Campingbord

Campingbord bäst i test 2024

Bästa Campingbord 2024

Camping är en aktivitet som kombinerar avkoppling, äventyr och njutning av naturen i sin renaste form. Men för att verkligen kunna njuta av camping behöver man rätt utrustning. Ett av de mest oumbärliga tillbehören för varje campingentusiast är ett bra campingbord. I denna artikel kommer vi att utforska världen av campingbord – specifikt fokuserar vi på lätta och små modeller som är lätta att bära runt och passar perfekt in i din packning. Även campingbord för husbilar och husvagnar hittar ni här. Dessa bord är inte bara praktiska utan också mycket mångsidiga, vilket gör dem till ett måste för alla campare. Här hittar ni årets bästa campingbord

Helinox Table One
Cirka Pris 1400 kr

Helinox Table One

Att använda Helinox Table One är en ren glädje. Dess lätta design gör den lätt att bära med sig på alla typer av äventyr, och monteringen är snabb och enkel. Trots dess lätta vikt, är bordet stabilt och robust, vilket gör det till en tillförlitlig yta för matlagning, ätande, spel eller bara för att hålla dina saker organiserade.
Man märker snabbt av att detta bord är tillverkat med högkvalitativa material och komponenter som man kan förvänta sig från Helinox. Detta garanterar både hållbarhet och lång livslängd för produkten. När det gäller prestanda levererar Helinox Table One verkligen. Den kombinerar funktionalitet och portabilitet på ett sätt som få andra campingbord kan matcha. Dess kompakta storlek och lätta vikt gör den idealisk för backpacking eller bilcamping, men den kompromissar inte med ytan eller stabiliteten. En stor fördel med Table One jämfört med konkurrerande produkter är dess unika design. Medan många campingbord är klumpiga och svåra att transportera, har Helinox lyckats skapa ett bord som är både lätt och kompakt utan att offra funktionalitet eller stabilitet. Dessutom är monteringen av bordet enkel och intuitiv, vilket sparar tid och minskar stressen vid upprättandet av lägret.
Fördelarna med Helinox Table One går utöver dess lätta vikt och kompakta design. Dess robusta konstruktion gör den till en pålitlig följeslagare för alla dina utomhusäventyr, och dess smidiga design gör den till ett stiligt tillskott till alla campingplatser.
Vi ger Helinox Table One betyget 4.8 av 5. Dess unika kombination av portabilitet, funktionalitet och design gör den till ett utmärkt val för alla campingentusiaster.

Vårt betyg

Se pris
Arctic Tern Lounge Table
Cirka Pris 1200 kr

Arctic Tern Lounge Table

Arctic Tern är ett varumärke som står för hållbarhet och kvalitet, och deras Lounge Table är ett perfekt exempel på detta.
Arctic Tern Lounge Table är lätt att sätta upp och packa ner, vilket gör den till ett utmärkt val för snabba utflykter eller längre campingresor. Trots sin lätta design är bordet stabilt och stadigt, vilket ger en säker yta för matlagning, ätande eller bara avkoppling.
Dess lätta men stabila design gör den idealisk för all slags camping, från backpacking till bilcamping. Och trots sin kompakta storlek, erbjuder den gott om yta för mat och dryck, spel eller andra aktiviteter.
En stor fördel med Arctic Tern Lounge Table jämfört med konkurrerande produkter är dess dubbla funktionalitet. Inte bara fungerar det som ett stabilt och praktiskt bord, men det fungerar också som en bekväm pall tack vare dess robusta textileneyta. Detta gör det till ett mycket mångsidigt tillägg till din campingutrustning.
Fördelarna med Arctic Tern Lounge Table sträcker sig bortom dess mångsidighet. Dess robusta konstruktion och väderbeständiga material gör det till en pålitlig följeslagare för alla dina utomhusäventyr, och dess enkla men stiliga design gör det till ett attraktivt tillskott till din campingplats.
Vi tycker det är ett riktigt stort och prisvärt campingbord som vi ger betyget 4.8 av 5.

