Tarp

Tarp bäst i test 2024

Bästa Tarp 2024

En tarp, även känd som tarpaulin, är ett otroligt praktiskt verktyg med en rad olika tillämpningar. Det är i huvudsak ett skyddande material som är vattentätt, vanligtvis tillverkat av kraftiga typer av material som canvas eller polyester som är belagt med polyuretan eller vinyl. Dessa robusta skyddsdukar har visat sig vara ovärderliga inom områden som camping och vandring, där de ger skydd mot väder och vind. Men användningsområdena för tarps sträcker sig långt bortom friluftslivet. De används flitigt på byggplatser för att skydda material och utrustning, i trädgårdar för att skydda växter och möbler, vid sportevenemang för att skapa temporära skydd och mycket mer. Genom sin flexibilitet och hållbarhet erbjuder en tarp en trygghet och säkerhet i många olika situationer. Här hittar ni årets bästa tarp.

Nordisk Voss Tech Tarp
Cirka Pris 3000 kr

Nordisk Voss Tech Tarp

Nordisk är ett varumärke känt för sina högkvalitativa utomhusprodukter och deras Voss Tech Tarp är inget undantag. Användning av Voss Tech Tarp ger en känsla av pålitlighet och säkerhet. Den stora ytan ger rikligt med skydd mot både sol och regn, vilket gör den idealisk för camping i varierande väderförhållanden. Dessutom är den lätt att sätta upp, vilket sparar värdefull tid när du vill få upp lägret snabbt. Voss Tech Tarp är tillverkad av slitstarkt nylon, vilket ger en stark och hållbar tarp som tål tuffa utomhusförhållanden. Den kommer med aluminiumstänger, vilket bidrar till dess lätta vikt utan att kompromissa med stabiliteten. När det gäller prestanda, levererar Voss Tech Tarp över förväntan. Den håller inte bara väder och vind ute, utan erbjuder också flexibilitet i hur den kan sättas upp, vilket gör den anpassningsbar till olika situationer och miljöer. Jämfört med konkurrerande produkter, sticker Voss Tech Tarp ut med sin lätthet, hållbarhet och flexibilitet. Dessutom, med sitt överkomliga pris, erbjuder det utmärkt värde för pengarna.
Fördelarna med denna tarp sträcker sig från dess mångsidighet – den kan användas som ett tak, ett nödtält eller till och med ett regnskydd för din utrustning – till dess slimmade design som gör den enkel att packa och bära.
Kundrecensioner är överväldigande positiva, med många som berömmer dess hållbarhet, lätthet och mångsidighet. På en skala från 1 till 5, skulle jag ge Voss Tech Tarp en stark 4.8. Det är verkligen en produkt som lever upp till Nordisks rykte för kvalitet och pålitlighet.

Vårt betyg

Se pris
Bergans Tarp Medium
Cirka Pris 800 kr

Bergans Tarp Medium

Bergans är ett väl etablerat varumärke inom utrustning för friluftsliv och äventyr, känt för sina robusta och hållbara produkter. Dess generösa storlek gör det enkelt att skapa ett skyddat område, oavsett om det är mot solens strålar eller en oväntad regnskur. Uppsättningen är okomplicerad, vilket gör det möjligt att snabbt få upp ett skydd när det behövs. Bergans Tarp Medium är tillverkad av stark och slitstark polyester, vilket ger en robust och pålitlig tarp som kan stå emot både väder och vind.
Dessutom, trots dess högkvalitativa prestanda, är den fortfarande prisvärd, vilket ger ett utmärkt värde för pengarna. Fördelarna med Bergans Tarp Medium inkluderar dess stora täckningsområde, vilket gör det idealiskt för både små och stora grupper, samt dess lätta vikt och kompakta packstorlek, vilket gör det lätt att transportera.
Kundrecensioner för Bergans Tarp Medium är överväldigande positiva, med många som berömmer dess hållbarhet, användarvänlighet och mångsidighet. På en skala från 1 till 5, skulle jag ge Bergans Tarp Medium en stark 4.7. En mycket billig Tarp

