Vandringsbyxor dam

Vandringsbyxor dam bäst i test 2024

Bästa Vandringsbyxor dam 2024

Här hittar ni de bästa, lättaste och mest prisvärda friluftsbyxor & vandringsbyxorna för damer. Att hitta rätt utrustning för vandring kan vara en utmaning, speciellt när det gäller vandringsbyxor. De ska vara lätta nog att inte tynga ner dig på långa turer, men tillräckligt robusta för att klara av tuffa terränger. Dessutom vill ingen spendera en förmögenhet på sin utrustning. Därför har vi sammanställt en lista över de bästa vandringsbyxorna för damer som kombinerar kvalitet, komfort och prisvärdhet.

RVRC GP Pants Dam Aloe
Cirka Pris 800 kr

RVRC GP Pants Dam Aloe

RVRC GP Pants Dam Aloe är en vinnare när det gäller friluftsbyxor för damer. Dessa byxor ger optimal rörelsefrihet och komfort, tack vare 4-vägsstretch över insida lår, höft och knäveck. Materialkombinationen av 65% polyester och 35% bomull tillsammans med 12% elastan ger dessa byxor en behaglig känsla och gör dem till ett utmärkt val för långa vandringar. När man använder dessa byxor, upplever man enastående bekvämlighet och flexibilitet. De är designade med fickor för knäskydd vilket ger extra säkerhet och skydd under utmanande terrängförhållanden. Dessutom har de sju olika fickor för förvaring av personliga tillhörigheter, vilket gör dem mycket praktiska att använda. Jämfört med konkurrerande produkter, skiljer sig RVRC GP Pants Dam Aloe ut genom sina robusta och slitstarka förstärkningar över knän, benslut och stuss. Dessa förstärkningar ger ökat skydd mot yttre slitage, vilket gör byxorna ännu mer hållbara och pålitliga. En annan fördel är att dessa byxor är behandlade med en flourkarbonfri DWR-behandling, vilket gör dem vind- och vattenavvisande. Detta är en betydande fördel jämfört med många andra vandringsbyxor på marknaden som kanske inte erbjuder samma nivå av väderskydd.
Kundrecensionerna för dessa byxor är överväldigande positiva, med över 11,117 personer som har gett dem 5 stjärnor. Detta bekräftar att RVRC GP Pants Dam Aloe är ett utmärkt val för alla som söker högkvalitativa, bekväma och hållbara vandringsbyxor. På en skala från 1 till 5, skulle jag ge RVRC GP Pants Dam Aloe en stark 5.0, med tanke på dess exceptionella funktioner, komfort och prisvärdhet.

Vårt betyg

Se pris
Render Outdoor Pants Dam
Cirka Pris 800 kr

RVRC Render Outdoor Pants Dam Black

Render Outdoor Pants Dam Black är ett par friluftsbyxor som kombinerar bekvämlighet, funktionalitet och stil. De är tillverkade av 97% polyamid och 3% elastan, vilket ger en lätt och behaglig känsla när de bärs. Byxorna är snabbtorkande, vilket gör dem idealiska för användning i varmare väder eller under aktiviteter med hög intensitet. Att använda dessa byxor är en fröjd. Det elastiska midjebandet och den avslappnade passformen ger maximal komfort, medan dragskon vid bensluten möjliggör justering av passformen. Dessutom har byxorna fem fickor, inklusive två bakfickor och en sidoficka med dragkedja, så du har gott om utrymme för att bära med dig det du behöver. Render Outdoor Pants Dam Black skiljer sig från konkurrerande produkter på flera sätt. För det första är de fukttransporterande, vilket håller dig torr och bekväm under hela dagen. För det andra är de tillverkade av ett lättviktsmaterial, vilket minskar belastningen på kroppen och gör dem lätta att packa och att använda. Fördelarna med dessa byxor är många. Utöver deras komfort och funktionalitet, är de också miljövänliga. De ska aldrig tvättas med sköljmedel, vilket kan skada plaggets funktioner och ha en negativ inverkan på miljön. Dessutom kan de torktumlas på låg värme för att återaktivera DWR-behandlingen, vilket sparar energi och skyddar miljön. Kundrecensionerna för dessa byxor är mycket positiva. Detta indikerar att kunderna är mycket nöjda med sitt köp och rekommenderar starkt dessa byxor till andra.
På en skala från 1 till 5, skulle jag ge Render Outdoor Pants Dam Black en stark 4.8. De erbjuder enastående komfort, funktionalitet och värde för pengarna, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla som söker högkvalitativa friluftsbyxor.

