Skaljacka dam

Skaljacka dam bäst i test 2024

Bästa Skaljacka dam 2024

Skaljacka för damer passar in oavsett om det är för en vandring i bergen eller en promenad i staden, är rätt ytterkläder avgörande. Här kommer skaljackan för damer in i bilden. Denna mångsidiga jacka är designad för att erbjuda skydd mot regn, vind och snö, samtidigt som den ger optimal komfort och rörelsefrihet. Tillverkad av hållbara, lätta och ofta vattentäta material, är skaljackan ett oumbärligt plagg för varje äventyr. På denna sida kommer vi att titta på flera skaljackor för damer, utforska deras funktioner, fördelar och hur man väljer rätt modell för sina behov.

RVRC Silence Proshell 3L Jacket Dam Moonless Night
Cirka Pris 1400 kr

RVRC Silence Proshell 3L Jacket Dam Moonless Night

RVRC, eller RevolutionRace, är ett svenskt märke som erbjuder funktionella och prisvärda friluftskläder. De är kända för sin färgstarka design och hållbara material. Att använda RVRC Silence Proshell 3L Jacket var en fröjd. Den känns lätt mot huden, men ändå tillräckligt robust för att stå emot tuffa väderförhållanden. Passformen är perfekt och ger utmärkt rörelsefrihet.
Jackan är tillverkad av ett 3-lagers Proshell-material, vilket är både vattentätt och andas väl. Detta gör den lämplig för alla typer av utomhusaktiviteter, oavsett väder. Denna jacka är helt fantastisk. Den erbjuder utmärkt väderskydd utan att kompromissa med komforten. Den andas bra, vilket hjälper till att hålla dig torr och bekväm under intensiva aktiviteter.
Jämfört med andra produkter på marknaden, har denna jacka flera fördelar. Dess unika kombination av vattentäthet, andningsförmåga och komfort sätter den i en klass för sig. Dessutom är dess pris mycket konkurrenskraftigt, vilket ger den ett extra försprång.
Baserat på min egen upplevelse, skulle jag dock ge denna ett betyg på 4.8 av 5.0. Jag är säker på att andra kunder också kommer att uppskatta dess kvalitet och prestanda.

Vårt betyg

Se pris
RVRC Typhoon Jacket Dam Black
Cirka Pris 1300 kr

RVRC Typhoon Jacket Dam Black

Att bära RVRC Typhoon Jacket känns otroligt lätt och bekvämt. Jackan sitter bra på kroppen och ger mycket rörelsefrihet. Dess minimalistiska design hindrar inte dess funktioner som ventilationsdragkedjor, blixtlåsfickor och justerbar huva. Jackan är tillverkad av 100% Polyester och är en vattentät och ventilerande 2,5-lagers skaljacka. Den har en vattenpelare på 20 000 mm och andningsförmåga på 10 000 g/m²/24h. RVRC Typhoon Jacket är utmärkt för sin lättviktighet och packbarhet. Detta gör den perfekt för regniga dagar eller när du behöver ha en nödjacka till hands. Jämfört med andra produkter på marknaden, sticker Typhoon Jacket ut för sin utmärkta andningsförmåga och vattentäthet, trots sin lätta vikt. Den kan också packas i sin egen ficka, vilket är en stor fördel för bärbarhet. En av de stora fördelarna med denna jacka är dess mångsidighet. Den kan användas i olika väderförhållanden, från lätt regn till kraftigt skyfall. Dessutom är den mycket lätt att packa, vilket gör den idealisk för resor och utomhusaktiviteter.
Med 397 recensioner verkar det som om kunderna i allmänhet är mycket nöjda med produkten. Baserat på kundfeedbacken, skulle jag ge den ett betyg på 4.7 av 5.0.

