Vapenskåp pistol

pistolskåp bäst i test 2024

Bästa vapenskåp pistol 2024

Vapenskåp för pistoler är inte bara en laglig skyldighet utan också en kritisk säkerhetsaspekt. Pistolskåp, eller vapenskåp för pistoler, erbjuder en lösning på detta behov genom att ge en säker och laglig plats för att förvara dina vapen. Från kompakta modeller som kan rymma upp till 10 handeldvapen, till rymliga alternativ. Det finns en mängd olika pistolskåp på marknaden för att passa alla behov och budgetar. Men hur väljer du rätt skåp för dig? Vilka funktioner bör du leta efter och vilka certifieringar är viktiga? Hos oss kommer vi att dyka djupt in i världen av pistolskåp. Vi kommer att utforska allt från de grundläggande kraven i vapenlagen, till fördelarna med olika typer av lås, och de bästa pistolskåpen på marknaden just nu.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Vapenskåp Pistol

 1. SP33 Mini säkerhetsskåp SSF3492
 2. Nor-Lyx HL500
 3. Nor-Lyx EU500
 4. Nor-Lyx HL500-20

SP33 Mini säkerhetsskåp SSF3492

Pris

 • Cirka pris : 8000kr

SP33 Mini säkerhetsskåp SSF3492

Framtaget med den senaste tekniken och designen, är skåpet godkänt och certifierat enligt SSF3492 standarden, vilket innebär att det uppfyller de högsta nivåerna av säkerhet och tillförlitlighet. Denna robusthet garanterar att dina vapen är skyddade mot obehörig åtkomst. En av de mest imponerande egenskaperna hos detta skåp är dess kapacitet. Det är godkänt för upp till 5 automatvapen eller 10 handeldsvapen, vilket ger dig gott om utrymme att säkert förvara dina vapen. Tillägg av både brandbox SS1101 och SS1103 ger skåpet en extra dimension av skydd. Dessa boxar passar perfekt in i skåpet och erbjuder ökat skydd mot brand, vilket är särskilt viktigt för att skydda dina värdefulla vapen mot olyckor. Skåpet kommer också med ett justerbart hyllplan, vilket möjliggör flexibilitet i förvaringen och gör det lättare att organisera dina vapen på ett effektivt sätt. Slutligen, skåpet är förberett med förankringshål i golv/vägg, vilket gör installationen enkel och säker. Trots dess högre prispunkt, ger SP33 Mini Säkerhetsskåp SSF3492 en otrolig valuta för pengarna. Dess robusta konstruktion, certifierade säkerhet, brandbox kompatibilitet och anpassningsbar inredning gör det till ett utmärkt val för alla vapenägare.

Vårt betyg

Se pris
Nor-Lyx HL500

Pris

 • Cirka pris : 8000kr

Nor-Lyx HL500

Nor-Lyx HL500 är ett vapenskåp för pistoler med en komplett förvaringslösning designad med flexibilitet och säkerhet i åtanke. Med plats för upp till 10 pistoler, erbjuder HL500 mer utrymme än de flesta andra pistolskåp på marknaden. Detta ger dig möjlighet att inte bara förvara dina vapen säkert, utan även ammunition och andra värdesaker. Skåpet kommer med tre flyttbara hyllor, vilket ger dig friheten att anpassa inredningen efter dina behov. Oavsett om du behöver mer utrymme för större objekt eller vill organisera dina mindre tillhörigheter effektivt, är HL500 skåpet för dig. En annan fördel med HL500 är dess omställningsbart nyckellås, som kommer med två nycklar. Detta ger extra säkerhet och ger dig sinnesro att veta att dina vapen och värdesaker är säkert låsta. För dem som önskar ytterligare bekvämlighet, erbjuder Nor-Lyx ett elkodlås som tillval. Detta moderna lås alternativ ger snabb och enkel åtkomst till dina ägodelar, samtidigt som det behåller den höga säkerhetsnivån.
Tack vare dess rymlighet, flexibilitet och höga säkerhetsstandarder, är Nor-Lyx HL500 det ultimata valet för vapenförvaring. Oavsett om du är en hobby skytt eller en professionell, kommer detta skåp att uppfylla och överträffa dina förväntningar.

