll av jaktväst
Att underhålla din jaktväst kan förlänga dess livslängd och säkerställa att den fortsätter att skydda dig i skogen. Följ dessa steg för bästa möjliga underhåll:

Tvätt: Kontrollera alltid västens tvättråd innan du tvättar den. Vissa material kanske inte tål maskintvätt och bör handtvättas istället. Använd milda tvättmedel och undvik blekmedel.

Torkning: Låt västen lufttorka om möjligt. Om du måste använda en torktumlare, välj en låg värmeinställning för att undvika att skada materialet.

Förvaring: Förvara din jaktväst på en sval, torr plats borta från direkt solljus. Häng upp den om möjligt för att undvika veck.

Kontroll: Inspektera regelbundet din väst för eventuella skador eller slitage. Om du hittar några trasiga sömmar eller hål, reparera dem så snart som möjligt för att förhindra ytterligare skador.

Vattentätning: Om din väst är gjord av ett vattenavvisande material, kan du behöva applicera en vattentätningsprodukt då och då för att upprätthålla dess prestanda.

När ska man använda en jaktväst?
En jaktväst kan vara ett ovärderligt verktyg under många olika jaktsituationer. Här är några tillfällen när du kan dra nytta av att ha en på dig:

Under kallt väder: En isolerad jaktväst kan ge extra värme utan att hindra rörligheten i dina armar. Du kan även funder på om ni ska köpa en värmeväst om det är kallt ute.

När du behöver extra förvaring: Jaktvästar har ofta flera fickor där du kan förvara allt från ammunition till snacks och en vattenflaska.

För säkerhet: En ljusfärgad eller reflekterande jaktväst kan göra dig mer synlig för andra jägare, vilket minskar risken för olyckor.

Under varmt väder: En lätt jaktväst kan skydda överkroppen mot solen och insekter utan att få dig att överhettas.

För skydd: Vissa jaktvästar har inbyggda skyddspaneler som kan skydda mot skott eller djurattacker.

Kom ihåg att varje jägares behov är unika, så vad som fungerar bäst för dig kan variera. Prova olika typer av västar för att hitta den som passar bäst för dina specifika behov och preferenser.

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är en jaktväst?

En jaktväst är ett klädesplagg som bärs över överkroppen under jakt. Den är oftast utrustad med flera fickor för förvaring av jaktutrustning och kan vara isolerad för värme, vattentät eller till och med skottsäker beroende på modell.

Hur tar jag hand om min jaktväst?

Tvätta din jaktväst enligt tillverkarens anvisningar, oftast kan den maskintvättas med milda tvättmedel. Låt den lufttorka om möjligt och förvara den på en sval, torr plats borta från direkt solljus. Inspektera regelbundet din väst för eventuella skador eller slitage.

Är alla jaktvästar vattentäta?

Inte alla jaktvästar är vattentäta. Vissa västar är vattenavvisande, vilket innebär att de kan stå emot lätt regn, men kanske inte håller dig torr under kraftiga regn. Om du planerar att jaga i vått väder, bör du överväga en vattentät väst.

Vilken storlek ska jag välja på min jaktväst?

Storleken på din jaktväst bör väljas baserat på dina egna mått och komfortpreferenser. Kom ihåg att du kanske vill ha plats för flera lager kläder under västen, speciellt i kallare väder. De flesta tillverkare erbjuder en storleksguide för att hjälpa dig att hitta rätt passform.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.