Vårt betyg

Se pris
Bergans Nordmarka Favor Outdoor Pants Women
Cirka Pris 1900 kr

Bergans Nordmarka Favor Outdoor Pants Women

Bergans är ett norskt friluftsföretag känt för att skapa hållbara och funktionella kläder och utrustning. De har över ett århundrade av erfarenhet och är dedikerade till att stödja äventyr i alla former, från vandringar till bergsklättring. När det gäller att använda Bergans Nordmarka Favor Outdoor Pants Women, är det en verklig glädje. Byxorna är designade med en kvinnlig passform, vilket verkligen gör skillnad när det gäller komfort och rörelsefrihet. De är också otroligt lätta, vilket bidrar till en bekväm och problemfri upplevelse, oavsett aktivitet. Dessa byxor är av högsta kvalitet. Tillverkade av återvunnen polyamid och ekologisk bomull, är de både miljövänliga och hållbara. De är även behandlade med en PFC-fri vattenavvisande finish, vilket garanterar att du hålls torr även under regniga vandringsdagar. När man jämför med konkurrerande produkter, har Bergans Nordmarka Favor Outdoor Pants Women flera fördelar. För det första, ger den kvinnliga passformen och det lätta materialet en överlägsen komfort. För det andra, erbjuder de en hållbar och miljövänlig lösning, vilket inte alltid är fallet med friluftsbyxor. En annan fördel är att dessa byxor har flera praktiska fickor, inklusive en benficka med dragkedja, vilket gör det enkelt att förvara och komma åt dina tillhörigheter under vandringen.
Vi tycket att Bergans levererar riktigt bra vandringsbyxor och ger dessa 4.6 av 5.

Vårt betyg

Se pris
RVRC Breezy Outdoor Pants Dam Grape Leaf
Cirka Pris 800 kr

RVRC Breezy Outdoor Pants Dam Grape Leaf

RevolutionRace är ett varumärke känt för att erbjuda hållbara, funktionella och prisvärda friluftsplagg. De kombinerar tekniska material och smarta designlösningar för att ge bästa möjliga upplevelse i naturen. Breezy Outdoor Pants Dam Grape Leaf är otroligt bekväma att bära, tack vare deras lätta, ventilerande och fukttransporterande material. Den avslappnade passformen och elastiska midjan ger maximal komfort, oavsett om du är ute på en hundpromenad eller en äventyrlig vandring. Dessa byxor är av hög kvalitet. Tillverkade av en blandning av polyamid och elastan, är de både hållbara och flexibla. Dessutom är de snabbtorkande, vilket gör dem till ett utmärkt val för aktiviteter med hög intensitet. Jämfört med konkurrerande produkter, har Breezy Outdoor Pants Dam Grape Leaf flera fördelar. För det första, erbjuder de en unik kombination av lättvikt, andningsförmåga och fukttransporterande egenskaper. För det andra, har de flera praktiska fickor, inklusive en midjeficka, två handfickor och en lårficka med dragkedja, för att säkerställa att dina tillhörigheter alltid är nära till hands. En annan stor fördel är att dessa byxor är miljövänliga. De ska aldrig tvättas med sköljmedel, vilket kan skada plaggets funktioner och har en negativ inverkan på miljön. Dessutom kan de torktumlas på låg värme för att återaktivera DWR-behandlingen, vilket sparar energi och skyddar miljön.
Kundrecensionerna för dessa byxor är mycket positiva, med en genomsnittlig betyg på 4.5 baserat på 61 recensioner. Detta indikerar att kunderna är mycket nöjda med sitt köp och rekommenderar starkt dessa byxor till andra.
På en skala från 1 till 5, skulle jag ge Breezy Outdoor Pants Dam Grape Leaf en stark 4.6. De erbjuder enastående komfort, funktionalitet och värde för pengarna, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla som söker högkvalitativa friluftsbyxor.

