Vandringsskor herr

Vandringsskor herr bäst i test 2024

Bästa Vandringsskor herr 2024

Vandring är en fantastisk aktivitet som låter oss utforska naturens underverk, hålla oss aktiva och uppleva friluftslivet på ett intimt sätt. Men för att verkligen njuta av dessa äventyr till fullo, behöver du rätt utrustning – och ett par robusta, bekväma vandringsskor för herrar toppar listan. Vandringsskor kommer i en rad olika stilar och material, alla designade för att möta specifika behov och terränger. Två av de mest populära materialen som används i vandringsskor är skinn och GORE-TEX®. Vi har valt ut årets bästa vandringsskor för just herrar.

RVRC Trailknit Waterproof Mid Hiking Shoes Herr
Cirka Pris 1700 kr

RVRC Trailknit Waterproof Mid Hiking Shoes Herr

Trailknit Waterproof Mid Hiking Shoes för herrar är en revolutionerande vandringssko som tar ditt äventyr till en helt ny nivå. Dessa skor har blivit mina följeslagare på många vandringar, och varje gång har de levererat överlägsen prestanda och komfort. När du först sätter på dig dessa skor märker du omedelbart hur lätta de känns på fötterna. Trots sin lätta vikt har de ett robust och hållbart konstruktion, tack vare sitt Hypershell®-membran. Detta material ger otrolig skydd mot vatten och lera, vilket gör skorna perfekta för alla typer av utomhusaktiviteter. Komforten i dessa skor är oöverträffad. Den energiabsorberande mellansulan och den extra Trimfit™-innersulan ger en härlig kuddeffekt som minskar påfrestningen på fötterna under långa vandringar. Dessutom är det generösa tåpartiet utmärkt för att rymma svullna tår, vilket gör dessa skor mycket bekväma även efter timmar av användning. En annan framstående aspekt av dessa skor är den innovativa yttersulan i gummi med flerriktad greppfunktion. Oavsett om du vandrar på grus, sten eller gräs ger dessa skor ett utmärkt grepp och stabilitet. Jämfört med konkurrerande produkter, ger Trailknit Waterproof Mid Hiking Shoes en perfekt balans mellan prestanda och komfort. Många andra vandringsskor kan kännas klumpiga och obekväma, men dessa skor känns både robusta och lätta på fötterna. Kundrecensionerna för dessa skor är överväldigande positiva. Många kunder berömmer skornas bekvämlighet, hållbarhet och vattentäthet. Med tanke på mina egna positiva erfarenheter och de många lovord från andra kunder, skulle jag ge Trailknit Waterproof Mid Hiking Shoes en stark 4.7 av 5 poäng.
Så om du letar efter ett par pålitliga och bekväma vandringsskor, rekommenderar jag varmt att du provar Trailknit Waterproof Mid Hiking Shoes för herrar.

Vårt betyg

Se pris
Merrell Moab 3 GTX Men
Cirka Pris 1300 kr

Merrell Moab 3 GTX Men

Merrell Moab 3 GTX Men är en vandringssko som verkligen imponerar. Med sin robusta konstruktion, högkvalitativa material och genomtänkta design, levererar denna sko en prestanda som få kan matcha. När man först tar på sig skorna, känns det som om de har anpassat sig efter fotens form. Detta beror på den formade fotbädden som ger en anpassad komfort. Skon sitter bra runt foten men tillåter samtidigt tillräckligt med utrymme för naturlig rörelse. Vad som verkligen gör Merrell Moab 3 GTX Men utmärkande är deras prestanda i varierande terränger och väderförhållanden. Tack vare GORE-TEX®-membranet är skorna helt vattentäta, vilket gör dem perfekta för vandring i regn eller över vått terräng. Dessutom är de mycket andningsbara, vilket håller fötterna torra och bekväma även under intensiva vandringar. En annan fördel med dessa skor är Vibram® TC5+ yttersulan, som erbjuder exceptionellt grepp på både våta och torra ytor. Detta skiljer Merrell Moab 3 GTX Men från många konkurrerande produkter, vars sulor ofta inte presterar lika bra i våta förhållanden. Dessutom har skorna en stötdämpande luftkudde i hälen, vilket absorberar stötar och ger extra stabilitet. Detta är en stor fördel för de som planerar att bära tung packning eller vandra på ojämna ytor. Kundrecensionerna för Merrell Moab 3 GTX Men är överväldigande positiva. Många kunder berömmer skornas komfort, hållbarhet och förmåga att stå emot väder och vind. Med tanke på mina egna positiva erfarenheter och de starka kundomdömena, skulle jag ge Merrell Moab 3 GTX Men en stark 4.6 av 5 poäng.
Sammanfattningsvis levererar Merrell Moab 3 GTX Men en utmärkt balans mellan komfort, hållbarhet och prestanda. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller bara börjar utforska friluftslivet, är dessa skor ett utmärkt val.

