Campinglampa

Campinglampa bäst i test 2024

Bästa Campinglampa 2024

En campinglampa är en bärbar ljuskälla som används för att belysa omgivningen under camping, vandring och andra utomhusaktiviteter. De finns i olika former och storlekar, allt från traditionella gas- eller oljedrivna lampor till moderna LED-lampor som drivs av uppladdningsbara batterier eller solenergi. Campinglampor är utformade för att vara robusta, hållbara och ofta vattentäta för att tåla utomhusmiljöer. Många har också funktioner som justerbar ljusstyrka, blinkande nödläge och inbyggda USB-portar för att ladda mobiltelefoner eller andra elektroniska enheter. Här hittar ni alla årets bästa campinglampor

Ifish Lux Vintage Lanterna

Pris

  • Cirka pris : 799kr

Ifish Lux Vintage Lanterna

LUX Vintage Lantern från IFISH är en mångsidig och funktionell lampa som är idealisk för camping, husvagnsliv och sommarstugor. Dess eleganta vintage design kombinerar ABS-plast med ett metallgaller, en botten av bambu och ett löstagbart rephandtag av kinesisk jams, vilket ger både stil och hållbarhet. En stark punkt med denna lampa är dess ljusfunktioner. Den har två olika ljuslägen – vitt eller varmt vitt – och ljusstyrkan kan regleras från svag till stark, vilket gör den lämplig för allt från mysbelysning till arbetsbelysning. Med en ljusstyrka på 20 till 210 lumen, kan den anpassas efter dina specifika behov.
När det gäller strömförsörjning, kan LUX Vintage Lantern drivas antingen med 3 AA-batteriereller med 2 Lithium-ion uppladdningsbara batterier. Drifttiden varierar mellan 6 till 60 timmar, beroende på ljusstyrka och omständigheter som temperatur. Ett extra plus är att denna lampa även fungerar som en Powerbank. Detta innebär att du kan ladda andra enheter, som din mobiltelefon, vilket kan vara mycket användbart när du är på språng.
IFISH LUX VINTAGE LANTERNA är en robust, mångsidig och estetiskt tilltalande lampa som uppfyller alla dina belysningsbehov under camping eller andra utomhusaktiviteter. Dess förmåga att fungera som en Powerbank lägger till ett extra värde som gör den ännu mer praktisk för utomhusbruk.

Vårt betyg

Se pris
Ledsavers Campinglampa med powerbank 4400 mAh

Pris

  • Cirka pris : 300kr

Ledsavers Campinglampa med powerbank 4400 mAh

Ledsavers Campinglampa med powerbank 4400 mAh är ett utmärkt tillbehör för alla dina utomhusäventyr. Denna lampa ger inte bara kraftfull belysning på upp till 1200 lm, men fungerar också som en powerbank med en kapacitet på 4400 mAh för att hålla din mobil och andra enheter laddade. En av lampans stora fördelar är dess flexibilitet när det gäller ljusstyrka. Den har tre justerbara ljusnivåer, från 400 till 1200 lumen, vilket innebär att du kan anpassa belysningen efter dina specifika behov. Oavsett om du behöver stark belysning för att navigera i mörkret eller ett mjukare ljus för att skapa en mysig atmosfär, uppfyller denna lampa dina krav. Dessutom sprider LED-ljuset ljuset i en 360° vinkel, vilket ger jämn belysning runt omkring dig. Detta är särskilt användbart vid camping eller andra utomhusaktiviteter där du behöver se din omgivning tydligt.
Ledsavers Campinglampa är också utrustad med ett handtag och en krok för upphängning, vilket gör den enkel att placera var du än behöver ljus. USB-utgången möjliggör laddning av mobilen eller annan utrustning, vilket gör denna lampa till en praktisk två-i-en-lösning för belysning och laddning.

