Vapenkamera

Vapenkamera bäst i test 2024

Bästa Vapenkamera 2024

Vapenkameror, även kända som jakt- eller skjutkameror, har blivit ett allt mer populärt verktyg för jägare världen över. Dessa kameror, som monteras direkt på jaktvapnet, ger jägare möjlighet att dokumentera sina jaktupplevelser i detalj, från det spännande ögonblicket då bytet upptäcks till det exakta ögonblicket då skottet avlossas. Förutom att vara ett utmärkt sätt att återuppleva och dela jaktupplevelser, kan vapenkameror också fungera som ett viktigt verktyg för att analysera skottets precision och effektivitet.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Vapenkamera

 1. Tactacam 5 Kamera
 2. Tactacam 5 Vidvinkelkamera
 3. Shotkam kamera gen3

Tactacam 5 Kamera

Pris

 • Cirka pris : 3500kr

Tactacam 5 Kamera

Tactacam 5.0 är en robust och högpresterande vapenkamera som verkligen lever upp till sitt löfte om att förbättra jaktupplevelsen. Med sin imponerande lista av funktioner är denna kamera ett måste för alla seriösa jägare. Först och främst, bildkvaliteten. Tack vare autofokus och 8x zoom, kan du fånga varje detalj av din jakt med fantastisk klarhet. Autojustering vid svagt ljus är också en stor fördel – oavsett om du är ute vid gryning eller skymning, anpassar kameran sig för att ge dig bästa möjliga bild. När det gäller ljudkvalitet, är Tactacam 5.0 också i toppklass. Den 0-100db mikrofonen fångar upp alla ljud på fältet, från det dämpade suset av vinden till det höga knallet från ditt skott. Kamerans skal, gjort i soft touch, ger den ett lyxigt utseende och känsla, men det är mer än bara estetik. Tactacam 5.0 är också vädertålig, vilket gör den till en pålitlig följeslagare i alla väderförhållanden. Med en batteritid på 2,5 timmar vid inspelning, har du gott om tid att fånga alla viktiga ögonblick. Den externa batteriindikatorn hjälper dig att hålla koll på batterinivån, så att du inte missar något viktigt ögonblick på grund av ett dött batteri. Wi-Fi kompatibiliteten och Tactacam App-kompatibiliteten är andra stora fördelar. Du kan enkelt överföra dina videoklipp till din smartphone eller surfplatta för att dela dem med vänner och familj, eller granska dem i detalj på en större skärm. Tactacam 5.0 erbjuder också slow-motion inspelning, vilket är en fantastisk funktion för att analysera dina skott i detalj. Dessutom, om du vill utöka funktionaliteten ännu mer, är kameran kompatibel med både en fjärrkontroll och FTS (Film Through the Scope), även om dessa säljs separat.
Slutligen, HDMI-utgången gör det enkelt att titta på dina videoklipp på en TV eller monitor, för en ännu mer engagerande upplevelse. Överlag, är Tactacam 5.0 en exceptionell vapenkamera som erbjuder fantastisk bild- och ljudkvalitet, imponerande hållbarhet och en rad användbara funktioner. Oavsett om du är en erfaren jägare eller bara börjar, kommer du definitivt att uppskatta vad denna kamera har att erbjuda.

Vårt betyg

Se pris
Tactacam 5 Vidvinkelkamera

Pris

 • Cirka pris : 4800kr

Tactacam 5 Vidvinkelkamera

Tactacam 5.0 vidvinkelkamera är en imponerande bit teknik som tar jaktupplevelsen till en ny nivå. Med en rad funktioner utformade för att optimera din jakt, är denna kamera ett oumbärligt verktyg för varje seriös jägare. En framträdande egenskap hos Tactacam 5.0 vidvinkelkamera är dess ultravida panoramiclins. Även om det inte finns någon zoomfunktion, ger den breda linsen dig en oöverträffad överblick över ditt jaktområde. Dessutom har kameran en autofokusfunktion som säkerställer att alla dina bilder och videor alltid är kristallklara. Kamerans prestanda i svagt ljus är också värt att nämna. Med sin autojustering vid svagt ljus kan du förlita dig på Tactacam 5.0 för att leverera högkvalitativa bilder och videor, oavsett ljusförhållanden. En annan stor fördel med denna kamera är dess batterilivslängd. Med 2,5 timmars inspelningstid på en enda laddning, kommer du inte att behöva oroa dig för att kameran dör mitt under en jakt. Dessutom har kameran en extern batteriindikator, vilket gör det enkelt att hålla koll på batteristatusen. Ljudkvaliteten på Tactacam 5.0 är också imponerande, tack vare dess 0-100db mikrofon. Oavsett om det är ljudet av skogen runt omkring dig eller knallet från ditt vapen, kommer du att kunna höra allt med fantastisk klarhet. Tactacam 5.0 vidvinkelkamera är också mycket robust och hållbar. Med sitt skal gjort i soft touch och sin vädertåliga design, kan du vara säker på att denna kamera kan stå emot de tuffaste jaktförhållandena. Wi-Fi-kompatibiliteten och Tactacam App-kompatibiliteten är andra praktiska funktioner. Dessa gör det möjligt för dig att enkelt överföra dina videor till din smartphone eller surfplatta, vilket gör det enkelt att dela dina jaktupplevelser med vänner och familj. Tactacam 5.0 är även kompatibel med en fjärrkontroll (säljs separat), vilket ger ytterligare bekvämlighet. Dock är det värt att notera att denna modell inte är FTS-kompatibel. Med en garantitid på 2 år, kan du känna dig trygg med ditt köp av Tactacam 5.0 vidvinkelkamera.
Överlag, med sin högkvalitativa bild- och ljudkvalitet, robusta konstruktion och användarvänliga funktioner, är Tactacam 5.0 vidvinkelkamera ett utmärkt val för alla jägare.

