Skaljacka herr

Skaljacka herr bäst i test 2024

Bästa Skaljacka herr 2024

När det kommer till friluftsliv och äventyr är det få saker som är lika viktiga som att ha rätt utrustning. Och i hjärtat av denna utrustning hittar vi skaljackan – en trogen följeslagare som skyddar oss från elementen. För män som älskar att utforska naturen, oavsett om det är genom vandring, skidåkning, klättring eller bara en promenad i parken under en regnig dag, är en skaljacka en oumbärlig del av deras garderob. Skaljackor för herr är designade för att ge optimalt skydd mot väder och vind, samtidigt som de erbjuder andningsförmåga och komfort. Tillverkade av högpresterande material, dessa jackor står emot regn och snö, samtidigt som de låter kroppsvärme och svett att avdunsta. Detta gör att du kan hålla dig torr och bekväm, oavsett vad moder natur har att erbjuda.
Men alla skaljackor är inte skapade lika. De kommer i en mängd olika stilar, med olika funktioner och teknologier. Vissa är minimalistiska och lätta, perfekta för snabba dagsturer. Andra är robusta och fullpackade med funktioner, byggda för att stå emot de tuffaste förhållandena på fjället. Oavsett vad ditt nästa äventyr innebär, så har vi bästa skaljackan för herrar i år.

RVRC Silence Proshell 3L Jacket Herr Moonless Night
Cirka Pris 1400 kr

RVRC Silence Proshell 3L Jacket Herr Moonless Night

RevolutionRace (RVRC) är känt för att erbjuda högkvalitativa friluftsprodukter som kombinerar funktionalitet och hållbarhet. De strävar ständigt efter att leverera det bästa till äventyrare och friluftsentusiaster.
Att använda denna jacka var en riktig fröjd. Trots ovädret kände jag mig torr och bekväm. Den 4-vägs stretchfunktionen gav mig fri rörlighet utan någon form av begränsning, vilket gjorde den perfekt för alla mina utomhusaktiviteter. Jackan är tillverkad av 100% återvunnen polyester. Det vattentäta Hypershell® Pro-membranet och fulltejpade sömmarna garanterar ett komplett skydd mot regn och smuts. Den här jackan är otroligt bra. Med en vattenpelare på 20 000 mm och andningsförmåga på 10 000 g/m²/24h, håller den mig torr och bekväm även under de mest utmanande väderförhållandena. Jämfört med andra skaljackor på marknaden, har denna jacka flera fördelar. Den har smarta fickor för säker förvaring, 2-vägs ventilationsdragkedjor för optimal komfort, och är DWR-behandlad för ökad vattenavvisning. Dessutom är den justerbar i både nederkant och ärmslut för en perfekt passform. Baserat på de 226 recensionerna för denna jacka, skulle jag ge den ett betyg på 4.8 av 5.0. De flesta kunder verkar mycket nöjda med sitt köp och berömmer dess funktionalitet och kvalitet.

Vårt betyg

Se pris
RVRC Cyclone Rescue Jacket 2.0 Herr Black
Cirka Pris 1000 kr

RVRC Cyclone Rescue Jacket 2.0 Herr Black

RVRC är som sagt ett varumärke som står för kvalitet och innovation inom friluftskläder. De levererar pålitliga produkter som är designade för att klara av utmaningarna i det stora utomhus. Att använda denna jacka var en fantastisk upplevelse. Den gav mig totalt skydd i extrema väderförhållanden, och tack vare den 4-vägs stretchfunktionen kunde jag röra mig fritt utan några begränsningar. De justerbara kragen och muddarna säkerställde en bekväm passform. Jackan är tillverkad av 86% polyamid och 14% elastan, vilket ger den dess unika sträck- och återhämtningsförmåga. Denna jacka är verkligen imponerande. Den är vattentät, vindtät och har en hög andningsförmåga, vilket gör att jag alltid känner mig torr och bekväm.
Jämfört med andra skaljackor på marknaden, sticker denna jacka ut med sina fulltejpade sömmar, vattenavvisande dragkedjor och DWR-behandling. Dessutom har den en hjälmkompatibel huva, en ficka för liftkort och ventilationsdragkedjor under armarna. Jackan är lämplig för året-runt-bruk inom olika utomhusaktiviteter.
Baserat på kundrecensioner, skulle jag ge denna jacka ett betyg på 4.8 av 5.0. Det verkar som att kunderna är mycket nöjda med sitt köp och berömmer jackans prestanda och kvalitet.

