Jakt anorak

Jakt anorak bäst i test 2024

Bästa Jakt anorak 2024

Anoraker för jakt är utformade för att erbjuda optimal komfort och skydd under jaktutflykter. De är tillverkade med material som är både tysta och mjuka, vilket minimerar ljudet och ökar jägarens förmåga att smälta in i miljön. Dessutom är de ofta utrustade med flera fickor för bekväm förvaring av radio, GPS och andra viktiga jaktredskap. Anoraker är också kända för sin rörlighet och hållbarhet, vilket gör dem till ett populärt val bland jägare. De erbjuder en hög grad av ventilation och rörelsefrihet, vilket gör dem idealiska för långa jaktutflykter. Det finns många olika märken och modeller att välja mellan, inklusive Pumori, Härkila och Chevalite som samtliga är kvalitetsmärken. Vi har valt ut den bästa jaktanoraken för i år utefter jaktreviews test.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Jaktanorak

 1. Pumori Loden Anorak
 2. Härkila Mountain Hunter Smock
 3. Chevalite Endeavor Anorak Men 2.0 Autum Green
 4. Swedteam Ridge Pro Anorak
 5. Pinewood Anorak Tikaani TC-Stretch
 6. Chevalier Setter Chevalite PRO 3L Anorak
 7. Swedteam Ultra Light Anorak Dam
 8. Seeland Avail Anorak
 9. Swedteam Vist Loden Pro Anorak
 10. Pumori Sarek Anorak

Pumori Loden Anorak

Pris

 • Cirka pris : 2300kr

Pumori Loden Anorak

Pumori Loden Anorak är en jacka som inte bara erbjuder skydd mot väder och vind, men också en stilfull utstrålning. Den här jackan är tillverkad av 80% ren ull, vilket gör den både extremt tyst och andningsbar – två egenskaper som är särskilt viktiga för jägare. Designen på Pumori Loden Anorak är genomsyrad av praktiska detaljer. Den har en stor bakficka samt rymliga sidofickor, vilket ger gott om förvaringsutrymme för allt du behöver ha med dig under en jaktutflykt. Dessutom finns det en radioficka för både höger och vänster sida, vilket gör den idealisk för de som jagar i grupp. Pumori är ett företag som är känt för sina kvalitetsprodukter inom jaktsegmentet. Företagets mission är att erbjuda funktionella och hållbara kläder som hjälper jägare att prestera sitt bästa i alla väderförhållanden. När man jämför Pumori Loden Anorak med andra liknande produkter på marknaden, sticker den ut tack vare sin höga kvalitet och genomtänkta design. Många andra anoraker kan vara bullriga eller obekväma att bära, men Pumori Loden Anorak övervinner dessa problem med sitt tysta material och bekväma passform. Så varför ska du välja Pumori Loden Anorak framför andra produkter? Om du värdesätter komfort, funktionalitet och stil, är det här definitivt jackan för dig. Den är perfekt för långa dagar i skogen, oavsett om du är ute och jagar eller bara njuter av naturen.

Pumori Loden Anorak passar bäst för de som älskar utomhusaktiviteter och vill ha en anorak som kan hålla jämna steg med deras äventyr. Den kan bäras snyggt med ett par robusta byxor och ett par rejäla kängor för ett komplett utomhuslook.

Vårt betyg

Se pris
Härkila Mountain Hunter Smock

Pris

 • Cirka pris : 6600kr

Härkila Mountain Hunter Smock

Härkila Mountain Hunter Smock är mer än bara en jacka – det är en pålitlig följeslagare för alla som älskar utomhusaktiviteter och värdesätter kvalitet, funktionalitet och design. Denna jaktanorak är tillverkad av lågbrusigt trikåtyg och innehåller en GORE-TEX-membran som gör den helt vind- och vattentät. Den har flera fickor, vilket ger gott om utrymme för förvaring, och dess design är både tyst och diskret, vilket gör den idealisk för jakt. Härkila är ett danskt företag som grundades 2007 med visionen att skapa de bästa kläderna för jägare. Företaget kombinerar skandinavisk design med kvalitetsmaterial och innovativa teknologier för att skapa kläder som håller jägaren varm, torr och bekväm under alla väderförhållanden. När man jämför Härkila Mountain Hunter Smock med andra liknande produkter på marknaden, sticker den ut tack vare sin höga kvalitet och genomtänkta design. Till skillnad från många andra jaktsmockar, är Härkila Mountain Hunter Smock både tyst och andningsbar, vilket gör den perfekt för aktiv jakt. Om du värdesätter kvalitet, funktionalitet och design, är det här definitivt jackan för dig. Dess tysta material och bekväma passform gör den till ett utmärkt val för alla typer av utomhusaktiviteter, inte bara jakt. Härkila Mountain Hunter Smock passar bäst för de som älskar utomhusaktiviteter och vill ha en anorak som kan hålla jämna steg med deras äventyr