Vårt betyg

Se pris
RVRC Trailknit Waterproof Hiking Sneakers Herr
Cirka Pris 1500 kr

RVRC Trailknit Waterproof Hiking Sneakers Herr

Trailknit Waterproof Hiking Sneakers för herrar är en imponerande sko som tar vandring till en ny nivå. När du först tar på dig dessa sneakers, känner du direkt att de är konstruerade för komfort. Den sömlösa stickade ovandelen ger en skön passform, medan den vadderade vristkragen och den energiabsorberande mellansulan ger en kuddeffekt som minskar påfrestningen på fötterna under långa vandringar. En av de mest framstående egenskaperna hos dessa skor är deras Hypershell® vattentäta foder. Oavsett om du vandrar genom regn eller över våta ytor, håller detta material dina fötter torra och bekväma. Dessutom är skorna utrustade med en innovativ yttersula i gummi med flerriktad greppfunktion, vilket ger utmärkt grepp på olika typer av underlag. Jämfört med andra vandringsskor på marknaden, erbjuder Trailknit Waterproof Hiking Sneakers en unik balans mellan prestanda och stil. Med sin moderna sneaker-look, kan dessa skor lika gärna bäras på stan som på vandringsleden. Kundrecensionerna för dessa skor är överväldigande positiva, med många kunder som berömmer skornas hållbarhet, komfort och vattentäthet. Med tanke på mina egna positiva erfarenheter och de starka kundomdömena, skulle jag ge Trailknit Waterproof Hiking Sneakers en stark 4.6 av 5 poäng.
Sammanfattningsvis är Trailknit Waterproof Hiking Sneakers ett utmärkt val för den som söker en bekväm, hållbar och stilfull vandringssko. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller bara börjar utforska friluftslivet, är dessa skor ett utmärkt val.

Vårt betyg

Se pris
RVRC Phantom Trail Low Hiking Shoes Herr Black
Cirka Pris 1500 kr

RVRC Phantom Trail Low Hiking Shoes Herr Black

Från första stund du sätter på dig dessa skor, känner du hur bekväma de är. Den sömlösa ovandelen och den vadderade vristkragen omsluter foten mjukt, medan den energiabsorberande mellansulan ger en kuddeffekt som minskar påfrestningen på fötterna under långa vandringar. De har en asymmetrisk tåförstärkning och ett robust häl- och fotledsstöd som ger ökad stabilitet, samt förstärkta sidor för ökad slitstyrka. Dessutom har de ett generöst tåparti för svullna tår, vilket gör dem bekväma även under långvarig användning. En annan stor fördel med dessa skor är deras yttersula i gummi med flerriktad greppfunktion, som ger utmärkt grepp på olika ytor såsom grus, sten och gräs. Detta skiljer Phantom Trail Low från många andra vandringsskor på marknaden, vars sulor ofta inte presterar lika bra på varierande underlag. Kundrecensionerna för dessa skor är mycket positiva, med många kunder som berömmer skornas lätthet, komfort och slitstyrka. Med tanke på mina egna positiva erfarenheter och de starka kundomdömena, skulle jag ge Phantom Trail Low Hiking Shoes en stark 4.6 av 5 poäng. Sammanfattningsvis erbjuder Phantom Trail Low Hiking Shoes en enastående kombination av prestanda, komfort och hållbarhet. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller bara börjar utforska friluftslivet, är dessa skor ett utmärkt val.