Vårt betyg

Se pris
Shotkam kamera Gen3

Pris

 • Cirka pris : 7400kr

Shotkam kamera Gen3

ShotKam Gen3 är en imponerande kamera särskilt utformad för jägare. Denna kamera kan monteras på alla typer av vapen, vilket gör den otroligt mångsidig och anpassningsbar till dina specifika jaktbehov. Kameran kommer med ett komplett paket som innehåller allt du behöver för att komma igång, inklusive en montering för kaliber 12, verktyg för montering, laddare, väska för säker förvaring och detaljerade monteringsanvisningar. Detta gör processen att sätta upp och använda din ShotKam extremt enkel och bekymmersfri. ShotKam Gen3 är inte bara praktisk, utan också tekniskt avancerad. Den har ett internt 64 GB Micro SD-kort för lagring, och genererar MP4-videoformat som är både högkvalitativa och lättillgängliga på de flesta enheter. En av de mest framträdande egenskaperna hos ShotKam Gen3 är dess inbyggda Wi-Fi. Detta gör det möjligt att ansluta din ShotKam till valfri iPad, surfplatta eller smartphone, vilket gör det enkelt att överföra och dela dina videor. Dessutom är ShotKam Gen3 100% väderbeständig, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att skador på kameran på grund av dåligt väder. När det gäller kompatibilitet, fungerar ShotKam med Windows 8 operativsystem eller senare, alla bärbara och stationära MacOS-datorer, samt Google Chromebook av andra generationen (2015 releasedatum) eller senare. Dessutom är den kompatibel med Android-mobilenheter från 2015 eller senare, iPhone 6 eller senare, alla iPads från 2015 eller senare, samt Google Pixel 4 eller senare. ShotKam Gen3 drivs av ett inbyggt, uppladdningsbart litiumjonbatteri, vilket ger mellan 4 till 6 timmars inspelningstid i normalt jaktinspelningsläge. Detta ger dig gott om tid att fånga alla dina jaktögonblick på video. Med tanke på dess mångsidighet, tekniska specifikationer och användarvänlighet, är ShotKam Gen3 en utmärkt investering för varje passionerad jägare. Oavsett om du är en erfaren jägare eller bara börjar, kommer denna kamera att förbättra din jaktupplevelse avsevärt.

Vårt betyg

Se pris
Vapenkamera

Köpguide Vapenkamera

Att välja rätt vapenkamera kan vara en utmaning, speciellt med tanke på det stora antalet modeller och märken som finns tillgängliga på marknaden idag. För att hjälpa dig att göra det bästa valet, har vi satt ihop denna utförliga köpguide.

 1. Bildkvalitet

En av de mest avgörande faktorerna när du väljer en vapenkamera är bildkvaliteten. En högupplöst kamera kommer att ge dig klara och tydliga bilder, vilket gör det lättare för dig att analysera dina inspelningar i efterhand. Kameror med minst 1080p upplösning anses generellt sett erbjuda bra bildkvalitet. Men om du vill ha ännu bättre detaljrikedom kan du överväga en kamera med 4K-upplösning. Kom ihåg att också tänka på kamerans prestanda under olika ljusförhållanden. Många jaktaktiviteter sker vid gryning eller skymning, så det är viktigt att din kamera kan hantera låga ljusförhållanden. Vissa kameror har infraröda eller nattseende funktioner, vilket kan vara mycket användbart för nattjakt.

 1. Batteritid

Batteriets livslängd är en annan nyckelfaktor att tänka på när du väljer en vapenkamera. Du vill inte att din kamera ska dö mitt under en jakt, så det är viktigt att välja en modell med tillräcklig batteritid. Tänk på hur länge du vanligtvis spenderar på jakt. Om du brukar vara ute i flera timmar åt gången, bör du leta efter en kamera som har en batteritid på minst 6-8 timmar. Om du planerar att vara ute en hel dag, kanske du behöver en kamera med upp till 12 timmars batteritid.

 1. Montage

En annan viktig aspekt att överväga är hur kameran monteras på ditt vapen. En stabil och säker montering är avgörande för att få klara och stadiga inspelningar. En kamera som rör sig eller vibrerar kommer inte bara att försämra bildkvaliteten, men kan också störa din förmåga att sikta korrekt. Försäkra dig om att monteringsmekanismen är robust och passar ditt specifika vapen. Vissa kameror har universella fästen som passar de flesta vapen, medan andra kan kräva specifika fästen.