Vårt betyg

Se pris
Chevalite Endeavor Anorak Men 2.0 Autum Green

Pris

 • Cirka pris : 2600kr

Chevalite Endeavor Anorak Men 2.0 Autum Green

Chevalite Endeavor Anorak Men 2.0 är är tillverkad av ett mjukt och smidigt material som är både vind- och vattentätt. Den har en snedställd vattenavvisande dragkedja framtill och flera smarta fickor, vilket ger gott om plats för allt du behöver ha med dig under dina äventyr i naturen. Chevalier är ett varumärke som är känt för sin höga kvalitet och sitt fokus på funktionella detaljer. Företaget grundades 1950 och har sedan dess strävat efter att skapa de bästa kläderna för jägare och andra utomhusentusiaster. Chevaliers mission är att kombinera skandinavisk design med innovativa material och teknologier för att skapa kläder som är både hållbara och bekväma.Till skillnad från många andra jaktsmockar, är Chevalite Endeavor Anorak Men 2.0 både tyst och andningsbar, vilket gör den perfekt för aktiv jakt. Så varför ska du välja Chevalite Endeavor Anorak Men 2.0 framför andra produkter? Om du värdesätter kvalitet, funktionalitet och design, är det här definitivt jackan för dig. Dess tysta material och bekväma passform gör den till ett utmärkt val för alla typer av utomhusaktiviteter, inte bara jakt.

Vårt betyg

Se pris
Swedteam Ridge Pro Anorak

Pris

 • Cirka pris : 2500kr

Swedteam Ridge Pro Anorak

Swedteam Ridge Pro Anorak Men 2.0 är inte bara en jacka, utan en följeslagare för alla som älskar utomhusaktiviteter och uppskattar både kvalitet och design. Denna anorak är tillverkad av ett tyst material vilket gör den idealisk för jakt. Den asymmetriska dragkedjan på framsidan gör den lätt att ta på och av, och med flera uppdaterade ficklösningar finns det gott om plats för allt du behöver ha med dig under dina äventyr i naturen. Swedteam är ett svenskt företag med en lång historia av att skapa kläder för jägare och andra utomhusentusiaster. Företaget samarbetar med professionella jägare för att testa och hjälpa till att utveckla sina plagg, med målet att bidra till en bättre jaktupplevelse.

När man jämför Swedteam Ridge Pro Anorak Men 2.0 med andra liknande produkter på marknaden, står den ut tack vare sin höga kvalitet och genomtänkta design. Till skillnad från många andra anoraker, är Swedteam Ridge Pro Anorak Men 2.0 både tyst och funktionell, vilket gör den perfekt för aktiv jakt.

Vårt betyg

Se pris
Pinewood Anorak Tikaani TC-Stretch

Pris

 • Cirka pris : 1600kr

Pinewood Anorak Tikaani TC-Stretch

Pinewood Anorak Tikaani TC-Stretch är en mångsidig anorak som kombinerar funktionalitet och stil. Detta gör den till ett utmärkt val för den moderna jägaren till jakten. Denna anorak är tillverkad av TC-Stretch tyg, en blandning av polyester och bomull som ger utmärkt hållbarhet och flexibilitet. Materialet är också behandlat med Bionic Finish Eco för extra vatten- och smutsresistens, vilket gör den idealisk för användning vid oförutsägbart väder. Designen på Pinewood Anorak Tikaani TC-Stretch är både praktisk och stilfull. Den har en stor känguruficka på framsidan för enkel åtkomst till det nödvändiga, samt sidodragkedjor för ventilation. Den justerbara huvan och höga kragen erbjuder ytterligare skydd mot elementen. När det gäller prestanda, sticker denna anorak ut. Dess vatten- och smutsresistens gör den effektiv i olika väderförhållanden, medan det stretchiga tyget säkerställer komfort under aktiva aktiviteter. Oavsett om du vandrar, jagar eller bara njuter av en dag i naturen, erbjuder denna anorak den hållbarhet och komfort du behöver. Ett framstående drag hos Pinewood Anorak Tikaani TC-Stretch är dess balans mellan andningsförmåga och isolering. Trots dess förmåga att skydda mot vind och regn, förblir anoraken andningsbar, vilket förhindrar överhettning under ansträngande aktiviteter.

