Kikare

Kikare bäst i test 2024

Bästa kikare 2024

Kikare, ett viktigt verktyg för naturälskare, fågelskådare, jägare och stjärnskådare, är en optisk enhet som gör det möjligt för användaren att se avlägsna objekt tydligare och närmare. Genom att använda ett par linser och prismor kan kikare förstora objekt och ge en 3D-bild, vilket ger en känsla av djup och avstånd som inte finns i andra optiska enheter som teleskop. Kikare finns i en mängd olika storlekar och förstoringar, var och en anpassad för specifika användningsområden och miljöer. Ni hittar billigare kikare och de lite dyrare men bättre kikarna med laseravståndsmätare. Hos oss hittar ni den bästa kikaren för i år.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Kikare

 1. Wulf Avenger 8×42 Jaktkikare Med Laseravståndsmätare
 2. Athlon Midas G2 10×50 UHD Kikare
 3. Athlon Neos G2 10×42 HD Kikare
 4. Vortex Fury HD 5000 10×42 Kikare med laseravståndsmätare
 5. Swarovski EL Range TA kikare med Avståndsmätare 8×42
 6. Athlon Argos G2 12×50 HD Kikare
 7. Jaktkikare Vortex Diamondback HD 8×32
 8. Athlon Cronus G2 10×42 UHD Kikare
 9. Kikare Vortex Diamondback HD 10×42

Wulf Avenger 8x42 Kikare Med Laseravståndsmätare

Pris

 • Cirka pris : 6000kr

Wulf Avenger 8×42 Kikare Med Laseravståndsmätare

Wulf Avenger 8×42 är en robust och högpresterande kikare utrustad med en inbyggd laseravståndsmätare, vilket ger den en unik fördel i jämförelse med traditionella kikare.Wulf Avenger 8×42 har en slående design med svart och grön färgsättning som ger den ett modernt och professionellt utseende. Den är tillverkad av högkvalitativa material, inklusive ett robust gummiskydd som ger ett bra grepp även i våta förhållanden. Dess kompakta storlek och lätta vikt gör det lätt att ta med sig på alla äventyr. Denna kikare ger skarpa och klara bilder tack vare dess 8x förstoring och 42 mm objektiv. Den breda synvinkeln gör det lätt att spåra rörliga objekt, vilket gör den perfekt för fågelskådning eller jakt. En av de mest imponerande egenskaperna hos Wulf Avenger 8×42 är dess prestanda i olika väderförhållanden. Den är vattentät och dimtät, vilket innebär att den klarar av att leverera klara bilder även under regniga dagar eller i fuktiga miljöer. Det som verkligen gör Wulf Avenger 8×42 speciell är dess inbyggda laseravståndsmätare. Denna funktion ger dig möjlighet att snabbt och exakt mäta avståndet till ett objekt, vilket kan vara mycket användbart vid jakt eller vandring.
Wulf Avenger 8×42 kikare med laseravståndsmätare är utan tvekan en av de bästa kikarna på marknaden idag. Dess högkvalitativa byggnad, utmärkta optiska prestanda och unika laseravståndsmätare gör den till ett utmärkt val för alla som behöver en pålitlig och mångsidig kikare.

