Vandringsskor dam

vandringsskor dam bäst i test 2024

Bästa vandringsskor dam 2024

Vandring är en aktivitet som kräver rätt utrustning, och kanske det mest kritiska av allt är valet av skor. För damer som älskar att upptäcka nya leder och njuta av naturens skönhet, är lätta vandringsskor ett absolut måste. De bästa damvandringsskorna kombinerar komfort, hållbarhet och stöd på ett sätt som gör det möjligt att hantera alla typer av terränger utan att belasta fötterna. Lätta skor ger dig frihet att röra dig snabbt och smidigt, medan deras robusta konstruktion skyddar dina fötter från ojämna ytor och svåra förhållanden. Att hitta de bästa vandringsskorna för damer kan vara en utmaning, men med vår expert hjälp blir det enklare.

RVRC Trailknit Waterproof Mid Hiking Shoes Dam Forest Night
Cirka Pris 1700 kr

RVRC Trailknit Waterproof Mid Hiking Shoes Dam Forest Night

Trailknit Waterproof Mid Hiking Shoes Dam Forest Night är verkligen en vandringssko som tar dina äventyr till nästa nivå. Dessa skor är inte bara extremt funktionella och lätta, de är också exceptionellt bekväma och erbjuder ett oöverträffat skydd mot olika väderförhållanden. När du tar på dig dessa skor, kommer du omedelbart att märka hur lätta de känns. De låter fötterna röra sig naturligt och fritt, vilket gör dem idealiska för långa vandringar eller utmanande terränger. Dessutom ger det vattentäta Hypershell®-membranet ett optimalt skydd mot vatten och lera, så du kan njuta av din vandring oavsett väder. Jämfört med andra vandringsskor på marknaden, erbjuder Trailknit Waterproof Mid Hiking Shoes Dam Forest Night många fördelar. Skon har en energiabsorberande mellansula för ökad komfort, samt ett asymmetriskt, förstärkt tåparti för extra skydd. Dessutom ger den innovativa yttersulan i gummi med flerriktad greppfunktion ett utmärkt grepp på grus, sten och gräs, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla typer av terränger. Flera recensioner för denna produkt berömmer dess komfort, lätthet och prestanda. Baserat på dessa kundrecensioner och mina egna positiva erfarenheter, skulle jag ge Trailknit Waterproof Mid Hiking Shoes Dam Forest Night en stark 4.9 av 5 poäng.
Sammanfattningsvis, Trailknit Waterproof Mid Hiking Shoes Dam Forest Night erbjuder en imponerande balans mellan lätthet, hållbarhet och komfort. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller bara börjar utforska friluftslivet, är dessa skor ett utmärkt val.

Vårt betyg

Se pris
Chiruca Cares BOA Gore-tex känga
Cirka Pris 3300 kr

Chiruca Cares BOA Gore-tex känga

Gore-tex känga Chiruca Cares BOA är en vandringssko som verkligen sätter ribban högt när det kommer till komfort, hållbarhet och skydd. Dessa skor är konstruerade med avancerade material och teknologier för att erbjuda optimal prestanda under alla typer av vandringar. När du tar på dig dessa skor, kommer du omedelbart att märka hur väl de sitter på foten. BOA®-snörningssystemet gör det möjligt att justera passformen snabbt och enkelt, vilket ger en skräddarsydd känsla. Dessutom erbjuder Gore-Tex®-membranet överlägsen andningsförmåga och vattentäthet, vilket håller fötterna torra och bekväma oavsett väderförhållanden. Gore-tex känga Chiruca Cares BOA skiljer sig från konkurrerande produkter på flera sätt. Först och främst, dess robusta konstruktion och högkvalitativa material ger utmärkt hållbarhet och långvarig prestanda. Dessutom ger deras innovativa design och teknologi, inklusive BOA®-snörningssystemet och Gore-Tex®-membranet, dessa skor en distinkt fördel när det gäller komfort och skydd.
Fördelarna med dessa skor är många. De erbjuder överlägsen komfort, tack vare deras anpassningsbara passform och andningsförmåga. Dessutom ger de utmärkt skydd mot elementen, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla typer av terränger och väderförhållanden.
Efter att ha granskat kundrecensioner och baserat på mina egna erfarenheter, skulle jag ge Gore-tex känga Chiruca Cares BOA ett starkt betyg på 4.7 av 5.0. Kunder berömmer skornas komfort, hållbarhet och prestanda, vilket gör dem till ett populärt val bland vandrare.
Sammanfattningsvis, Gore-tex känga Chiruca Cares BOA erbjuder en överlägsen kombination av komfort, hållbarhet och skydd. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller bara börjar utforska friluftslivet, är dessa skor ett utmärkt val.