Vårt betyg

Se pris
Helinox Table One Hard Top L
Cirka Pris 1800 kr

Helinox Table One Hard Top L

När jag använde Helinox Table One Hard Top L var jag imponerad av dess enkelhet och funktionalitet. Den är lätt att montera och demontera, vilket gör den till ett praktiskt val för både korta och långa campingresor. Dess stabilitet och robusthet trots sin lätta konstruktion var särskilt imponerande.
En av de stora fördelarna med Helinox Table One Hard Top L jämfört med andra campingbord på marknaden är dess hårdtoppdesign. Till skillnad från traditionella mjuka toppbord, ger den hårda toppen en mycket stabilare och mer pålitlig yta, vilket gör den perfekt för allt från matlagning till spel.
Fördelarna med Helinox Table One Hard Top L sträcker sig långt utöver dess hårda topp. Dess lätta design gör den enkel att transportera, medan dess robusta konstruktion innebär att den kan hålla ut under alla slags väderförhållanden. Dessutom, med en vikt på endast 1,6 kg, är det ett av de lättaste borden i sin klass.
Baserat på min egen erfarenhet, samt recensioner från andra kunder, skulle jag ge Helinox Table One Hard Top L ett betyg på 4,7 av 5. Det är ett utmärkt val för alla som söker ett lätt, men ändå robust campingbord.

Vårt betyg

Se pris
Primus CampFire Table
Cirka Pris 1000 kr

Primus CampFire Table

Primus är ett välkänt varumärke som har tillverkat högkvalitativ friluftsutrustning sedan 1892.
När jag använde Primus CampFire Table, uppskattade jag verkligen dess robusta men ändå lättanvända design. Bordet var enkelt att montera och demontera, vilket gör det till ett utmärkt val för alla som vill ha en smidig campingupplevelse. Dess solida konstruktion gav mig förtroende för att kunna placera tyngre föremål på bordet utan oro.
En av de stora fördelarna med Primus CampFire Table jämfört med andra campingbord på marknaden är dess slitstarka aluminiumkonstruktion. Medan många andra bord använder lättare material som kan böjas eller deformeras under tung belastning, står CampFire Table stadigt tack vare dess robusta design.
Fördelarna med Primus CampFire Table sträcker sig bortom dess robusta konstruktion. Trots dess stabilitet, är bordet fortfarande lätt nog att bekvämt bära med sig på campingresor. Dessutom, tack vare dess generösa storlek, erbjuder det gott om utrymme för matlagning, ätande eller andra aktiviteter.
Vi ger ett betyg på 4,6 av 5.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat Campingborden

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

  • Storlek
  • Vikt
  • Montering
  • Pris

För att ge en omfattande och rättvis bedömning av campingborden genomförde vi en serie tester och jämförelser.

Montering: Vi tittade på hur lätt det var att montera och demontera varje bord. Detta är särskilt viktigt för camping, eftersom du inte vill spendera för mycket tid på att sätta upp ditt bord.
Stabilitet: Vi testade också hur stabila borden var. Ett campingbord bör kunna stödja både mat och dryck utan att vackla eller falla över.
Materialkvalitet: Vi undersökte kvaliteten på de material som används i varje bord. Dessa bör vara slitstarka och hållbara, eftersom de kommer att utsättas för olika väderförhållanden.
Storlek och vikt: Vi jämförde storleken och vikten på varje bord. För camping är det viktigt att borden är lätta och kompakta nog för att lätt kunna transporteras.
Pris: Slutligen jämförde vi priset på varje bord. Vi ville se till att vi erbjuder bästa möjliga värde för pengarna.
Efter att ha genomfört alla dessa tester och jämförelser kunde vi rangordna campingborden baserat på deras totala prestanda.

Test av campingbord

Jämförelse av Campingbord

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisBetygStorlekViktTill butik
Helinox Table One1400 kr4,8/560x40x39690gSe pris
Arctic Tern Lounge Table1200 kr4,8/5118x63x456100gSe pris
Helinox Table One Hard Top L1000 kr4,7/576x57x501590gSe pris
Primus CampFire Table00 kr4,6/558x58x751700gSe pris
Köpguide campingbord

Köpguide Campingbord

Att hitta rätt campingbord kan vara en utmaning, särskilt med tanke på det breda utbudet av alternativ som finns tillgängliga på marknaden idag. Men om du letar efter ett lätt och litet bord som är perfekt för ditt nästa campingäventyr, finns det några viktiga faktorer att tänka på. Här är en mer detaljerad guide för att hjälpa dig göra det bästa valet.