Vårt betyg

Se pris
Athlon Midas G2 10x50 UHD Kikare

Pris

 • Cirka pris : 4900kr

Athlon Midas G2 10×50 UHD Kikare

Athlon Midas G2 10×50 UHD Kikare är en av de mest imponerande kikarna på marknaden idag, med en rad avancerade funktioner som tar din observationsupplevelse till nästa nivå. Denna kikare har en 10x förstoring och ett 50mm objektiv, vilket ger dig breda och klara bilder. Den är utrustad med Ultra High Definition (UHD) glas som ger exceptionell klarhet och detaljrikedom, vilket gör den perfekt för allt från fågelskådning till landskapsobservation. Athlon Midas G2 är byggd för att vara robust och hållbar, med en magnesiumlegeringskropp som är både lätt och stark. Kikaren är vattentät och dimfri, vilket innebär att den kan användas i alla väderförhållanden utan att kompromissa med bildkvaliteten. Ett av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos denna kikare är dess Advanced FMC (Full Multi-Coating) linsbehandling. Denna teknik minimerar ljusreflektioner och ökar ljustransmissionen, vilket resulterar i ljusstarka och kontrastrika bilder. Med sina justerbara ögonkoppar och långa ögonavstånd, erbjuder Athlon Midas G2 en bekväm tittupplevelse, även för dem som bär glasögon. Dess precisionsjusterade fokusratt ger snabb och smidig fokusering, vilket gör det enkelt att följa rörliga objekt.
Sammanfattningsvis, är Athlon Midas G2 10×50 UHD Kikare en toppklassig observationsoptik som kombinerar överlägsen prestanda, hållbar konstruktion och användarvänlig design. En riktigt bra jaktkikare

Vårt betyg

Se pris
Athlon Neos G2 10x42 HD Kikare

Pris

 • Cirka pris : 1800kr

Athlon Neos G2 10×42 HD Kikare

Athlon Neos G2 10×42 HD Kikare är ett utmärkt val för den som söker en högkvalitativ, robust och prisvärd kikare.
Med en 10x förstoring och ett 42 mm objektiv, levererar denna kikare skarpa och klara bilder. Den använder High Definition (HD) glas för att ge ännu mer detaljrikedom och klarhet i bilderna, vilket gör den idealisk för fågelskådning, vandring eller bara för att njuta av naturen.Designmässigt är Athlon Neos G2 både kompakt och lätt, vilket gör den lätt att bära med sig under långa perioder. Den är också vattentät och dimtät, vilket innebär att du kan använda den i alla väderförhållanden utan att oroa dig för att bildkvaliteten ska försämras.En av de mest imponerande funktionerna hos denna kikare är dess FMC (Full Multi-Coated) linsbehandling, som minskar ljusreflektioner och ökar ljustransmissionen, vilket ger ljusstarka och kontrastrika bilder.
Slutligen är Athlon Neos G2 10×42 HD Kikare inte bara en högpresterande och pålitlig kikare, men den erbjuder också ett otroligt värde för pengarna.

Bästa billiga kikaren

Vårt betyg

Se pris
Vortex Fury HD 5000 10x42 Kikare med laseravståndsmätare

Pris

 • Cirka pris : 16000kr

Vortex Fury HD 5000 10×42 Kikare med laseravståndsmätare

Vortex Fury HD 5000 10×42 är mer än bara en kikare, den är en kraftfull kombination av högkvalitativ optik och avancerad laserteknologi. Denna enhet erbjuder en 10x förstoring och ett 42mm objektiv, vilket ger klara och detaljerade bilder även på långt håll. Det unika med Vortex Fury HD 5000 är dess inbyggda laseravståndsmätare. Med en räckvidd på upp till 5000 yards (ca 4572 meter), kan du snabbt och exakt mäta avståndet till ditt mål. Detta är särskilt användbart för jägare, golfspelare och naturälskare som behöver exakta avståndsdata. Kikaren använder High Definition (HD) glas för att ge dig exceptionell upplösning och färgåtergivning. Dess fullt multibelagda linser minimerar ljusreflektioner och maximerar ljustransmissionen för ljusstarka och kontrastrika bilder. Vortex Fury HD 5000 10×42 är designad för att vara robust och tålig. Den är vattentät, dimfri och har en gummibeklädd yta för bättre grepp och hållbarhet. Dess justerbara ögonkoppar och centralfokusratt gör den bekväm och lättanvänd, oavsett om du bär glasögon eller inte.
Sammanfattningsvis, Vortex Fury HD 5000 10×42 Kikare med laseravståndsmätare är en imponerande enhet som kombinerar utmärkt bildkvalitet och innovativ laserteknologi. Oavsett om du är en professionell jägare, en ivrig fågelskådare eller bara en utomhusentusiast så är detta en av de bästa kikarna på marknaden för i år.

