Rödpunktsikte pistol

Rödpunktsikte pistol bäst i test 2024

Bästa Rödpunktsikte pistol 2024

Välkommen till vår sida där vi tar sikte på den spännande världen av rödpunktsikten för pistoler. Om du är en entusiast eller professionell skytt vet du att rätt sikte kan förvandla din precision och skjutupplevelse. Vi har granskat en rad olika rödpunktsikten, jämfört deras prestanda och funktioner, och samlat användarrecensioner för att hjälpa dig hitta det perfekta siktet för din pistol. Oavsett om du letar efter ett rödpunktsikte för tävlingsskytte, jakt eller bara för att förbättra din träffsäkerhet på skjutbanan, är denna sida din ultimata guide. Här hittar ni det bästa rödpunktsiktet för pistoler.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Rödpunktsikte pistol

 1. ShieldMini sight – 1 MOA
 2. Vortex Razor 3 MOA
 3. Rödpunktsikte Aimpoint ACRO C-1
 4. Aimpoint Micro H-1 – Utan fäste
 5. Aimpoint Acro C-2 3,5
 6. Aimpoint Acro P-2 3,5 MOA Med Acrofotplatta NV Kompatibel
 7. Trijicon SRO2 – 2,5 MOA
 8. VortexVenom 3 MOA

Shield Mini sight - 1 MOA

Pris

 • Cirka pris : 3500kr

Shield Mini sight – 1 MOA

ShieldMini Sight – 1 MOA är ett rödpunktsikte som ger dig en klar och tydlig punkt att sikta med, vilket gör det till ett utmärkt val för alla pistolägare. Siktet är kompakt och lätt, men ändå robust nog att tåla den stötar och vibrationer som kan uppstå under skjutningssessioner. En av de mest imponerande egenskaperna hos ShieldMini Sight – 1 MOA är dess otroligt klara och skarpa röda punkt. Med en punktdiameter på bara 1 MOA ger den maximal precision vid skjutning, vilket är särskilt värdefullt vid långa avstånd eller när målet är litet. Trots sin lilla storlek är detta rödpunktsikte byggt för att hålla. Dess robusta konstruktion ger tillförlitlighet och hållbarhet, vilket är avgörande för skyttar som vill ha en långvarig och pålitlig utrustning. Dessutom är ShieldMini Sight – 1 MOA vattentät, vilket innebär att du kan använda den utan problem i alla väderförhållanden. Det här siktet är också mycket enkelt att montera på din pistol. Med sitt enkla monteringssystem kan du snabbt och enkelt fästa siktet på ditt vapen och börja skjuta. En annan fördel med ShieldMini Sight – 1 MOA är dess långa batteritid. Du behöver inte oroa dig för att byta batterier ofta, vilket gör det till ett praktiskt val för de som ofta använder sitt vapen.

Sammanfattningsvis är ShieldMini Sight – 1 MOA ett utmärkt rödpunktsikte för alla som söker hög precision och tillförlitlighet.

Vårt betyg

Se pris
Vortex Razor 3 MOA

Pris

 • Cirka pris : 4700kr

Vortex Razor 3 MOA

Vortex Razor 3 MOA är ett rödpunktsikte som verkligen lever upp till sitt namn. Med sin skarpa och ljusa röda punkt, robusta konstruktion och användarvänliga design, är detta sikte en vinnare för alla pistolägare. En av de mest framstående egenskaperna hos Vortex Razor 3 MOA är dess otroligt klara och distinkta röda punkt. Med en punktdiameter på 3 MOA, ger den en utmärkt balans mellan precision och snabb målinriktning. Oavsett om du är på skjutbanan eller ute i fältet, kommer du att uppskatta hur lätt det är att snabbt fånga in och följa ditt mål med detta sikte. När det gäller byggkvalitet, står Vortex Razor 3 MOA ut som ett av de mest robusta rödpunktsikten på marknaden. Den är byggd för att tåla tuffa förhållanden, och dess vattentäta och stöttåliga design säkerställer att den håller även under de mest krävande situationerna. En stor fördel med detta sikte är dess långa batteritid. Tack vare dess effektiva energiförbrukning, behöver du inte oroa dig för att ständigt byta batterier, vilket gör det till ett bekvämt och pålitligt val för alla skyttar. På nackdelssidan är priset på Vortex Razor 3 MOA ganska högt, vilket kan vara ett avskräckande för vissa köpare. Men med tanke på dess höga prestanda och byggkvalitet, anser vi att det är en investering som är värd varje krona.