Vårt betyg

Se pris
Deeper Power Lantern

Pris

  • Cirka pris : 999kr

Deeper Power Lantern

Deeper Power Lantern är en kraftfull lykta som tar belysning till nästa nivå. Den är utformad för att lysa upp alla typer av terräng, belysa ditt tält och ladda din Deeper sonar eller andra elektroniska enheter. En av de största fördelarna med denna lykta är dess mångsidighet. Den kan fungera som en ficklampa, campinglykta, tältlykta, varsellyse, SOS-ljus men även som Power Bank till telefon och Deeper. Oavsett om du behöver stark belysning för att navigera i mörkret eller ett mjukare ljus för att skapa en mysig atmosfär, uppfyller denna lampa dina krav. Med 4 justerbara ljusstyrkor och en SOS-blink funktion, kan du anpassa belysningen efter dina specifika behov. Dessutom är den IP65 vattentät, vilket gör den till en robust och pålitlig följeslagare för alla dina utomhusäventyr. Deeper Power Lantern ger imponerande 660 lm ljusstyrka och har en batterilivslängd på 158 timmar på lägsta ljusnivån. Den inbyggda USB-laddaren (7000mAh) gör det möjligt att ladda din mobil eller andra enheter, vilket gör denna lykta till en praktisk två-i-en-lösning för belysning och laddning. Dessutom är lyktan utrustad med ett hängklips och kraftigt magnetfäste för enkel upphängning och placering. Den gummierade antiglidytan och antiglidspåren för liggande bruk gör den stabil och säker att använda i alla situationer.
Deeper Power Lantern är en robust, mångsidig och funktionell lampa som uppfyller alla dina belysnings- och laddningsbehov vid jakt, fiske, och friluftsliv.

Vårt betyg

Se pris
Black Diamond Moji Charging Station

Pris

  • Cirka pris : 950kr

Black Diamond Moji Charging Station

Black Diamond Moji Charging Station är en perfekt kompanjon för äventyrare. Detta innovativa redskap förenar två viktiga funktioner i en – det fungerar både som ljuskälla och laddningsstation. Det gör den till en oumbärlig del av din campingutrustning. Moji Charging Station har en ljusstyrka på 250 lumen, vilket ger dig kraftfull belysning i mörka naturliga miljöer. Den kan sprida ljuset jämnt över 360 grader, vilket ger effektiv belysning i alla riktningar. Dessutom finns det en dimmerfunktion som gör det möjligt att justera ljusstyrkan till önskad nivå. En av de mest attraktiva egenskaperna hos Moji Charging Station är dess inbyggda powerbank. Med en kapacitet på 5200mAh kan den ladda upp dina elektroniska enheter, som smartphones och actionkameror, genom sin USB-port. Trots dessa kraftfulla funktioner är enheten lätt och kompakt, vilket gör den lätt att bära med sig på dina äventyr. Moji Charging Station är även robust och hållbar. Dess vattentäta skal skyddar den mot regn och fukt, vilket gör den perfekt för användning utomhus. Den har också ett praktiskt handtag som gör det enkelt att hänga upp den inuti tältet eller på trädgrenarr. Slutligen har Moji Charging Station en batteriindikator. Denna funktion visar hur mycket ström som återstår i powerbanken, vilket hjälper dig att planera dina laddningsbehov effektivt.
Med alla dessa funktioner är Black Diamond Moji Charging Station en allsidig och användbar enhet för alla som älskar att utforska utomhus. Kombinationen av stark belysning och pålitlig laddningskapacitet gör den till ett värdefullt tillägg till din camping- eller vandringsutrustning.

