Vandringskängor herr

Vandringskängor herr bäst i test 2024

Bästa Vandringskängor herr 2024

Vandringskängor ger stöd, skydd och komfort till dina fötter när du utforskar allt från vildmarken till långa promenader. Att välja rätt vandringskängor kan göra skillnaden mellan en njutbar dag ute i naturen och en plågsam upplevelse. På den här sidan har vi samlat några av de bästa vandringskängorna för herrar, noggrant utvalda baserat på kvalitet, hållbarhet och komfort. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller bara börjar din utomhusresa, kan du lita på att vi har de perfekta kängorna för dig.

RVRC Trail Mid Waterproof Hiking Boots Herr
Cirka Pris 1700 kr

RVRC Trail Mid Waterproof Hiking Boots Herr

När jag provade Phantom Trail Mid Waterproof Hiking Boots för herrar för första gången, märkte jag direkt hur bekväma de kändes. Den extra Trimfit™ innersulan och den energiabsorberande mellansulan ger en överlägsen dämpning som gjorde varje steg jag tog mjukt och behagligt. Under mina vandringar i både vått och torrt väder, höll Hypershell® Pro teknologin mina fötter torra och bekväma. Jag blev imponerad av hur väl dessa kängor hanterade olika typer av terräng – från klippiga stigar till leriga skogsvägar, tack vare dess robusta yttersula med flerriktad greppfunktion. Designen med det generösa tåpartiet och det robusta häl- och fotledsstödet gav mig en trygg och stabil känsla, vilket var särskilt värdefullt på ojämna ytor. Dessutom uppskattade jag verkligen hur de sömlösa ovandelen och den ventilerande canvasen bidrog till att mina fötter kände sig fräscha och fria från irritation under hela vandringen.
Dessa vandringskängor har också fått höga betyg från användare, med en genomsnittlig betyg på 5 stjärnor från över 1272 recensioner. Detta är ett tydligt tecken på produktens kvalitet och användarnas tillfredsställelse. När det gäller design, har Phantom Trail Mid Waterproof Hiking Boots tagits fram med tanke på användaren. Den sömlösa ovandelen minimerar risken för skav och irritation, medan den ventilerande och mjuka canvasen håller fötterna svala under varma vandringsdagar. Dessutom ger det reflekterande trycklogotypen på hälräknaren och hälbandet extra säkerhet i svagt ljus

Fördelar : Bäst i test – Väldigt sköna

Nackdelar : Inga

Vårt betyg

Se pris
Crispi Titan Gore-tex känga
Cirka Pris 3800 kr

Crispi Titan Gore-tex känga

Crispi Titan är en vandringskänga som verkligen lever upp till sitt namn. Denna robusta, men ändå bekväma känga är designad för att klara av de mest krävande terrängerna och väderförhållandena, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som söker pålitlig fotbeklädnad för friluftsliv. En av de mest framstående egenskaperna hos Crispi Titan är dess Gore-tex®-membran. Denna teknologi ger enastående vattentät prestanda, vilket garanterar att dina fötter förblir torra även i de blötaste förhållanden. Dessutom andas materialet effektivt, vilket hjälper till att hålla dina fötter svala och torra även under intensiva vandringar. Dessutom skiljer sig Crispi Titan från mängden genom att erbjuda en Vibram®-sula med fantastisk greppförmåga. Denna sula ger enastående stabilitet och grepp på alla typer av underlag, vilket gör dessa kängor idealiska för allt från steniga bergsstigar till leriga skogsvägar. När det gäller komfort, har Crispi Titan designats med en anatomiskt formad innersula och en stötdämpande mellansula. Dessa funktioner ger överlägsen komfort under långa vandringar och minskar trötthet i fötterna. Dessutom ger den starka hälkoppen extra stöd och stabilitet, vilket bidrar till att förhindra vrickningar och andra skador.
Crispi Titan har också fått mycket positiv feedback från användare. Enligt recensioner har kängorna fått 4.5 av 5 stjärnor, baserat på över 50 recensioner. Detta är ett tydligt tecken på att kängorna uppfyller användarnas förväntningar gällande kvalitet och prestanda.
Sammanfattningsvis är Gore-tex känga Crispi Titan för herrar en exceptionellt robust och bekväm vandringskänga som erbjuder överlägsen prestanda i alla väderförhållanden. Med sin kombination av avancerade material och genomtänkt design, är dessa kängor ett utmärkt val för alla som söker pålitlig och hållbar fotbeklädnad för friluftsliv.