Sammanfattningsvis är Vortex Razor 3 MOA ett fantastiskt rödpunktsikte som erbjuder överlägsen precision, hållbarhet och användarvänlighet. Trots sitt höga pris, tror vi att det är en utmärkt investering för alla seriösa pistolägare. Om du letar efter ett toppklassigt rödpunktsikte, är Vortex Razor 3 MOA definitivt värt att överväga.

Vårt betyg

Se pris
Aimpoint Acro C1

Pris

 • Cirka pris : 5200kr

Aimpoint Rödpunktsikte ACRO C-1

Aimpoint ACRO C-1 är ett rödpunktsikte som utmärker sig genom sin höga prestanda och robusta byggkvalitet. Det är speciellt designat för att passa perfekt på pistoler, vilket gör det till ett utmärkt val för alla pistolägare. En av de mest framstående egenskaperna hos Aimpoint ACRO C-1 är dess exceptionella optiska klarhet. Den röda punkten är skarp och tydlig, vilket ger en snabb och exakt målinriktning. Oavsett om du befinner dig på skjutbanan eller ute i fältet, kommer du att uppskatta hur enkelt det är att sikta med detta rödpunktsikte. Dess robusta konstruktion är utformad för att tåla stötar och vibrationer, vilket gör den idealisk för användning under krävande förhållanden. Dessutom är ACRO C-1 vattentät, vilket innebär att du kan använda den utan bekymmer i alla väderförhållanden. Justeringen av Aimpoint ACRO C-1 är också mycket enkel och intuitiv. Med tydliga och lättillgängliga justeringsknappar kan du snabbt och exakt nollställa ditt sikte, vilket sparar tid och undviker frustration.

Sammanfattningsvis är Aimpoint ACRO C-1 ett toppklassigt rödpunktsikte som erbjuder överlägsen precision, hållbarhet och användarvänlighet.Om du letar efter det bästa rödpunktsiktet på marknaden, är Aimpoint ACRO C-1 definitivt värt att överväga.

Vårt betyg

Se pris
Aimpoint Micro H-1 - Utan fäste

Pris

 • Cirka pris : 5300kr

Aimpoint Micro H-1 – Utan fäste

Om du söker en kombination av kompakt design, pålitlig prestanda och förstklassig precision, är Aimpoint Micro H-1 rödpunktsiktet för dig. Trots att det inte levereras med ett fäste, så ger det dig friheten att välja det perfekta fästet för din pistol, vilket gör det till ett utmärkt val för de som föredrar att skräddarsy sin skjutupplevelse. Aimpoint Micro H-1 imponerar direkt från början med sin lätta och smidiga design. Den kompakta storleken gör den idealisk för pistoler, och dess låga vikt påverkar inte balansen eller hanteringen av ditt vapen. Trots dess minimala formfaktor, levererar den ändå en bred synvinkel och en klar, skarp röd punkt för snabb och exakt målinriktning.

Aimpoint Micro H-1 ett fantastiskt rödpunktsikte som erbjuder överlägsen precision, hållbarhet och användarvänlighet i en kompakt och lätt design. Om du letar efter ett premium rödpunktsikte som du kan skräddarsy för att passa dina behov, är Aimpoint Micro H-1 definitivt värt att överväga.