Vårt betyg

Se pris
Black Diamond Apollo

Pris

  • Cirka pris : 650kr

Black Diamond Apollo

Black Diamond Apollo har snabbt blivit en favorit bland min campingutrustning. Med sin robusta konstruktion och pålitliga prestanda är det en lampa som verkligen lever upp till sitt namn. Designen är kompakt och bärbar, vilket gör den lätt att packa ner i en ryggsäck eller bära med sig på vandringar. Dessutom är den utrustad med justerbar ljusstyrka, vilket gör det möjligt att anpassa ljuset efter behov. Oavsett om du behöver starkt ljus för matlagning eller ett svagt sken för att skapa en mysig atmosfär, klarar Apollo av uppgiften med bravur. En annan imponerande funktion hos denna campinglampa är dess inbyggda batteriindikator. Det är en liten detalj som gör stor skillnad, eftersom det tar bort gissningsleken kring hur mycket batteritid som återstår. När det gäller prestanda, levererar Black Diamond Apollo ett starkt ljus som räcker långt. Trots sin lilla storlek kan den belysa ett stort tält eller en liten campingplats utan problem. Och tack vare de dubbla reflektorerna, sprider lampan ljuset jämnt och effektivt. Till sist bör det nämnas att Black Diamond Apollo också är mycket energieffektiv. Batterilivslängden är imponerande, vilket är en stor fördel på långa campingturer.
Sammanfattningsvis är Black Diamond Apollo en pålitlig och mångsidig lampa som är värd varje krona. Den kombinerar kvalitet, funktionalitet och hållbarhet på ett sätt som få andra campinglampor gör. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller bara gillar att tillbringa tid utomhus, är denna lampa ett utmärkt val.

Vårt betyg

Se pris
Black Diamond Zip

Pris

  • Cirka pris : 350kr

Black Diamond Zip

Black Diamond Zip är en kompakt och mångsidig campinglampa som är perfekt för campingresor, vandringsäventyr eller till och med som en extra ljuskälla hemma. Den erbjuder en unik kombination av funktioner som gör den utmärkande bland andra liknande produkter. Designen på Zip är både elegant och robust. Dess lilla storlek gör den lätt att bära i en ryggsäck eller ficka, men den är också tillräckligt tålig för att tåla utomhusbruk. Det övre handtaget kan användas för att hänga lampan från ett tält eller trädgren, och det fungerar också som ett stativ när du vill ställa lampan på en plan yta. En av de mest användbara funktionerna hos Black Diamond Zip är dess dubbla ljuslägen. Du kan växla mellan ett starkt, 200-lumen vitt ljus för allmän belysning och ett svagare, röd nattseendeläge som inte stör din sömn. Lampan har också ett strobeläge, vilket kan vara användbart i nödsituationer. Att driva Zip är en enkel fråga om att sätta in fyra AAA-batterier. Lampans strömmätare låter dig veta hur mycket batterilivslängd som finns kvar, så du behöver inte gissa när det kan vara dags att byta batterierna.
Sammanfattningsvis är Black Diamond Zip en pålitlig, högkvalitativ lampa som erbjuder massor av funktionalitet i ett litet paket. Oavsett om du är en ivrig camperare eller bara någon som gillar att vara förberedd, är det ett utmärkt tillskott till alla utrustningssamlingar.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat Campinglamporna

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

  • Ljusstyrka
  • Batteri
  • Vikt
  • Pris

Vi testade varje lampa i ett mörkt rum för att bedöma ljusstyrkan och ljuskvaliteten. Vi noterade hur starkt ljuset var och om det var skarpt eller mjukt. Vi kontrollerade tillverkarens uppgifter om batteriets livslängd och testade detta genom att tända lamporna och se hur länge de höll på en full laddning. Vi utvärderade byggkvaliteten på varje lampa. Vi undersökte om de kändes robusta och var gjorda av hållbara material. Vi bedömde hur lätt det var att använda lamporna, inklusive att tända och släcka dem, justera ljusstyrkan och byta ljusinställningar. Vi beaktade storleken och vikten på varje lampa för att bedöma deras bärbarhet. Vi kollade om lamporna hade några extra funktioner, som solcellsladdning, USB-portar för att ladda enheter eller inbyggda kompasser.
Efter att ha testat och jämfört lamporna rangordnade vi dem baserat på deras prestanda. Vi fann att den bästa lampan varierade beroende på specifika behov och preferenser.

