22lr ljuddämpare

ljuddämpare 22lr bäst i test 2024

Bästa 22lr ljuddämpare 2024

Att hitta den bästa 22LR ljuddämparen kan vara en game-changer för din skytteupplevelse. Dessa ljuddämpare, även kända som suppressorer, är utformade för att reducera ljudet och ljuset som produceras vid avfyrning av ditt 22lr gevär. De bästa 22LR ljuddämparna erbjuder en betydande minskning av decibel, hållbar konstruktion och lätt montering. Men att välja rätt ljuddämpare innebär att ta hänsyn till flera faktorer inklusive prestanda, material, vikt, pris och tillverkarens rykte. Oavsett om du är en erfaren jägare, en konkurrensskytt eller bara en entusiastisk hobbyist, kommer denna guide att hjälpa dig navigera i landskapet av 22LR ljuddämpare och hitta det bästa alternativet för dina specifika behov.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista 22Lr Ljuddämpare

  1. Jaki 22lr RST ljuddämpare
  2. Jaki 22lr ljuddämpare
  3. Stalon Rm 22lr ljuddämpare
  4. Stalon RF Rimfire
  5. A-Tec Wave Carbon LR Ljudämpare
  6. Stalon RC 22Lr ljuddämpare
  7. Aimsport Rimfire II Ljuddämpare
  8. A-Tex Wave 22lr ljuddämpare

Jaki 22Lr RST ljuddämpare

Vårt betyg

Pris

Bästa 22Lr ljuddämpare

Jaki 22lr RST ljuddämpare

22LR RST Ljuddämpare från Jaki är en riktigt bra ljuddämpare när det kommer till ljuddämpning för 22LR-gevär. Med tanke på att många 22LR-vapen idag har korta och tunna pipor som kan göra geväret baktungt, speciellt när det placeras i chassin – vilket är vanligt vid exempelvis 22PRS-skytte – har Jaki tagit fram denna ljuddämpare i rostfritt stål för att balansera vikten där det behövs mest, nämligen längst fram på pipan. Jaki’s 22LR RST Ljuddämpare är en av de mest effektiva ljuddämparna för 22LR-gevär på marknaden, och nu presenteras den i rostfritt stål. Den är utformad för att ge skyttar en kombination av pipvikt och effektiv ljuddämpning, vilket gör den idealisk för både mindre 22LR-gevär och fullstora 22LR-tävlingsvapen. Dess smidiga diameter på endast 24,5 mm gör den till en dröm att montera. En annan stor fördel med denna ljuddämpare är att den är lätt att demontera för rengöring. Detta är en betydande fördel, eftersom regelbunden rengöring kan hjälpa till att förlänga livslängden på ljuddämparen och säkerställa optimal prestanda. När det gäller specifikationerna imponerar 22LR RST Ljuddämpare med sin lätta vikt på endast 230 gram och sin kompakta längd på 140 mm. Den har en matt rostfri färg som ger den ett snyggt och professionellt utseende, och den är frontmonterad för enkel installation. Dess dämpningskapacitet på 30-34 dB (mätt i 22LR) är imponerande, vilket bidrar till en betydligt tystare skjuterfarenhet.

Sammanfattningsvis är 22LR RST Ljuddämpare ett utmärkt val för alla som söker en högkvalitativ, effektiv och lättanvänd ljuddämpare för sitt 22LR-gevär. Dess balans mellan vikt, effektivitet och användarvänlighet gör den till en standout-produkt på ljuddämparmarknaden.

Jaki 22lr ljuddämpare

Vårt betyg

Pris

Jaki 22lrljuddämpare

Jakis ljuddämpare för 22LR-gevär utmärker sig som en av de mest effektiva på marknaden. Dess lätta och smidiga design, med en diameter på endast 24,5 mm, gör den till en dröm att montera på både mindre, lättare 22LR gevär och fullstora 22LR tävlingsvapen. En av de mest imponerande aspekterna av denna ljuddämpare är dess lätta vikt på endast 80 gram, vilket bidrar till vapnets balans utan att göra det för tungt. Dessutom är dess längd på 140 mm kompakt nog för att inte störa användarens sikte eller hantering av vapnet. Färgen mattsvart ger den ett stilrent och professionellt utseende, och dess frontmonterade design gör den lätt att installera och ta bort vid behov. En annan stor fördel med Jakis ljuddämpare är att den är demonterbar, vilket underlättar rengöringen. Detta är en viktig funktion, eftersom regelbunden rengöring kan bidra till att förlänga ljuddämparens livslängd och upprätthålla dess prestanda. När det gäller kaliber är Jakis ljuddämpare mycket mångsidig, eftersom den är lämplig för 22LR, 22wmr och 17Hmr. Detta gör den till ett bra val för skyttar som använder olika typer av ammunition.