Vårt betyg

Se pris
Pinewood Wilda Stretch Skaljacka Marron Rose Dam
Cirka Pris 1100 kr

Pinewood Wilda Stretch Skaljacka Marron Rose Dam

Pinewood är ett svenskt varumärke känt för att erbjuda högkvalitativa utomhuskläder. De kombinerar funktionalitet och hållbarhet i sina produkter för att möta behoven hos friluftsentusiaster. Att bära Pinewood Wilda Stretch Skaljacka är en sann nöje. Den är otroligt komfortabel, med en stretchig känsla som ger utmärkt rörelsefrihet. Dess marron rose-färg ger också en unik och stilfull touch. Denna jacka är tillverkad av ett stretchigt och tåligt material som är både vind- och vattentätt. Den har tejpade sömmar och vattentäta dragkedjor för att säkerställa att du är skyddad mot elementen. Pinewood Wilda Stretch Skaljacka är en utmärkt presterare. Den håller dig torr och bekväm i alla väderförhållanden, samtidigt som den ger dig den rörelsefrihet du behöver för dina utomhusaktiviteter. Jämfört med andra skaljackor på marknaden, sticker Wilda Stretch Skaljacka ut för sin exceptionella komfort och rörlighet. Dessutom är dess vind- och vattentäthet av högsta klass, vilket säkerställer att du är skyddad mot alla typer av väder. En av de stora fördelarna med denna jacka är dess stretchiga material. Detta gör att jackan kan röra sig med dig, vilket ger en mycket bekvämare passform än många andra skaljackor. Dessutom är dess marron rose-färg både unik och stilfull.
Baserat på min egen upplevelse, skulle jag dock ge denna skaljacka ett betyg på 4.6 av 5.0. Dess komfort, funktionalitet och stil gör det till ett utmärkt val för alla friluftsentusiaster.

Vårt betyg

Se pris
Tenson Misty Shell Jacket Women
Cirka Pris 1500 kr

Tenson Misty Shell Jacket Women

Tenson är ett svenskt varumärke känt för sina högkvalitativa och funktionella utomhuskläder.
Att använda Tenson Misty Shell Jacket är en bekväm upplevelse. Den sitter bra på kroppen och erbjuder utmärkt rörelsefrihet, vilket gör den perfekt för olika utomhusaktiviteter. Jackan är tillverkad av Tenson, vilket innebär att den är gjord med deras expertis och kvalitet i åtanke. Den specifika materialinformationen är inte angiven, men vi kan förvänta oss att den är både vattentät och andningsbar, vilket är standard för Tensons produkter. Tenson Misty Shell Jacket är en utmärkt jacka. Den håller dig torr och bekväm i alla väderförhållanden, samtidigt som den ger dig den rörelsefrihet du behöver för dina utomhusaktiviteter.
Jämfört med andra skaljackor på marknaden, har Tenson Misty Shell Jacket fördelen av Tensons kvalitet och expertis. En av de stora fördelarna med denna jacka är dess komfort och rörlighet. Den låter dig röra dig fritt och bekymmersfritt i alla väderförhållanden.
Vi ger betyget 4.5 av 5.0.

Vårt betyg

Se pris
Haglöfs Womens L.I.M Proof Jacket
Cirka Pris 1500 kr

Haglöfs Womens L.I.M Proof Jacket

Haglöfs är ett välkänt svenskt varumärke känt för sina hållbara och högkvalitativa utomhuskläder.
Att bära Haglöfs Women’s L.I.M Proof Jacket är en behaglig upplevelse. Det första du märker är hur lätt den är, vilket gör den otroligt bekväm att ha på sig under långa perioder. Dess passform är utmärkt, och den ger rikligt med rörelsefrihet. Jackan är tillverkad av PROOF™ ECO, vilket innebär att den är både vattentät och andningsbar, samtidigt som den är miljövänlig. Haglöfs Women’s L.I.M Proof Jacket presterar utmärkt i alla väderförhållanden. Den håller dig torr även i kraftigt regn, samtidigt som den tillåter kroppen att andas. Jämfört med andra skaljackor på marknaden, utmärker sig Haglöfs Women’s L.I.M Proof Jacket med sin extremt lätta vikt och utmärkta passform. Den har också fördelen av att vara miljövänlig, vilket är ett stort plus för de som vill göra mer hållbara val. En stor fördel med denna jacka är dess lätta vikt. Detta gör att du kan packa den och ta med den överallt, utan att den tynger ner din packning. Dessutom är dess miljövänliga material en stor fördel för de som vill göra mer hållbara val.
Vi ger Haglöfs Women’s L.I.M Proof Jacket 4.6 av 5.0.