Vårt betyg

Se pris
Nor-Lyx EU500

Pris

 • Cirka pris : 10000kr

Nor-Lyx EU500

Detta rymliga och lättplacerade pistolskåp har plats för upp till 10 pistoler, vilket gör det till det största pistolskåpet i sitt slag. Utöver vapen kan EU500 också användas för att säkert förvara ammunition och andra värdesaker, tack vare dess generösa utrymme som överträffar de flesta andra pistolskåp på marknaden. EU500 skåpet är inte bara utformat för att skydda mot obehörig åtkomst, utan erbjuder även brandskyddande egenskaper. Detta betyder att dina värdesaker, inklusive pass, smycken och viktiga dokument, skyddas även i händelse av brand. Utöver den svenska SS 3492-certifieringen, är EU500 också klassat enligt SS EN 1143:1 Grade 0 och har ISO 14001- och ISO 9001-certifiering. Detta innebär att det uppfyller stränga internationella standarder för kvalitet och miljöledning. Skåpet kommer med två flyttbara hyllor, vilket ger dig flexibiliteten att anpassa inredningen efter dina behov. Oavsett om du behöver mer plats för större objekt, eller vill organisera dina mindre tillhörigheter på ett effektivt sätt, är EU500 det perfekta valet. Slutligen är EU500 godkänt för att förvara upp till 60 000 kr i kontanter, vilket ger ytterligare bevis på dess robusta konstruktion och överlägsna säkerhetsegenskaper. Med sin flexibilitet, rymlighet och höga säkerhetsstandarder, är Nor-Lyx EU500 det ultimata valet för alla som söker en tillförlitlig förvaringslösning för sina vapen och värdesaker

Vårt betyg

Se pris
Nor-Lyx HL500-20

Pris

 • Cirka pris : 8000kr

Nor-Lyx HL500-20

Nor-Lyx HL500-20 presenterar en smidig och flexibel lösning för säker förvaring av dina pistoler. Detta vapenskåp kommer med ett nyckellås och två flyttbara hyllor som kan justeras efter dina specifika behov. För att öka organiseringen och utnyttjandet av utrymmet rekommenderas att komplettera skåpet med pistolhållare. Skåpet är också enkelt att förankra tack vare två förankringshål i botten och fyra i ryggen. Detta gör det möjligt att säkert fästa skåpet mot en vägg. För ytterligare stadga kan du även köpa till avlastningsben för att avlasta tyngden från väggen. Med sitt smidiga djup, kan HL500-20 placeras på många ytor, vilket gör det till ett utmärkt val för trånga utrymmen. Viktigt att notera är att alla Nor-Lyx säkerhetsskåp / vapenskåp är godkända och klassade i Sverige enligt Säkerhetsskåp SSF 3492. De är också godkända och klassade i Danmark, Norge och Finland. Dessutom är samtliga lås i NOR-LYX vapenskåp certifierade enligt SS3880, vilket är ett krav för vapenförvaring i Sverige.

Vårt betyg

Se pris
Rödpunktsikte

Köpguide Vapenskåp för pistoler

Att välja rätt pistolskåp kan vara en utmaning, speciellt med tanke på det stora utbudet av skåp som finns tillgängliga på marknaden. Ditt val bör inte enbart baseras på pris eller estetik, utan även på en rad andra faktorer som kan ha stor inverkan på långsiktig tillfredsställelse och säkerhet. Här är en mer detaljerad genomgång av de viktigaste aspekterna att tänka på när du ska köpa ett pistolskåp:

 1. Lagkrav
  Först och främst måste du vara medveten om de lagar och förordningar som gäller för vapenförvaring i ditt land eller region. I många länder finns det strikta regleringar kring hur och var handeldvapen ska förvaras. Till exempel, i Sverige kräver vapenlagen att alla vapen ska förvaras i godkända vapenskåp. Det är viktigt att du ser till att det skåp du väljer uppfyller alla dessa krav för att undvika eventuella juridiska problem.
 2. Storlek
  Storleken på ditt pistolskåp bör matcha ditt nuvarande och framtida behov. Om du bara äger ett par pistoler kan ett mindre skåp vara tillräckligt. Men om du planerar att expandera din samling i framtiden, kan det vara värt att investera i ett större skåp från början. Kom ihåg att ett skåp inte bara behöver rymma själva vapnen, men också eventuell ammunition och andra tillbehör.
 3. Säkerhet
  Säkerhet är naturligtvis en central aspekt när det gäller vapenförvaring. Du vill vara säker på att dina vapen är skyddade mot stöld och obehörig åtkomst. Ett bra pistolskåp bör ha robusta lås och vara svårt att bryta upp. Det finns många olika typer av lås att välja mellan, inklusive nyckellås, kombinationslås, elektroniska lås och biometriska lås. Biometriska lås, som endast kan öppnas med ditt fingeravtryck, erbjuder en hög nivå av säkerhet och bekvämlighet.
 4. Material
  De flesta pistolskåp är gjorda av stål, men tjockleken och kvaliteten på stålet kan variera. Ett tjockare och hårdare stål kommer att ge bättre skydd mot inbrott, men kan också göra skåpet tyngre och svårare att flytta. Vissa högkvalitativa skåp har även förstärkta dörrar och hörn för extra skydd.
 5. Brandresistans
  Om du bor i ett område där det finns risk för bränder, kan det vara värt att överväga ett brandresistent skåp. Dessa skåp är konstruerade för att skydda dina vapen och andra värdefulla föremål från skador vid en brand. Notera dock att brandresistens kan variera mellan olika modeller, så det är viktigt att kontrollera vilken temperatur och hur lång tid skåpet kan motstå.
 6. Pris
  Priset på pistolskåp kan variera mycket beroende på storlek, material, säkerhetsfunktioner och andra faktorer. Medan det kan vara frestande att välja det billigaste alternativet, bör du komma ihåg att ett pistolskåp är en långsiktig investering. Det kan vara värt att betala lite extra för ett kvalitetsskåp som kommer att ge dig åratal av tillförlitlig service och sinnesro.
 7. Recensioner
  Innan du gör ditt slutliga val, ta dig tid att läsa recensioner och betyg från andra köpare. Detta kan ge dig en bättre uppfattning om skåpets kvalitet, hållbarhet, användarvänlighet och andra aspekter.

