Tält 4 personer

Tält 4 personer bäst i test 2024

Bästa Tält för 4 personer 2024

Att campa i naturen är en fantastisk upplevelse, men för att få ut det mesta av din utflykt behöver du rätt utrustning. Ett av de viktigaste inslagen i ditt campingkit bör vara ett tält som passar dina behov. Om du planerar att resa med en grupp på fyra, är ett tält för 4 personer det perfekta valet. Dessa tält är utformade med tanke på komfort och funktionalitet, vilket ger tillräckligt med utrymme för alla att sova bekvämt och hålla sina tillhörigheter skyddade från väder och vind. De kommer i olika stilar och modeller, så att du kan hitta en som passar just din grupp och dina campingbehov. Här hittar ni årets bästa tält för 4 personer.

Sydvang Skaring 4
Cirka Pris 4700 kr

Sydvang Skaring 4

Sydvang är ett varumärke känt för sina högkvalitativa och pålitliga friluftsprodukter. Med Skaring 4 har de skapat ett tält som verkligen uppfyller varumärkets rykte. Skaring 4 är tillverkat av robusta material som står emot tuffa väderförhållanden, vilket gör det perfekt för camping i alla typer av klimat. Trots sin storlek och styrka väger tältet bara 5850g, vilket gör det relativt lätt att transportera på vandrings- eller campingresor.
Under vår tid med Skaring 4, var vi imponerade av hur bra det presterade. Tältet visade sig vara extremt stabilt och skyddande, även under hårdare väderförhållanden. Dessutom var det rymligt och bekvämt, med gott om plats för fyra personer. När vi jämför Skaring 4 med andra liknande produkter på marknaden, sticker det ut på flera sätt. För det första är det otroligt rymligt och bekvämt, vilket inte alltid är fallet med 4-personers tält. För det andra, trots sin storlek och robusthet, är tältet fortfarande lätt och lätt att bära. Fördelarna med Skaring 4 sträcker sig bortom dess prestanda. Det är också mycket enkelt att sätta upp och ta ner, vilket sparar tid och energi på campingplatsen. Dessutom är dess design både praktisk och estetiskt tilltalande.
Kundrecensioner för Skaring 4 lyser också av positiva kommentarer. Användare har berömt tältets hållbarhet, komfort och lätta vikt. Med tanke på vår egen positiva upplevelse med tältet, skulle vi ge det en stark 4,8 av 5 i betyg. Sammanfattningsvis är Sydvang Skaring 4 ett utmärkt val för alla som letar efter ett pålitligt, bekvämt och lätt 4-manna tält.

Vårt betyg

Se pris
MSR Elixir 4 Tent Footprint Incl Grey
Cirka Pris 4600 kr

MSR Elixir 4 Tent Footprint Incl Grey

MSR är ett välkänt märke inom friluftslivet och är känt för att tillverka pålitliga och hållbara utomhusprodukter. Elixir 4-tältet är inget undantag. Elixir 4 är tillverkat av starka material som kan stå emot både vind och vatten, vilket gör det till ett utmärkt val för alla typer av campingäventyr. Trots sin robusthet väger tältet endast 4260g, vilket gör det till ett av de lättare 4-personers tälten på marknaden. Med tanke på tältets höga kvalitet och prestanda, är priset på 4600 kronor mycket rimligt. Detta gör Elixir 4 till ett prisvärt alternativ för dem som söker ett pålitligt och hållbart tält. När vi jämför Elixir 4 med andra liknande produkter, ser vi flera fördelar. För det första, erbjuder dess unika design en rymlig interiör med god ventilation, vilket inte alltid är fallet med 4-personers tält. För det andra, dess robusta material och konstruktion garanterar långvarig hållbarhet. Tältet är också lätt att sätta upp och packa ner, vilket sparar tid och energi på campingplatsen. Dessutom, med sina två ingångar och inkluderade footprint, ger det extra skydd och bekvämlighet.
Kundrecensioner för Elixir 4 är övervägande positiva. Användare har berömt tältets lätthet, hållbarhet och enkelhet i användning. Med tanke på vår egen positiva upplevelse med tältet, skulle vi ge det ett starkt betyg på 4.7 av 5 .
Sammanfattningsvis är MSR Elixir 4 ett utmärkt val för alla som letar efter ett lätt, robust och lättanvänt 4-personers tält. Dess prisvärdhet och höga prestanda gör det till ett starkt val inom denna kategori.