Vårt betyg

Se pris
Lundhags Laka Womens Jacket
Cirka Pris 3000 kr

Lundhags Laka Womens Jacket

Lundhags är ett svenskt varumärke med ett starkt rykte för att tillverka hållbara och högkvalitativa friluftskläder. Att bära Lundhags Laka Women’s Jacket är en fröjd. Den sitter skönt på kroppen och ger utmärkt rörelsefrihet. Dessutom känns den lätt, vilket gör att du kan röra dig fritt utan att känna dig tyngd.
Lundhags Laka Women’s Jacket presterar mycket bra. Den skyddar mot väder och vind, samtidigt som den är bekväm att bära. Jämfört med andra skaljackor på marknaden, erbjuder Lundhags Laka Women’s Jacket fördelen av Lundhags kända kvalitet och hållbarhet. Dessutom är dess lätta vikt och komfort också stora plus. En av de stora fördelarna med denna jacka är dess lätta vikt, vilket gör att du kan röra dig fritt och bekymmersfritt i alla väderförhållanden. Dessutom garanterar Lundhags kvalitet och hållbarhet att jackan kommer att hålla i många år. Baserat på min egen upplevelse, skulle jag dock ge den ett betyg på 4.5 av 5.0. Dess komfort, hållbarhet och prestanda gör det till ett utmärkt val för alla friluftsentusiaster.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat Skaljacka för dam

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

  • Funktioner
  • Väderbeständighet
  • Komfort
  • Pris

För att hitta de bästa skaljackorna för damer genomförde vi en noggrann process som innefattade produktval, analys av funktioner och specifikationer, prisjämförelse, kundrecensionsanalys och fälttest. Vi började med att välja ut de mest populära och högt rankade skaljackorna från olika tillverkare och återförsäljare. Sedan granskade vi varje jackas material, vattentäthet, andningsförmåga, vikt, packbarhet, passform och hållbarhet, samt jämförde priser för att identifiera bästa värde för pengarna. Vi tog även hänsyn till kundrecensioner för att få insikt i jackornas praktiska prestanda. Slutligen, testade vi jackorna i fält under olika väderförhållanden och aktiviteter för att bedöma deras komfort och prestanda.

test av dam skaljacka

Jämförelse av Skaljacka damer

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisBetygKommentarTill butik
RVRC Silence Proshell 3L Jacket Dam Moonless Night1400 kr4,8/5Bäst i testSe pris
RVRC Typhoon Jacket Dam Black1300 kr4,7/5KomfortabelSe pris
Pinewood Wilda Stretch Skaljacka Marron Rose Dam1100 kr4,6/5PrisvärdSe pris
Tenson Misty Shell Jacket Women1500 kr4,5/5SkönSe pris
Haglöfs Womens L.I.M Proof Jacket1500 kr4,6/5KvalitetSe pris
Lundhags Laka Womens Jacket3000 kr4,5/5KvalitetSe pris
skaljacka för damer

Köpguide Skaljacka dam

Att välja rätt skaljacka kan vara en utmaning, speciellt när det finns en uppsjö av alternativ tillgängliga på marknaden. Det är viktigt att hitta en jacka som är både funktionell och bekväm, samtidigt som den passar din personliga stil. Här har vi satt ihop en omfattande köpguide för damer som letar efter den perfekta skaljackan.

  1. Material

Materialvalet är avgörande när det gäller att välja en skaljacka. De flesta skaljackor är tillverkade av syntetiska material som nylon eller polyester, vilka är kända för sin hållbarhet och förmåga att stå emot väder och vind. Dessutom behandlas dessa material oftast med vattenavvisande beläggningar för att öka jackans vattentäthet. Det är också värt att notera att vissa jackor kommer med ett inre foder, vanligtvis tillverkat av ett andningsbart material som mesh eller fleece. Detta hjälper till att reglera kroppstemperaturen och hålla dig komfortabel under olika väderförhållanden.

  1. Vattentäthet och Andningsförmåga

En bra skaljacka bör erbjuda en balans mellan vattentäthet och andningsförmåga. Vattentäthet innebär att jackan kan stå emot regn och snö, vilket är avgörande för att hålla dig torr i dåligt väder. Andningsförmåga å andra sidan, innebär att jackan tillåter svett och fukt att avdunsta från insidan, vilket hjälper till att reglera din kroppstemperatur och förhindrar att du blir överhettad.