Vårt betyg

Se pris
Aimpoint Acro C-2 3,5

Pris

 • Cirka pris : 5400kr

Aimpoint Acro C-2 3,5

Om du är på jakt efter ett rödpunktsikte som kombinerar enastående prestanda med modern design, då är Aimpoint Acro C-2 3,5 MOA rätt val för dig. Detta rödpunktsikte tar sikandet med din pistol till en helt ny nivå. Från första anblicken imponerar Acro C-2 med sin slanka och moderna design. Trots dess kompakta formfaktor, erbjuder det en stor synvinkel och en ljusstark 3,5 MOA röd punkt, vilket gör det otroligt snabbt och enkelt att få målet i sikte. En annan fördel med Aimpoint Acro C-2 är dess oöverträffade hållbarhet. Den är byggd för att tåla de tuffaste förhållandena, och dess robusta konstruktion kan motstå allt från stötar till extrema väderförhållanden. Dessutom är Acro C-2 vattentät upp till 25 meter, vilket gör den till ett pålitligt val oavsett omständigheterna. När det gäller justeringar, är Aimpoint Acro C-2 mycket användarvänlig. Justeringsknapparna är lätt tillgängliga och ger exakt kontroll över siktpunktens position, vilket gör det enkelt att nollställa siktet till önskad punkt. Priset på Aimpoint Acro C-2 ligger i det högre segmentet, men med tanke på dess överlägsna prestanda och kvalitet, anser vi att det är en investering som är väl värd pengarna.

Aimpoint Acro C-2 3,5 MOA ett toppklassigt rödpunktsikte som erbjuder både prestanda och stil. Dess robusta konstruktion, ljusstarka röda punkt och långa batteritid gör det till ett utmärkt val för alla pistolägare som vill ta sitt skjutande till nästa nivå.

Vårt betyg

Se pris
Aimpoint Acro P-2

Pris

 • Cirka pris : 6900kr

Aimpoint Acro P-2 3,5 MOA Med Acrofotplatta NV Kompatibel

Aimpoint Acro P-2 3,5 MOA med Acrofotplatta är mer än bara ett rödpunktsikte – det är en spelväxlare för alla pistolägare. Med sin toppmoderna teknologi och robusta konstruktion är detta sikte designat att förbättra din skjutupplevelse avsevärt. Acro P-2 imponerar först och främst med sin klara och tydliga 3,5 MOA röda punkt. Punkten är ljusstark och distinkt, vilket möjliggör snabb målinriktning och exceptionell precision. Oavsett om du är på skjutbanan eller i en konkurrenssituation, kommer du att uppskatta fördelarna med denna höga optiska kvalitet. En av de mest unika egenskaperna hos Acro P-2 är dess NV-kompatibilitet. Detta betyder att siktet kan användas med nattsynutrustning, vilket ger dig en enorm fördel i situationer med lågt ljus. Detta gör att du kan fortsätta att sikta med precision även när ljusförhållandena är mindre än ideala. När det gäller hållbarhet, är Aimpoint Acro P-2 i en klass för sig. Den robusta konstruktionen är byggd för att tåla tuffa förhållanden, från stötar och vibrationer till extrema väderförhållanden. Dessutom är Acro P-2 vattentät upp till 25 meter, vilket ger dig ännu mer flexibilitet och pålitlighet. Justeringen av Acro P-2 är också smidig och enkel. Med sina lättillgängliga justeringskontroller kan du snabbt och exakt nollställa ditt sikte för att uppnå optimal precision. Batteritiden på Aimpoint Acro P-2 är också imponerande. Med en enda CR1225-batteri kan siktet vara igång i upp till 1,5 år på position 6, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att ständigt byta batterier. Priset på Acro P-2 ligger i det högre segmentet, men med tanke på dess avancerade funktioner och överlägsna prestanda, anser vi att det är en investering som är väl värd pengarna.