Fördelar : Bra kvalitet , Sköna

Nackdelar : Högt pris

Vårt betyg

Se pris
Beretta Terrier GTX Gore Tex Känga
Cirka Pris 1000 kr

Beretta Terrier GTX Gore Tex Känga

Beretta Terrier GTX Gore Tex Känga är en mångsidig friluftskänga som utmärker sig i flera aktiviteter. Med sin breda användning från dagligt bruk till mer krävande friluftsaktiviteter, är det ett pålitligt val för dem som söker en mångsidig känga.
När vi provade dessa kängor så kände vi att komforten och rörligheten var riktigt bra tack vare PU-sulan. Detta, i kombination med kängans lätta design (520gr för storlek 42), gör den mycket lämplig för långa promenader eller vandringar där minskad fottrötthet är avgörande. Kängans höjd på 15 cm ger också gott om stöd för ankeln, vilket ytterligare förbättrar dess lämplighet för friluftsaktiviteter. Dess Gore-Tex-membran säkerställer vattentäthet, en kritisk funktion för alla utomhusskor. Förstärkningar på tån och hälen adderar hållbarhet, vilket förlänger kängans livslängd. När man jämför med konkurrerande produkter, skiljer sig Beretta Terrier GTX ut med sina unika egenskaper. Till exempel, dess Gore-Tex-membran erbjuder överlägsen vattentäthet jämfört med standard vattentäta material som används i andra kängor. Fördelarna med denna känga inkluderar dess lätta design, vattentäthet och hållbarhet. Dessa egenskaper gör den till ett utmärkt val för både korta och långa friluftsaktiviteter. De mest betydelsefulla faktorerna vid beslutsfattandet när det gäller denna produkt skulle vara dess mångsidighet, komfort och hållbarhet. Dessa tre faktorer gör den till ett bra val för allt från dagligt bruk till mer krävande äventyr.
Slutligen, de viktigaste designvalen i denna känga har en positiv effekt på användarna. Dess lätta design minskar trötthet, medan dess Gore-Tex-membran håller fötterna torra under alla väderförhållanden. Dessutom ger förstärkningarna på tån och hälen extra skydd och hållbarhet, vilket förlänger kängans livslängd och därmed ökar värdet för pengarna.

Fördelar : Billiga vandrinskängor

Nackdelar :

Vårt betyg

Se pris
Meindl Kansas GTX kängor
Cirka Pris 2900 kr

Meindl Kansas GTX kängor

Meindl Kansas GTX kängor är en robust och slitstark sko som erbjuder enastående komfort och hållbarhet, perfekt för användning i lätt till medelsvår terräng och på leder. Med en vikt på cirka 750g för herrstorlekar, kombinerar dessa kängor robusthet med lätthet, vilket gör dem idealiska för långa vandringar. När du sätter på dig Meindl Kansas GTX kängor känner du genast den höga komfortnivån. De har ett GORE-TEX®-foder som inte bara säkerställer 100% vattentäthet utan också god andningsförmåga, vilket håller dina fötter torra och bekväma under alla väderförhållanden. Dessutom har de en urtagbar och tvättbar Air Active® Soft Print drysole innersula som ger ytterligare komfort och stötdämpning. En av de mest framstående fördelarna med Meindl Kansas GTX jämfört med konkurrerande produkter är dess DIGAfix® teknik för hälfixering och stadiga hakar för snabbsnörning. Detta gör att kängan sitter säkert på foten och ger extra stöd när du vandrar i tuff terräng. Dessutom har Meindl Kansas GTX en upphöjd gummiförstärkning framtill för att bättre tåla slag och stötar, vilket ökar dess livslängd. Fördelarna med Meindl Kansas GTX kängor sträcker sig över dess komfort, hållbarhet, och tekniska funktioner. Dessutom är de tillverkade av vaxat nubuckläder, vilket ger extra lång hållbarhet och ett attraktivt utseende.