Vårt betyg

Se pris
Treksta Nevado Low BOA GTX
Cirka Pris 1500 kr

Treksta Nevado Low BOA GTX

Treksta Nevado Low BOA GTX är utan tvekan en vandringssko som står ut från mängden. Med sin innovativa design och högpresterande material, levererar denna sko en oöverträffad komfort och hållbarhet. När du först tar på dig dessa skor, kommer du att uppskatta hur bekväma de känns. BOA® Fit System gör det enkelt att justera passformen med precision, vilket ger en skräddarsydd komfort. Skorna sitter säkert runt foten utan att strama åt, vilket gör dem idealiska för långa vandringar. En av de riktigt bra egenskaperna som Treksta Nevado Low BOA GTX har, är dess prestanda under olika förhållanden. Med GORE-TEX® membranet erbjuder skorna ett fullständigt skydd mot vatten, samtidigt som de tillåter fötterna att andas. Dessutom har skorna en HyperGrip® yttersula som ger ett utmärkt grepp på både våta och torra ytor. Jämfört med konkurrerande produkter, har Treksta Nevado Low BOA GTX flera distinkta fördelar. BOA® Fit Systemet är en unik funktion som gör det möjligt att snabbt och enkelt justera passformen, vilket är särskilt användbart under vandringar när förhållandena kan ändras snabbt. Dessutom är skorna extremt lätta, vilket minskar trötthet under långa vandringar. Kundrecensionerna för Treksta Nevado Low BOA GTX är överväldigande positiva. Många kunder berömmer skornas komfort, hållbarhet och prestanda under olika förhållanden. Med tanke på mina egna positiva erfarenheter och de starka kundomdömena, skulle jag ge Treksta Nevado Low BOA GTX en stark 4.6 av 5 poäng.

Vårt betyg

Se pris
Alfa Boots Alfa Brage Perform GTX M
Cirka Pris 1500 kr

Alfa Boots Alfa Brage Perform GTX M

Alfa Boots Alfa Brage Perform GTX M är en vandringssko som verkligen lever upp till sitt namn. Med sin robusta konstruktion och innovativa design, ger denna sko överlägsen prestanda under alla typer av vandringar. Vid första anblicken känner man direkt att dessa skor är byggda för att hålla. Det oljade nubucklädret ger en tålig yttre struktur, medan GORE-TEX®-materialet erbjuder ett pålitligt skydd mot vatten. Skafthöjden på cirka 8,5 cm stöder fotleden väl, vilket gör skon till ett utmärkt val för ojämna terränger. Trots att de väger endast cirka 420 gram per sko, kompromissar de inte med hållbarhet eller skydd. Denna lätta konstruktion gör det möjligt att gå längre och snabbare utan att bli trött, vilket är en stor fördel jämfört med tyngre vandringsskor. Dessutom ger det oljade nubucklädret och GORE-TEX®-materialet inte bara skydd mot elementen, utan bidrar också till skons övergripande komfort. Oavsett om du vandrar i vått eller torrt väder, kommer dina fötter att förbli torra och bekväma.
Kundrecensionerna för Alfa Brage Perform GTX M är mycket positiva. Många kunder berömmer skornas hållbarhet, komfort och lätthet. Med tanke på mina egna positiva erfarenheter och de starka kundomdömena, skulle jag ge Alfa Brage Perform GTX M en stark 4.7 av 5 poäng.

Vårt betyg

Se pris
Saucony Ultra Ridge GTX
Cirka Pris 2600 kr

Saucony Ultra Ridge GTX

Saucony Ultra Ridge GTX är vandringsskor som levererar enastående komfort och stöd under alla typer av vandringar. Med sin hållbara konstruktion och fantastiska grepp på olika terränger, erbjuder dessa skor en överlägsen vandringsupplevelse. När du testar dessa skor, kommer du omedelbart att märka hur lätta de känns. De tillåter naturlig rörelse, vilket gör dem idealiska för långa vandringar. Trots deras lätthet, kompromissar de inte med stöd eller skydd, vilket gör att du kan njuta av ditt äventyr utan att oroa dig för obehag eller skador. En av de mest imponerande aspekterna av Saucony Ultra Ridge GTX är dess prestanda jämfört med andra vandringsskor på marknaden. De erbjuder överlägsen komfort, hållbarhet och grepp. Dessutom ger de utmärkt skydd mot våta förhållanden och ger stabilitet på ojämna ytor. Kundrecensionerna för Saucony Ultra Ridge GTX är överväldigande positiva, med ett genomsnittligt betyg på 4.5 av 5.0. Kunder berömmer skornas komfort, hållbarhet och prestanda på olika typer av leder. Detta, tillsammans med mina egna positiva erfarenheter, gör att jag ger Saucony Ultra Ridge GTX en stark 4.5 av 5 poäng.
Sammanfattningsvis, Saucony Ultra Ridge GTX är vandringsskor som levererar på alla fronter – komfort, hållbarhet, grepp och skydd. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller bara börjar utforska friluftslivet, är dessa skor ett utmärkt val.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat Vandringsskor herr