Vårt betyg

Se pris
Swarovski EL Range TA kikare med Avståndsmätare 8x42

Pris

 • Cirka pris : 38000kr

Swarovski EL Range TA kikare med Avståndsmätare 8×42

Swarovski EL Range TA 8×42 kikare är en lyxig, högpresterande enhet som kombinerar utmärkt optik med avancerad avståndsmätningsfunktion. Den är designad för att ge användaren en överlägsen observationsupplevelse, oavsett om du är en jägare, fågelskådare eller naturälskare. Denna jaktkikare erbjuder 8x förstoring och ett 42mm objektiv, vilket ger dig klara och ljusa bilder. Den använder Swarovskis innovativa optiksystem som inkluderar High Definition (HD) glas och fullt multibelagda linser för att optimera ljustransmissionen och färgåtergivningen. En särskild egenskap hos Swarovski EL Range TA är dess inbyggda laseravståndsmätare. Med en räckvidd på upp till 2000 meter, kan du snabbt och exakt mäta avståndet till ditt mål. Detta är särskilt användbart för jägare och andra utomhusentusiaster som behöver exakta avståndsdata.
Designmässigt, Swarovski EL Range TA är både robust och elegant. Den är vattentät och dimtät, vilket gör den idealisk för användning i alla väderförhållanden. Dess gummibeklädda yta ger bättre grepp och hållbarhet, medan de justerbara ögonkopparna och centralfokusratten gör den bekväm och lättanvänd.
Slutligen, med Swarovskis rykte för kvalitet och precision, kan du vara säker på att EL Range TA 8×42 kikare kommer att leverera exceptionell prestanda och tillförlitlighet. Oavsett om du är ute på jakt, fågelskådning eller bara njuter av naturen, kommer denna kikare att förbättra din upplevelse med sin fantastiska optik och praktiska

Vårt betyg

Se pris
Athlon Argos G2 12x50 HD Kikare

Pris

 • Cirka pris : 4000kr

Athlon Argos G2 12×50 HD Kikare

Athlon Argos G2 12×50 HD Kikare är en högpresterande kikare som erbjuder utmärkt bildkvalitet, robusthet och användarvänlighet till ett överkomligt pris. Med sin 12x förstoring och 50mm objektiv, levererar denna kikare exceptionell detaljrikedom och ljusstyrka, vilket gör den idealisk för långdistansobservationer. Den använder High Definition (HD) glas för att ge dig klara och skarpa bilder med utmärkt färgåtergivning. Athlon Argos G2 har fullt multibelagda linser för att öka ljustransmissionen och minska reflektioner, vilket resulterar i ljusstarka och kontrastrika bilder. Dess Phase Corrected prismsystem förbättrar upplösningen och kontrasten för ännu bättre bildkvalitet. Designmässigt är Athlon Argos G2 både robust och kompakt. Den är vattentät och dimtät, vilket gör den lämplig för användning i alla väderförhållanden. Dess gummibeklädda yta ger bättre grepp och hållbarhet, medan de justerbara ögonkopparna och centralfokusratten gör den bekväm och lättanvänd.

Vårt betyg

Se pris
Vortex Diamondback HD 8x32

Pris

 • Cirka pris : 2700kr

Vortex Diamondback HD 8×32

Vortex Diamondback HD 8×32 är en kompakt och lätt handkikare som erbjuder exceptionell bildkvalitet och användarvänlighet. Den är speciellt designad för utomhusentusiaster som vill ha en pålitlig kikare för fågelskådning, jakt, vandring eller någon annan utomhusaktivitet. Med en 8x förstoring och ett 32mm objektiv, levererar denna kikare skarpa och ljusa bilder. Den använder High Definition (HD) glas för att optimera ljustransmissionen och färgåtergivningen, vilket ger dig klara och detaljerade bilder även i svagt ljus. Vortex Diamondback HD har fullt multibelagda linser för att minska reflektioner och öka ljusgenomsläppet. Dess Phase Corrected prismsystem förbättrar upplösningen och kontrasten för ännu bättre bildkvalitet. Designmässigt, Vortex Diamondback HD 8×32 är robust och hållbart byggd. Den är vattentät och dimtät, vilket gör den idealisk för användning i alla väderförhållanden. Dess gummibeklädda yta ger bättre grepp och hållbarhet, medan de justerbara ögonkopparna och centralfokusratten gör den bekväm och lättanvänd.