Test av campinglampor

Jämförelse av campinglampor

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisBetygKommentarTill butik
Ifish Lux Vintage Lanterna800 kr4,7/5Bäst i testSe pris
Ledsavers Campinglampa med powerbank 4400 mAh300 kr4,6/5Mycket köpvärdSe pris
DEEPER POWER LANTERN1000 kr4,6/5Massor av funktionerSe pris
Black Diamond Moji Charging Station950 kr4,5/5Enkelt att ladda mobilenSe pris
Black Diamond Apollo650 kr4,5/5AllroundSe pris
Black Diamond Zip350 kr4,5/5PrisvärdSe pris
Campinglampa

Köpguide Campinglampa

Campinglampor är en viktig del av utrustningen för alla äventyrare. De lyser upp mörka nätter i skogen, hjälper oss att navigera på okända stigar och skapar en mysig atmosfär runt lägerelden. Men med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som är bäst för dina behov. Denna köpguide kommer att gå igenom de viktigaste aspekterna att tänka på när du väljer en campinglampa.

Typer av campinglampor

Det finns huvudsakligen tre typer av campinglampor:

Ficklampor: Dessa är små, bärbara lampor som är bra för grundläggande belysning. De är ofta batteridrivna och har en riktad ljusstråle, vilket gör dem perfekta för att lysa upp specifika områden eller föremål.

Lanternor: Dessa ger mer allmän belysning och är idealiska för att lysa upp stora områden som ett tält eller en campingplats. De kan vara antingen batteri- eller gasdrivna.

Pannlampor: Dessa bärs på huvudet, vilket frigör dina händer för andra uppgifter. De är perfekta för aktiviteter som vandring, klättring eller läsning i tältet.

Campinglampor kan drivas av olika strömkällor:

Batterier: Dessa är de mest vanliga. De kan vara antingen engångs- eller uppladdningsbara. Uppladdningsbara batterier är miljövänligare och mer kostnadseffektiva på lång sikt, men de kräver tillgång till el för att laddas.

Gas: Gaslampor ger ett starkt, varmt ljus och fungerar bra i kallt väder. Men de är också tyngre och mer skrymmande än batteridrivna lampor, och du måste ha med dig extra gasflaskor.

Solenergi: Solenergilampor är miljövänliga och praktiska eftersom de inte kräver några batterier eller gasflaskor. Men deras prestanda kan vara begränsad i dåligt väder eller under långa perioder av mörker.

Ljusstyrka

Ljusstyrkan hos en campinglampa mäts i lumen. Ju högre lumental, desto starkare ljus. För grundläggande campingbehov räcker en lampa på 100-200 lumen bra. Om du behöver lysa upp större områden eller vill ha en lampa för mer intensiva aktiviteter som nattvandring, leta efter en lampa med minst 300 lumen.

Användningstid

Kontrollera hur länge lampan kan lysa på en enda laddning eller uppsättning batterier. Om du planerar att vara ute i vildmarken under flera dagar utan tillgång till el, vill du ha en lampa som kan hålla länge.

Hållbarhet och vattentäthet

Campinglampor ska kunna tåla tuffa utomhusförhållanden. Letar efter produkter som är gjorda av robusta material och har en stark konstruktion. Vattentäthet är också viktigt, särskilt om du campar i regnigt väder eller nära vatten.

Extra funktioner

Vissa campinglampor kommer med extra funktioner som dimmerkontroller, blinkande ljuslägen för nödsituationer, inbyggda kompasser eller till och med USB-portar för att ladda andra enheter. Medan dessa inte är nödvändiga, kan de vara trevliga att ha beroende på dina behov.