Vårt betyg

Se pris
Fjällräven Keb Eco-Shell Jacket
Cirka Pris 6000 kr

Fjällräven Keb Eco-Shell Jacket

Fjällräven är ett världsberömt varumärke känt för sina hållbara och funktionella utomhuskläder. De kombinerar svensk design med ett starkt engagemang för miljön och hållbarhet. Att använda Keb Eco-Shell Jacket var en ren glädje. Den gav mig utmärkt skydd mot vind och regn, samtidigt som den tillät fri rörelse tack vare sin stretchiga Eco-Shell. Den justerbara huvan passade perfekt över min hjälm, vilket var en stor bonus under mina äventyr. Jackan är gjord av en tålig och stretchig Eco-Shell med återvunnen polyester. Den har också en PFC-fri impregnering, vilket innebär att den är vattentät utan att skada miljön.
Denna jacka är verkligen imponerande. Den är vind- och vattentät men andas samtidigt bra, vilket håller mig torr och bekväm i alla väderförhållanden. Dessutom har den ventilationsdragkedjor på sidorna, vilket ger extra komfort när jag behöver det.
Jämfört med andra skaljackor på marknaden, har denna jacka flera fördelar. Förutom dess höga prestanda och hållbarhet, är den också miljövänligt tillverkad, vilket är ett stort plus i dagens miljömedvetna värld.
Jag skulle ge den ett betyg på 4.7 av 5.0. Jag tror att andra kunder också skulle uppskatta dess kvalitet och funktioner. Speciellt då den fått mycket höga betyg även hos Råd & Rön

Vårt betyg

Se pris
Marmot Precip Eco Jacket Arctic Navy
Cirka Pris 1000 kr

Marmot Precip Eco Jacket Arctic Navy

Marmot är ett erkänt varumärke som erbjuder högkvalitativa och hållbara utomhuskläder. De strävar efter att skapa produkter som förbättrar utomhusupplevelsen. Marmot Precip Eco Jacket Arctic Navy känns bekväm och lätt att använda. Dess passform och lätta vikt gör att jag kan röra mig fritt, vilket är idealiskt för alla mina utomhusaktiviteter. Jackan är tillverkad av Eco Jacket material, vilket innebär att den är gjord av miljövänliga material. Detta visar Marmots engagemang för hållbarhet. Denna jacka har en bra kvalitet. Den håller mig torr i regnigt väder och dess andningsförmåga ser till att jag inte överhettas. Dessutom är den hållbar och tål de krav som ställs av utomhusaktiviteter. En stor fördel med denna jacka är att den är tillverkad av miljövänliga material, vilket ger den ett försprång gentemot konkurrerande produkter. Dessutom har den bra vattentäthet, vilket gör den idealisk för användning i våta förhållanden.
Baserat på kundrecensioner får denna jacka betyget 4.5/5.0. Det verkar som att kunderna är nöjda med sitt köp och uppskattar dess bekvämlighet och prestanda.

Vårt betyg

Se pris
Patagonia M's Torrentshell 3L Jkt Smolder Blue
Cirka Pris 1800 kr

Patagonia M’s Torrentshell 3L Jkt Smolder Blue

Patagonia är ett internationellt erkänt varumärke känd för sina hållbara, högkvalitativa och miljövänliga utomhuskläder. Att använda Torrentshell 3L Jkt Smolder Blue var en fantastisk upplevelse. Jackan kändes lätt och smidig, vilket gjorde det möjligt för mig att röra mig fritt under mina utomhusaktiviteter. Dess justerbara huvud och manschetter gav mig en perfekt passform. Denna jacka är tillverkad av 100% återvunnen nylon, vilket inte bara gör den hållbar utan också miljövänlig. Jackan är mycket bra. Den är helt vattentät och vindtät, men andas samtidigt bra, vilket håller mig torr och bekväm i alla väderförhållanden. I jämförelse med konkurrerande produkter har denna jacka flera fördelar. Förutom dess höga prestanda och hållbarhet, är den tillverkad av återvunnet material, vilket visar Patagonias engagemang för miljön.
Jag ger den ett betyg på 4.7-5.0. Jag tror att andra kunder också skulle uppskatta dess överlägsna kvalitet och miljövänliga egenskaper.

