Jakthandskar

Jakthandskar bäst i test 2024

Bästa Jakthandskar 2024

Jakten är mer än bara en sport eller hobby – det är en konst som kräver skicklighet, tålamod och rätt utrustning. En av de mest underskattade men nödvändiga delarna av jaktutrustningen är jakthandskar. De spelar en avgörande roll inte bara för att skydda jägarens händer från kyla, fukt och skador, men också för att förbättra grepp om vapen och utrustning. Jakthandskar kommer i en mängd olika stilar, material och design för att passa olika typer av jakt och väderförhållanden. Vissa är gjorda för att ge maximal värme i kalla klimat, medan andra fokuserar på andningsförmåga och flexibilitet för aktiv jakt under mildare förhållanden. Det finns även specialhandskar med touch-funktion för de som använder teknisk utrustning under jakten. Oavsett om du är en erfaren jägare eller nybörjare, spelar valet av rätt jakthandskar en stor roll i din totala jaktupplevelse. Med rätt par kan du hålla dina händer varma, torra och skyddade. Här hittar ni de bästa jakthandskarna för i år.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Jakthandskar

 1. Härkila Pro Shooter
 2. Sealskinz Waterproof All Weather Shooting Glove
 3. Härkila Clim8 HWS
 4. Härkila Moose Hunter 2.0 GTX
 5. Swedteam Comfort M
 6. Swedteam Grip Green M
 7. Pinewood Jakthanske Snow Camo
 8. DeerhunterRam Handskar

Härkila Pro Shooter

Pris

 • Cirka pris : 650kr

Härkila Pro Shooter

Härkila Pro Shooter är utan tvekan de bästa jakthandskarna på marknaden. Dessa handskar är skapade med en djup förståelse för jägarens behov, vilket gör dem till det perfekta valet för både professionella jägare och entusiaster. Härkila Pro Shooter erbjuder en oslagbar kombination av slitstyrka, komfort och precision. Tillverkade med läderpalmer, ger de ett utmärkt grepp, vilket är avgörande för exakt skytte. På baksidan har de vindtät, andningsbar WINDSTOPPER®-fleece som garanterar att dina händer hålls varma och torra, oavsett väderförhållanden. Men det är inte bara materialen som gör dessa handskar överlägsna. Designen är också genomtänkt, med höga stickade muddar som håller handlederna varma när du skjuter. Dessutom är de lätta nog att inte hindra rörelse, men robusta nog att motstå de mest krävande utomhusförhållandena.

Vårt betyg

Se pris
Sealskinz Waterproof All Weather Shooting Glove

Pris

 • Cirka pris : 1000kr

Sealskinz Waterproof All Weather Shooting Glove

Sealskinz Waterproof All Weather Shooting Glove är en robust, teknisk och vattentät handske utformad för att tåla alla väderförhållanden. Dessa handskar erbjuder en perfekt balans mellan värme och andningsförmåga, vilket gör dem idealiska för användning under alla väderförhållanden. Denna handskmodell är lätt men ändå tålig, och ger nödvändigt skydd utan att kompromissa med komforten. De erbjuder också exakt kontroll, vilket är avgörande för skytteaktiviteter. Dessutom är de utformade för att ge ett bra grepp, vilket ytterligare ökar precisionen. En annan framstående egenskap hos Sealskinz Waterproof All Weather Shooting Glove är dess 100% vattentäthet. Dessa handskar är konstruerade med premiummaterial, inklusive ett yttre lager av 92% polyester och 8% elastan, vilket resulterar i en extremt vattentät och andningsbar jakthandske.

