Jaktbyxor

jaktbyxor bäst i test 2024

Bästa jaktbyxorna 2024

På jakt efter de bästa, billigaste och snyggaste jaktbyxorna? Jakten kan vara över. Jaktbyxor är en oumbärlig del av varje jägares garderob, inte bara för att de är praktiska och hållbara, utan också för att de kan vara riktigt snygga. Oavsett om du är en erfaren jägare eller nybörjare, kommer ett par högkvalitativa jaktbyxor att göra en stor skillnad i din jaktupplevelse. De bästa jaktbyxorna erbjuder komfort, skydd och rörlighet – allt för ett överkomligt pris. Men vem säger att funktion och stil inte kan gå hand i hand? Med det stora utbudet av snygga jaktbyxor på marknaden idag kan du lätt hitta ett par som passar din personliga stil och budget. Vi har valt ut de bästa jaktbyxorna för i år.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista jaktbyxor

 1. Pumori Sarek Byxa 2.0
 2. Pumori Sarek Insulated Byxa
 3. Pinewood Byxa Finnveden Mörk Olivgrön
 4. Pinewood Byxa Pro Xtreme
 5. Swedteam Protection Byxa
 6. Pumori Sarek Byxa 2.0 Camo
 7. Pumori Loden Byxa
 8. Pinewood Jaktbyxa Hunter Pro Xtreme 2.0
 9. Härkila Pro Hunter Move Byxa

Pumori Sarek Byxa 2.0

Pris

 • Cirka pris : 1800kr
 • Bästa jaktbyxan

Pumori Sarek Byxa 2.0

Pumori Sarek Byxa 2.0 är en utmärkt jaktbyxa för alla som älskar friluftsliv och jakt. Byxan är tillverkad av borstad polyester, vilket ger både komfort och hållbarhet. Designen på Pumori Sarek Byxa 2.0 är funktionell och ändamålsenlig med en något smalare passform, vilket gör att du kan röra dig obehindrat i terrängen. Den kamouflerade färgen bidrar till att smälta in i naturen, vilket är ett plus för jägaren. När det gäller prestanda i jakt, levererar Pumori Sarek Byxa 2.0 verkligen. Materialet är tyst, vilket gör den idealisk för smygjakt eller för hundförare. Den borstade polyestern är också slitstark och tål olika väderförhållanden. En av de mest framstående funktionerna i dessa byxor är dess anpassningsförmåga till nordiskt klimat. Dessa egenskaper gör den till ett utmärkt val för aktiviteter där du behöver rörlighet och skydd mot väder och vind.

Pumori Sarek Byxa 2.0 en högkvalitativ och prisvärd investering för varje jägare. Dess kombination av komfort, hållbarhet och funktionalitet gör den till ett utmärkt val för alla som söker en pålitlig och effektiv jaktbyxa.

Vårt betyg

Se pris
Pumori Sarek Insulated Byxa

Pris

 • Cirka pris : 3000kr

Pumori Sarek Insulated Byxa

Pumori Sarek Insulated Byxa är mer än bara en jaktbyxa. Det är en kombination av stil, funktion och komfort som gör den till en oumbärlig del av varje jägares garderob. Byxan är tillverkad av högkvalitativa material, vilket ger den både hållbarhet och en lyxig känsla. Dess design är en balans mellan klassisk jaktstil och moderna influenser, vilket ger den ett unikt utseende som sticker ut från mängden. När det gäller jakten, levererar Pumori Sarek Insulated Byxa på alla fronter. Den är extra isolerad, vilket gör den idealisk för jakt i kyliga klimat. Dessutom är den utrustad med alla praktiska funktioner som kan krävas under jakt, inklusive flera fickor för förvaring och förstärkta partier för extra slitstyrka. En av de mest framstående egenskaperna hos Pumori Sarek Insulated Byxa är dess förmåga att anpassa sig till olika väderförhållanden. Oavsett om du jagar i regn, snö eller solsken, kommer denna byxa att hålla dig bekväm och skyddad. Min slutliga intryck av Pumori Sarek Insulated Byxa är mycket positivt. Det är en jaktbyxa som erbjuder en perfekt balans mellan stil och funktion, och som är väl värd investeringen.