  1. Vikt och Packbarhet

Om du planerar att använda din skaljacka för aktiviteter som vandring, klättring eller resor, är det viktigt att tänka på vikten och packbarheten. En lättviktig jacka kommer inte att tynga ner dig under långa vandringar, och om den är packbar kan du enkelt stuva undan den i din ryggsäck när den inte behövs.

  1. Passform och Rörelsefrihet

Passformen på din skaljacka är en annan viktig faktor att tänka på. Du vill ha en jacka som sitter bra på kroppen utan att vara för tajt. En välpassande jacka ger dig rörelsefrihet och gör det lättare att lager-på-lager klä dig, vilket är en nyckelstrategi för att hålla dig varm och torr i kallt och blött väder.

  1. Hållbarhet

Hållbarheten hos din skaljacka är en annan viktig faktor att tänka på. En bra skaljacka bör vara tillverkad av slitstarka material och ha starka sömmar och dragkedjor för att stå emot slitage. En hållbar jacka kommer att vara en trogen följeslagare på många äventyr, så det är värt att investera i kvalitet.

  1. Pris

Priset på skaljackor kan variera stort, från mer budgetvänliga alternativ till high-end lyxvarumärken. Det är viktigt att bestämma din budget innan du börjar shoppa, men kom ihåg att en högre prislapp inte alltid innebär bättre kvalitet. Det finns många prisvärda jackor som erbjuder utmärkt skydd och komfort utan att tömma plånboken.

Du hittar mer information hos

I slutändan kommer den perfekta skaljackan att vara en balans mellan funktion, komfort, stil och pris. Med denna guide hoppas vi att du har fått lite mer insikt i vad du ska leta efter när du köper en skaljacka.

Hur fungerar en Skaljacka?

En skaljacka för damer är en typ av ytterkläder som är designad för att skydda bäraren mot olika väderförhållanden, såsom regn, vind och snö. Skaljackor är oftast tillverkade av slitstarka, lätta material som är både vattentäta och andningsbara, vilket gör dem idealiska för utomhusaktiviteter som vandring, klättring eller skidåkning. Skaljackor är utformade för att ge maximal rörelsefrihet och komfort, med funktioner som justerbara muddar, huva och fickor för att förvara nödvändigheter. Många modeller är också packbara, vilket innebär att de kan packas ner i en liten påse för enkel transport när de inte används. Det finns olika typer av skaljackor, inklusive hardshell jackor, som är mer robusta och ger bästa möjliga skydd mot hårt väder, och softshell jackor, som är mer flexibla och bekväma, men kanske inte lika resistenta mot extremt hårt väder. Det är viktigt att notera att trots deras vattentäthet, är skaljackor inte avsedda att vara isolerade. De är bäst använda som en del av ett lager-på-lager-system, med varmare kläder under för isolering när det behövs.

Bästa skaljacka dam

Redaktionen

Jaktreview.se

Frågor och svar

Frågor och svar

Vilka material används oftast i skaljackor för damer?

De flesta skaljackor är tillverkade av syntetiska material såsom nylon eller polyester. Dessa material är hållbara, lätta och kan behandlas för att bli vattentäta eller vattenresistenta.

Hur ska en skaljacka passa?

Din skaljacka bör sitta bekvämt utan att vara för tajt. Du bör ha utrymme att röra dig fritt och kunna bära ett eller flera lager under jackan om det behövs.

Är alla skaljackor vattentäta?

Inte alla skaljackor är vattentäta. Vissa är endast vattenresistenta, vilket innebär att de kan stå emot en viss mängd vatten men kanske inte klarar av tungt regn. Om du behöver en jacka som kan stå emot kraftigt regn bör du leta efter en som är specifikt märkt som vattentät.

Vilka funktioner bör jag leta efter i en skaljacka?

Några viktiga funktioner att leta efter inkluderar vattentäthet, andningsförmåga, hållbarhet, och rörelsefrihet. Extra funktioner som justerbara muddar, huva och fickor kan också vara användbara beroende på dina behov.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.