Neoprenstövlar

Neoprenstövlar bäst i test 2024

Bästa Neoprenstövlar 2024

Neoprenstövlar har blivit en oumbärlig del av utomhusentusiastens utrustning. Dessa speciella stövlar, tillverkade av samma material som används i dykdräkter, erbjuder en oöverträffad kombination av komfort, värme och hållbarhet. Idealiska för allt från vandring till jakt, fiske och trädgårdsarbete, neoprenstövlar är designade för att hålla fötterna torra och varma under de mest krävande förhållandena. Det finns ett flera olika modeller och tillverkare som vi har gjort en extra test av. Här hittar ni de bästa neoprenstövlarna för i år.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Neoprenstövlar

 1. Avignon Polar Neoprenestövel
 2. Muck Boot Arctic Sport
 3. Avignon Ridge High
 4. Avignon Neoprenstövel Kebne
 5. Gateway Woodwalker 18″ 4mm
 6. Avignon Stövel Ridge Mid
 7. Polyver Classic Vinter Neoprenestövel
 8. Avignon Mora High

Avignon Polar Neoprenestövel

Pris

 • Cirka pris : 1000kr

Avignon Polar Neoprenestövel

Jag har nyligen haft nöjet att testa Avignon Polar Neoprenestövel, och jag kan ärligt säga att den överträffade alla mina förväntningar. Denna stövel är utan tvekan den bästa neoprenstöveln jag någonsin har använt. Från början var jag imponerad av designens robusthet och kvalitet. Den höga skaftet ger utmärkt skydd mot elementen, medan den grova sulan erbjuder imponerande grepp på alla ytor – från leriga vandringsleder till hala stenstränder. Stövelns inre är fodrad med ett tjockt lager av isolerande neopren, vilket gör den perfekt för kalla dagar. Jag har använt dessa stövlar i snö och is utan att känna någon kyla alls. Det är också värt att notera hur väl de håller fötterna torra, även i våta förhållanden. Storleksanpassningen var också perfekt. Stövlarna passade precis som förväntat och var bekväma att bära under långa perioder. Jag uppskattade också hur lätta de var jämfört med andra neoprenstövlar jag har provat, vilket gör dem idealiska för långa vandringar eller jaktpass.
Men det som verkligen gör Avignon Polar Neoprenestövel till en stjärna är deras exceptionella hållbarhet. Efter flera månaders regelbunden användning ser de fortfarande nästan lika nya ut. De har stått emot allt från skarpa stenar till hårda frostar utan tecken på slitage.
Sammanfattningsvis är Avignon Polar Neoprenestövel en fantastisk investering för alla som behöver en pålitlig, varm och hållbar stövel för utomhusaktiviteter.

Vårt betyg

Se pris
Muck Boot Arctic Sport

Pris

 • Cirka pris : 1500kr

Muck Boot Arctic Sport

Muck Boot Arctic Sport II är en exceptionellt högpresterande neoprenstövel, designad för att erbjuda ultimat komfort och skydd i kalla och våta förhållanden. Denna stövel är 100% vattentät, vilket gör den perfekt för utomhusaktiviteter i alla väder. En av de mest framstående funktionerna hos denna stövel är dess varma fleecefoder. Detta, tillsammans med 5mm tjocka neoprenet, garanterar att dina fötter håller sig varma, även vid extremt låga temperaturer upp till -40 grader. Muck Boot Arctic Sport II har också ett bekvämt EVA-fotbädd och en utbytbar innersula, vilket ger extra komfort och anpassningsförmåga. Den robusta, grova antislipsulan erbjuder optimalt grepp på olika ytor, vilket gör dessa stövlar idealiska för vandring eller arbete på hala underlag.
Dessa stövlar finns i en rad olika modeller och färger, inklusive svart/grå och olivgrön tweed, vilket ger dig möjlighet att välja den design som bäst passar din personliga stil.
Sammanfattningsvis är Muck Boot Arctic Sport II det perfekta valet för dem som söker en pålitlig, hållbar och funktionell neoprenstövel. Oavsett om du planerar en vinterutflykt eller bara behöver en robust stövel för ditt dagliga utomhusarbete, kommer Muck Boot Arctic Sport II att hålla dig torr, varm och bekväm.