Vårt betyg

Se pris
Hilleberg Tarp 20 UL
Cirka Pris 5300 kr

Hilleberg Tarp 20 UL

Hilleberg är ett framstående varumärke inom friluftsliv och camping, känt för sina högkvalitativa och hållbara produkter. Användning av Hilleberg Tarp 20 UL ger en känsla av trygghet och tillit. Dess stora yta ger omfattande skydd mot väder och vind, vilket gör det till ett utmärkt val för både soliga och regniga dagar. Uppsättningen är intuitiv och smidig, vilket gör det enkelt att skapa ett skyddat område snabbt. Hilleberg Tarp 20 UL är tillverkad av Kerlon 1000, vilket är ett starkt och lätt material som också är vattenavvisande. Detta ger en tarp som är både hållbar och lätt att bära med sig. Fördelarna med Hilleberg Tarp 20 UL inkluderar dess stora täckningsområde, vilket gör det idealiskt för både små och stora grupper, samt dess lätta vikt och kompakta packstorlek, vilket gör det lätt att transportera.

Vårt betyg

Se pris
Fjällräven Abisko Tarp
Cirka Pris 2300 kr

Fjällräven Abisko Tarp

Fjällräven är ett världsledande varumärke inom utomhustillbehör, känd för sin hållbarhet och funktionalitet. Uppsättningen är oerhört enkel, vilket gör det smidigt att snabbt skapa ett skyddat område när det behövs. Abisko Tarp är tillverkad av Fjällrävens egenutvecklade material, G-1000. Detta är ett slitstarkt och väderbeständigt material som är både lätt och tåligt. Jämfört med konkurrerande produkter, står Fjällräven Abisko Tarp ut med sin överlägsna hållbarhet och användarvänlighet. Dessutom är dess pris rimligt, vilket ger ett utmärkt värde för pengarna.
Fördelarna med Fjällräven Abisko Tarp sträcker sig från dess robusta konstruktion – som klarar av tuffa väderförhållanden – till dess flexibilitet i uppsättningen, vilket gör det möjligt att anpassa det efter dina behov.

Vårt betyg

Se pris
Sea To Summit Hammock Tarp
Cirka Pris 2200 kr

Sea To Summit Hammock Tarp

Sea To Summit är ett australiensiskt företag känt för sina innovativa och högkvalitativa friluftsprodukter. Att använda Sea To Summit Hammock Tarp ger en känsla av bekvämlighet och skydd. Dess unika design gör det möjligt att snabbt och smidigt skapa ett skyddat område, perfekt för hängmattor men även för andra tillfällen när man behöver skydd mot väder och vind. Hammock Tarp är tillverkad av Ultra-Sil Nano 15D nylon, ett lätt och slitstarkt material som erbjuder utmärkt skydd mot regn. När det gäller prestanda, levererar Sea To Summit Hammock Tarp. Dess lätta vikt och kompakta packstorlek gör den idealisk för backpacking, medan dess robusta konstruktion gör den tillförlitlig i alla väderförhållanden. Jämfört med konkurrerande produkter, står Sea To Summit Hammock Tarp ut med sin specialdesignade form för hängmattor och dess ultralätta material. Dessutom är den mycket prisvärd, vilket ger ett utmärkt värde för pengarna. Fördelarna med Sea To Summit Hammock Tarp inkluderar dess lätta vikt och kompakta storlek, vilket gör den lätt att transportera, samt dess speciella design som ger optimalt skydd för hängmattor.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat Tarp