Fördelar : Väldigt sköna

Nackdelar :

Vårt betyg

Se pris
Chiruca Nevada Plus
Cirka Pris 1700 kr

Chiruca Nevada Plus

Chiruca Nevada Plus är en utomordentligt bra känga som jag, som expert, varmt kan rekommendera. Den erbjuder fantastisk komfort och stabilitet, vilket gör den till ett utmärkt val för både vandring och jakt. När man använder Chiruca Nevada Plus är det första man märker hur bekväm och stabil den känns på fötterna. Detta kan tillskrivas dess väl genomtänkta design och högkvalitativa material, vilket verkligen gör en skillnad när man är ute i naturen. Chiruca Nevada Plus är av mycket hög kvalitet. Den är slitstark och vattentät, vilket gör den idealisk för alla typer av utomhusaktiviteter. Oavsett om du går på en blöt stig eller klättrar upp för en brant backe, kan du lita på att dessa kängor kommer att hålla dina fötter torra och skyddade. En av de stora fördelarna med Chiruca Nevada Plus jämfört med andra kängor på marknaden är dess vattentäthet och hållbarhet. Dessutom har den en lätt yttersula som ger utmärkt grepp och komfort på alla typer av underlag. Detta gör den till ett utmärkt val för alla som söker en pålitlig och mångsidig utomhuskänga. Kundrecensionerna för Chiruca Nevada Plus är överväldigande positiva, med ett genomsnittligt betyg på 4,5 av 5. Detta understryker verkligen kvaliteten och prestandan hos dessa kängor.
Sammanfattningsvis är Chiruca Nevada Plus en högpresterande, bekväm och hållbar känga som erbjuder utmärkt värde för pengarna. Oavsett om du är en ivrig vandrare eller bara letar efter ett pålitligt par kängor för dagligt bruk, är Chiruca Nevada Plus ett utmärkt val.

Fördelar : Prisvärda

Nackdelar :

Vårt betyg

Se pris
Salomon Shoes Toundra Pro Cswp
Cirka Pris 1700 kr

Salomon Shoes Toundra Pro Cswp

Salomon Shoes Toundra Pro Cswp är en lätt och extremt varm sko designad för vinterförhållanden. När du sätter på dig dessa skor kommer du att märka hur lätta de är, vilket är en stor fördel när du är ute i snön eller isiga förhållanden och behöver röra dig smidigt. Dessa skor presterar exceptionellt bra i kalla miljöer tack vare deras Aerogel-isolering, som ger maximal värme och skydd vid temperaturer så låga som -40 °C. Oavsett hur ogästvänligt vädret är, kan du lita på att Salomon Shoes Toundra Pro Cswp håller dina fötter varma och torra. En av de stora fördelarna med Salomon Shoes Toundra Pro Cswp jämfört med konkurrerande produkter är dess unika isoleringsteknik. Aerogel-isoleringen är känd för sin förmåga att motstå extrem kyla, vilket gör dessa skor idealiska för användning i de mest krävande vinterförhållandena. Dessutom ger skons konstruktion av läder extra hållbarhet och skydd. Fördelarna med Salomon Shoes Toundra Pro Cswp inkluderar dess lätta design, utmärkta värmeegenskaper och robusta konstruktion. De har också ett snörningssystem för en säker passform och en stadig grepp på olika ytor, vilket är avgörande för utomhusaktiviteter i kallt väder. Tyvärr finns det för närvarande ingen tillgänglig information om kundrecensioner för Salomon Shoes Toundra Pro Cswp. Men med tanke på dess högkvalitativa material och tekniska funktioner, skulle jag ge den en preliminär poäng på 4,7 av 5