Vårt betyg

Se pris
Athlon Cronus G2 10x42 UHD Kikare

Pris

 • Cirka pris : 9000kr

Athlon Cronus G2 10×42 UHD Kikare

Athlon Cronus G2 10×42 UHD Kikare är en premium kikare som erbjuder högkvalitativ optisk prestanda och robust byggkvalitet, vilket gör den idealisk för allvarliga fågelskådare, jägare och utomhusentusiaster. Med en 10x förstoring och ett 42mm objektiv, ger denna kikare skarpa och ljusa bilder. Den använder Ultra High Definition (UHD) glas för att ge dig exceptionell klarhet och färgåtergivning, vilket resulterar i fantastiska detaljerade och levande bilder. Athlon Cronus G2 har fullt multibelagda linser och ett avancerat Phase Corrected prismsystem för att öka ljustransmissionen och förbättra kontrasten. Detta resulterar i ljusstarka och kontrastrika bilder, även i svagt ljus. Designmässigt, Athlon Cronus G2 är både robust och bekväm att använda. Den är vattentät och dimtät, vilket gör den lämplig för användning i alla väderförhållanden. Dess gummibeklädda yta ger bättre grepp och hållbarhet, medan de justerbara ögonkopparna och centralfokusratten gör den bekväm och lättanvänd.

Vårt betyg

Se pris
Vortex Diamondback HD 10x42

Pris

 • Cirka pris : 2800kr

Vortex Diamondback HD 10×42

Vortex Diamondback HD 10×42 är en handkikare som erbjuder utomordentlig prestanda som överträffar sin prisklass1. Denna kikare levererar skarpa och ljusa bilder med sin 10x förstoring och 42mm objektiv. Den använder High Definition (HD) glas för att optimera ljustransmissionen och färgåtergivningen, vilket resulterar i klara och detaljerade bilder även i svagt ljus2. Designmässigt, Vortex Diamondback HD 10×42 är robust och hållbart byggd. Den är vattentät och har funktioner som glasögonokular och stativfäste3. Dess gummibeklädda yta ger bättre grepp och hållbarhet, medan de justerbara ögonkopparna och centralfokusratten gör den bekväm och lättanvänd. Med Vortex’s rykte för kvalitet och tillförlitlighet, kan du vara säker på att Diamondback HD 10×42 kommer att leverera den prestanda och hållbarhet du behöver4. Oavsett om du är en ivrig fågelskådare, jägare eller bara en utomhusentusiast, kommer denna handkikare att förbättra din observationsupplevelse.

Vårt betyg

Se pris
kikare

Köpguide Kikare

Att välja rätt kikare kan vara en utmaning, men om du vet vad du ska leta efter kan processen bli mycket enklare. Här är några viktiga faktorer att överväga när du köper en kikare.

 1. Förstoring

Förstoringen av en kikare bestäms av dess första siffra. Till exempel, i en 10×42 kikare, är ”10x” förstoringen. Detta innebär att objektet du tittar på kommer att framstå som 10 gånger närmare än det skulle med blotta ögat.

 1. Objektivets Diameter

Den andra siffran i kikarens specifikationer (till exempel ”42” i 10×42) refererar till diametern på kikarens objektiv i millimeter. Större objektiv samlar mer ljus och ger en ljusare bild, vilket kan vara fördelaktigt i svagt ljus eller vid observation på långa avstånd.

 1. Synfält

Synfältet är det område som kan ses genom kikaren, vanligtvis angivet som antal meter på 1000 meter avstånd. Ett större synfält gör det lättare att lokalisera och följa rörliga objekt.

 1. Ögonavstånd

Ögonavståndet är avståndet mellan dina ögon och kikarens okular där bilden fortfarande är tydlig. Om du bär glasögon, vill du ha ett längre ögonavstånd för att kunna se hela synfältet.

 1. Bildkvalitet

Bildkvaliteten beror på kvaliteten på linser och prismor i kikaren. Högre kvalitet på dessa komponenter ger skarpare och ljusare bilder. Look for binoculars with fully multi-coated lenses, which reduce glare and increase light transmission.