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

  • Funktioner
  • Väderbeständighet
  • Komfort
  • Pris

För att ge den mest detaljerade och användbara guiden till att köpa tarps, har vi genomfört en omfattande undersökning och testning av olika tarps på marknaden. Initialt samlade vi ett brett utbud av tarps från olika tillverkare, inklusive både välkända märken och mindre kända alternativ, med en variation av material, storlekar och prisklasser. Alla tarps genomgick sedan en serie av fälttester för att utvärdera deras prestanda under olika förhållanden – alltifrån att sätta upp dem i olika väderförhållanden för att testa vattentäthet och vindmotstånd, till användning i olika situationer som camping eller som skydd på byggplatser. Vi genomförde även hållbarhetstester för att se hur varje tarp stod emot slitage över tid, vilket innebar att utsätta dem för tunga laster, skarpa kanter och långvarig exponering för solen. Efter att ha samlat in all data, jämförde vi resultaten för att identifiera styrkor och svagheter hos varje tarp, med hänsyn till faktorer som materialkvalitet, konstruktionsdetaljer, vattentäthet, UV-skydd, vikt och pris. Slutligen läste vi användarrecensioner och feedback online för att få ytterligare insikt i varje tarps prestanda och tillförlitlighet i verkliga situationer

Test av tarp

Jämförelse av Tarpar

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisBetygTill butik
Nordisk Voss Tech Tarp3000 kr4,8/5Se pris
Bergans Tarp Medium800 kr4,7/5Se pris
Hilleberg Tarp 20 UL5300 kr4,7/5Se pris
Fjällräven Abisko Tarp2300 kr4,7/5Se pris
Sea To Summit Hammock Tarp2200 kr4,7/5Se pris
Köpguide Tarp

Köpguide Tarp

Köpa en tarp, eller tarpaulin, kan kännas överväldigande med alla olika alternativ som finns tillgängliga på marknaden. Men genom att fokusera på några nyckelområden kan du hitta den perfekta tarpen för dina behov. Här är en mer detaljerad köpguide.

Material: Tarps finns i en rad olika material, inklusive canvas, polyeten, vinyl och polyester. Varje material har sina egna unika egenskaper och fördelar.

Canvas-tarps är kända för sin hållbarhet och förmåga att andas. De är perfekta för situationer där luftflödet är viktigt, men de kan vara tyngre än andra alternativ.

Polyeten-tarps är lätta och prisvärda, vilket gör dem till ett bra val för tillfälliga användningsområden. De kan dock inte vara lika hållbara som andra material.

Vinyl-tarps är extremt robusta och resistenta mot vatten, UV-strålning och mögel. De är ofta tyngre och dyrare än andra alternativ, men deras hållbarhet kan göra dem till ett bra långsiktigt val.

Polyester-tarps är lättviktiga och resistenta mot väderförhållanden, vilket gör dem till ett utmärkt val för camping eller backpacking. De kanske inte är lika robusta som vinyl eller canvas, men de är ofta mer bärbara.

Storlek: Tarps kommer i en mängd olika storlekar. Om du planerar att använda din tarp för camping eller backpacking, kan du behöva en mindre och lättare tarp. Om du behöver täcka stora områden, som en bil, båt eller uteplats, kanske du behöver en större tarp.

Tjocklek och vikt: Tjockleken på din tarp kan påverka dess hållbarhet och vattentäthet. En tjockare tarp kommer sannolikt att vara mer hållbar, men kan också vara tyngre att bära runt. Om du planerar att resa med din tarp, kan det vara värt att leta efter en tunnare, lättare modell.

Pris: Tarps kan variera mycket i pris, från mycket prisvärda till premiumalternativ. Bestäm vilken budget du har innan du börjar shoppa, och kom ihåg att det ibland kan vara värt att spendera lite extra på en tarp av högre kvalitet som kommer att hålla längre.

Extra funktioner: Många tarps kommer med extra funktioner som kan öka deras funktionalitet. Till exempel kan vissa tarps ha UV-skydd, vilket kan vara viktigt om du planerar att använda din tarp i starkt solsken. Andra funktioner att leta efter inkluderar förstärkta kanter för extra hållbarhet, rostfria öljetter för lätt upphängning och medföljande linor för enkel installation.