Sammanfattningsvis är Jakis ljuddämpare ett utmärkt val för alla som söker en högkvalitativ, effektiv och lättanvänd ljuddämpare för sitt 22LR-gevär. Dess balans mellan vikt, effektivitet och användarvänlighet gör den till en standout-produkt på ljuddämparmarknaden.

Stalon Rm 22lr ljuddämpare

Vårt betyg

Pris

Stalon Rm 22lr ljuddämpare

Stalon RM Ljuddämpare är ett utmärkt tillbehör för vapen i klass 3 & 4, speciellt designad för kaliber .17-.22. Dess kompakta design och lätta vikt gör den både praktisk och bekväm att använda. En av de mest imponerande egenskaperna hos denna ljuddämpare är dess unika design, vilket gör den otroligt lätt att demontera och rengöra. Detta är en ovärderlig funktion, eftersom det underlättar underhållet och förlänger produktens livslängd. Dessutom är Stalon RM tillverkad av anodiserad aluminium med gänga i stål, vilket ger en mycket hållbar och robust ljuddämpare. Denna kombination av material garanterar att ljuddämparen kan stå emot tuffa förhållanden och hålla under lång tid. När det kommer till prestanda reducerar Stalon RM ljudet med 18,4 dbc i kaliber .22lr. Detta är en betydande minskning som kan förbättra din skjuterfarenhet avsevärt, särskilt i bullriga miljöer. Med en vikt på endast 158 gram, en längd på 131 mm och en vapenförlängning på 116 mm, är Stalon RM både lätt och kompakt. Dess diameter på 36 mm är också imponerande, vilket bidrar till dess smidighet och lätthanterlighet. Slutligen, den svarta färgen ger Stalon RM en stilren och professionell estetik som passar väl in i de flesta vapenuppsättningar.

Sammanfattningsvis, om du letar efter en högkvalitativ, hållbar och effektiv ljuddämpare för ditt vapen i klass 3 eller 4, är Stalon RM ett utmärkt val. Dess unika design, lätta vikt och lätthanterlighet gör den till en standout-produkt på ljuddämparmarknaden.

Stalon RF Rimfire

Vårt betyg

Pris

Stalon RF Rimfire 22lr ljuddämpare

Stalon RF ljuddämpare är ett verkligt mästerverk när det gäller prestanda och effektivitet, med en otrolig ljudreducering på upp till 8,1dBc jämfört med tidigare modeller för kantantända kalibrar. Den är avsedd och utvecklad för alla kantantända kalibrar, inklusive magnumkalibrar i samma segment. Det innebär att den fungerar lika bra för .22lr som den gör för .17hmr och/eller .22wmr. Stalon RF är en liten och effektiv frontmonterad ljuddämpare för kaliber .17 – .22, vilket gör den mycket mångsidig och anpassningsbar. Dess kompakta storlek och lätta vikt gör den till den idealiska ljuddämparen för alla som söker maximal prestanda utan extra bulk eller vikt. Stalon är känt för att skapa lätta, effektiva och smidiga ljuddämpare, och Stalon RF är inget undantag. Med en vikt på endast 96 gram och en total längd på 132mm, är den både lätt och kompakt. Trots sin lilla storlek erbjuder den en imponerande ljudreduktion på 27dBc (.22lr), vilket gör den bättre än något annat Stalon tidigare har gjort för kalibrar .17 till .22. Med tanke på dess specifikationer, som inkluderar en totallängd på 132mm, en vapenförlängning på 117mm och en diameter på 31mm, är Stalon RF en av de mest kompakta och effektiva ljuddämparna på marknaden idag.