Vårt betyg

Se pris
Härkila Clim8 HWS

Pris

 • Cirka pris : 2900kr

Härkila Clim8 HWS

Härkila Clim8 HWS är en revolutionerande handske designad specifikt för jakt och utomhusaktiviteter. Med Härkila Weather System (HWS), ger dessa handskar vattentätt, vindtätt, lättviktigt, andningsbart och lågbrusigt skydd, vilket gör dem till det idealiska valet för alla väderförhållanden. Det som verkligen skiljer Härkila Clim8 HWS handskar från andra är den innovativa clim8®-tekniken. Denna teknik tillåter inte bara handskarna att hålla dina händer varma, men du kan också justera värmen efter dina behov. De har även ett uppvärmningssystem inuti övre delen av handen och fingrarna. Dessutom har dessa handskar anti-slip gummiduttar på insidan av handflatan, vilket ger ett utmärkt grepp i alla situationer. De är också utrustade med ett justerbart band vid handleden för perfekt passform och stoppficka för batteri. Härkila Clim8 HWS handskar är tillverkade i ett mjukt, tyst och snabbtorkande material. De är också värmeisolerade med Primaloft, vilket ger extra komfort och värme.

Vårt betyg

Se pris
Härkila Moose Hunter 2.0 GTX

Pris

 • Cirka pris : 1500kr

Härkila Moose Hunter 2.0 GTX

Härkila Moose Hunter 2.0 GTX är ett par högpresterande jakthandskar, speciellt utformade för att möta kraven från älgjägare och andra jägare i Skandinavien. Dessa handskar är kända för sin hållbarhet, funktionalitet och komfort, vilket gör dem till ett oumbärligt tillbehör för alla seriösa jägare. Moose Hunter 2.0 GTX-handdskarna är utrustade med GORE-TEX®-teknologi, vilket innebär att de är 100% vattentäta samtidigt som de är andningsbara. Detta skyddar dina händer från fukt och kyla utan att kompromissa med komforten. Dessutom har dessa handskar en unik Mossy Oak® Break-Up Country®- och Mossy Oak® Red-kamouflage, vilket gör dem svåra att upptäcka i skogsmiljöer. De är också tillverkade av högkvalitativa material för att garantera deras hållbarhet och livslängd.

Vårt betyg

Se pris
Swedteam Comfort M

Pris

 • Cirka pris : 00kr

Swedteam Comfort M

Swedteam Comfort M Jakthandskar är en del av Swedteams Comfort-serie, känd för sin höga kvalitet och funktionalitet. Dessa handskar är utformade för att ge jägaren maximal komfort och skydd under jakten. Handskarna är tillverkade av ett mjukt och bekvämt material som är både vattentätt och andningsbart. Detta gör att dina händer hålls torra och varma oavsett väderförhållanden. En av de mest framträdande egenskaperna hos Swedteam Comfort M Jakthandskar är dess greppvänliga handflata. Detta ger jägaren ett säkert grepp om sitt vapen eller andra verktyg, vilket är avgörande för en lyckad jakt. Dessutom har dessa handskar en justerbar rem vid handleden, vilket gör att de kan anpassas för att ge bästa möjliga passform. De är också lätta att ta på och av tack vare den praktiska dragkedjan.

Vårt betyg

Se pris
Swedteam Grip Green M

Pris

 • Cirka pris : 300kr

Swedteam Grip Green M

Swedteam Grip Green M Jakthandskar är en del av Swedteams högkvalitativa utbud av jakttillbehör. Dessa handskar är kända för sin lätthet och goda passform, vilket gör dem till ett utmärkt val för jägare som behöver maximal rörlighet och känsla. Handskarna är tillverkade av 100% polyester på insidan och 100% polyuretan på ovansidan. Detta ger en kombination av hållbarhet och flexibilitet, vilket gör att handskarna kan tåla tuffa jaktförhållanden samtidigt som de behåller sin bekväma passform. En annan framstående egenskap hos Swedteam Grip Green M Jakthandskar är dess innerfoder, som består av 50% ull och 50% nylon. Detta ger extra värme, vilket gör handskarna idealiska för kyliga jaktutflykter. Dessutom har dessa handskar en innerhand i PU, vilket ger ett bra grepp. Detta är särskilt viktigt för jägare, eftersom det ger dem möjlighet att säkert hantera sina vapen och andra verktyg.