Att välja rätt tarp handlar om att förstå dina egna specifika behov och matcha dem mot de egenskaper och funktioner som olika tarps erbjuder. Ta dig tid att noggrant överväga varje faktor innan du gör ditt köp, och du kommer att hitta en tarp som passar perfekt för dina behov.

Bästa tarp
Bästa Tarpen

Så använder du en Tarp

Sätta upp en tarp kan verka komplicerat, men med lite träning blir det snart en enkel del av din campingrutin.

Steg 1: Välj en lämplig plats
Det första steget i processen är att hitta en lämplig plats för din tarp. Du bör leta efter ett område som är relativt plant och fritt från stenar och kvistar. Dessutom behöver du två fasta punkter att fästa tarpen i, vanligtvis två träd som är tillräckligt långt ifrån varandra. Avståndet mellan dina fasta punkter kommer att bestämma hur mycket utrymme du har under tarpen, så välj dem klokt.

Steg 2: Fäst linorna
När du har valt dina fasta punkter, är det dags att fästa linorna. För att göra detta, träd linan genom öglorna på tarpen och bind sedan ändarna till dina fasta punkter. Om du använder träd, se till att du inte skadar barken – använd gärna trädskydd eller ett gammalt tygstycke mellan repet och trädet.

Steg 3: Fäst tarpen
Nu är det dags att fästa tarpen i linorna. De flesta tarps har öglor eller fästen för detta ändamål. Sträck ut tarpen så att den är stram och inte samlar vatten om det regnar. En slapp tarp kommer inte bara att samla vatten, men den kan också fladdra i vinden och orsaka onödigt slitage.

Steg 4: Förankra tarpen
När tarpen är på plats och sträckt ordentligt är det dags att förankra den i marken. Detta görs vanligtvis med hjälp av tältpinnar genom öglorna längs kanten på tarpen. Se till att tarpen är sträckt ordentligt så att den inte fladdrar i vinden.

Steg 5: Justera efter behov
Beroende på väderförhållanden och dina specifika behov kan du behöva justera tarpen. Om det är soligt och du vill ha mer skugga, kanske du vill sänka ena sidan av tarpen för att skapa en större skuggad yta. Om det regnar, kanske du behöver mer skydd på sidorna. Du kan göra detta genom att flytta tältpinnarna och sänka sidorna på tarpen.

Att sätta upp en tarp kräver lite träning, men det är en ovärderlig färdighet för alla som älskar att campa. Oavsett om du använder din tarp för att skapa ett skydd mot regn eller bara för att få lite skugga, kommer du snart att uppskatta dess mångsidighet och enkelhet. Och kom ihåg, när du är klar med din campingresa, ska du alltid ta ner

Redaktionen

Jaktreview.se

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är en tarp?

En tarp, eller presenning, är en stor duk som kan användas för att skapa skydd mot väderförhållanden. De är ofta gjorda av vattentäta material och kan användas på en mängd olika sätt, till exempel som ett tak över en campingplats, ett skydd för utomhusmöbler, eller till och med som nödstretchers i vissa fall.

Vilka material används oftast för att göra tarps?

Tarps kan göras av en rad olika material, inklusive canvas, polyeten, vinyl och polyester. Valet av material kan påverka tarps egenskaper, såsom vattentäthet, hållbarhet och andningsförmåga.

Hur väljer jag rätt storlek på min tarp?

Storleken på din tarp bör baseras på vad du planerar att använda den till. Om du planerar att använda din tarp för camping eller backpacking, kan du behöva en mindre och lättare tarp. Om du behöver täcka stora områden, som en bil, båt eller uteplats, kanske du behöver en större tarp.

Vilka är några bra märken för tarps?

Det finns många pålitliga märken som tillverkar högkvalitativa tarps. Några exempel inkluderar Nordisk, Bergans, Hilleberg, Fjällräven och Sea To Summit.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.