Vårt betyg

Se pris
RVRC Wander Pants Dam Mud
Cirka Pris 1000 kr

RVRC Wander Pants Dam Mud

Wander Pants Dam Mud från RevolutionRace är otroligt bekväma att bära, tack vare deras slitstarka och stretchiga material. Dessa byxor är främst framtagna för vandring men passar utmärkt till en rad olika aktiviteter, året runt. Med lår- och vadventilation, en justerbar midja och expanderbara lårfickor med dragkedjor, ger de dig all den funktionalitet du behöver för dina äventyr. Dessa byxor är av hög kvalitet. De är tillverkade av en blandning av polyester och bomull, vilket gör dem både hållbara och flexibla. Dessutom har de förstärkta partier som är DWR-behandlade för optimal slitstyrka, vilket garanterar att de kommer att hålla länge. Jämfört med konkurrerande produkter, har Wander Pants Dam Mud flera fördelar. För det första, erbjuder de en unik kombination av styrka, flexibilitet och ventilation. För det andra, har de flera praktiska fickor, inklusive lår- och bakfickor med dragkedjor, för att säkerställa att dina tillhörigheter alltid är nära till hands. En annan stor fördel är att dessa byxor är miljövänliga. De ska aldrig tvättas med sköljmedel, vilket kan skada plaggets funktioner och har en negativ inverkan på miljön. Dessutom kan de torktumlas på låg värme för återaktiviering av DWR-behandlingen, vilket sparar energi och skyddar miljön. Kundrecensionerna för dessa byxor är mycket positiva, med en genomsnittlig betyg på 4.5 baserat på 73 recensioner. Detta indikerar att kunderna är mycket nöjda med sitt köp och rekommenderar starkt dessa byxor till andra.
Jag kommer att ge Wander Pants Dam Mud en stark 4.5. De erbjuder enastående komfort, funktionalitet och framförallt ett bra värde för pengarna. Billiga vandringsbyxor för damer helt enkelt.

Vårt betyg

Se pris
Lundhags Makke WS PantP
Cirka Pris 2000 kr

Lundhags Makke WS PantP

Lundhags är ett svenskt varumärke känt för att producera tekniskt avancerade och hållbara friluftsplagg. De har en stark historia och tradition av att skapa funktionella produkter av hög kvalitet. Att bära Lundhags Makke WS Pant är en riktigt bekväm upplevelse. Byxorna ger en skön passform och känsla, samtidigt som de är hållbara och erbjuder bra skydd mot väder och vind. Det stretchiga materialet ger frihet i rörelsen, vilket gör dem lämpliga för olika utomhusaktiviteter. Dessutom hyllas byxorna för deras andningsförmåga och fukttransporterande egenskaper. Dessa byxor är av högsta kvalitet. Tillverkade av LPC 181 RM/OC-material, som består av 65% återvunnen polyester och 35% ekologisk bomull, samt stretchmaterialet Schoeller Dryskin, som är 92% polyamid och 8% elastan. De har även förstärkningar gjorda av Schoeller Keprotec, vilket bidrar till deras hållbarhet och skydd. Jämfört med konkurrerande produkter, har Lundhags Makke WS Pant flera fördelar. För det första, erbjuder de en unik kombination av högkvalitativa material, hållbarhet och funktionalitet. För det andra, gör kombinationen av återvunnen polyester och ekologisk bomull i LPC 181 RM/OC-materialet dem till ett miljövänligt val. En annan stor fördel är att dessa byxor är mycket mångsidiga. De är designade för höst- och vinterbruk, samt för vandring, vilket gör dem till ett utmärkt val för en rad olika utomhusaktiviteter. Kundrecensionerna för dessa byxor är mycket positiva, med ett genomsnittligt betyg på 4.5 av 5.0. Kunder uppskattar byxornas hållbarhet, komfort och funktionalitet. De berömmer också byxorna för deras mångsidighet och lämplighet för olika utomhusaktiviteter.