 1. Vattentäthet och dimmotstånd

Många kikare är nu vattentäta och dimfria, vilket är särskilt användbart om du kommer att använda dem i fuktiga eller regniga förhållanden. Dimfria kikare är fyllda med inert gas som förhindrar intern dimbildning.

 1. Storlek och vikt

Storleken och vikten på kikaren kommer att påverka hur bekväm den är att hålla och bära. Mindre, lättare kikare är mer portabla, men kan ha mindre ljusinsamling och mindre stabila bilder.

 1. Pris

Priset på kikare varierar mycket, från budgetalternativ under $100 till högkvalitativa modeller som kostar flera tusen. Kom ihåg att du ofta får vad du betalar för när det gäller kikare – billigare modeller har oftast lägre bildkvalitet och är mindre hållbara.

Att välja rätt kikare kan vara en utmaning, men om du vet vad du ska leta efter kan processen bli mycket enklare. Här är några viktiga faktorer att överväga när du köper en kikare.

Bästa kikaren
Bästa kikaren

Så använder du en kikare

Hur man använder en kikare

Att använda en kikare kan verka komplicerat första gången, men med lite övning blir det snabbt en andra natur. Här är steg-för-steg-instruktioner om hur du använder en kikare korrekt:

Steg 1: Justera kikaren till dina ögon

Håll kikaren upp mot dina ögon. De flesta kikare har justerbara ögonavstånd, vilket innebär att du kan flytta de två tuberna närmare varandra eller längre ifrån varandra tills du ser ett enda cirkulärt synfält.

Steg 2: Fokusera

Hitta något stillastående att fokusera på, som ett träd eller en byggnad. Använd den centrala fokusratten (vanligtvis belägen mellan de två tuberna) för att justera skärpan tills objektet är klart och skarpt.

Steg 3: Justera dioptriinställningen

De flesta kikare har en dioptriinställning på höger okular. Detta används för att kompensera för skillnader mellan dina två ögon. För att justera detta, täck över höger lins (du kan använda en linslock eller bara din hand) och fokusera på samma objekt som tidigare med hjälp av den centrala fokusratten. När objektet är i fokus, täck över vänster lins och justera dioptriinställningen tills objektet är i fokus igen.

Steg 4: Använd kikaren

Nu när kikaren är inställd för dina ögon, kan du börja använda den. För att fokusera på olika föremål, vrid bara på den centrala fokusratten tills bilden är skarp och klar.

Steg 5: Ta hand om din kikare

När du inte använder din kikare, se till att alltid sätta tillbaka linslocken för att skydda linserna från smuts och skador. Förvara din kikare på en torr plats för att förhindra mögelbildning.

Kom ihåg, övning gör mästaren. Ju mer du använder din kikare, desto bekvämare blir du med att fokusera och justera den för olika situationer. Lycka till!

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad betyder siffrorna på en kikare?

Siffrorna på en kikare, till exempel 10×42, representerar förstoring och objektivdiameter. ”10x” betyder att kikaren förstorar bilden 10 gånger, medan ”42” anger att objektivets diameter är 42 millimeter.

Vad är skillnaden mellan en prisma- och en refraktorkikare?

Prisma- och refraktorkikare skiljer sig åt i hur de böjer och riktar ljuset inuti kikaren. Prisma-kikare använder prismor för att vända bilden rätt och är oftast mer kompakta och lättare. Refraktorkikare, å andra sidan, använder linser och ger ofta bättre bildkvalitet, men kan vara större och tyngre.

Är alla kikare vattentäta?

Nej, inte alla kikare är vattentäta. Om du planerar att använda din kikare i regniga eller fuktiga förhållanden, bör du leta efter en modell som är märkt som vattentät.

Hur rengör jag mina kikare?

Använd en mjuk borste eller tryckluft för att ta bort damm eller smuts från linserna. Använd sedan en linsrengöringsspray eller fuktade linsservetter för att rengöra linserna. Torka slutligen av med en mikrofiberduk.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.