Totalt sett är Pinewood Anorak Tikaani TC-Stretch en starkt rekommenderad jacka för alla som söker en pålitlig, bekväm och stilfull anorak för utomhusäventyr. Dess överlägsna prestanda, kombinerat med dess praktiska design, gör den till en bra investering för utomhusentusiaster.

Vårt betyg

Se pris
Chevalier Setter Chevalite PRO 3L Anorak

Pris

 • Cirka pris : 2600kr

Chevalier Setter Chevalite PRO 3L Anorak

Chevalier Setter Chevalite PRO 3L är en smart och kort jacka som är designad för aktiv jakt. Denna tekniska jakten kombinerar stil med funktionalitet, vilket gör det till ett utmärkt val för alla som älskar utomhusaktiviteter. Denna anorak är tillverkad av ett trelagers Chevalite-membran som ger oslagbart vind- och vattenskydd. Materialet är både hållbart och andningsbart, vilket gör det idealiskt för användning i olika väderförhållanden. Designen på Chevalier Setter Chevalite PRO 3L är både praktisk och stilfull. Den har flera fickor för enkel åtkomst till nödvändigheter, samt sidodragkedjor för ventilation. Den justerbara huvan och de tejpade sömmarna erbjuder ytterligare skydd mot elementen. När det gäller prestanda, står denna anorak ut. Dess vattentäta och vindtäta egenskaper gör den effektiv i olika väderförhållanden, medan det andningsbara materialet säkerställer komfort under aktiva aktiviteter. Oavsett om du jagar, vandrar eller bara njuter av en dag i naturen, erbjuder denna anorak den hållbarhet och komfort du behöver. En framstående funktion hos Chevalier Setter Chevalite PRO 3L är dess maximala andningsförmåga. Trots att den skyddar mot vind och regn, förblir anoraken andningsbar, vilket förhindrar överhettning under ansträngande aktiviteter.

Totalt sett är Chevalier Setter Chevalite PRO 3L en starkt rekommenderad jacka för alla som söker en pålitlig, bekväm och stilfull anorak för utomhusäventyr.

Vårt betyg

Se pris
Swedteam Ultra Light Anorak Dam

Pris

 • Cirka pris : 2300kr

Swedteam Ultra Light Anorak Dam

Swedteam Ultra Light Anorak Dam är en lätt och mångsidig jacka som kombinerar funktionalitet med stil, vilket gör den till ett utmärkt val för de som älskar utomhusaktiviteter i varierande väderförhållanden. Denna anorak är tillverkad av 100% polyester, vilket ger utmärkt hållbarhet och flexibilitet. Den har ett polyuretanmembran som gör den både vind- och vattentät, vilket gör den idealisk för användning i oförutsägbart väder. Designen på Swedteam Ultra Light Anorak Dam är både praktisk och stilfull. Den har stora fickor för enkel åtkomst till nödvändigheter, samt sidodragkedjor för ventilation. Den justerbara huvan och höga kragen erbjuder ytterligare skydd mot elementen. Dess vattentäta och vindtäta egenskaper gör den effektiv i olika väderförhållanden, medan det lätta materialet säkerställer komfort under aktiva aktiviteter. Oavsett om du vandrar, jagar eller bara njuter av en dag i naturen, erbjuder denna anorak den hållbarhet och komfort du behöver.

Vårt betyg

Se pris
Seeland Avail Anorak

Pris

 • Cirka pris : 2700kr

Seeland Avail Anorak

Seeland Avail Anorak är en smart och praktisk jaktjacka som kombinerar funktionalitet med stil, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som älskar utomhusaktiviteter. Denna anorak är tillverkad av ett lågbrusigt material som är både vind- och vattentätt, vilket gör den idealisk för användning i oförutsägbart väder. Den har flera praktiska fickor, inklusive två stora främre fickor och en radioficka på vänster bröst, alla med vattentäta dragkedjor. Designen på Seeland Avail Anorak är både praktisk och stilfull. Den har en avtagbar och justerbar huva, vilket ger extra skydd mot elementen. Dess enkla, frill-fria design gör den till ett attraktivt val för både män och kvinnor. En framstående funktion hos Seeland Avail Anorak är dess 2-lagers SEETEX-membran. Detta gör jackan fullständigt vattentät och vindtät, vilket gör den idealisk för användning i all slags väder.