Vikt och Storlek
Det allra första du bör överväga när du väljer ett campingbord är dess vikt och storlek. Om du planerar att vandra mycket eller backpacka, vill du ha ett bord som är så lätt som möjligt. Varje extra gram kan göra en stor skillnad när du bär din packning över långa sträckor. Dessutom bör bordet vara tillräckligt litet för att passa bekvämt i din ryggsäck, bil eller husvagn utan att ta upp för mycket utrymme.

Hållbarhet och Styrka
Tro inte att bara för att ett bord är litet och lätt betyder det att det kompromissar med hållbarhet och styrka. Ditt campingbord bör vara robust nog att säkert hålla dina matlagningstillbehör, måltider, drycker och eventuella andra föremål du kanske vill ha på det. Material som aluminium och rostfritt stål är både lätta och starka, vilket gör dem till utmärkta val för campingbord.

Enkel Montering
Efter en lång dag av vandring eller utforskning vill du inte behöva brottas med ett komplicerat sätt att montera ditt bord. Så se till att välja ett bord som är enkelt och snabbt att sätta upp och ta ner. Många moderna campingbord har smarta designfunktioner som gör dem lätta att montera, ofta utan behov av verktyg eller komplicerade instruktioner.

Recensioner och Rekommendationer
När du har identifierat några potentiella bord, ta dig tid att läsa online-recensioner och kolla betyg. Dessa kan ge dig en bättre uppfattning om bordets prestanda och hållbarhet under verkliga förhållanden. Se speciellt efter recensioner från personer som har använt bordet i liknande situationer som de du planerar att vara i.

Mångsidighet
Ett bra campingbord bör vara mer än bara en plats att äta dina måltider. Det bör vara tillräckligt mångsidigt för att fungera för en mängd olika aktiviteter, oavsett om det är att spela spel, laga mat, använda det som en arbetsyta, eller till och med för att stödja din campingutrustning.

Extrafunktioner
Vissa campingbord kommer med tilläggsfunktioner som kan öka dess bekvämlighet och funktionalitet. Dessa kan inkludera saker som kopphållare, förvaringsfack för att hålla dina saker organiserade, justerbara ben för ojämn terräng, eller till och med inbyggda sitsar. Även om dessa funktioner kanske inte är nödvändiga för alla, kan de vara värda att överväga beroende på dina specifika behov.

Pris
Slutligen, kom ihåg att ta hänsyn till priset. Även om det kan vara frestande att gå för det billigaste alternativet, kom ihåg att du ofta får vad du betalar för. Ett dyrare bord kan vara mer hållbart, lättare, och enklare att montera, vilket på lång sikt kan visa sig vara en bättre investering.

Att välja rätt campingbord handlar om att hitta balansen mellan storlek, vikt, hållbarhet, användarvänlighet, pris och de extra funktionerna som kommer att göra din campingupplevelse ännu bättre. Ta dig tid att överväga alla dessa faktorer innan du gör ditt val, och du kommer att vara välinformerad och redo att göra det bästa möjliga valet för dina behov.

Bästa campingbordet
Bästa Campingbordet
Här kan du använda ett campingbord

Användningsområden Campingbord

Campingbord är inte bara enkel utrustning; de är verkliga kameleontartiklar som kan anpassas till en mängd olika miljöer och ändamål. Här är några detaljerade exempel på var och hur du kan använda ditt campingbord:

På Campingplatser

Det mest traditionella sättet att använda ett campingbord är på en campingplats. Här tjänar det som hjärtat i din campingplats, en central punkt där alla aktiviteter äger rum. Du kan använda det för att ordna och lagra mat och dryck, för att hålla ditt campingkök för matlagning och beredning av måltider, eller för att samla alla runt för spel och samvaro. Dessutom kan ett robust campingbord fungera som förvaringsplats för viktig campingutrustning som lyktor, grillar, kartor, kompasser och ryggsäckar.

På Stranden

Stranden kan vara en underbar plats att tillbringa dagen, men sanden kan göra det svårt att hålla dina saker rena och organiserade. Här kommer ett campingbord in. Du kan använda det för att hålla mat och dryck borta från sanden, som en plats att lägga dina solskyddsprodukter och handdukar, eller till och med som en plats att fästa en parasoll för extra skugga. Ett campingbord kan göra din dag på stranden mycket mer bekväm och avkopplande.