Fördelar : Prisvärda

Nackdelar :

Vårt betyg

Se pris
Meindl Island MFS Active Black Dark Brown
Cirka Pris 2600 kr

Meindl Island MFS Active Black Dark Brown

Meindl Island MFS Active Black/Dark Brown är en utomordentligt robust och funktionell känga, perfekt för vandring och andra utomhusaktiviteter. När du använder dessa kängor kommer du genast att märka deras överlägsna komfort och stöd. De har en Memory Foam System (MFS) teknik som gör att skon formar sig efter fotens konturer för en personlig passform, vilket minskar risken för skav och tryckpunkter. Dessa kängor presterar exceptionellt bra i alla sorters terränger och väderförhållanden. Den höga kvaliteten på material och konstruktion gör dem till ett pålitligt val för långa turer och krävande vandringsleder. Dessutom håller de dina fötter torra även i blöta förhållanden tack vare deras GORE-TEX® foder, vilket gör dem både vattentäta och andningsbara. Jämfört med konkurrerande produkter framstår Meindl Island MFS Active Black/Dark Brown som överlägsen på flera punkter. För det första erbjuder de exceptionell hållbarhet tack vare deras nubuckläder och Cordura® konstruktion, vilket gör dem resistenta mot slitage. För det andra, ger dess Vibram® yttersula ett utmärkt grepp på alla typer av underlag, vilket ökar din säkerhet och stabilitet under vandringen. Fördelarna med Meindl Island MFS Active Black/Dark Brown sträcker sig från dess bekvämlighet och stöd till dess hållbarhet och pålitlighet. Dessutom har de en klassisk svart och mörkbrun färgsättning som gör dem stilfulla och mångsidiga. Kundrecensionerna för Meindl Island MFS Active Black/Dark Brown är överväldigande positiva, med ett genomsnittligt betyg på 4,5 av 5,0. Detta understryker verkligen kvaliteten och prestandan hos dessa kängor.
Sammanfattningsvis är Meindl Island MFS Active Black/Dark Brown en välinvesterad känga för alla som söker exceptionell komfort, hållbarhet och prestanda i sina utomhusskor.

Fördelar : Kvalitet

Nackdelar : Kostsamma

Vårt betyg

Se pris
Lundhags Vandra II Mid Wide
Cirka Pris 2900 kr

Lundhags Vandra II Mid Wide

Lundhags Vandra II Mid Wide är en vandringskänga som är både robust och bekväm. När du använder dessa kängor kommer du att märka deras generösa passform, tack vare den breda lästen som är särskilt lämplig för personer med höga fotvalv. Detta bidrar till att skapa en bekväm och stabil upplevelse, oavsett var du befinner dig på stigen. Dessa kängor är av hög kvalitet och mycket väl tillverkade. Den övre delen är tillverkad av tjockt nubuck eller fullnarvskinn, vilket ger utmärkt hållbarhet och skydd. Den nedre delen består av hållbart 3 mm cellgummi med en Vibram Traction-yttersula för bra grepp, vilket gör dessa kängor idealiska för utmanande terränger. En av de stora fördelarna med Lundhags Vandra II Mid Wide jämfört med andra vandringskängor är dess konstruktion och design. Den inre mellansulan är tillverkad av isolerande och stötdämpande EVA, vilket ger extra komfort under långa vandringar. Dessutom har kängan en robust dragögla bak och en vadderad krage, vilket gör det enklare att ta på och av kängorna och ger extra komfort. Fördelarna med Lundhags Vandra II Mid Wide sträcker sig från dess bekvämlighet och hållbarhet till dess funktionella design och högkvalitativa material. Moen-innersulan är stabil och ventilerande, tillverkad av Arneflex XMAX ECO-skum med ett översta lager av ull. Detta bidrar till att hålla fötterna torra och bekväma under alla typer av vandringar. Vi känner oss bekväma med att ge Lundhags Vandra II Mid Wide vandringskängor på 4,4 av 5 poäng.