Vårt betyg

Se pris
Norröna Falketind Gore-Tex Paclite Jacket M's Indigo Night
Cirka Pris 4200 kr

Norröna Falketind Gore-Tex Paclite Jacket M’s Indigo Night

Norröna är ett välrenommerat norskt varumärke som erbjuder premium utomhuskläder, kända för sin hållbarhet och högkvalitativa design. Att använda Falketind Gore-Tex Paclite Jacket var en positiv upplevelse. Den känns bekväm och levererar utmärkt prestanda under utomhusaktiviteter. Jackan är tillverkad av Gore-Tex Paclite, vilket är känt för att vara både lätt och tåligt. Detta material ger också utmärkt vattentät och andningsbar prestanda. Denna jacka är utmärkt. Den kombinerar komfort med bra prestanda och erbjuder fullständigt skydd mot väder och vind, samtidigt som den tillåter maximal rörelsefrihet. I jämförelse med andra produkter på marknaden, har denna jacka flera fördelar. Den är lätt, vattentät och andas bra, vilket gör den idealisk för alla typer av utomhusaktiviteter.
Baseras på kundrecensioner, får denna jacka ett betyg på 4.5 av 5.0. Det visar att kunderna är mycket nöjda med sitt köp och uppskattar dess kvalitet och prestanda.

Vårt betyg

Se pris
Haglöfs L.I.M Gore-Tex Jacket Men
Cirka Pris 2000 kr

Haglöfs L.I.M Gore-Tex Jacket Men

Haglöfs är ett svenskt företag känt för att erbjuda högkvalitativa utomhuskläder och utrustning, med fokus på hållbarhet och funktionell design. Att använda Haglöfs L.I.M Gore-Tex Jacket var en mycket positiv upplevelse. Jackan känns lätt och bekväm, vilket gör det lätt att röra sig när man bär den. Dessutom känns den robust och slitstark, vilket gör att jag litar på den i alla väderförhållanden. Denna jacka är tillverkad av Gore-Tex Paclite® Plus, vilket är ett lätt, packbart och mycket slitstarkt material som erbjuder utmärkt skydd mot väder och vind. Jackan är fantastisk. Den kombinerar låg vikt och hög hållbarhet med utmärkt väderskydd. Dessutom andas den bra, vilket hjälper till att hålla mig torr och bekväm under intensiva aktiviteter. När man jämför med andra produkter på marknaden, har denna jacka flera fördelar. Förutom dess låga vikt och höga hållbarhet, är dess andningsförmåga och väderskydd särskilt imponerande. Dessutom är dess minimalistiska design och packbarhet praktiska funktioner som ger den ett försprång.
Vi på Jaktreview ger denna skaljacka för herrar ett betyg på 4.5 av 5.0.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat alla skaljackor herr

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

  • Funktioner
  • Väderbeständighet
  • Komfort
  • Pris

Genom att vi själva provat flera av produkterna, samt läst recensioner från kunder så har vi kommit fram till ett rättvist resultat av vilka jaktjackor som är bäst på marknaden. Vi har tagit hänsyn till faktorer som kamouflage, hållbarhet, väderbeständighet, komfort, samt olika funktioner och modeller.
Det är viktigt att notera att ’bästa’ kan variera beroende på individens behov och preferenser. Vad som fungerar för en jägare kanske inte fungerar för en annan. Därför rekommenderar vi alltid att du provar olika jackor och jämför dem baserat på dina egna krav och förväntningar. Så, oavsett om du är ute efter en jacka som klarar av tuffa väderförhållanden, eller om du föredrar en mer lättviktig modell för mildare klimat, finns det en jaktjacka där ute för dig. Kom ihåg att göra din forskning, läs kundrecensioner och prova själv innan du gör ditt slutgiltiga köp.

