Softshell jacka

Softshell jacka bäst i test 2024

Bästa Softshell jacka 2024

En softshell-jacka är en mångsidig ytterklädesplagg som kombinerar flera viktiga egenskaper för att ge optimal komfort och skydd mot väder och vind. Den är gjord för att vara både vatten- och vindtät, samtidigt som den bibehåller andningsförmåga och rörelsefrihet. Dessa jackor är ofta tillverkade av ett stretchigt material för att ge bästa möjliga rörelsefrihet. Softshell-jackor är perfekta för ett brett spektrum av utomhusaktiviteter, inklusive vandring, skidåkning, klättring och cykling, men de fungerar lika bra för vardagsbruk. Här hittar ni årets bästa softshell jackor.

RVRC Hiball Jacket Herr
Cirka Pris 900 kr

RVRC Hiball Jacket Herr

RevolutionRace är ett varumärke känt för att leverera högkvalitativa och funktionella outdoor-kläder. Hiball Jacket är inget undantag.
När jag först satte på mig jackan kände jag omedelbart den mjuka fleece-fodringen som gav en behaglig värme. Den 4-vägs stretchfunktionen gör att jackan rör sig med dig, vilket ger en otrolig frihet oavsett aktivitet. Med en hjälmkompatibel huva och extra hög krage, var jag väl skyddad mot vind och kyla. Hiball Jacket är tillverkad av 89% polyamid och 11% elastan, en kombination som ger både slitstyrka och flexibilitet. Den har en Hypershell® SS beläggning som är vattenavvisande, vilket gör den perfekt för utomhusaktiviteter i olika väderförhållanden.
Denna jacka finns tillgänglig för både herrar och damer, vilket gör den till ett utmärkt val för alla outdoor-entusiaster.
Jämfört med konkurrerande produkter, erbjuder Hiball Jacket en överlägsen balans mellan värme, ventilation och skydd mot regn och rusk. Dess justerbara nederkant och ärmslut säkerställer en perfekt passform, något som inte alltid är standard på liknande jackor.
Kundrecensionerna för denna produkt är överväldigande positiva, med många som berömmer dess komfort och funktionalitet. Jag skulle ge Hiball Jacket en stark 4,8 av 5,0 i betyg. Detta är en jacka som lever upp till RevolutionRace’s rykte om kvalitet och prestanda.

Vårt betyg

Se pris
RVRC Softshell Jacket Dam
Cirka Pris 800 kr

RVRC Reckon Softshell Jacket Dam

Använda Reckon Softshell Jacket är en ren glädje. Dess stretchiga 3-lagers softshell-material känns mjukt och flexibelt, vilket gör det möjligt att röra sig fritt i alla situationer.
Jackan är tillverkad av 94% polyester och 6% elastan. Denna kombination ger en utmärkt balans mellan stretch och slitstyrka, vilket gör den perfekt för utomhusaktiviteter i varierande väderförhållanden.
Reckon Softshell Jacket finns tillgänglig för både herrar och damer, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som älskar utomhusaktiviteter.
Jämfört med andra produkter på marknaden, skiljer sig Reckon Softshell Jacket ut genom sin florkarbonfria DWR-behandling, vilket ger ett effektivt skydd mot regnskurar. Dess justerbara huva och midja ger också en optimal passform, vilket är särskilt viktigt när man befinner sig i utomhusmiljöer.
Fördelarna med denna jacka inkluderar dess multifunktionella design, förmågan att packas i egen ficka och dess fleece-fodrade fickor som ger extra värme vid behov.
Kundrecensionerna för Reckon Softshell Jacket är överväldigande positiva, med många kunder som berömmer jackans komfort och hållbarhet. Baserat på dessa recensioner skulle jag ge Reckon Softshell Jacket en stark 4,7 av 5,0 i betyg.

Vårt betyg

Se pris
RVRC Jacket Dam
Cirka Pris 1400 kr

RVRC Outdoor Jacket Dam

Outdoor Jacket Dam är en fröjd att bära. Dess robusta Hypershell®-material och softshell-paneler på huvan och i ärmsluten ger en behaglig kombination av skydd och flexibilitet. Förstärkta armbågar lägger till extra slitstyrka, vilket gör den idealisk för krävande utomhusaktiviteter.
Jackan är tillverkad av 65% polyester och 35% bomull, med ytterligare paneler av 94% polyester och 6% elastan. Denna kombination ger en utmärkt balans mellan hållbarhet och komfort.
Outdoor Jacket finns tillgänglig för både herrar och damer, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som älskar att vara utomhus.
Jämfört med konkurrerande produkter, skiljer sig Outdoor Jacket ut genom sin DWR-behandling för ökad vattenavvisning, samt dess många smarta fickor, inklusive två bröstfickor för smidig åtkomst till det du behöver bära med dig. Fördelarna med denna jacka inkluderar dess justerbara huva och midja, vilket ger en anpassad passform, samt dess förmåga att vaxas in för extra vattentålighet.
Kundrecensionerna för Outdoor Jacket Dam är positiva, med kunder som tycker om komforten. Vi ger 4,6 av 5,0 i betyg.