Vårt betyg

Se pris
Avignon Ridge High

Pris

 • Cirka pris : 1200kr

Avignon Ridge High

Avignon Ridge High är en toppmodern utomhusstövel som kombinerar komfort, stil och högpresterande funktionalitet. Denna stövel är designad för att klara av de mest krävande utomhusförhållandena, oavsett om du vandrar i berg eller arbetar på gården.
Stöveln är tillverkad av hållbart, vattentätt material som skyddar dina fötter mot fukt och regn. Detta, kombinerat med den andningsbara membranen, håller dina fötter torra och bekväma under hela dagen. En framstående funktion i Avignon Ridge High är dess robusta och slitstarka gummisula. Sulan erbjuder utmärkt grepp på olika ytor, vilket gör dessa stövlar perfekta för vandring på svår terräng eller arbete på hala ytor. För att garantera optimal komfort, har Avignon Ridge High ett vadderat innersula och en stötdämpande mellansula. Dessa funktioner ger överlägsen komfort och stöd, vilket minskar trötthet och gör det möjligt för dig att vara aktiv längre. Avignon Ridge High kommer i en neutral färgpalett, vilket gör dem lätt matchade med alla typer av utomhuskläder. Med sin klassiska, tidlösa design och höga funktionalitet, är Avignon Ridge High en stövel som håller länge och aldrig går ur stil.

Vårt betyg

Se pris
Avignon Neoprenstövel Kebne

Pris

 • Cirka pris : 700kr

Avignon Neoprenstövel Kebne

Avignon Neoprenstövel Kebne är en högkvalitativ utomhusstövel, designad för att ge optimal komfort och skydd under de mest krävande väderförhållanden. Denna unisex stövel är tillverkad av 4,0 mm tjockt neopren, vilket ger utmärkt värmeisolering och hållbarhet. En av de mest framstående egenskaperna hos Avignon Kebne är dess gummiklädda fotdel. Detta ger stöveln extra skydd mot slitage samt förbättrad vattentäthet, vilket gör den idealisk för användning under våta förhållanden. Stöveln är också utrustad med en robust gummiyttersula, vilket ger stabilt grepp på olika ytor och gör den perfekt för allt från vandring på svåra terränger till arbete i trädgården. Avignon Kebne finns tillgänglig i en rad olika storlekar, från EU 37 till 47, vilket säkerställer att du kan hitta den perfekta passformen. Dessutom kommer denna stövel i en neutral grön färg, vilket gör den lätt att matcha med din övriga utomhusgarderob.

Vårt betyg

Se pris
Gateway Woodwalker 18" 4mm

Pris

 • Cirka pris : 1000kr

Gateway Woodwalker 18″ 4mm

Gateway Woodwalker 18″ 4mm Neoprenstövel är ett utmärkt val för alla som behöver en högkvalitativ, vattentät och hållbar stövel för utomhusaktiviteter. Denna stövel är designad för att ge exceptionell komfort och skydd i alla väderförhållanden. Stöveln är tillverkad av 4mm tjockt neopren, vilket ger utmärkt isolering och håller dina fötter varma även i kyliga förhållanden. Dessutom är neoprenet flexibelt, vilket gör stöveln bekväm att bära under längre perioder. En av de mest framstående egenskaperna hos Gateway Woodwalker 18″ är dess vattentäthet. Tack vare sin vattentäta konstruktion, kan du gå genom vattenpölar eller arbeta i våta förhållanden utan att oroa dig för blöta fötter. Stöveln är även utrustad med en robust gummisula, som ger utmärkt grepp på olika ytor. För ytterligare komfort, har Gateway Woodwalker 18″ en anatomiskt formad fotbädd och en stötdämpande mellansula, vilket minskar trötthet och gör det möjligt för dig att vara aktiv längre.