Vårt betyg

Se pris
Nordfjell Womens Adventure Pro Pant Asphalt
Cirka Pris 500 kr

Nordfjell Womens Adventure Pro Pant Asphalt

Nordfjell är ett varumärke som är känt för att skapa hållbara och funktionella friluftskläder. De fokuserar på att erbjuda produkter som klarar av nordiska förhållanden, oavsett om det handlar om vandring i fjällen eller en promenad i staden. Nordfjell Womens Adventure Pro Pant Asphalt känns mycket bekväma att bära. De sitter väl på kroppen och ger stor rörelsefrihet, vilket gör dem idealiska för aktiviteter som kräver flexibilitet och komfort. Dessa byxor är tillverkade av ett material som är både slitstarkt och lätt, vilket gör dem till ett utmärkt val för utomhusaktiviteter. Även om det exakta materialet inte anges i den givna kontexten, är det tydligt att Nordfjell har lagt stor vikt vid att skapa ett plagg som kan stå emot tuffa väderförhållanden. Nordfjell Womens Adventure Pro Pant Asphalt är ett högkvalitativt plagg. De erbjuder enastående komfort och hållbarhet, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla som söker funktionella och hållbara vandringsbyxor. Jämfört med konkurrerande produkter, har Nordfjell Womens Adventure Pro Pant Asphalt flera fördelar. För det första, deras slitstyrka och lätthet gör dem till ett utmärkt val för krävande utomhusaktiviteter. För det andra, erbjuder de stor rörelsefrihet, vilket gör dem till ett mycket bekvämt alternativ. En annan stor fördel med dessa byxor är att de är designade för att klara av nordiska förhållanden. Detta betyder att de kan stå emot allt från hård vind till regn, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla som planerar att vara ute i naturen under olika väderförhållanden.
Baserat på Nordfjells rykte och kvaliteten på dessa byxor, skulle jag ge dem en stark 4.5 i betyg. Deras komfort, hållbarhet och förmåga att klara av tuffa förhållanden gör dem till ett utmärkt val för alla som söker högkvalitativa vandringsbyxor.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat Vandringsbyxorna dam

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

 • Funktioner
 • Komfort
 • Pris

För att ge de mest pålitliga och korrekta rekommendationerna för de bästa vandringsbyxorna för damer har vi genomfört en omfattande test- och jämförelseprocess. Vi började med att sammanställa en lista över populära och högt rankade vandringsbyxor från olika tillverkare och återförsäljare. Vi läste produktbeskrivningar, kundrecensioner, och samlade in information om material, funktioner, pris och andra relevanta specifikationer. Vi provade sedan ett urval av byxorna i praktiken. Vi testade byxornas komfort, passform, hållbarhet och prestanda under olika vandringsförhållanden – från lätta dagsturer till mer krävande flerdagarsvandringar, och i olika väder, från soligt och torrt till regnigt och blåsigt. Vi bedömde hur väl de uppfyllde sina löften om vattentäthet, vindtäthet, andningsförmåga och andra nyckelfunktioner. Vi beaktade också deras pris i förhållande till deras kvalitet och funktioner. Slutligen skrev vi detaljerade recensioner av varje par byxor, inklusive deras styrkor och svagheter, och rangordnade dem baserat på deras övergripande prestanda och värde för pengarna.

Test av vandringsbyxor för damer

Jämförelse av Vandringsbyxor dam

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisKomfortTill butik
RVRC GP Pants Dam Aloe800 kr4.9/5Se pris
RVRC Render Outdoor Pants Dam Black800 kr4.8/5Se pris
Bergans Nordmarka Favor Outdoor Pants Women1900 kr4.7/5Se pris
RVRC Breezy Outdoor Pants Dam Grape Leaf800 kr4.6/5Se pris
RVRC Wander Pants Dam Mud1000 kr4.6/5Se pris
Lundhags Makke WS Pant2000 kr4.6/5Se pris
Nordfjell Womens Adventure Pro Pant Asphalt500 kr4.5/5Se pris
Vandringsbyxor för damer

Köpguide Vandringsbyxor dam

Att investera i rätt par vandringsbyxor kan göra en enorm skillnad i din vandringsupplevelse. De kan erbjuda skydd från elementen, förhindra skav och blåsor, och ge dig den bekvämlighet du behöver för att njuta av din tid utomhus. Här är en mer detaljerad guide till hur du väljer de bästa vandringsbyxorna för damer.