Fördelar : Mycket sköna

Nackdelar : Dyra

Vårt betyg

Se pris

Vi testade Vandringskängorna

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

 • Kvalitet
 • Komfort
 • Funktioner
 • Pris

För att ge dig den mest omfattande och tillförlitliga informationen om vandringskängor har vi genomfört en noggrann test- och jämförelseprocess. Här är hur vi gick till väga:

Vi startade med att utvärdera marknaden och valde ut ett brett spektrum av vandringskängor från olika märken och prisklasser. Vi inkluderade både populära modeller och mindre kända alternativ för att få en bred överblick.
Varje par kängor utsattes för en rad tester i olika miljöer och terränger, under olika väderförhållanden. Vi bedömde komfort, passform, stöd, grepp, andningsförmåga och vattentäthet genom att använda dem på allt från korta vandringar på plana stigar till längre turer i bergig och ojämn terräng.
För att bedöma hållbarheten, fortsatte vi att använda kängorna regelbundet över en längre tid. Vi noterade tecken på slitage, såsom nötning av sulan, sömmar som började lossna, eller material som förlorade sin form.
Vi konsulterade också expertbedömningar och användarrecensioner online för att få en djupare inblick i varje pars prestanda och hållbarhet över tid. Detta gav oss en bredare förståelse för hur kängorna presterar i olika situationer och för olika användare.
Slutligen, baserat på resultaten från våra tester och den insamlade informationen, jämförde vi varje par kängor mot varandra. Vi rankade dem baserat på faktorer som komfort, hållbarhet, prisvärdhet och övergripande prestanda för att ge dig en omfattande guide till de bästa vandringskängorna på marknaden.

Härlig vandring vid test av kängorna

Jämförelse av vandringskängor för herrar

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisKvalitetKomfortTill butik
Phantom Trail Mid Waterproof Hiking Boots Herr1700 krMycket braVäldigt skönaSe pris
Crispi Titan Gore-tex känga3800 krRiktig kvalitetSkönaSe pris
Beretta Terrier GTX Gore Tex Känga1000 krKunde varit böttreHelt okSe pris
Meindl Kansas GTX kängor2900 krMycket braVäldigt härligaSe pris
Chiruca Nevada Plus1700 krBraSkönaSe pris
Salomon Shoes Toundra Pro Cswp1700 krBraHelt okSe pris
Meindl Island MFS Active Black Dark Brown2600 krMycket braPerfektaSe pris
Lundhags Vandra II Mid Wide2900 KrMycket braSkönaSe Pris
Vandringskängor herr

Köpguide vandringskängor Herr

När du ska investera i ett par vandringskängor för herrar, finns det en rad viktiga faktorer att ta hänsyn till. Det är inte bara en fråga om stil eller pris – kvalitet, komfort och hållbarhet spelar också en stor roll. Här följer en detaljerad köpguide baserad på information från flera källor som kommer att vägleda dig genom processen och hjälpa dig att hitta rätt par.

 1. Typ av vandringskänga

Först och främst, bör du avgöra vilken typ av vandringskänga som bäst uppfyller dina behov. Det finns generellt tre huvudtyper att välja mellan: låga skor, mellanhöga kängor och höga kängor. Låga skor tenderar att vara lättare och mer andningsbara, men de erbjuder mindre stöd jämfört med höga kängor. Å andra sidan, medan höga kängor erbjuder mest stöd och skydd, kan de vara tyngre och varmare. Mellanhöga kängor är ett bra kompromissalternativ, eftersom de erbjuder en balans mellan stöd, skydd och andningsförmåga.