Förhoppningsvis ger denna guide dig en bra startpunkt när du letar efter den perfekta campinglampan. Kom ihåg att alltid prioritera dina specifika behov och förhållanden över allt annat.

Vad är en Campinglampa?

En campinglampa är en bärbar ljuskälla som används för att belysa omgivningen under camping och utomhusturer i mörkret. Dessa lampor finns i en rad olika former och storlekar, allt från små ficklampor till stora lyktor, och drivs av olika energikällor som batterier, gas eller solenergi. Det finns flera typer av campinglampor, inklusive gaslyktor som drivs av propan, butan eller flytande bränsle och producerar ett mycket starkt ljus, vilket gör dem utmärkta för att belysa stora områden, men de kräver regelbunden påfyllning av bränsle, vilket kan vara opraktiskt för längre turer. Det finns också batteridrivna lyktor som drivs av antingen återuppladdningsbara eller engångsbatterier. De är säkra att använda inuti tält eftersom de inte producerar någon värme eller rök, men batteriernas livslängd kan variera, och du kanske behöver ta med extra batterier. Slutligen finns det solenergidrivna lyktor som laddas upp genom att exponeras för solljus under dagen. Dessa är miljövänliga och idealiska för långa campingturer där tillgången till el kan vara begränsad, men deras prestanda kan påverkas av vädret.

Bästa campinglampan
Bästa campinglampan
Om du letar efter billiga campinglampor kan du hitta ett antal alternativ från olika återförsäljare.

Jula är en populär butik för utomhus- och campingutrustning, inklusive campinglampor. De har flera modeller tillgängliga, inklusive LED-lampor som drivs med AA-batterier1. Deras lampor är hopfällbara och bärbara, vilket gör dem perfekta för camping2.
Ett annat bra ställe att leta på är Clas Ohlson. De erbjuder ett brett utbud av produkter för friluftsliv, inklusive campinglampor. Priserna varierar beroende på produktens specifikationer, men det finns ofta budgetalternativ tillgängliga.
Biltema är också kända för sina prisvärda campingprodukter. Deras sortiment av campinglampor inkluderar både gas- och batteridrivna alternativ.
Rusta erbjuder också ett urval av campinglampor till konkurrenskraftiga priser. De har allt från kompakta LED-lampor till större lanternor som kan lysa upp hela campingplatsen.
XXL är en sport- och friluftsbutik som erbjuder ett brett sortiment av campinglampor. Även om de kanske inte är det billigaste alternativet, har de ofta försäljningar där du kan hitta bra erbjudanden.
Oavsett var du bestämmer dig för att köpa din campinglampa, kom ihåg att överväga faktorer som ljusstyrka, strömkälla och hållbarhet för att hitta den bästa lampan för dina behov.

Camping med lyse

Frågor och svar

Frågor och svar

Vilken typ av campinglampa ska jag välja?

Det beror på dina behov. Ficklampor är bra för grundläggande belysning och riktade ljusstrålar, lanternor ger allmän belysning för större områden, och huvudlampor ger handsfree-belysning för aktiviteter som vandring eller läsning.

Ska jag välja en batteridriven eller gasdriven campinglampa?

Batteridrivna lampor är generellt sett lättare och mer bärbara, men gasdrivna lampor ger ett starkt, varmt ljus och fungerar bra i kallt väder. Ditt val bör baseras på dina specifika campingbehov och preferenser.

Vad är lumen och varför är det viktigt?

Lumen är en enhet för ljusflöde som mäter mängden ljus som en lampa producerar. Ju högre lumental, desto starkare är ljuset. Om du behöver belysa ett stort område eller planerar att använda lampan för aktiviteter som nattvandring, kan du behöva en lampa med högre lumen.

Är solenergilampor ett bra alternativ för camping?

Solenergilampor är miljövänliga och praktiska eftersom de inte kräver några batterier eller gasflaskor. Men deras prestanda kan vara begränsad i dåligt väder eller under långa perioder av mörker.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.