Vårt betyg

Se pris
Pinewood Jakthanske Snow Camo

Pris

 • Cirka pris : 450kr

Pinewood Jakthanske Snow Camo

Pinewood Jakthanske Snow Camo är en del av Pinewoods sortiment av högkvalitativa jakttillbehör. Dessa handskar är kända för sin unika snöcamo-design, vilket gör dem idealiska för jakt i snöiga eller vintriga miljöer. Handskarna är tillverkade av 100% polyester, vilket ger ett bra skydd mot kyla och fukt samtidigt som det behåller en hög nivå av andningsförmåga. Detta innebär att dina händer hålls torra och varma även under de mest krävande jaktvillkor. En av de mest framträdande egenskaperna hos Pinewood Jakthanske Snow Camo är dess greppvänliga handflata. Detta ger jägaren ett säkert grepp om sitt vapen eller andra verktyg, vilket är avgörande för en lyckad jakt. Dessutom har dessa handskar ett mjukt microfleecefoder, vilket ger extra värme och komfort. De är också utrustade med en justerbar rem vid handleden, vilket gör att de kan anpassas för att ge bästa möjliga passform.

Vårt betyg

Se pris
Deerhunter Ram Handskar

Pris

 • Cirka pris : 00kr

Deerhunter Ram Handskar

Deerhunter Ram Jakthandskar är en del av Deerhunters sortiment av högkvalitativa jakttillbehör. Dessa handskar är utformade för att ge jägaren maximal komfort och skydd under olika årstider. Handskarna är tillverkade av polyester på handryggen och erbjuder tvåvägs stretch och vattentäthet. Detta innebär att dina händer hålls torra och varma även under de mest krävande jaktvillkor. En av de mest framträdande egenskaperna hos Deerhunter Ram Jakthandskar är dess slitstyrka, vattenavvisning och förstärkning inuti handen. Detta ger jägaren ett säkert grepp om sitt vapen eller andra verktyg, vilket är avgörande för en lyckad jakt. Dessutom finns dessa handskar i Elmwood-färg, vilket ger dem en naturlig look som smälter in i de flesta skogslandskap.

Vårt betyg

Se pris
Jakthandskar

Köpguide Jakthandskar

Jakthandskar är en nödvändig del av din jaktutrustning. De skyddar dina händer från kyla, fukt och skador samtidigt som de förbättrar greppet om dina vapen och andra redskap. Men med ett överväldigande antal alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta vilka som är bäst för dig. Denna köpguide hjälper dig att göra det bästa valet.

 1. Material

Materialet i jakthandskarna är avgörande för både komfort och funktionalitet. Läderhandskar är slitstarka och erbjuder utmärkt skydd, men de kanske inte är det bästa valet för mycket kalla klimat. Syntetiska material som Gore-Tex eller neopren kan erbjuda bättre isolering och vattentäthet.

 1. Isolering

Om du planerar att jaga i kalla klimat behöver du välisolerade handskar. Vissa handskar har inbyggd isolering, medan andra tillåter dig att lägga till eller ta bort lager efter behov. Se till att isoleringen är effektiv utan att begränsa rörelsefriheten för fingrarna.

 1. Storlek och passform

Rätt storlek och passform är avgörande för komfort och funktionalitet. För stora handskar kan minska ditt grepp och kontroll, medan för små handskar kan begränsa rörelse och cirkulation. Många tillverkare erbjuder storleksguider för att hjälpa dig hitta rätt passform.

 1. Vattentäthet

Om du planerar att jaga i våta eller snöiga förhållanden, är vattentäta handskar ett måste. Många moderna jakthandskar har vattentäta men andningsbara membran, som Gore-Tex, som håller dina händer torra utan att orsaka överdriven svettning.