 1. Material

Materialvalet är en annan viktig aspekt att överväga. Vandringskängor kan tillverkas av en mängd olika material, inklusive läder och syntetiska alternativ som Gore-Tex. Läder är extremt hållbart och kan erbjuda utmärkt skydd mot elementen, men det kräver mer underhåll än syntetiska material. Gore-Tex är ett vattentätt och andningsbart material som kan hålla dina fötter torra även under våta förhållanden.

 1. Komfort och passform

Komfort bör alltid vara en prioritet när du väljer vandringskängor. En bra känga bör ha rätt storlek och form för din fot. Ett bra tips är att se till att det finns tillräckligt med utrymme för att röra på tårna i kängan, men foten ska inte kunna skjuta fram och tillbaka. Det är också viktigt att prova kängorna med de strumpor du planerar att använda under vandringen, eftersom detta kan påverka passformen.

 1. Hållbarhet

Vandringskängor utsätts för mycket slitage, så det är avgörande att välja ett par som är byggda för att hålla. Uppmärksamma detaljer som starka sömmar, högkvalitativa material och en robust sula.

 1. Pris

Priset kan variera mycket mellan olika märken och modeller, så det är viktigt att sätta en budget innan du börjar shoppa. Kom ihåg att en högre prislapp inte alltid innebär bättre kvalitet, så det lönar sig att göra lite forskning och jämföra olika alternativ.

 1. Märke

Olika märken har olika styrkor och svagheter, så det kan vara värt att undersöka vilket märke som bäst uppfyller dina behov. Läs recensioner och jämför olika märken för att få en bättre bild av vad de erbjuder.

 1. Återförsäljare

Slutligen, välj en återförsäljare som har ett bra rykte för kundservice och efterförsäljningssupport. Detta kan vara särskilt viktigt om du behöver returnera eller byta ut dina kängor.

Kom ihåg att den bästa kängan är den som passar just dina behov och dina fötter bäst.

Bästa vandringskängor herr
Bästa vandringskängor herr

Frågor och svar

Frågor och svar

Hur knyter man vandringskängor?

För att knyta dina vandringskängor bör du först se till att dina strumpor sitter ordentligt och att din häl är tryckt mot bakkanten av kängan. Sedan, börja med att snöra upp dina kängor från tårna och uppåt, dra åt snörena så att kängan sitter bekvämt men säkert på foten. Du kan använda olika knyttekniker för att anpassa passformen, till exempel genom att använda en kirurgknut för att skapa extra spänning på specifika områden.

Hur länge håller vandringskängor?

Livslängden på vandringskängor varierar beroende på flera faktorer, inklusive kvaliteten på kängorna, hur ofta de används och hur väl de underhålls. Generellt sett kan ett par högkvalitativa vandringskängor hålla i flera år med regelbundet underhåll, inklusive rengöring och skyddsbehandling. Om du märker att sulorna börjar bli tunna, att sömmarna lossnar eller att kängorna inte längre är vattentäta, kan det vara dags att överväga att köpa ett nytt par.

Hur rengör man vandringskängor?

För att rengöra dina vandringskängor, borsta först bort lös smuts med en mjuk borste. Använd sedan en fuktig trasa och milt tvål för att torka av eventuell återstående smuts. Skölj med en fuktig trasa. Låt kängorna torka naturligt i rumstemperatur, undvik direkt värme eftersom det kan skada materialet. Kom ihåg att behandla dina kängor med ett lämpligt skyddsmedel efter rengöring för att bibehålla deras vattentäthet och hållbarhet.

Vad är de viktigaste faktorerna att tänka på när jag köper vandringskängor?

När du köper vandringskängor bör du överväga typen av känga, materialet, komfort och passform, hållbarhet, pris, märke och återförsäljare. Det är också viktigt att prova kängorna med de strumpor du planerar att använda under vandringen.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.