Stalon RF ljuddämpare ett utmärkt val för alla som söker en högpresterande, lätt och effektiv ljuddämpare för deras vapen. Oavsett om du använder .22lr, .17hmr eller .22wmr, kommer Stalon RF att ge dig den ljudreduktion du behöver utan att lägga till onödig vikt eller bulk till ditt vapen.

A-Tec Wave Carbon LR Ljudämpare

Vårt betyg

Pris

A-Tec Wave Carbon LR Ljudämpare

Wave Carbon LR Ljuddämpare är ett utmärkt tillbehör för ditt vapen, särskilt om du använder kantantända patroner som .17Hmr och 22Lr. Den fungerar också utmärkt med luftgevär, vilket gör den till en mycket mångsidig ljuddämpare. En av de mest imponerande egenskaperna hos Wave Carbon LR ljuddämparen är dess lätta vikt på endast 88 gram. En så lätt ljuddämpare kan göra en stor skillnad när det gäller att hantera och balansera ditt vapen, speciellt under längre skjutsessioner. Wave Carbon LR har en dämpning på 36dB, vilket är ganska imponerande för en ljuddämpare av denna storlek och vikt. Det betyder att du kan räkna med en märkbar reduktion av ljudnivån när du skjuter, vilket kan bidra till en mer behaglig och mindre störande skjuterfarenhet. Dess diameter på 31,5mm och förlängning av vapnet på 125mm gör att den inte är för klumpig eller obekväm att använda. Dessutom är den frontmonterad, vilket underlättar montering och demontering. När det gäller kaliber är Wave Carbon LR lämplig för både .17 och .22, vilket ger dig flexibilitet att använda den med olika typer av ammunition. Dessutom kommer den med flera gängalternativ för kaliber .22, inklusive 1/2-20 UNF, 1/2-28 UNEF, M14x1 & M15x1, vilket säkerställer att den passar på en mängd olika vapenmodeller. Slutligen är det värt att notera att sedan den 1 juli 2022 kan du köpa ljuddämpare till ditt vapen utan licens i Sverige, men du måste bevisa att du äger ett vapen som ljuddämparen passar till innan du kan köpa den. Detta är en viktig detalj att komma ihåg när du beställer Wave Carbon LR ljuddämparen.

Sammanfattningsvis är Wave Carbon LR Ljuddämpare ett utmärkt val om du letar efter en lätt, effektiv och mångsidig ljuddämpare för ditt vapen. Dess imponerande ljudreduktion, lätta vikt och kompakta storlek gör den till en standout-produkt på ljuddämparmarknaden.

Stalon RC 22Lr ljuddämpare

Vårt betyg

Pris

Stalon RC 22Lr ljuddämpare

Stalon RC 22 LR är en frontmonterad ljuddämpare utformad för jakt och skytte med kantantända patroner, från kaliber .17 till kaliber .22. Dess smala diameter på endast 30mm, extremt låga vikt och exceptionella prestanda gör den till ett självklart val för kalibrar som .17hmr och .22lr. En av de stora fördelarna med Stalon RC är dess frontmonterade design. Detta innebär att all längd och vikt läggs framför vapnets mynning, vilket minimerar effekten på vapnets balans. Detta gör det möjligt att montera ljuddämparen trots eventuella original öppna riktmedel på pipan, och man behöver inte ta hänsyn till avståndet mellan mynning och framstock. Stalon RC är utvecklad för lättare laddningar (ej magnum) såsom .17 hmr, .22 long, .22lr. Med sin lätta vikt på endast 78 gram, är den mindre och lättare modellen i RIMFIRE-serien för kantantända patroner med aluminium gänga. Denna ljuddämpare erbjuder en ljudreduktion på -21,8dBc (.22lr), vilket är imponerande för en ljuddämpare av denna storlek och vikt. Dessutom har den en demonterbar kärna för eventuell rengöring, vilket underlättar underhållet och förlänger produktens livslängd.

Stalon RC 22 LR en effektiv, lätt och hållbar ljuddämpare som levererar utmärkt prestanda. Dess frontmonterade design, låga vikt och utmärkta ljudreduktion gör den till ett utmärkt val för alla som söker en högkvalitativ ljuddämpare för deras kantantända vapen.