Sammanfattningsvis är Aimpoint Acro P-2 3,5 MOA med Acrofotplatta ett riktigt högpresterande rödpunktsikte som tar din skjutupplevelse till en helt ny nivå. Dess NV-kompatibilitet, robusta konstruktion och långa batteritid gör det till ett utmärkt val för seriösa pistolägare.

Vårt betyg

Se pris
Trijicon SRO2

Pris

 • Cirka pris : 8500kr

Trijicon SRO2 – 2,5 MOA

Trijicon SRO2 – 2,5 MOA är ett rödpunktsikte som tar sikandet med din pistol till en helt ny nivå. Med sin avancerade teknologi och robusta konstruktion, är detta sikte skapat för att ge dig en överlägsen skjutupplevelse. Det första som slår dig med SRO2 är dess stora, klara synfält. Den runda designen ger en bredare vy vilket underlättar snabb målinriktning och gör det lätt att hålla ögonen på målet. Den tydliga 2,5 MOA röda punkten är ljusstark och distinkt, vilket gör det möjligt att sikta med precision även under svåra ljusförhållanden. En annan stark punkt med Trijicon SRO2 är dess byggkvalitet. Det är byggt för att tåla de tuffaste förhållandena, från stötar och vibrationer till extrema temperaturer. Dessutom är SRO2 vattentät upp till 3 meter, vilket ger dig ännu mer pålitlighet och flexibilitet. Justeringen av SRO2 är också imponerande. Med sina användarvänliga justeringsknappar kan du snabbt och exakt nollställa ditt sikte för att uppnå optimal precision. När det gäller batteritid, levererar Trijicon SRO2. Med en enda CR2032-batteri kan siktet vara igång i upp till 3 år på inställning 4 av 8, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att byta batterier ofta. Priset på SRO2 ligger i det högre segmentet, men med tanke på dess toppmoderna funktioner och överlägsna prestanda, anser vi att det är en investering som är väl värd pengarna.

Trijicon SRO2 – 2,5 MOA ett verkligt toppklassigt rödpunktsikte som tar din skjutupplevelse till en helt ny nivå. Dess stora synfält, robusta konstruktion och långa batteritid gör det till ett utmärkt val för seriösa pistolägare. Om du letar efter ett rödpunktsikte som erbjuder både prestanda och hållbarhet, är Trijicon SRO2 – 2,5 MOA definitivt värt att överväga.

Vårt betyg

Se pris
Vortex Venom 3 MOA

Pris

 • Cirka pris : 3700kr

Vortex Venom 3 MOA

Vortex Venom 3 MOA är ett rödpunktsikte som verkligen levererar. Med sin robusta konstruktion, klara syn och användarvänlighet, är detta sikte ett utmärkt val för alla pistolägare. Det första som imponerar med Vortex Venom är dess hållbarhet. Detta sikte är byggt för att stå emot rekyl från pistoler, hagelgevär och gevär. Dess O-ring säkerställer att siktet är vattentätt, vilket gör det till ett pålitligt val i alla väderförhållanden. Optiken i Vortex Venom är ljusstark och tydlig, även om du har astigmatism. Många recensenter har rekommenderat 6 MOA för pistoler för snabb målinriktning. Den röda punkten på 3 MOA ger dock en utmärkt balans mellan snabbhet och precision, vilket gör den lämplig för en mängd olika situationer. Användarvänligheten hos Vortex Venom är också imponerande. Justeringen är enkel att hantera, vilket gör det möjligt att snabbt och exakt nollställa ditt sikte. När det gäller batteritid, står Vortex Venom ut. Många recensenter har rapporterat att de inte behövt byta batterier ofta, vilket gör detta sikte till ett bekvämt och pålitligt val. Priset på Vortex Venom ligger i det högre segmentet, men med tanke på dess höga prestanda och byggkvalitet, anser vi att det är en investering som är värd varje krona.

Sammanfattningsvis är Vortex Venom 3 MOA ett fantastiskt rödpunktsikte som erbjuder överlägsen precision, hållbarhet och användarvänlighet.