Vårt betyg

Se pris
Pinewood Byxa Finnveden Mörk Olivgrön

Pris

 • Cirka pris : 900kr
 • Billig jaktbyxa

Pinewood Byxa Finnveden Mörk Olivgrön

Denna jaktbyxa kombinerar funktionalitet, hållbarhet och stil på ett sätt som få andra byxor kan matcha. Byxan har en klassisk design med moderna inslag och är tillverkad av det slitstarka och vattenavvisande materialet TC-Lite™. Den mörka olivgröna färgen ger ett diskret och stilrent intryck som passar perfekt i skog och mark. Byxan är vindtät och lätt vattenavstötande, vilket gör den till ett utmärkt val för jakt och friluftsliv i olika väderförhållanden. Dessutom ger den god rörlighet och är mycket bekväm att bära, även under längre perioder i terrängen. En framstående funktion hos denna byxa är dess andningsförmåga. Detta, tillsammans med det varmfodrade materialet, gör den till ett utmärkt val för jakt under kyliga dagar.

Vårt betyg

Se pris
Pinewood Byxa Pro Xtreme

Pris

 • Cirka pris : 1200kr

Pinewood Byxa Pro Xtreme

Pinewood Byxa Pro Xtreme är en jaktbyxa som verkligen lever upp till sitt namn. Denna byxa kombinerar högklassiga material, innovativ design och hållbarhet på ett sätt som gör det till en utmärkt jaktbyxa. Byxan är tillverkad av Pinewoods egenutvecklade TC-1200™-material, vilket ger både hållbarhet och vattenresistens. Dess design är funktionell och stilren, med en klassisk olivgrön färg som passar perfekt i skogen. Den är vind- och vattentät, vilket gör den till ett utmärkt val för jakt i extrema väderförhållanden. Dessutom är den mycket bekväm att bära, även under långa perioder i terrängen. En riktigt bra egenskap hos denna byxa är dess andningsförmåga och förmåga att hålla användaren torr även under intensiva aktiviteter. Detta, tillsammans med de många praktiska fickorna och de justerbara bensluten, gör den till ett utmärkt val för alla jägare.

Vårt betyg

Se pris
Swedteam Protection Byxa

Pris

 • Cirka pris : 3500kr

Swedteam Protection Byxa

Swedteam Protection Byxa är en jaktbyxa som kombinerar robusthet, funktionalitet och komfort på ett imponerande sätt. Denna byxa är utformad för att tåla de tuffaste förhållandena och leverera i alla typer av väder. Byxan är tillverkad av ett slitstarkt material som är både vind- och vattentätt, vilket gör den idealisk för användning i regnigt eller blåsigt väder. Dess design är funktionell och stilren, med en mörkgrön färg som smälter in perfekt i skogen. Den är även extremt hållbar och erbjuder god rörlighet, vilket gör den till ett utmärkt val för aktiv jakt. Dessutom är den mycket bekväm att bära, även under långa perioder i terrängen. En av de mest framstående egenskaperna hos denna byxa är dess skyddande egenskaper. Den är utrustad med Cordura® förstärkningar på knän och baksida, vilket ger extra skydd mot slitage.

Vårt betyg

Se pris
Pumori Sarek Byxa 2.0 Camo

Pris

 • Cirka pris : 2000kr

Pumori Sarek Byxa 2.0 Camo

Pumori Sarek Byxa 2.0 Camo är en jaktbyxa som kombinerar funktionalitet, komfort och stil på ett sätt som gör den till en utmärkt följeslagare för alla jägare. Byxan är tillverkad av ett hållbart material som är både vind- och vattentätt, vilket gör den idealisk för användning i olika väderförhållanden. Dess camo-design är både stilren och funktionell, vilket gör den till ett perfekt val för jägaren som vill smälta in i naturen. När det gäller att jaga med dessa jaktbyxor så står sig Pumori Sarek Byxa 2.0 Camo verkligen bra. Den är mycket bekväm att bära, även under långa perioder i terrängen. Dessutom erbjuder den god rörlighet, vilket är en viktig egenskap för en jaktbyxa.