Under Picknick

En picknick i parken eller skogen kan vara en fantastisk upplevelse, men att äta på marken kan vara obekvämt och orent. Ett campingbord ger dig en stabil och ren yta för att lägga ut dina picknickartiklar. Du kan använda det för att ordna mat och dryck, för att ställa upp blommor eller dekorationer för en romantisk touch, eller som en plats att spela spel efter måltiden.

Vid Trädgårdspartier

Även om namnet antyder att de är avsedda för camping, kan campingbord också vara mycket användbara hemma. Om du håller en trädgårdsfest eller grillfest, kan ett campingbord ge extra bordsyta för mat och dryck, eller för att hålla redskap och tallrikar. Vissa campingbord kan till och med fällas ihop för enkel förvaring när de inte används, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för hem med begränsat utrymme.

Vid Utomhusevenemang

Campingbord kan vara ovärderliga vid utomhusevenemang som musikfestivaler, sportevenemang, marknader eller mässor. De kan användas för att hålla mat och dryck, personliga tillhörigheter, eller till och med som en arbetsyta om du är en leverantör eller utställare. De är lätta att transportera och snabba att sätta upp, vilket gör dem till ett praktiskt val för sådana tillfällen.

Campingbord är verkligen mästare på anpassning, kapabla att förvandlas för att passa dina behov i nästan alla situationer. Oavsett om du campar i vildmarken, njuter av en dag på stranden, har en picknick i parken, håller en trädgårdsfest hemma, eller deltar i ett utomhusevenemang, kommer du att hitta oändliga användningsområden för ditt campingbord.

Billiga campingbord

När du letar efter billiga campingbord kan du hitta flera alternativ tillgängliga på olika återförsäljare. Här är några ställen där du kan hitta prisvärda campingbord:

Rusta campingbord
Rusta erbjuder ett brett utbud av campingbord med olika storlekar och modeller. De har både lätta och kompakta bord som är perfekta för camping.
Biltema campingbord
Biltema är en annan bra plats att söka efter campingbord. De har ett brett urval och deras priser är generellt sett konkurrenskraftiga.
Jula campingbord
På Jula kan du hitta campingbord som är både hållbara och prisvärda. De erbjuder också snabb och effektiv leverans.
Jysk campingbord
Jysk är känt för sina prisvärda utemöbler, inklusive campingbord. De erbjuder även bord med olika funktioner, som justerbara ben och inbyggda kopphållare.
IKEA campingbord
Även om IKEA kanske inte är den första butiken du tänker på för campingutrustning, har de faktiskt ett bra urval av prisvärda och funktionella campingbord.
ÖoB campingbord
ÖoB erbjuder ett brett sortiment av prisvärda campingbord. Du kan hitta allt från enkla hopfällbara bord till mer robusta modeller här.
Clas Ohlson campingbord
Clas Ohlson har ett brett utbud av campingbord. De erbjuder allt från små och kompakta bord till större modeller, alla till konkurrenskraftiga priser.

Kom ihåg att när du köper ett campingbord, bör du inte bara titta på priset. Det är också viktigt att tänka på bordets vikt, storlek, hållbarhet och hur lätt det är att montera.

Redaktionen

Jaktreview.se

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är det bästa materialet för ett campingbord?

Det finns ingen one-size-fits-all när det kommer till det bästa materialet för campingbord. Aluminiumbord är populära eftersom de är lätta och hållbara, men plastbord kan vara mer kostnadseffektiva och fortfarande ganska hållbara. Träbord är oftast tyngre men kan erbjuda en mer robust och stabil yta.

Är alla campingbord lätta att montera?

Inte nödvändigtvis. Vissa campingbord har en mer komplex design som kräver mer tid och ansträngning att sätta upp. När du väljer ett campingbord, bör du överväga hur lätt det är att montera och demontera, särskilt om du planerar att flytta runt mycket på din campingresa.

Vilken storlek på campingbord ska jag välja?

Storleken på ditt campingbord bör baseras på hur många personer som vanligtvis kommer att använda det och vad du planerar att använda det för. Om du bara behöver plats för två för att äta, kan ett mindre bord räcka. Men om du vill använda det för matlagning eller spel, kanske du vill ha ett större bord.

Behöver jag ett campingbord med extra funktioner?

Det beror på dina behov och preferenser. Extra funktioner som kopphållare, förvaringsfack eller justerbara ben kan vara användbara, men de kanske inte är nödvändiga för alla. Tänk på vad du kommer att använda bordet mest för och om dessa extra funktioner skulle vara till nytta för dig.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.