Vårt betyg

Se pris
RVRC Outdoor Jacket
Cirka Pris 1400 kr

RVRC Outdoor Jacket

Att använda Outdoor Jacket Herr känns som att bära en sköld mot naturens element. Dess Hypershell®-material och softshell-paneler på huvan, nedtill bak och vid ärmsluten erbjuder skydd och komfort, medan dess förstärkta armbågar ger extra slitstyrka.
Jackan är tillverkad av 65% polyester och 35% bomull, med ytterligare paneler av 94% polyester och 6% elastan. Denna kombination ger en utmärkt balans mellan hållbarhet och komfort.
Outdoor Jacket finns tillgänglig för både herrar och damer, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som älskar att vara utomhus.
Jämfört med konkurrerande produkter, skiljer sig Outdoor Jacket ut genom sin DWR-behandling för ökad vattenavvisning, samt dess många smarta fickor, inklusive två bröstfickor för smidig åtkomst till det du behöver bära med dig. Fördelarna med denna jacka inkluderar dess justerbara huva och midja, vilket ger en anpassad passform, samt dess förmåga att vaxas in för extra vattentålighet.
Kundrecensionerna för Outdoor Jacket Herr är överväldigande positiva, med många kunder som berömmer jackans funktionalitet och hållbarhet. Baserat på dessa recensioner skulle jag ge Outdoor Jacket en stark 4,6 av 5,0 i betyg.

Vårt betyg

Se pris
Deerhunter Excape Softshell Jacka
Cirka Pris 2000 kr

Deerhunter Excape Softshell Jacka

Deerhunter Excape Softshell Jacka är en perfekt kombination av material och skydd som håller dig varm och torr i alla väder. Den är tillverkad av 100% polyester, vilket ger den en utmärkt hållbarhet och slitstyrka.
Denna jacka är designad för både män och kvinnor och har en rad funktioner som gör den överlägsen jämfört med andra produkter på marknaden. Förutom att vara vatten- och vindtät, har den också ett tvåvägs stretchmaterial för extra komfort och rörelsefrihet.
En annan fördel med denna jacka är dess andningsförmåga. Den använder en DEERHUNTER® Stormliner, som består av både vattentäta och icke-vattentäta tygdelar för att säkerställa hög andningskapacitet och komfort. Dessutom är den tyst, vilket gör den idealisk för jakt.
Kundrecensionerna för Deerhunter Excape Softshell Jacka är mycket positiva. Kunderna älskar dess kvalitet, komfort och funktionalitet.
Om du är ute efter en hållbar, bekväm och funktionell softshelljacka, är Deerhunter Excape Softshell Jacka definitivt värt att överväga. Med dess överlägsna kvalitet och prestanda, kommer den utan tvekan att uppfylla alla dina utomhusäventyr.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat Softshell jackorna

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

  • Funktioner
  • Väderbeständighet
  • Komfort
  • Pris

För att ge dig den bästa guiden för att välja en softshell-jacka, har vi genomfört en grundlig test- och jämförelseprocess. Vi valde populära modeller från olika märken och bedömde deras kvalitet, passform och komfort. För att ge dig den mest heltäckande guiden för att välja en softshell-jacka, har vi inte bara personligen testat flera modeller, utan också noggrant läst och analyserat användarrecensioner. Vi har tagit hänsyn till både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild av varje jackas prestanda, hållbarhet och komfort. Detta har hjälpt oss att förstå hur jackorna presterar i verkliga förhållanden och över tid, vilket ger en mer komplett bild än vad vi kan uppnå genom våra egna tester ensamma.

Test av softshell jackor

Jämförelse av Softshell jacka

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisBetygTill butik
Hiball Jacket Herr900 kr4,8/5Se pris
Reckon Softshell Jacket Dam800 kr4,7/5Se pris
Outdoor Jacket Dam1400 kr4,6/5Se pris
Outdoor Jacket1400 kr4,6/5Se pris
Deerhunter Excape Softshell Jacka2000 kr4,7/5Se pris
Köpguide softshell jacka

Köpguide Softshell jacka

När du är på jakt efter en ny softshell-jacka, är det viktigt att förstå de olika faktorerna som spelar in för att hitta rätt jacka för dina behov. Här kommer en utförlig guide som kan hjälpa dig att göra det bästa valet.

Material: Softshell-jackor är oftast tillverkade av polyester, nylon eller en blandning av dessa två material. Polyester och nylon är båda slitstarka material som tål hårt väder och ruggiga utomhusförhållanden. De har dessutom en vävd yta som gör dem vattenavvisande, men inte helt vattentäta. Det här betyder att de kan stå emot lättare regnskurar, men kanske inte håller dig torr under en kraftig regnstorm. Materialvalet påverkar också jackans andningsförmåga, vilket är en viktig faktor att tänka på om du planerar att använda jackan under fysiskt krävande aktiviteter.