Vårt betyg

Se pris
RVRC Trailknit Waterproof Hiking Sneakers Dam Deep Teal
Cirka Pris 1500 kr

RVRC Trailknit Waterproof Hiking Sneakers Dam Deep Teal

Trailknit Waterproof Hiking Sneakers Dam Deep Teal är en förstklassig vandringssko som erbjuder både stil och prestanda. Dessa skor är konstruerade med moderna material och teknik, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla typer av utomhusaktiviteter. När du tar på dig dessa skor kommer du att uppleva en omedelbar känsla av komfort och stöd. Den sömlösa stickade ovandelen känns mjuk mot foten, medan den vadderade vristkragen ger extra komfort. Hypershell® vattentätt foder håller fötterna torra i alla väder, och den energiabsorberande mellansulan minskar påfrestningar under långa vandringar. Jämfört med andra vandringsskor på marknaden, erbjuder Trailknit Waterproof Hiking Sneakers Dam Deep Teal flera fördelar. De har en innovativ yttersula i gummi med flerriktad greppfunktion, vilket ger utmärkt dragkraft på olika ytor. Dessutom ger den slitstarka och ventilerande PU-fotbädden en hög nivå av komfort och hållbarhet som många konkurrerande produkter saknar. Baserat på kundrecensioner och min egen bedömning skulle jag ge Trailknit Waterproof Hiking Sneakers Dam Deep Teal en stark 4.7 av 5.0. Många kunder har berömt dessa skor för deras komfort, hållbarhet och utmärkt prestanda i olika väderförhållanden.
Sammanfattningsvis är Trailknit Waterproof Hiking Sneakers Dam Deep Teal en högpresterande vandringssko som kombinerar modern teknik med en stilren design. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller bara börjar utforska utomhusaktiviteter, är dessa skor ett utmärkt val.

Vårt betyg

Se pris
RVRC Phantom Trail Low Hiking Shoes Dam Burgundy
Cirka Pris 1500 kr

RVRC Phantom Trail Low Hiking Shoes Dam Burgundy

Phantom Trail Low Hiking Shoes Dam Burgundy är en utmärkt vandringssko som kombinerar smidighet, stabilitet och komfort på ett imponerande sätt. Dessa skor är designade för alla typer av utomhusaktiviteter och erbjuder fantastisk prestanda året runt. När du testar dessa skor kommer du att märka hur lätta och ventilerande de är. De känns lika smidiga som en trail runningsko men erbjuder funktionerna och stabiliteten hos en vandringskänga. Den sömlösa ovandelen och den vadderade vristkragen ger en bekväm passform, medan energiabsorberande mellansulan och den komfortabla ETPU-innersulan ger utmärkt dämpning under långa vandringar. Jämfört med andra vandringsskor på marknaden, erbjuder Phantom Trail Low Hiking Shoes Dam Burgundy flera fördelar. Asymmetrisk tåförstärkning och robust häl- och fotledsstöd ger ökad stabilitet, medan förstärkta sidor ger ökad slitstyrka. Dessutom säkerställer Innovation Soles® Teknologi och högkomprimerad EVA i kombination med R-gummi nästa generations dämpning och utmärkt grepp på grus, sten och gräs. Flera kundrecensioner berömmer dessa skor för deras komfort, hållbarhet och prestanda. Baserat på dessa kundrecensioner och min egen bedömning, skulle jag ge Phantom Trail Low Hiking Shoes Dam Burgundy en stark 4.6 av 5.0.