Aimsport Rimfire II Ljuddämpare

Vårt betyg

Pris

Aimsport Rimfire II Ljuddämpare

Aimsport Rimfire II är en extremt smidig frontmonterad ljuddämpare, avsedd för att klara alla förekommande kantantändningspatroner på marknaden. Finns i både kaliber .22 och .17, vilket gör den till ett mångsidigt val för olika typer av vapen. En av de mest unika egenskaperna hos Rimfire II är dess ”monocore-design”. Denna design gör det möjligt för användaren att rengöra ljuddämparen invändigt på ett extremt enkelt sätt, vilket kan bidra till att förlänga produktens livslängd och bibehålla dess effektivitet över tid. Rimfire II i kaliber 22 är speciellt effektiv för att dämpa ljudet från en 22LR subsonic till nivån av vapnets tändmekanism. Detta gör den perfekt för skydds- och kommunjägare som behöver en tyst och effektiv ljuddämpare. För kaliber 17, ”tämjer” Rimfire II den skarpa knallen från 17HMR till en nivå som dina öron kommer att älska. Detta gör den till ett utmärkt val för jägare eller skyttar som använder denna typ av ammunition. Med tanke på dess specifikationer, som inkluderar en vikt på 185g, en förlängning av vapnet på 135mm, en diameter på 33mm, och en dämpning på cirka 20dB, är Rimfire II både kompakt och effektiv. Dessutom erbjuder den flera gängalternativ, inklusive 1/2″-28, 1/2″-20, M14x1 och M18x1, vilket säkerställer att den passar en mängd olika vapenmodeller.

Aimsport Rimfire II är en utmärkt ljuddämpare för alla som söker en lätt, effektiv och lättanvänd ljuddämpare för sina kantantända vapen. Dess unika design, mångsidighet och höga prestanda gör den till en standout-produkt på ljuddämparmarknaden.

A-Tec Wave 22lr ljuddämpare

Vårt betyg

Pris

A-Tec Wave 22lr ljuddämpare

A-Tex Wave 22lr Ljuddämpare är en framstående produkt i vapentillbehörsmarknaden. Den är särskilt utformad för att ge effektiv ljudreducering och optimal prestanda för användare av .22lr vapen. En av de mest märkbara egenskaperna hos denna ljuddämpare är dess förmåga att reducera ljudet med upp till 36 dB. Detta är en betydande minskning som kan förbättra din skjuterfarenhet avsevärt, speciellt i bullriga miljöer. Trots sin höga prestanda är A-Tex Wave 22lr Ljuddämpare otroligt lätt, med en vikt på bara 88 gram. Denna lätta vikt, kombinerat med en diameter på 31,5 mm, gör den till en bekväm och hanterbar tillägg till ditt vapen. En annan fördel med denna ljuddämpare är att den bygger endast 12 mm bakåt över pipan, vilket minimerar förlängningen av ditt vapen till endast 125 mm. Detta kan bidra till att behålla vapnets balans och göra det mer bekvämt att använda under längre perioder. A-Tex Wave 22lr Ljuddämpare är också mycket lätt att montera och ta bort tack vare dess A-Lock-system. Detta system innebär att du bara behöver vrida den 60 grader för att montera eller ta bort dämparen, vilket sparar tid och ansträngning.

Slutligen, dess robusta konstruktion och högkvalitativa material garanterar långvarig hållbarhet och pålitlig prestanda, vilket gör den till ett utmärkt långsiktigt investeringsval. Sammantaget är A-Tex Wave 22lr Ljuddämpare en fantastisk produkt som erbjuder enastående ljudreducering, optimal komfort och enkel användning. Oavsett om du är en

Ljuddämpare

Köpguide 22Lr ljuddämpare

Att hitta rätt ljuddämpare för ditt 22 Long Rifle (22LR) kan vara en utmaning, men det är en investering som kan förbättra din skytteupplevelse avsevärt. Denna utökade köpguide är utformad för att hjälpa dig att navigera genom de många alternativ som finns tillgängliga och välja den ljuddämpare som bäst uppfyller dina specifika behov.