Vattentäthet: Även om softshell-jackor generellt sett är vattenavvisande snarare än vattentäta, varierar graden av vattentäthet mellan olika modeller. Olika tillverkare använder olika tekniker för att öka vattentätheten, såsom ytbehandlingar eller membran. Om du planerar att använda din jacka i regniga förhållanden, eller om du vet att du kommer att vistas i fuktiga miljöer, bör du leta efter en modell med hög vattentäthet.

Andningsförmåga: En av de stora fördelarna med softshell-jackor är deras andningsförmåga. De låter svett och fukt passera genom materialet, vilket håller dig torr och bekväm under fysiska aktiviteter. Om du planerar att använda jackan under högintensiva aktiviteter som vandring, klättring eller cykling, är det viktigt att välja en modell med god andningsförmåga för att undvika överhettning.

Vindtäthet: Softshell-jackor erbjuder också god vindtäthet. Det här är särskilt viktigt om du kommer att vara ute i blåsiga förhållanden, eftersom vinden kan göra att du känner dig kallare än vad temperaturen egentligen är. Om du planerar att använda din jacka i blåsiga förhållanden, se till att välja en modell som är särskilt utformad för att stå emot vind.

Passform och storlek: Softshell-jackor finns i en rad olika passformer, från atletiska snitt som sitter nära kroppen för att minimera vikten och maximera rörelsefriheten, till mer avslappnade snitt som ger mer utrymme för lager på lager-klädsel. Tänk på vilken typ av aktiviteter du kommer att använda jackan för när du väljer passform. Även om en atletisk passform kan vara bäst för högintensiva aktiviteter, kan en mer avslappnad passform vara mer bekväm för vardagligt bruk. Glöm inte att kontrollera tillverkarens storleksguide innan du köper, eftersom storlekar kan variera mellan olika märken.

Extra funktioner: Många softshell-jackor kommer med extra funktioner som kan göra dem mer bekväma och praktiska att använda. Detta kan inkludera allt från justerbara huvar och fickor med dragkedja till ventilationsdragkedjor och justerbara muddar. Vissa modeller kan även ha funktioner som snölås, tejpade sömmar eller reflekterande detaljer för ökad synlighet i dåligt ljus.

Kom ihåg att den bästa softshell-jackan för dig beror på dina personliga behov och de specifika förhållanden du planerar att använda den under. Ta dig tid att jämföra olika modeller och märken, och tveka inte att prova flera olika jackor för att hitta den som känns bäst för dig.

kan du ta hand om din Softshell jacka

Att ta hand om din softshell-jacka korrekt kan förlänga dess livslängd och säkerställa att den fortsätter att ge optimal prestanda. Här är några grundläggande steg för att sköta om din softshell-jacka:

Tvätt: Kontrollera alltid tvättråden på jackans etikett innan du tvättar den. Många softshell-jackor kan tvättas i maskin med kallt vatten på ett skonsamt program. Använd ett tvättmedel som är speciellt framtaget för tekniska tyger.

Torkning: Undvik att torktumla din softshell-jacka eftersom hög värme kan skada tyget och beläggningen. Låt istället jackan lufttorka.

Återimpregnering: Om du märker att vatten inte längre pärlar sig på ytan av din jacka, kan det vara dags att återimpregnera den. Du kan göra detta genom att använda en spray- eller tvätt-i-produkt som är designad för tekniska tyger.

Förvaring: Förvara din softshell-jacka på en torr plats borta från direkt solljus. Häng upp den snarare än att vika den för att undvika permanenta veck.

Reparationer: Om din jacka får en reva eller annan skada, reparera den så snart som möjligt för att förhindra ytterligare försämring. Det finns reparationskit tillgängliga för att fixa mindre skador på egen hand.

Kom ihåg, att ta hand om din softshell-jacka korrekt kommer inte bara att hjälpa den att hålla längre, men också att säkerställa att den fortsätter att ge dig det skydd och den komfort du behöver.

Redaktionen

Jaktreview.se

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är en softshell-jacka?

En softshell-jacka är en typ av ytterkläder som är designad för att vara vindtät, vattenavvisande och andningsbar. Den är mer flexibel och mindre bullrig än en hardshell-jacka, vilket gör den idealisk för aktiviteter som kräver rörelsefrihet.

När ska jag använda en softshell-jacka?

Softshell-jackor är bäst för aktiva utomhusaktiviteter i kalla eller vindiga förhållanden där du behöver både värme och andningsförmåga. De är idealiska för vandring, klättring, cykling och skidåkning under torrare förhållanden.

Är softshell-jackor vattentäta?

Medan softshell-jackor generellt är vattenavvisande snarare än vattentäta, har många modeller en DWR (Durable Water Repellent) beläggning som hjälper till att stöta bort lätt regn och snö. För kraftigt regn eller våta snöförhållanden kan en hardshell-jacka vara ett bättre alternativ.

Kan jag tvätta min softshell-jacka i maskin?

Ja, de flesta softshell-jackor kan tvättas i maskin. Det är dock viktigt att följa tillverkarens tvättråd för att säkerställa att jackan håller sig i bästa skick. Det kan vara bra att använda ett tvättmedel som är avsett för tekniska tyger.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.