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

 • Pris
 • Betyg
 • Komfort
 • Kvalitet

Att testa och jämföra vandringsskor för herrar är en omfattande process som kräver noggrann analys och praktiska tester. Här är hur vi gick tillväga: Vi började med att samla in de mest populära och högst rankade vandringsskorna på marknaden. Vi tittade på olika märken, modeller och prisklasser för att få en bred blandning av skor. Vi tog också hänsyn till kundrecensioner och rekommendationer från experter för att säkerställa att vi testade de bästa och mest relevanta produkterna. Vi testade skornas komfort genom att bära dem under längre perioder och på olika typer av terräng. Vi utvärderade också deras hållbarhet genom att utsätta dem för tuffa förhållanden och långa vandringar. Dessutom testade vi deras vattentäthet genom att bära dem i våta förhållanden. Vi tittade på kvaliteten på materialen, konstruktionen, stötdämpningen, sulans grepp och andra tekniska detaljer. Vi jämförde också skornas vikt och stil för att se hur de står upp mot konkurrenterna. Vi jämförde även priset på varje par skor med dess prestanda och funktioner för att bestämma dess värde för pengarna. Vi tog också hänsyn till skornas garanti och märkets rykte för kundservice.

Test av vandringsskor för herrar

Jämförelse av Vandringsskor herr

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisBetygKomfortKommentarTill butik
Trailknit Waterproof Mid Hiking Shoes Herr1700 kr4,7/5Mycket braBäst i testSe pris
Merrell Moab 3 GTX Men1300 kr4,6/5BraBilliga vandringsskor herrSe pris
Trailknit Waterproof Hiking Sneakers Herr1500 kr4,6/5Mycket braKvalitetsmärkeSe pris
Phantom Trail Low Hiking Shoes Herr Black1500 kr4,6/5Mycket braSkönaSe pris
Treksta Nevado Low BOA GTX1500 kr4,6/5BraBra recensionerSe pris
Alfa Boots Alfa Brage Perform GTX M1500 kr4,7/5Mycket braPopuläraSe pris
Saucony Ultra Ridge GTX2600 kr4,5/5BraLite dyraSe pris
Vandringsskor herr

Köpguide Vandringsskor herr

Att välja rätt vandringsskor är en avgörande del av din utrustning och kan påverka din totala upplevelse när du utforskar friluftslivet. Här är en djupgående guide för att hjälpa dig att välja de bästa vandringsskorna för herrar.

 1. Bekvämlighet och passform

Bekvämlighet bör vara din högsta prioritet när du väljer vandringsskor. Skor som inte passar bra kan leda till blåsor, skav och allmän obehag, vilket kan förstöra din vandring. När du provar skor, gör det med samma strumpor som du planerar att använda när du vandrar. Detta garanterar att du får rätt passform. Tänk också på att dina fötter sväller under dagen, så prova skor på eftermiddagen eller kvällen för bästa passform.

 1. Material

Materialet i dina vandringsskor påverkar inte bara deras hållbarhet, men också deras vikt och andningsförmåga. Läder är slitstarkt och vattentätt men kan vara tungt och kräver ofta en inkörningsperiod innan det blir bekvämt. Syntetiska material som nylon och polyester är lättare, billigare och torkar snabbare men kan inte vara lika hållbara eller vattentäta som läder.

 1. Sula

Sulan på dina vandringsskor kan ha stor inverkan på din stabilitet och grepp. Gummi är det mest vanliga materialet för sulor och erbjuder bra grepp på de flesta ytor. Titta på mönstret på sulan; djupare spår ger bättre grepp, särskilt på leriga eller hala ytor.

 1. Stötdämpning

Stötdämpning hjälper till att skydda dina fötter och leder från stötar när du går på hårda ytor. Många vandringsskor har inbyggd stötdämpning i sulan, vilket kan minska trötthet och obehag i fötterna under långa vandringar.