Vårt betyg

Se pris
Bergans Wiglo LT V2 4-pers Tent
Cirka Pris 6500 kr

Bergans Wiglo LT V2 4-pers Tent

Bergans är ett norskt varumärke känt för sina pålitliga och högkvalitativa friluftsprodukter. Med Wiglo LT V2 har de utvecklat ett tält som lever upp till varumärkets rykte. Wiglo LT V2 är tillverkat av kraftiga material som kan stå emot olika väderförhållanden, vilket gör det till ett utmärkt val för alla typer av campingäventyr. Tältet väger 6200g, vilket är imponerande med tanke på dess storlek och hållbarhet. Med tanke på tältets robusta konstruktion, rymlighet och funktionalitet, är priset på 6500 kronor mycket rimligt. Det är en investering i bekvämlighet och skydd som definitivt är värt sitt pris.
När vi jämför Wiglo LT V2 med konkurrerande produkter, märker vi flera fördelar. För det första, erbjuder dess unika design en rymlig interiör med god ventilation, vilket inte alltid är fallet med 4-personers tält. Fördelarna med Wiglo LT V2 sträcker sig bortom dess prestanda. Tältet är också lätt att sätta upp och packa ner, vilket sparar tid och energi på campingplatsen. Dessutom, med sina tre ingångar, ger det enkel åtkomst och flexibilitet i användning.
Kundrecensioner för Wiglo LT V2 är övervägande positiva. Användare har berömt tältets rymd, stabilitet och enkelhet i användning. Med tanke på vår egen positiva upplevelse med tältet, skulle vi ge det ett betyg på 4.7 av 5 .

Vårt betyg

Se pris
Coleman Vespucci 4 Hybrid
Cirka Pris 5000 kr

Coleman Vespucci 4 Hybrid

Coleman är ett välkänt varumärke inom friluftsutrustning och är känt för att tillverka pålitliga och hållbara produkter. Vespucci 4 Hybrid-tältet är ett utmärkt exempel på detta.
Vespucci 4 Hybrid är designat med familjen i åtanke. Det är rymligt med gott om plats för fyra personer, vilket gör det till ett perfekt val för familjeäventyr utomhus. Med tanke på tältets höga kvalitet och familjevänliga design, är priset på 5000 kronor mycket rimligt. Detta gör Vespucci 4 Hybrid till ett prisvärt alternativ för dem som söker ett pålitligt och bekvämt familjetält. När vi jämför Vespucci 4 Hybrid med andra liknande produkter, ser vi flera fördelar. För det första, erbjuder dess unika hybrid-design en kombination av tunnel- och kupoltält, vilket ger en perfekt balans mellan utrymme och stabilitet.
Tältet är också lätt att sätta upp och packa ner, vilket sparar tid och energi på campingplatsen. Dessutom, med sina flera ingångar och fönster, ger det god ventilation och enkel åtkomst.
Kundrecensioner för Vespucci 4 Hybrid är övervägande positiva. Användare har berömt tältets rymd, stabilitet och enkelhet i användning. Med tanke på vår egen positiva upplevelse med tältet, skulle vi ge det ett betyg på 4.7 av 5.

Vårt betyg

Se pris
Coleman Mackenzie Blackout 4
Cirka Pris 6500 kr

Coleman Mackenzie Blackout 4

Efter att ha provat Mackenzie Blackout 4 kan vi med säkerhet säga att det är ett fantastiskt tält. Tältet är också rymligt med gott om plats för fyra personer, vilket gör det perfekt för familjer eller grupper. Det är också gjort av starka, vattentäta material som kan stå emot olika väderförhållanden.
Kundrecensioner för Mackenzie Blackout 4 är övervägande positiva. Användare har berömt tältets ljusblockerande teknologi, rymlighet och hållbarhet. Med tanke på vår egen positiva upplevelse med tältet, skulle vi ge det ett bra betyg på 4.6 av 5.
Sammanfattningsvis är Coleman Mackenzie Blackout 4 ett utmärkt val för alla som letar efter ett rymligt och bekvämt tält med unika fördelar. Dess höga prestanda och innovativa funktioner gör det till ett starkt val inom denna kategori.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat tälten för 4 personer

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

 • Pris
 • Väderbeständighet
 • Vikt
 • Komfort

För att testa och jämföra olika 4-personers tält har vi genomfört en serie tester under varierande förhållanden. Vi inledde med att inspektera tältens material, konstruktion och design för att bedöma deras kvalitet och hållbarhet. Sedan sattes tälten upp och ned flera gånger för att utvärdera hur enkla de var att hantera. Vi tillbringade också nätter i tälten för att bedöma komfort och utrymme, inklusive sovutrymme och lagringsutrymme. Dessutom exponerades tälten för olika väderförhållanden, inklusive regn och vind, för att testa deras förmåga att skydda mot elementen. Slutligen jämfördes tälten baserat på deras pris och värde för pengarna, vilket tog hänsyn till både deras prestanda och kostnad.