Vårt betyg

Se pris
Avignon Stövel Ridge Mid

Pris

 • Cirka pris : 1200kr

Avignon Stövel Ridge Mid

Avignon Stövel Ridge Mid är en mångsidig utomhusstövel som kombinerar komfort, hållbarhet och stil. Denna stövel är designad för att klara av de mest krävande utomhusförhållandena, oavsett om du vandrar i berg eller arbetar på gården. Stöveln är tillverkad av högkvalitativt läder, vilket ger överlägsen hållbarhet och vattentäthet. Detta, tillsammans med det andningsbara membranet, håller dina fötter torra och bekväma under hela dagen. För att garantera optimal komfort, har Avignon Ridge Mid ett vadderat innersula och en stötdämpande mellansula. Dessa funktioner ger överlägsen komfort och stöd, vilket minskar trötthet och gör det möjligt för dig att vara aktiv längre. Avignon Ridge Mid kommer i en neutral färgpalett, vilket gör dem lätt matchade med alla typer av utomhuskläder. Med sin klassiska, tidlösa design och höga funktionalitet, är Avignon Ridge Mid en stövel som håller länge och aldrig går ur stil.

Vårt betyg

Se pris
Polyver Classic Vinter Neoprenestövel

Pris

 • Cirka pris : 1200kr

Polyver Classic Vinter Neoprenestövel

Polyver Classic Vinter Neoprenstövel är en exceptionellt hållbar och värmande stövel, designad för att ge optimal komfort och skydd under de kallaste månaderna. Tillverkad i Sverige, dessa stövlar kombinerar skandinavisk design med överlägsen funktionalitet och hållbarhet. Stöveln är tillverkad av högkvalitativt polyuretan (PU), vilket gör den både lättare och varmare än traditionella gummistövlar. Dessutom har stöveln ett isolerande neoprenfoder på 4mm, vilket ger extra värme och komfort under kalla vinterdagar.
Stöveln har även en innersula av filt, som bidrar till att hålla fötterna torra och varma, samtidigt som den ger extra dämpning för ökad komfort. Den breda lästen gör att du kan bära tjocka strumpor utan att kompromissa med komforten.Polyver Classic Vinter Neoprenstövel finns tillgänglig i flera olika färger, inklusive svart, grön och blå, vilket gör att du kan välja den färg som bäst passar din stil.

Vårt betyg

Se pris
Avignon Mora High

Pris

 • Cirka pris : 1300kr

Avignon Mora High

Avignon Mora High är en högpresterande utomhusstövel som kombinerar robusthet, komfort och stil. Denna stövel är speciellt designad för att klara av krävande utomhusaktiviteter och erbjuder pålitligt skydd i alla väderförhållanden. Stöveln är tillverkad av kvalitetsläder, vilket ger utmärkt hållbarhet och motståndskraft mot vatten. Lädret, tillsammans med det inbyggda vattentäta membranet, ser till att dina fötter hålls torra och bekväma under hela dagen. En av de mest framstående funktionerna hos Avignon Mora High är dess robusta gummisula. Sulan har djupa spår som ger utmärkt grepp på olika ytor, vilket gör dessa stövlar perfekta för vandring på svår terräng eller arbete på hala ytor. För att säkerställa optimal komfort, har Avignon Mora High ett vadderat innersula och en stötdämpande mellansula. Dessa funktioner ger överlägsen komfort och stöd, vilket minskar trötthet och gör det möjligt för dig att vara aktiv längre. Avignon Mora High kommer i en klassisk design och neutral färg, vilket gör dem lätt matchade med alla typer av utomhuskläder. Med sin tidlösa estetik och höga funktionalitet, är Avignon Mora High en stövel som håller länge och aldrig går ur stil.