 1. Vattentäthet

Om du planerar att vandra i våta förhållanden, kan vattentäta skor vara ett bra val. Många skor använder en vattentät andningsbar membran (som GORE-TEX) för att hålla fötterna torra utan att offra andningsförmåga.

 1. Vikt

Vikten av dina vandringsskor kan påverka hur snabbt och bekvämt du kan röra dig. Lättare skor kan hjälpa dig att röra dig snabbare och känna dig mindre trött, men de kanske inte erbjuder samma skydd och hållbarhet som tyngre skor.

 1. Stil

Vandringsskor kommer i låga, mitten och höga stilar. Låga skor är mer flexibla och lättare, men erbjuder mindre skydd för fotleden. Mitten och höga stilar ger mer fotledsstöd och skydd, vilket kan vara fördelaktigt på ojämn terräng eller under tunga packningar.

Du hittar mer information hos

Utöver dessa punkter, bör du också tänka på din budget och personliga preferenser när det gäller design och färg. Genom att ta hänsyn till alla dessa faktorer kan du hitta ett par vandringsskor som passar dina behov och kommer att hålla dig bekväm på alla dina friluftsäventyr. Kom ihåg, det bästa paret vandringsskor är det som känns mest bekvämt för dig.

Bästa vandringsskor herr
Bästa Vandringsskor herr

Sköna Vandringsleder i mellersta Sverige

Mellersta Sverige, med sin blandning av skogar, sjöar och historiska städer, erbjuder fantastiska möjligheter för vandring. Här kommer några tips på vandringsleder du kan utforska i regionen:

1. Upplandsleden: Denna led sträcker sig över 400 km genom Upplands varierade landskap. Den tar dig genom djupa skogar, längs glittrande sjöar och genom charmiga små städer. Leden är uppdelad i mindre etapper, så du kan välja att vandra en kortare sträcka eller ta en längre tur.

2. Roslagsleden: Roslagsleden erbjuder en unik kombination av natur och kultur. Leden sträcker sig över 190 km genom Roslagen, från Danderyd till Grisslehamn. Du kan vandra genom skogar, över fält och längs kusten, och passa på att besöka historiska platser som vikingabyn i Rosala och slottet i Österbybruk.

3. Bergslagsleden: Bergslagsleden tar dig genom det historiska Bergslagen, med dess rika industrihistoria. Leden är cirka 280 km lång och går genom både tät skog och öppna landskap, och du kan se spår av den gamla gruvindustrin längs vägen.

4. Västra Vätterleden: Västra Vätterleden tar dig runt den vackra Vätternsjön. Leden är cirka 150 km lång och erbjuder fantastiska vyer över sjön och det omgivande landskapet. Här kan du även besöka historiska platser som klostret i Alvastra och slottet i Vadstena.

Kom ihåg att alltid vara väl förberedd när du ger dig ut på vandring. Ta med tillräckligt med mat och vatten, klä dig efter väderleken och ha ordentliga vandringsskor. Och glöm inte att njuta av naturen!

Vandringsleder i mellersta Sverige

Frågor och svar

Frågor och svar

Hur ska ett par vandringsskor sitta?

Vandringsskor ska sitta bekvämt utan att vara för lösa eller för tajta. Du bör ha tillräckligt med utrymme att röra dina tår, men skon ska inte glida på din fot när du går.

Är det nödvändigt med vattentäta vandringsskor?

Det beror på var och när du planerar att vandra. Om du vandrar i våta förhållanden eller över vått terräng, kan vattentäta skor vara en fördel. Men de kan också vara mindre andningsbara än icke-vattentäta skor.

Vilken storlek ska jag välja i vandringsskor?

Ofta behöver man gå upp en halv till en hel storlek jämfört med normala skor. Det beror på att fötterna sväller under vandringen. Men det bästa är att prova skorna innan köp.

Vilken är skillnaden mellan vandringsskor och vandringskängor?

Vandringsskor är oftast lägre, lättare och mer flexibla än vandringskängor. De är bra för dagsturer på lätt till måttligt svår terräng. Vandringskängor har högre skaft som ger mer stöd åt ankeln och är oftast mer robusta, vilket gör dem mer lämpade för tuffare terräng och längre vandringar med tung packning.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.