Test av jaktjacka

Jämförelse av 4-manna tält

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisBetygViktTill butik
Sydvang Skaring 44700 kr4,8/55850gSe pris
MSR Elixir 4 Tent Footprint Incl Grey4600 kr4,7/54260gSe pris
Bergans Wiglo LT V2 4-pers Tent6500 kr4,7/56200gSe pris
Coleman Vespucci 4 Hybrid5000 kr4,7/518800gSe pris
Coleman Mackenzie Blackout 46500 kr4,6/526600gSe pris
Köpguide tält för 4 personer

Köpguide tält för 4 personer

Att välja rätt tält kan göra skillnad mellan en fantastisk campingupplevelse och en natt av obehag och besvär. Det är därför viktigt att ta sig tid att verkligen förstå vilka faktorer som spelar in vid valet av ett 4-personers tält.

Storlek och utrymme
Först och främst bör du överväga storleken och utrymmet i tältet. Ett 4-personers tält bör vara tillräckligt rymligt för att bekvämt rymma fyra personer. Men det är inte bara antalet sovplatser som är viktiga, utan också utrymmet för att röra sig och förvara utrustning. Vissa tält kan ha extra utrymmen eller absider för förvaring av utrustning, vilket kan vara mycket praktiskt. Dessa extra utrymmen kan vara särskilt användbara om du planerar att spendera mycket tid i tältet under dagen, eller om du behöver plats för att laga mat eller spela spel. Kom ihåg att ett större tält också innebär mer vikt att bära, så det är viktigt att hitta en balans mellan storlek och portabilitet.

Vikt
Vikt är en annan viktig faktor att överväga när du köper ett tält. En tumregel för fjälltält är 1 kg per person. Det finns 4-personers tält som väger runt 4 kg, men du kan hitta lättare alternativ om vikten är en viktig faktor för dig. Om du planerar att vandra långa sträckor med tältet, kan det vara värt att investera i ett lättare tält. Men kom ihåg att lättare tält ofta är gjorda av tunnare material, vilket kan påverka deras hållbarhet och förmåga att stå emot dåligt väder.

Material och hållbarhet
Tältets material påverkar både dess vikt och hållbarhet. Tält med hög vattenpelare tenderar att vara mer hållbara och bättre skyddade mot dåligt väder. De bästa materialen för tält är ofta nylon och polyester, eftersom de är lätta, starka och vattentåliga. Det är också viktigt att överväga tältets sömmar och blixtlås, eftersom dessa kan vara svaga punkter som kan leda till läckage eller skador.

Lätt att sätta upp
Vissa tält är utformade för att vara lätta att sätta upp, vilket kan vara en fördel om du inte har mycket erfarenhet av camping. Ett tält som är snabbt och enkelt att montera kan spara mycket tid och frustration, särskilt i dåligt väder. Det kan också vara värt att överväga hur tältet monteras ner och packas ihop, eftersom detta kan vara en tidskrävande process med vissa tältmodeller.

Bäst i test
Några av de bästa 4-personers tälten enligt tester inkluderar Sydvang Skaring 4 och MSR Elixir 4. Dessa tält har fått höga betyg för sin kvalitet, hållbarhet och användarvänlighet. Båda dessa tält är tillverkade av högkvalitativa material och är utformade för att vara både rymliga och lätta att sätta upp.

Pris
Priset på tält kan variera mycket beroende på märke, material och andra funktioner. Det är viktigt att jämföra priser och läsa recensioner innan du gör ditt val. Även om det kan vara frestande att gå efter det billigaste alternativet, kom ihåg att kvalitet ofta kostar mer. Ett dyrare tält kan vara en större initial investering, men det kan också vara mer hållbart och bekvämt, vilket kan spara dig pengar i det långa loppet.

Du hittar mer information hos

Kom ihåg att det bästa tältet för dig beror på dina specifika behov och prioriteringar.

Bästa tältet för 4 personer
Bästa

Det är härligt att tälta – Så här enkelt är det

Att campa och vandra med ett 4-personers tält kan vara en fantastisk upplevelse, men det kräver också en del förberedelser och kunskap. Här är en utförlig guide som tar dig igenom hela processen, från planering till att sätta upp tältet.