1. Förstå dina behov – Det första steget i valet av en ljuddämpare är att identifiera dina specifika behov. Använder du ditt 22LR-gevär för jakt, sport- eller tävlingsskytte, eller kanske för rekreation? Varje användningsområde kan kräva olika egenskaper hos en ljuddämpare. Till exempel kan jägare föredra en mindre, lättare ljuddämpare för att inte tynga ner vapnet, medan tävlingsskyttar kanske prioriterar ljudreduktion över allt annat.

2. Material – Ljuddämpare tillverkas i en mängd olika material, var och en med sina egna fördelar och nackdelar. Stål är känt för sin hållbarhet och styrka men kan vara tungt. Aluminium är lättare men kanske inte lika hållbart på lång sikt. Titan, å andra sidan, erbjuder en bra balans mellan styrka och vikt, men det kan vara dyrare än de andra två alternativen.

3. Prestanda – Prestanda är en kritisk faktor när du väljer en ljuddämpare. Du vill ha en som effektivt minskar ljudet från ditt vapen utan att påverka dess prestanda negativt. Tänk på att vissa ljuddämpare kan fungera bättre med vissa typer av ammunition, så det är viktigt att se till att ljuddämparen passar dina specifika behov.

4. Montering – Det finns olika sätt att montera en ljuddämpare på ditt gevär. En del modeller skruvas direkt på pipans gängor, medan andra använder en adapter. Det är viktigt att du vet vilken typ av monteringsalternativ ditt vapen stöder innan du gör ett köp.

5. Storlek och vikt – Storleken och vikten på ljuddämparen kan påverka hur ditt vapen känns och hanteras. En tung ljuddämpare kan göra vapnet framtungt och obalanserat, vilket kan påverka din precision. Mindre och lättare ljuddämpare kan vara mer bekväma att använda, men de kan också erbjuda mindre ljudreduktion.

6. Pris – Priset på ljuddämpare kan variera mycket beroende på varumärke, material och prestanda. Det är viktigt att ha en budget i åtanke när du börjar shoppa, men kom ihåg att kvalitet ofta kostar mer. Det kan vara värt att investera lite extra för en högkvalitativ ljuddämpare som kommer att hålla länge och ge dig de resultat du söker.

7. Lagar och regler – I vissa länder och regioner finns det strikta lagar och regler kring ägande och användning av ljuddämpare. Innan du köper, se till att du är bekant med de lagar och regler som gäller på din plats. Att bryta mot dessa kan leda till allvarliga straff.

8. Tillverkarens rykte – Till sist, glöm inte att göra lite forskning om tillverkaren. Ett företag med ett starkt rykte för kvalitet och kundservice är oftast ett säkert val. Läs recensioner och se vad andra kunder har att säga om deras produkter och service.

Att välja rätt ljuddämpare för ditt 22LR-gevär kan ta lite tid och forskning, men ansträngningen är väl värd det. Med rätt ljuddämpare kan du njuta av en tystare, mer behaglig skytteupplevelse.

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är en 22lr ljuddämpare?

En 22lr ljuddämpare är en enhet som monteras på änden av ett skjutvapens pipa för att minska ljudnivån och munkens blixt vid avfyrning. De är speciellt designade för att passa .22 kaliber gevär, vilket inkluderar .22 Long Rifle (LR) vapen.

Är det lagligt att äga en .22lr ljuddämpare?

Lagligheten att äga en ljuddämpare varierar beroende på land och region. I vissa länder, som Sverige, är det lagligt att äga en ljuddämpare för jaktändamål. Men i andra länder eller stater kan det vara olagligt eller kräva speciella licenser. Det är bäst att konsultera med lokala lagar och regleringar innan du köper en.

Hur fungerar en .22lr ljuddämpare?

Ljuddämparen fungerar genom att fånga upp och sänka trycket från de gaser som avfyras från vapnet, vilket minskar ljudet av skottet. Gaser från skottet passerar genom en serie av kamrar inuti ljuddämparen, vilket låter gaserna expandera och kyla ner innan de lämnar pipan.

Påverkar en .22lr ljuddämpare skottets precision?

Generellt sett påverkar inte en ljuddämpare skottets precision negativt. I själva verket kan de ibland förbättra precisionen genom att minska rekylen och munkens blixt, vilket kan hjälpa skytten att hålla vapnet stadigare.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.