Vårt betyg

Se pris
Pumori Loden Byxa

Pris

 • Cirka pris : 3000kr

Pumori Loden Byxa

Pumori Loden Byxa är en jaktbyxa som kombinerar traditionell design med modern funktionalitet på ett imponerande sätt. Denna byxa är utformad för att tåla de tuffaste förhållandena och leverera i alla typer av väder. Byxan är tillverkad av högkvalitativt loden-material, känd för sin värmeisolering och hållbarhet. Dess design är klassisk men ändå modern, med en rik grön färg som smälter in perfekt i skogen. När det gäller prestanda under jakt, står Pumori Loden Byxa verkligen ut. Den är vind- och vattentät, vilket gör den till ett utmärkt val för jakt i olika väderförhållanden. Dessutom är den mycket bekväm att bära, även under långa perioder i terrängen. En av de mest framstående egenskaperna hos denna byxa är dess förmåga att hålla användaren varm och torr även under intensiva aktiviteter. Detta, tillsammans med de många praktiska fickorna, gör den till ett utmärkt val för alla jägare.

Min slutliga uppfattning om Pumori Loden Byxa är mycket positiv. Detta är en jaktbyxa som lever upp till sina löften och erbjuder en perfekt balans mellan prestanda, komfort och stil.

Vårt betyg

Se pris
Pinewood Jaktbyxa Hunter Pro Xtreme 2.0

Pris

 • Cirka pris : 1900kr

Pinewood Jaktbyxa Hunter Pro Xtreme 2.0

Pinewood Jaktbyxa Hunter Pro Xtreme 2.0 är en jaktbyxa som kombinerar högprestanda design med modern funktionalitet på ett imponerande sätt. Byxan är tillverkad av ett slitstarkt material med en vind- och vattentät membran och tejpade sömmar. Dess design är både funktionell och stilren, med stretchpaneler för ökad rörlighet, vilket gör den idealisk för den aktiva och rörliga jägaren.

Den är extremt bekväm att bära, dessutom erbjuder den god rörlighet, vilket är en viktig egenskap för en jaktbyxa. En av de mest framstående egenskaperna hos denna byxa är dock dess förmåga att hålla användaren torr och skyddad även under intensiva aktiviteter. Detta, tillsammans med de många praktiska fickorna, gör den till ett utmärkt val för alla jägare.

Vårt betyg

Se pris
Härkila Pro Hunter Move Byxa

Pris

 • Cirka pris : 4400kr
 • Kvalitets jaktbyxa

Härkila Pro Hunter Move Byxa

Härkila Pro Hunter Move Byxa är en högkvalitativ jaktbyxa som kombinerar robusthet, funktionalitet och komfort på ett imponerande sätt. Denna byxa är utformad för att tåla de tuffaste jaktförhållandena och leverera i alla typer av väder. Byxan är tillverkad av ett slitstarkt material med en GORE-TEX SpyderLiner-membran, vilket gör den både vind- och vattentät. Dess design är funktionell och stilren, med lättåtkomliga fickor fram och benfickor med en patronhållare på höger sida. Min slutliga uppfattning om Härkila Pro Hunter Move Byxa är mycket positiv. Detta är en jaktbyxa som lever upp till sina löften och erbjuder en perfekt balans mellan prestanda, komfort och stil.

Härkila Pro Hunter Move Byxa – En premiumjaktbyxa för den kräsne jägaren

Vårt betyg

Se pris
Jaktbyxa

Köpguide för jaktbyxor :Vad du behöver veta innan du köper

Jaktbyxor är en avgörande del av varje jägares utrustning. De skyddar dig mot elementen, ger bekvämlighet under långa timmar i terrängen och erbjuder praktiska lösningar som fickor för utrustning och förstärkningar på utsatta ställen. Men med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta vad man ska leta efter. Här är några saker att tänka på när du köper jaktbyxor.

Material: Det första du bör titta på när du köper jaktbyxor är materialet. Det mest populära materialet för jaktbyxor är oftast polyester eller bomull, eller en blandning av båda. Dessa material är slitstarka, lätta att rengöra och tål extrema väderförhållanden.

Funktion: Tänk på vilken typ av jakt du kommer att använda byxorna för. Behöver du mycket rörelsefrihet, kanske ett par byxor med stretch är att föredra. Ska du sitta stilla under längre perioder kan ett varmare material vara att föredra.