 1. Lagringskapacitet

Lagringskapaciteten är en annan faktor som du bör tänka på. Om du planerar att spendera långa perioder i skogen, vill du ha en kamera som kan lagra flera timmars videomaterial. Många kameror använder SD-kort för lagring, och storleken på det kort du kan använda varierar från kamera till kamera. Vissa kameror kanske bara stöder kort upp till 32GB, medan andra kan hantera kort på 128GB eller mer. Kom ihåg att högupplösta videoklipp tar upp mer utrymme, så om du väljer en 4K-kamera behöver du troligen mer lagringsutrymme.

 1. Pris

Slutligen, men inte minst, är priset en viktig faktor att överväga. Det finns en stor variation i pris när det gäller vapenkameror, beroende på funktioner, märke, och bildkvalitet. Även om du kanske lockas att gå för den billigaste modellen, kom ihåg att kvalitet ofta kostar. Å andra sidan, den dyraste kameran är inte nödvändigtvis den bästa för just dina behov. Jämför priser och funktioner noggrant för att hitta en kamera som ger bäst värde för pengarna.

Bästa vapenkameran
Bästa vapenkameran

Så använder du en vapenkamera

En vapenkamera är ett oumbärligt verktyg för moderna jägare. Inte bara ger den möjlighet att dokumentera och analysera jakten efteråt, men den hjälper också jägaren att förbättra sitt skytte genom att visa exakt vad som hände vid skottögonblicket. I denna artikel kommer vi att gå igenom hur man använder en vapenkamera under jakt.

Steg 1: Välj rätt vapenkamera
Först och främst behöver du en kamera som är gjord för att hantera de utmaningar som kommer med jakt. Kameran bör vara robust, vattentät och ha tillräcklig batteritid för att hålla hela jaktdagen. Modeller som ShotKam Gen3 och Tactacam 5.0 är populära val bland jägare på grund av deras höga bildkvalitet och hållbarhet.

Steg 2: Installera kameran på vapnet
För det mesta kommer din vapenkamera med en monteringsanordning som gör det möjligt att fästa kameran på pipan eller kikarsiktet. Följ tillverkarens instruktioner för att säkerställa att kameran är ordentligt fastsatt och stabil. Kom ihåg att kamerans position kan påverka dess synfält, så experimentera med olika placeringar för att hitta den bästa vinkeln.

Steg 3: Ställ in kameran
De flesta moderna vapenkameror har en rad olika inställningar som du kan anpassa efter dina behov. Du kan till exempel ställa in kameran för att automatiskt starta inspelning när du höjer vapnet, eller att spela in med slow motion för att få en detaljerad titt på dina skott.

Steg 4: Använd kameran under jakten
När du är ute i fält, använd kameran för att dokumentera din jakt. Du kan spela in hela jakten, eller bara de mest spännande ögonblicken. Kom ihåg att alltid ha ett extra batteri till hands ifall det skulle ta slut mitt i jakten.

Steg 5: Titta på och analysera dina videor
Efter jakten, ta dig tid att titta på dina videor. Detta kan ge dig värdefull insikt i ditt skytte och hjälpa dig att identifiera områden där du kan förbättra. Dessutom kan du dela dina videor med andra jägare för att få deras feedback.

Att använda en vapenkamera under jakt kan ge en hel ny dimension till din jaktupplevelse. Inte bara kan du återuppleva dina bästa jaktögonblick, men du kan också använda kameran som ett verktyg för att bli en bättre jägare. Så nästa gång du planerar en jakt, överväg att ta med en vapenkamera – du kommer inte att ångra det!

Frågor och svar

Frågor och svar

Kan jag använda min vapenkamera för nattjakt?

Det beror på kamerans specifikationer. Vissa vapenkameror är utrustade med infraröda eller nattseende funktioner, vilket gör dem lämpliga för användning under dåliga ljusförhållanden eller till och med i mörker. Kontrollera produktens specifikationer innan köp.

Hur monterar jag min vapenkamera?

Monteringsprocessen kan variera beroende på kameramodellen och typen av vapen du använder. Många vapenkameror levereras med fästen som gör det möjligt att fästa dem direkt på vapnet. Se till att följa tillverkarens instruktioner noggrant för att säkerställa korrekt montering.

Hur mycket video kan en vapenkamera lagra?

Lagringskapaciteten för en vapenkamera beror vanligtvis på storleken på det SD-kort du använder. Vissa kameror kanske bara stöder kort upp till 32GB, medan andra kan hantera kort på 128GB eller mer. Kom ihåg att högupplösta videoklipp tar upp mer utrymme, så om du väljer en 4K-kamera behöver du troligen mer lagringsutrymme.

Hur länge varar batteriet på en vapenkamera?

Batteriets livslängd varierar från modell till modell. Vissa kameror kan inspela i upp till 6-8 timmar på en enda laddning, medan andra kan hålla upp till 12 timmar eller mer. Det är alltid en bra idé att ha extra batterier eller en bärbar laddare till hands om du planerar att vara ute en hel dag.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.