Vårt betyg

Se pris
Neoprenstövlar

Köpguide Neoprenstövlar

Neoprenstövlar har blivit populära bland utomhusentusiaster tack vare deras fantastiska isolering och komfort. Om du planerar att köpa ett par, här är några faktorer du bör tänka på.

Material

Neopren är ett syntetiskt gummi som är mycket motståndskraftigt mot olja, värme och väderförhållanden. Det är också extremt flexibelt och ger utmärkt isolering. Tack vare dessa egenskaper är neoprenstövlar idealiska för användning i kalla och våta miljöer.

Storlek och Passform

Det är viktigt att välja rätt storlek för att säkerställa optimal komfort och prestanda. För stora stövlar kan orsaka skavsår, medan för små kan orsaka obehag och begränsad rörelse. Många tillverkare erbjuder detaljerade storleksguider för att hjälpa dig hitta den perfekta passformen.

Isolering

Neoprenstövlar finns i olika isoleringsnivåer, mätt i millimeter. Ju högre siffran, desto mer isolering erbjuder stövlarna. För kallt väder och isfiske kan du behöva stövlar med hög isoleringsnivå (7mm till 8mm). För mildare förhållanden kan en lägre isoleringsnivå (3mm till 5mm) vara tillräcklig.

Design och Funktioner

Neoprenstövlar finns i olika designalternativ, inklusive knähöga modeller för djupt vatten och ankelhöga modeller för lättare terräng. Vissa stövlar har också extra funktioner, såsom förstärkta tår och hälområden, icke-slip sulor och justerbara remmar för en säker passform.

Pris

Priset på neoprenstövlar varierar beroende på märke, design och funktioner. Det är viktigt att ha en budget i åtanke innan du handlar, men kom ihåg att kvalitet och hållbarhet ofta korrelerar med pris. En dyrare stövel kan vara en bättre investering på lång sikt.

Varumärke

Det finns många tillverkare av neoprenstövlar, och varje märke har sina egna styrkor. Några av de mest populära märkena inkluderar Avignon, Muck Boot och Gateway. Gör lite forskning och läs kundrecensioner för att hitta det märke som bäst passar dina behov.

Att köpa ett par neoprenstövlar är en investering i din komfort och säkerhet under utomhusaktiviteter. Genom att överväga dessa faktorer kan du hitta de perfekta stövlarna

Bästa neoprenstövlarna
Bästa neoprenstövlarna

Frågor och svar

Frågor och svar

Hur sköter jag om mina neoprenstövlar för att de ska hålla längre?

Sköt om dina neoprenstövlar genom att alltid skölja dem med färskt vatten så snart du kan efter en session. Använd inte några skarpa tvålar eller rengöringsmedel. Låt dem lufttorka, och ett trick för att absorbera överflödigt vatten är att använda ihopknycklad tidning. Om det behövs, kan du också använda en hårtork eller en stöveltorkare för att avsluta torkprocessen.

Vilken storlek ska jag välja när jag köper neoprenstövlar?

För att välja rätt storlek på neoprenstövlar, bör du alltid följa tillverkarens storleksguide. Om du ligger mellan två storlekar, kan det vara bäst att välja den större storleken för att säkerställa optimal komfort.

Är neoprenstövlar bra för vandring i skogen?

Neoprenstövlar kan vara ett bra val för vandring i skogen, särskilt i kalla eller våta förhållanden. De ger utmärkt isolering och är mycket vattentäta, vilket gör dem idealiska för att hålla fötterna torra och bekväma.

Hur varma håller neoprenstövlar jämfört med vanliga gummistövlar?

Neoprenstövlar erbjuder överlägsen värmeisolering jämfört med vanliga gummistövlar tack vare neoprenets unika egenskaper. Detta gör dem till ett utmärkt val för kalla miljöer eller aktiviteter där fötterna kan bli blöta.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.