Seeland Avail Anorak starkt rekommenderad för alla som söker en pålitlig, bekväm och stilfull anorak för utomhusäventyr.

Vårt betyg

Se pris
Swedteam Vist Loden Pro Anorak

Pris

 • Cirka pris : 2300kr

Swedteam Vist Loden Pro Anorak

Swedteam Vist Loden Pro Anorak är en kort anorak med fokus på smarta detaljer och rörlighet. Detta gör den till ett utmärkt val för alla som älskar utomhusaktiviteter i varierande väderförhållanden. Denna anorak är tillverkad av lätt, tyst Loden-tyg, vilket ger utmärkt hållbarhet och flexibilitet. Den har flera fickor och är justerbar vid handlederna och nederkanten, vilket gör den idealisk för användning i olika situationer. Designen på Swedteam Vist Loden Pro Anorak är både praktisk och stilfull. Den har en ren och enkel estetik som passar både män och kvinnor. Dess korta längd och smidiga design gör den lätt att röra sig i, vilket är en stor fördel vid aktiviteter utomhus. När det gäller prestanda, står denna anorak ut. Dess lätta och tysta material gör den bekväm att bära under aktiviteter som jakt och vandring. Den är också maskintvättbar på 30 grader på ett ullprogram, vilket gör den lätt att underhålla. En framstående funktion hos Swedteam Vist Loden Pro Anorak är dess lätta vikt och tysta material. Dessa egenskaper gör den idealisk för användning under jaktsäsongen, när minimal ljudnivå och maximal rörlighet är avgörande.

Swedteam Vist Loden Pro Anorak är starkt rekommenderad för alla som söker en pålitlig, bekväm och stilfull anorak för jakt.

Vårt betyg

Se pris
Pumori Sarek Anorak

Pris

 • Cirka pris : 2700kr

Pumori Sarek Anorak

Pumori Sarek Anorak är en vidareutveckling på den storsäljande Sarek-jackan, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som älskar jakt i varierande väderförhållanden. Denna anorak är tillverkad av ett vatten- och vindtätt membran, vilket ger utmärkt hållbarhet och skydd mot elementen. Dess unika design inkluderar extra längd för optimal väderskydd, en justerbar och avtagbar huva samt en radioficka för både höger- och vänsterhänta skyttar. Designen på Pumori Sarek Anorak är både praktisk och stilfull. Den har en grym passform och är tillgänglig i en mörkgrön färg som smälter väl in i de flesta naturliga miljöer. När det gäller prestanda, står denna anorak ut. Dess vattentäta och vindtäta egenskaper gör den effektiv i olika väderförhållanden, medan det bekväma materialet och den rymliga passformen säkerställer komfort under aktiva aktiviteter. Oavsett om du vandrar, jagar eller bara njuter av en dag i naturen, erbjuder denna anorak den hållbarhet och komfort du behöver. En framstående funktion hos Pumori Sarek Anorak är dess extra längd, vilket ger optimalt väderskydd. Detta, tillsammans med den justerbara och avtagbara huvan, gör att du kan anpassa jackan efter dina egna behov och preferenser.

Pumori Sarek Anorak är starkt rekommenderad för alla som söker en pålitlig, bekväm och funktionell anorak för utomhusäventyr. Dess överlägsna prestanda, kombinerat med dess praktiska design, gör den till en bra investering för utomhusentusiaster.

Vårt betyg

Se pris
Jakt anorak

Köpguide Anorak

Att hitta den perfekta anoraken för jakt kan vara en utmaning, men med rätt vägledning och kunskap kan det bli mycket enklare. Här är en köpguide för att hjälpa dig att välja den bästa jaktanoraken för dina behov.

Material

Det första du bör tänka på när du köper en jaktanorak är materialet. Anoraker tillverkas i en mängd olika material, inklusive polyester, bomull, nylon och blandningar av dessa. Det viktigaste är att materialet är tyst, vattentätt och andas väl. Ett populärt val är loden, ett tyst och hållbart material som är särskilt lämpligt för jakt.

Storlek och passform

Storleken och passformen på din anorak är också viktig. Du vill ha en anorak som sitter bekvämt utan att vara för tajt eller för lös. Kom ihåg att du kommer att bära andra kläder under anoraken, så det kan vara en bra idé att gå upp en storlek för att säkerställa en bekväm passform.