Test av skaljacka i dåligt väder

Jämförelse av Skaljackor för herr

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisBetygEgenskaperTill butik
RVRC Silence Proshell 3L Jacket Herr Moonless Night1400 kr4,8/5Bäst i testSe pris
RVRC Cyclone Rescue Jacket 2.0 Herr Black1000 kr4,8/5Väldigt komfortabelSe pris
Fjällräven Keb Eco-Shell Jacket6000 kr4,7/5Höga betyg av Råd & RönSe pris
Marmot Precip Eco Jacket Arctic Navy1000 kr4,5/5PrisvärdSe pris
Patagonia Ms Torrentshell 3L Jkt Smolder Blue1800 kr4,7/5KomfortabelSe pris
Norröna Falketind Gore-Tex Paclite Jacket Ms Indigo Night4200 kr4,5/5KvalitetSe pris
Haglöfs LIM Gore-Tex Jacket Men2000 kr4,5/5Håller dig torrSe pris
Skaljacka håller dig torr

Köpguide skaljacka för herr

Skaljackan, en utomhusentusiasts bästa vän, är ett oumbärligt plagg för alla som uppskattar aktiviteter i det fria. Oavsett om du är en hängiven vandrare som tar dig an fjällen, en stadscyklist som brinner för att utforska urban terräng, eller bara någon som vill hålla sig torr under den dagliga pendlingen till jobbet i regnet, kommer en skaljacka alltid väl till pass. Men med en sådan mängd olika typer, stilar och märken att välja mellan kan det vara en utmaning att hitta rätt skaljacka. Här är din uttömmande guide till att hitta den bästa skaljackan för dina behov.

Välj rätt material: Skaljackor finns i många olika former och storlekar, men de kan ofta delas in i två huvudkategorier baserat på hur många lager de har. 3-lagersjackor är en populär typ, där ett yttertyg och ett internt foder inramar ett membran. Detta membran sitter laminerat mot yttertyget, vilket ger en stark och hållbar struktur. Dessa jackor är ofta mer skyddande och hållbara, perfekta för tuffa väderförhållanden och krävande aktiviteter. Dock är de ofta tyngre och mindre packbara än 2-lagersjackor, vilka har ett löst hängande foder. Beroende på dina specifika behov och aktiviteter kan en typ vara mer lämplig än den andra.

Kontrollera vattentätheten: En av de viktigaste aspekterna av en skaljacka är dess förmåga att stå emot vatten. En bra skaljacka bör vara helt vattentät, vilket innebär att den kan hålla dig torr även i kraftigt regn. Vissa märken har fått särskilt hög uppskattning för sina vattentäta skaljackor. Att göra lite forskning och läsa recensioner kan hjälpa dig att hitta dessa högpresterande märken och modeller.En skaljacka anses vara vattentät, men dess förmåga att stå emot vatten varierar beroende på dess vattenpelare. För att klara av kraftigt regn bör en jacka ha en vattenpelare på minst 10 000 mm. Det innebär att materialet kan motstå trycket från en 10 meter hög vattenpelare innan vattnet börjar tränga igenom.

Se till att den är andningsbar: Medan det är viktigt att en skaljacka håller vatten ute, är det lika viktigt att den låter svett och fukt från din kropp passera ut genom tyget. Detta är särskilt viktigt vid intensiva aktiviteter som vandring eller cykling, där du kan bli svettig även i kallt väder. Bra skaljackor balanserar dessa två egenskaper, och erbjuder både vattentäthet och andningsförmåga.

Välj rätt storlek och passform: När du väljer en skaljacka är det viktigt att tänka på storleken och passformen. Jackan bör vara tillräckligt stor för att du ska kunna bära lager under den, men inte så stor att den låter kall luft komma in. Kom ihåg att prova jackan med de kläder du planerar att ha på dig under den för att säkerställa att den passar korrekt.