 1. Material
  Materialval är avgörande när det gäller vandringsbyxor. Du vill ha ett material som är lätt, hållbart och snabbtorkande. Nylon och polyester är populära val för dessa egenskaper. De är också mycket motståndskraftiga mot slitage, vilket gör dem idealiska för tuff terräng. För kallare klimat kan du överväga byxor med ett isolerande lager, som fleece eller ull. Dessa material ger extra värme utan att lägga till mycket vikt. Kom ihåg att undvika bomull eftersom det absorberar vatten och torkar mycket långsamt, vilket kan leda till obehag och hypotermi i kalla och våta förhållanden.
 2. Passform och komfort
  Komfort bör vara en topprioritet när du väljer vandringsbyxor. De bör ha en bra passform – inte för trånga, men inte heller för lösa. För snäva byxor kan begränsa din rörlighet och orsaka obehag, medan för lösa byxor kan skapa skav och få dig att snubbla. Detaljer som en justerbar midja, sträckmaterial och artikulerade knän kan öka komforten avsevärt. En justerbar midja gör det möjligt för dig att anpassa passformen efter din kropp, medan sträckmaterial och artikulerade knän ger större rörelsefrihet.
 3. Funktioner
  Extra funktioner kan göra dina vandringsbyxor mer praktiska och mångsidiga. Fickor är till exempel mycket användbara för att bära nödvändigheter som karta, kompass, snacks eller mobiltelefon. Vissa byxor har även säkerhetsfickor med dragkedja för värdesaker. Avtagbara ben kan vara en livräddare i varmt väder eller under intensiva vandringar. Med ett snabbt drag av en dragkedja kan dina byxor bli shorts, vilket ger extra ventilation.
 4. Vatten- och vindtät
  Om du planerar att vandra i regnigt eller blåsigt väder, är det absolut nödvändigt att dina byxor är vatten- och vindtäta. Byxor med en DWR (Durable Water Repellent) beläggning eller liknande teknologi kan hålla dig torr genom att stöta bort vatten. Vindtäta byxor kan också vara värdefulla, särskilt på öppna platser eller i högre höjder där vinden kan vara stark. De kan hjälpa till att hålla dig varm genom att minska värmebortfallet orsakat av vinden.
 5. Andningsförmåga
  Andningsförmåga är lika viktigt som vattentäthet, särskilt under ansträngande vandringar eller i varma klimat. Byxor som andas väl kan hjälpa till att reglera din kroppstemperatur genom att låta svett och överskottsvärme fly. Detta kan förhindra överhettning och hålla dig bekväm längre.
 6. Pris
  Priset på vandringsbyxor kan variera mycket, från budgetalternativ till high-end-modeller. Det är viktigt att fastställa en budget innan du börjar shoppa för att undvika att spendera mer än du vill. Kom ihåg att även om billigare byxor kan vara frestande, kan de ofta vara mindre hållbara och sakna viktiga funktioner.
 7. Recensioner
  Slutligen, glöm inte att läsa recensioner från andra användare innan du gör ditt val. Dessa kan ge insikter om byxornas prestanda i verkliga förhållanden som inte alltid framgår av produktbeskrivningen. De kan också hjälpa dig att identifiera eventuella gemensamma problem eller brister med produkten.

Du hittar mer information hos

Att välja rätt par vandringsbyxor kan ta lite tid och forskning, men det är väl värt ansträngningen. Med rätt byxor kan du njuta av din vandring till fullo, oavsett väder eller terräng. Lycka till med ditt köp!

Bästa Vandringsbyxor dam
Bästa Vandringsbyxor dam

Frågor och svar

Frågor och svar

Vilket material är bäst för vandringsbyxor?

Material som nylon och polyester är populära val för vandringsbyxor eftersom de är lätta, snabbtorkande och slitstarka. För kallare klimat kan du överväga byxor med ett isolerande lager.

Vad är viktiga funktioner att leta efter i vandringsbyxor?

Praktiska funktioner som fickor för att bära nödvändigheter och avtagbara ben för varmare dagar kan vara viktiga. Om du planerar att vandra i regnigt eller blåsigt väder, bör dina byxor också vara vatten- och vindtäta.

Hur ska jag välja storlek på vandringsbyxor?

Vandringsbyxor ska inte vara för trånga eller för lösa. En bra passform ger dig frihet att röra dig och kommer inte skava eller begränsa dina rörelser.

Är det värt att betala mer för högkvalitativa vandringsbyxor?

Ja, det kan ofta vara värt att betala lite mer för högkvalitativa byxor eftersom de vanligtvis är mer hållbara och har bättre funktioner.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.