Vårt betyg

Se pris
Rödpunktsikte

Köpguide Rödpunktsikte till Pistoler

Att välja ett rödpunktsikte till din pistol kan vara en utmaning. Det finns många olika modeller på marknaden, alla med sina egna fördelar och nackdelar. I den här guiden kommer vi att gå igenom några av de viktigaste faktorerna att tänka på när du ska köpa ett rödpunktsikte för din pistol.

1. Vad är ett rödpunktsikte?

Ett rödpunktsikte är en typ av sikte som använder en LED (Light Emitting Diode) för att projicera en röd punkt på en lins. När du tittar genom linsen ser du en röd punkt som flyter i siktfältet. Denna punkt blir ditt riktmedel.

2. Storlek och vikt

Storlek och vikt är två viktiga faktorer att tänka på när du väljer ett rödpunktsikte till din pistol. Ett stort och tungt sikte kan göra din pistol obekväm att bära och svår att hantera. Å andra sidan kan ett litet och lätt sikte vara svårt att sikta med. Försök att hitta en bra balans mellan storlek och vikt som passar dig och ditt vapen.

3. Batteritid

De flesta rödpunktsikten drivs av batterier. Det är viktigt att tänka på batteritiden när du väljer vilket sikte du ska köpa. Vissa sikten har en batteritid på flera tusen timmar, medan andra bara har några hundra timmar.

4. Punktdiameter

Punktdiametern, som mäts i MOA (Minute of Angle), avgör hur stor rödpunkten ser ut när du tittar genom siktet. En större punkt kan vara lättare att se, men den täcker också mer av målet. En mindre punkt ger mer precision, men kan vara svårare att se i dåligt ljus eller på långa avstånd.

5. Hållbarhet

Ett rödpunktsikte bör vara robust nog att tåla stötar och vibrationer utan att förlora sin nollställning. Titta efter sikten som är gjorda av slitstarka material och som har bra recensioner när det gäller deras hållbarhet.

6. Pris

Priset på rödpunktsikten varierar kraftigt, från några hundralappar till flera tusen kronor. Generellt sett får du vad du betalar för, och ett dyrare sikte brukar erbjuda bättre prestanda och hållbarhet. Men det betyder inte att du inte kan hitta ett bra sikte till ett rimligt pris.

7. Märke

Det finns många olika märken att välja mellan när det gäller rödpunktsikten. Några av de mest populära märkena är Aimpoint, Trijicon, Vortex och Leupold. Dessa märken har ett gott rykte när det gäller kvalitet och prestanda, men det kan vara värt att undersöka andra märken också.

Kom ihåg att det bästa rödpunktsiktet för dig beror på dina specifika behov och preferenser. Ta dig tid att jämföra olika modeller och märken, och prova gärna siktet i butiken innan du köper det, om det är möjligt.

Bästa rödpunktsikte pistol
Bästa rödpunktsikte pistol

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är ett rödpunktsikte?

Ett rödpunktsikte är en typ av sikte som använder en LED (Light Emitting Diode) för att projicera en röd punkt på en lins. Denna punkt blir ditt riktmedel när du siktar med vapnet.

Hur monterar jag ett rödpunktsikte på min pistol?

Montering av rödpunktsikten varierar beroende på modell och vapen, men generellt sett fästs siktet på pistolen via ett monteringsfäste. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner för att säkerställa korrekt montering.

Hur justerar jag mitt rödpunktsikte?

Justering av rödpunktsikten sker genom att justera höjd och sidled så att den röda punkten sammanfaller med där skottet träffar. Specifika justeringsmetoder kan variera beroende på siktets modell, så det är bäst att konsultera din produkthandbok.

Behöver jag stänga ett öga när jag siktar med ett rödpunktsikte?

Nej, en av fördelarna med rödpunktsikten är att de kan användas med båda ögonen öppna. Detta kan bidra till bättre perifer syn och situationell medvetenhet.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.