Tänk på extra funktioner: Utöver det grundläggande skyddet mot väder och vind, kan många skaljackor erbjuda extra funktioner som gör dem ännu mer bekväma och praktiska. Fickor, huva, justerbara manschetter och andra funktioner kan vara mycket användbara, särskilt om du planerar att använda jackan för specifika aktiviteter som skidåkning eller vandring.

Du hittar mer information hos

Att köpa en skaljacka är en investering i din komfort och hälsa. Genom att ta dig tid att jämföra olika modeller och märken, och genom att noggrant överväga dina specifika behov och aktiviteter, kan du hitta en skaljacka som kommer att hålla dig torr och bekväm i alla väder. Oavsett om du står inför kraftigt regn på fjället eller en blåsig cykeltur genom staden, kommer din skaljacka att vara där för att skydda dig.

Vad är en skaljacka?

En skaljacka är ett typ av ytterplagg som är utformat för att skydda bäraren från olika väderförhållanden. De är särskilt populära bland friluftsentusiaster och äventyrare på grund av deras förmåga att stå emot regn, snö och vind.
Skaljackor är vanligtvis tillverkade av tåliga och vattenavvisande material som Gore-Tex eller eVent, vilka är både vattentäta och andningsbara. Detta betyder att de kan hålla bäraren torr i vått väder, samtidigt som de tillåter svett och fukt att avdunsta från kroppen, vilket hjälper till att hålla bäraren sval och bekväm.
En viktig egenskap hos en skaljacka är dess ”vattenpelare”, som är ett mått på hur vattentätt materialet är. En hög vattenpelare indikerar att jackan kan motstå ett stort tryck från vatten innan det börjar tränga igenom, vilket gör den lämplig för kraftigt regn och snö.
Skaljackor finns i olika stilar och modeller, inklusive 2-lagers, 2.5-lagers och 3-lagers skal. Dessa termer refererar till konstruktionen av jackan; till exempel har en 3-lagers skaljacka ett yttre skyddande lager, ett vattentätt membran i mitten och ett inre foder för komfort.
Många skaljackor har också extra funktioner som justerbara huvar, ventilationsdragkedjor, och flera fickor för förvaring. Trots deras robusta konstruktion är de flesta skaljackor också lätta och packbara, vilket gör dem lätta att ta med sig på vandringar, campingresor och andra äventyr.

Vad är en skaljacka

Redaktionen

Jaktreview.se

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad betyder det när en jacka har en ’vattenpelare’ på 10 000 mm?

Vattenpelaren är ett mått på hur vattentätt ett material är. En jacka med en vattenpelare på 10 000 mm kan motstå trycket från en 10 meter hög vattenpelare innan vattnet börjar tränga igenom. Detta betyder att jackan kan stå emot mycket kraftigt regn.

Vilken skillnad gör det om en skaljacka är 2-lager eller 3-lager?

Skillnaden mellan 2-lagers och 3-lagers jackor ligger i deras konstruktion. En 2-lagers jacka har ett löst hängande foder, vilket gör den lättare och mer packbar, men kanske inte lika hållbar. En 3-lagers jacka har ett inbyggt membran som är laminerat mot yttertyget, vilket gör den starkare och mer skyddande, men också tyngre och mindre packbar.

Hur ska jag tvätta min skaljacka?

Det är bäst att följa tillverkarens instruktioner när det gäller att tvätta din skaljacka. Generellt sett bör du använda ett milt, icke-biologiskt tvättmedel och undvika att använda mjukmedel, eftersom det kan skada jackans vattentäta behandling. Jackan bör hängtorkas eller torktumlas på låg värme, beroende på tillverkarens instruktioner.

Behöver jag en skaljacka om jag bara ska vandra i måttligt väder?

Även om du inte planerar att vandra i extremt dåligt väder, kan en skaljacka fortfarande vara en god investering. Den kan skydda dig från oväntade regnskurar och vind, och dess andningsförmåga kan hjälpa till att hålla dig bekväm även under intensiva aktiviteter. Dessutom kan många skaljackor packas ner mycket små, vilket gör dem lätta att bära med sig ’ifall att’.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.