Design: Jaktbyxor finns i en rad olika stilar och färger. Välj en design som passar din personliga smak och de förhållanden du kommer att jaga i. Kamouflage kan vara till hjälp i skogen, medan mer neutrala färger kan passa bättre för öppna fält.

Storlek & Passform: Det är viktigt att dina jaktbyxor sitter bekvämt. De ska inte vara för snäva, eftersom detta kan begränsa din rörlighet. Samtidigt vill du inte ha byxor som är för lösa, eftersom de kan fastna i vegetationen.

Pris: Slutligen, tänk på din budget. Även om du kanske lockas att köpa de billigaste byxorna du hittar, kan det vara värt att investera lite mer för ett par högkvalitativa byxor som håller länge och uppfyller alla dina behov.

Kom ihåg, det bästa paret jaktbyxor för dig är de som uppfyller dina specifika behov och förhållanden. Lycka till med ditt köp!

Bästa jaktbyxan
Bästa jaktbyxan

Att ta hand om dina jaktbyxor: Bästa praxis för att hålla din utrustning i toppskick

Jaktbyxor är en oumbärlig del av varje jägares garderob. De skyddar dig mot elementen, ger bekvämlighet under långa timmar i terrängen och erbjuder praktiska lösningar som fickor för utrustning och förstärkningar på utsatta ställen. Men med felaktig vård kan kvaliteten snabbt försämras. Här är några tips på hur du bäst tar hand om dina jaktbyxor.

Tvättinstruktioner: Kontrollera alltid tvättinstruktionerna på etiketten innan du tvättar dina jaktbyxor. Använd ett milt tvättmedel och kallt vatten för att förlänga livslängden på byxorna. Undvik blekmedel, som kan skada materialet och försvaga dess färger.

Torkning: Lufttorka dina jaktbyxor om möjligt. Om du behöver använda en torktumlare, använd låg värme. Höga temperaturer kan krympa eller skada materialet.

Förvaring: Förvara dina jaktbyxor på en torr plats när de inte används. Häng upp dem för att undvika veck och rynkor som kan skada materialet på lång sikt.

Reparationer: Om dina jaktbyxor blir skadade, reparera dem så snart som möjligt. Små revor kan lappas med ett reparationssats för utomhuskläder, medan större skador kan kräva professionell hjälp.

Rengöring efter jakten: Efter varje jaktresa, se till att rengöra dina byxor ordentligt. Detta hjälper till att ta bort eventuell smuts eller lukt och håller byxorna fräscha och redo för nästa äventyr.

Att ta hand om dina jaktbyxor på rätt sätt kommer inte bara att förlänga deras livslängd utan också förbättra din upplevelse på fältet. Med rätt vård och underhåll kommer dina byxor att ge dig många säsonger av pålitlig service.

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är det bästa materialet för jaktbyxor?

Det finns ingen ”bästa” typ av material för jaktbyxor eftersom det varierar beroende på klimat, terräng och personliga preferenser. Men generellt sett, leta efter byxor som är gjorda av slitstarka material som polyester eller nylon. Dessa material är ofta vattenresistenta och tål de tuffa förhållanden som kan uppstå under jakt.

Hur ska jag tvätta mina jaktbyxor?

Det beror på materialet i dina byxor. Generellt sett bör du alltid kontrollera tvättinstruktionerna på etiketten. De flesta jaktbyxor kan maskintvättas med kallt vatten och ett milt tvättmedel. Undvik att använda blekmedel eller sköljmedel eftersom det kan skada materialet.

Hur viktigt är kamouflage när det gäller jaktbyxor?

Kamouflage kan vara mycket användbart för att hjälpa dig att smälta in i din omgivning och undvika att bli upptäckt av djur. Men det är inte nödvändigt för alla typer av jakt. Om du jagar i en öppen terräng eller under snötäckta förhållanden kan det vara mer fördelaktigt att ha ljusa färger för att synas på avstånd.

Vilken storlek ska jag välja på mina jaktbyxor?

Det är viktigt att dina jaktbyxor sitter bekvämt. De ska inte vara för snäva, eftersom detta kan begränsa din rörlighet. Samtidigt vill du inte ha byxor som är för lösa, eftersom de kan fastna i vegetationen. De flesta tillverkare erbjuder en storleksguide som du kan använda för att hitta rätt storlek.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.