Färg och mönster

Färgen och mönstret på din anorak kan ha en stor inverkan på din framgång som jägare. Generellt sett bör du välja en färg som smälter in i miljön där du planerar att jaga. Kamouflage kan vara ett bra val i skogsmiljöer, medan en mer neutral färg kan vara lämplig i öppna landskap.

Funktioner

Titta också på de funktioner som anoraken erbjuder. Fickor för radio, GPS och annan utrustning kan vara mycket praktiska. Andra användbara funktioner kan inkludera en justerbar huva, ventilationsdragkedjor och vind- och vattentäta egenskaper.

Pris

Slutligen, tänk på priset. Jaktanoraker kan variera kraftigt i pris beroende på märke, material och funktioner. Bestäm din budget innan du börjar shoppa, och kom ihåg att den dyraste anoraken inte nödvändigtvis är den bästa för dina specifika behov.

I slutändan handlar det om att hitta en jaktanorak som uppfyller dina specifika behov och preferenser. Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du investera i en anorak som kommer att tjäna dig väl under många jaktsäsonger framöver.pecifika behov och preferenser. Ta dig tid att jämföra olika modeller och märken, och prova gärna siktet i butiken innan du köper det, om det är möjligt.

Bästa jaktanoraken
Bästa jaktanorak

Anoraker för jakt: En essentiell del av jägarens garderob

En anorak är ett unikt klädesplagg som ursprungligen användes av Inuit-folket i Grönland. Dessa plagg var kapuschongförsedda och tillverkade av skinn för att ge optimalt skydd mot det kalla klimatet. I dagens sammanhang har dock termen ”anorak” utvidgats till att omfatta en mängd olika typer av sport- och friluftsjackor, inklusive de som är speciellt utformade för jakt.

En jaktanorak är en längre jacka, ofta utan fullständig knäppning eller dragkedja på framsidan, vilket innebär att den måste dras över huvudet för att sättas på. Detta kan tyckas opraktiskt vid första anblicken, men det finns flera fördelar med denna design.

En av de största fördelarna med en jaktanorak är dess förmåga att minimera värmeförlust. Eftersom anoraken sträcker sig längre ner på kroppen än en traditionell jacka, finns det mindre risk för att en glipa mellan jackan och byxorna uppstår, vilket kan leda till att kall luft tränger in.

Dessutom är jaktanoraker oftast tillverkade av material som är både tysta och mjuka, vilket minimerar ljudet och gör det lättare för jägaren att smälta in i miljön. De har även ofta praktiska fickor för förvaring av viktiga jaktredskap som radio och GPS, vilket är särskilt användbart för de som jagar med hundar.

En annan fördel med jaktanoraker är deras rörlighet. Trots deras längre design erbjuder de fortfarande en hög grad av rörelsefrihet, vilket gör dem idealiska för långa jaktutflykter där komfort och rörlighet är avgörande.

Slutligen, jaktanoraker är kända för sin hållbarhet. De är ofta tillverkade av robusta material som kan stå emot de tuffa förhållanden som ofta förekommer under jaktutflykter.

Om du letar efter den bästa jaktanoraken på marknaden 2023, rekommenderas Pumori Loden Anorak. Den är känd för sin avancerade design, höga kvalitet och utmärkta prestanda under alla jaktförhållanden. Den är tillverkad av loden, ett material som är känt för sin tysthet och hållbarhet, vilket gör den till ett utmärkt val för alla seriösa jägare.

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad gör en jacka till en anorak?

En anorak är en huvtäckt jacka som dras på över huvudet. Den har ofta en dragkedja vid halsen som sträcker sig ner till bröstet, snarare än en fullständig öppning framtill. Inspirationen kommer från de ursprungliga arktiska folkens klädsel, utformad för att hålla dem varma och skyddade mot hårt väder.

Vilket material är bäst för en jaktanorak?

En bra jaktanorak är oftast gjord av material som är både tysta och mjuka, vilket minimerar ljudet och gör det lättare för jägaren att smälta in i miljön. Loden är ett populärt val, det är ett tyst och hållbart material som är särskilt lämpligt för jakt.

Vad är skillnaden mellan en parka och en anorak?

Strikt talat är en anorak en vattentät, huvtäckt, pådragbar jacka utan en frontöppning, och ibland med dragsko vid midjan och muddarna, medan en parka är en höftlång kallvädersrock, vanligtvis fylld med dun eller mycket varm syntetfiber, och med en pälsfodrad huva.

Vad kostar en jaktanorak?

De allra flesta anoraker som passar bra till jakt, kostar runt 3000 kronor

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.