Kom ihåg att det viktigaste när det gäller att välja ett pistolskåp är att det uppfyller dina specifika behov och krav. Genom att noggrant överväga alla dessa faktorer kan du göra ett informerat val som inte bara skyddar dina vapen, men också ger dig sinnesro.

Bästa vapenskåp pistol
Bästa vapenskåp för pistoler
Begagnat vapenskåp

Köpa Begagnat Vapenskåp för pistoler

Att köpa ett begagnat vapenskåp kan vara ett kostnadseffektivt alternativ för att säkert förvara dina vapen. Men det är viktigt att göra en noggrann undersökning och överväga några nyckelfaktorer innan du gör ditt köp.

Först och främst, när du letar efter ett begagnat vapenskåp, bör du överväga dess tillstånd. Även om ett begagnat skåp kan spara dig pengar, bör du noga undersöka skåpet för eventuella tecken på skador eller slitage. Om skåpet har skador, kan det kompromissa säkerheten och funktionaliteten.

En annan viktig aspekt att tänka på är låset. Om du planerar att använda skåpet för vapenförvaring, bör du kontrollera om nyckeln går att ta ut med skåpet öppet. Om detta är fallet, kommer skåpet inte att vara godkänt för vapenförvaring i Sverige.

När du väljer en återförsäljare av begagnade vapenskåp, bör du också överväga deras rykte och erfarenhet. Det finns flera återförsäljare som specialiserar sig på försäljning av begagnade vapenskåp, inklusive SmartSafe.se, PN Jakt och Nordsec.

Det är också viktigt att komma ihåg att alla Nor-Lyx säkerhetsskåp / vapenskåp är godkända och klassade i Sverige enligt Säkerhetsskåp SSF 3492.

Slutligen, om du funderar på att köpa ett begagnat vapenskåp, bör du ta hänsyn till dina specifika förvaringsbehov. Vissa skåp kan rymma fler vapen än andra, och vissa kommer med tilläggsfunktioner som flyttbara hyllor eller nyckelkrokar.

Att köpa ett begagnat vapenskåp kan vara ett smart sätt att spara pengar samtidigt som du skyddar dina vapen. Men det är viktigt att göra en noggrann undersökning och välja ett skåp som uppfyller dina specifika behov och krav på säkerhet.

Frågor och svar

Frågor och svar

Är det lagligt att förvara mina vapen i ett skåp som inte är godkänt?

Nej, i många länder kräver lagen att alla vapen ska förvaras i ett godkänt vapenskåp. Att inte följa dessa regler kan leda till juridiska konsekvenser.

Vilket låssystem är säkrast?

Det finns inget definitivt svar på denna fråga eftersom det beror på dina personliga preferenser och behov. Nyckellås, kombinationslås, elektroniska lås och biometriska lås har alla sina fördelar och nackdelar.

Behöver jag ett brandresistent skåp?

Om du bor i ett område där det finns risk för bränder, kan det vara en god idé att investera i ett brandresistent skåp. Men kom ihåg att brandresistenta skåp bara ger skydd upp till en viss temperatur och under en viss tid.

Var ska jag placera mitt pistolskåp?

Det bästa stället att placera ditt pistolskåp är på en plats där det är svårt för obehöriga att nå det, men lätt för dig att få tillgång till i nödsituationer. Det bör också vara på en plats där det kan fästas säkert, till exempel på en betongvägg eller i golvet.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.