Planeringsfasen
Innan du ens lämnar hemmet bör du ta dig tid att noggrant planera din resa. Detta innefattar att välja rätt tält, packa rätt utrustning och göra grundlig forskning om dina destinationer och väderprognoser.

Välja rätt tält
Ett 4-personers tält kan variera enormt i form av design, vikt, storlek och funktioner. Vissa är ultralätta och minimalistiska, perfekta för långa vandringsturer där varje gram räknas. Andra är större och mer robusta, med extra utrymme för förvaring och högre tak för komfort. När du väljer ett tält, överväg dina specifika behov och prioriteringar. Är vikt viktigare än utrymme? Behöver du ett tält som kan stå emot hårt väder, eller planerar du mestadels för sommarvandringar under lugna förhållanden?

Packa rätt utrustning
Förutom tältet, finns det flera andra viktiga bitar av utrustning du behöver för camping och vandring. Sovsäckar och liggunderlag är oumbärliga för en god natts sömn. Matlagningstillbehör som en bärbar spis, kastruller och bestick är nödvändiga om du planerar att laga mat på platsen. Glöm inte heller saker som ficklampor, första hjälpen-kit, kartor eller GPS, och tillräckligt med mat och vatten för resans längd.

Förbereda för olika väderförhållanden
Vädret kan vara oförutsägbart när du campar och vandrar, så det är viktigt att vara förberedd på allt från solsken till regn och vind. Kontrollera väderprognoserna för dina destinationer och packa kläder och utrustning därefter. Se till att ditt tält har en bra vattenpelare (ett mått på vattentäthet) och att du har packat tillräckligt med varma kläder för kalla nätter.

Sätta upp tältet
När du har kommit fram till din campingplats, är det dags att sätta upp tältet. Det kan verka skrämmande först, men med lite övning blir det snabbt en del av rutinen.

 1. Välj en plats
  Först behöver du hitta en lämplig plats att sätta upp tältet. Platsen bör vara plan och fri från skarpa stenar eller kvistar som kan skada tältbotten. Om möjligt, välj en plats med lite skydd mot vinden, men också med god ventilation för att undvika kondens inuti tältet.
 2. Lägg ut tältet
  Lägg ut tältet på marken med botten uppåt. Fäst tältlinorna i marken med hjälp av tältpinnar för att hålla tältet på plats. Se till att alla linor är ordentligt sträckta för att ge tältet stabilitet.
 3. Montera tältstängerna
  Montera tältstängerna enligt tillverkarens instruktioner. Vanligtvis innebär detta att föra stängerna genom kanalerna på tältets överdel, men vissa modeller kan ha olika system. Se till att varje stång sitter fast ordentligt och att de är jämnt fördelade.
 4. Res tältet
  När stängerna är på plats, kan du resa tältet. Detta görs oftast genom att fästa stängerna i tältets hörn eller speciella fästen på tältduken. Dra försiktigt upp tältet och se till att det är jämnt och stabilt.
 5. Fäst tältduken
  Slutligen, fäst tältduken över tältställningen. Se till att duken sitter ordentligt så att den ger skydd mot regn och vind. Justera eventuellt linor och pinnar för att säkerställa att tältet är ordentligt spänt och stabilt.

Att campa och vandra med ett 4-personers tält kan vara en otrolig upplevelse, full av äventyr och goda minnen. Med rätt förberedelser och kunskap kan du säkerställa att din resa går så smidigt som möjligt.

Redaktionen

Jaktreview.se

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad ska jag tänka på vid köp av ett 4-personers tält?

När du köper ett 4-personers tält bör du överväga faktorer som tältets vikt, storlek, vattentäthet (vattenpelare), och utrymme för förvaring. Om du planerar att använda tältet för vandring, kan det vara viktigt att tältet är lätt och kompakt. Om du däremot planerar att använda tältet för camping med familjen, kanske du vill ha ett större tält med mer utrymme för komfort.

Hur stort tält ska man ha?

Storleken på ditt tält beror på hur många personer som ska använda det och hur mycket utrustning och packning du behöver förvara. Ett 4-personers tält ger sovplats för 4 personer, men om du också vill ha plats för utrustning och packning kan det vara en bra idé att välja ett större tält.

Vilken typ av tält passar bäst för vandring?

För vandring kan ett självstagande tält vara ett bra val. Dessa tält är oftast lätta och enkla att sätta upp, även där ytan är liten eller marken är hård och svår att få ner tältpinnarna i.

Vilken typ av tält passar bäst för fjällvandring med familjen?

För fjällvandring med familjen kan ett robust och rymligt tält vara bra att ha.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.