 1. Kamouflage

Beroende på var och hur du jagar, kan kamouflage vara en viktig faktor. Många jakthandskar kommer i en rad olika färger och mönster, så du kan välja de som bäst passar din jaktmiljö.

 1. Funktioner

Titta på extrafunktioner som kan förbättra din jaktupplevelse. Detta kan inkludera touchskärmskompatibla fingertoppar för att använda din smartphone eller GPS, avtagbara fingrar för förbättrad precision, eller till och med inbyggd uppvärmning för extra kalla dagar.

 1. Pris

Som med all utrustning, får du oftast vad du betalar för när det gäller jakthandskar. Billigare handskar kan vara tillräckliga för tillfällig eller säsongsbetonad användning, men om du planerar att jaga regelbundet under krävande förhållanden, kan det vara värt att investera i ett par högkvalitativa handskar.

Slutligen, kom ihåg att den ”bästa” jakthandsken är den som bäst passar dina specifika behov och preferenser. Genom att överväga faktorer som material, isolering, passform, vattentäthet, kamouflage, funktioner och pris, kan du hitta de perfekta jakthandskarna för just dig.

Bästa jakthandskarna
Bästa Jakthandskarna

Så tar du hand om dina jakthandskar

Jakthandskar är en viktig del av din jaktutrustning. För att säkerställa att de håller länge och fortsätter att skydda och stödja dig på dina jaktäventyr, är det viktigt att ta väl hand om dem. Här är en steg-för-steg guide för att ta hand om dina jakthandskar.

 1. Rengöring

Efter varje användning, se till att rengöra dina handskar för att ta bort smuts, damm och svett. Använd en mjuk borste för att borsta bort löst smuts. För mer envis smuts, kan du använda en fuktig trasa med mild tvål. Var försiktig att inte blöta ner handskarna för mycket, särskilt om de är gjorda av läder, eftersom detta kan skada materialet.

 1. Torkning

Låt handskarna lufttorka efter rengöring. Placera dem inte direkt i solen eller nära en värmekälla, eftersom detta kan orsaka att materialet torkar ut och spricker. Om handskarna är mycket blöta, kan du stoppa in tidningspapper i dem för att hjälpa till att absorbera fukt.

 1. Läderbehandling

Om dina jakthandskar är gjorda av läder, bör du behandla dem med ett läderbalsam eller olja några gånger per år. Detta hjälper till att hålla lädret mjukt, motståndskraftigt och vattentätt. Följ tillverkarens instruktioner för bästa resultat.

 1. Förvaring

Förvara dina handskar på en torr och sval plats när du inte använder dem. Se till att de är helt torra innan du lägger undan dem för att förhindra mögel och dålig lukt. Håll dem borta från direkt solljus, vilket kan bleka färgen och torka ut materialet.

 1. Reparation

Om dina handskar får ett hål eller en söm börjar lossna, försök att reparera dem så snart som möjligt för att förhindra ytterligare skador. Du kan använda en stark nylontråd för att sy upp mindre hål eller lösa sömmar. För större skador, kan det vara värt att ta dem till en professionell.

Genom att följa dessa steg kan du säkerställa att dina jakthandskar håller länge och fortsätter att ge dig skydd och komfort på alla dina jaktäventyr.

Frågor och svar

Frågor och svar

Är fodrade eller ofodrade jakthandskar bättre?

Valet mellan fodrade och ofodrade handskar beror på klimatet och din personliga komfort. Fodrade handskar kan ge extra värme under kyliga jaktutflykter, medan ofodrade kan vara mer andningsbara under varmare förhållanden.

Varför är bra jakthandskar viktiga?

Bra jakthandskar är avgörande för känslan och prestandan under jakten. De skyddar dina händer från väder och vind, och god känsla i fingrarna är avgörande för ett bra skott när det är kallt ute.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.