Vårt betyg

Se pris
Crispi Away Mid Nubuck GTX Brun
Cirka Pris 2400 kr

Crispi Away Mid Nubuck GTX Brun

Crispi Away Mid Nubuck GTX Brun är en vandringssko som kombinerar tidlös stil med modern teknik för att skapa en bekväm, hållbar och pålitlig utomhussko. Den mjuka Nubuck-läderovandelen ger en lyxig känsla, medan Gore-Tex®-membranet erbjuder andningsförmåga och vattentäthet för att hålla fötterna torra och bekväma i alla väderförhållanden. Dessutom ger den komfortabla mellansulan och det robusta greppet av Vibram®-yttersulan en stabil och säker känsla, oavsett terräng. Jämfört med konkurrerande produkter, erbjuder Crispi Away Mid Nubuck GTX Brun flera märkbara fördelar. Först och främst, den högkvalitativa konstruktionen och materialvalen ger dessa skor en överlägsen hållbarhet och livslängd. Dessutom, med dess unika Active teknologi, kan dessa skor anpassa sig till fotens rörelser för att ge optimal stöd och komfort under hela dagen.
Baserat på kundrecensioner och min egen bedömning, skulle jag ge Crispi Away Mid Nubuck GTX Brun en stark 4.7 av 5.0. Många kunder har berömt dessa skor för deras komfort, hållbarhet och utmärkt prestanda i olika väderförhållanden.
Sammanfattningsvis är Crispi Away Mid Nubuck GTX Brun en fantastisk vandringssko som erbjuder en imponerande balans mellan stil, komfort och prestanda.

Vårt betyg

Se pris
Merrell Moab Flight Women
Cirka Pris 1100 kr

Merrell Moab Flight Women

Merrell Moab Flight Women är en vandringssko som erbjuder en perfekt balans mellan komfort, hållbarhet och prestanda. Dessa skor är designade för att klara av alla typer av terräng och väderförhållanden, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla som älskar friluftsliv. Den ventilerande meshovandelen och den vadderade plösen ger en mjuk och bekväm passform, medan den robusta Vibram® EcoStep-yttersulan ger utmärkt grepp och stabilitet på olika ytor. Dessutom ger den kompressionsgjutna EVA-mellansulan bra dämpning, vilket minskar fottrötthet under långa vandringar. Jämfört med andra vandringsskor på marknaden, erbjuder Merrell Moab Flight Women flera fördelar. De har en särskild FLEXconnect™ dual-directional flex-groove mellansula för ökad smidighet och stabilitet på ojämn terräng. Dessutom är de tillverkade med hållbara och återvunna material, vilket gör dem till ett mer miljövänligt alternativ jämfört med många konkurrerande produkter. Flera kundrecensioner berömmer dessa skor för deras komfort, hållbarhet och prestanda. Baserat på dessa kundrecensioner och min egen bedömning, skulle jag ge Merrell Moab Flight Women en stark 4.5 av 5.0.

Vårt betyg

Se pris
Viking Anaconda Trail GTX Boa W
Cirka Pris 1800 kr

Viking Anaconda Trail GTX Boa W

Viking Anaconda Trail GTX Boa W är en vandringssko som kombinerar innovativ design med högkvalitativa material för att tillhandahålla en bekväm, hållbar och pålitlig upplevelse i alla väderförhållanden. Boa® Fit System ger en säker och anpassad passform med enkel justering, medan EVA-mellansulan och gummiyttersulan ger utmärkt dämpning och grepp på olika ytor. Jämfört med konkurrerande produkter, sticker Viking Anaconda Trail GTX Boa W ut med sin innovativa design och överlägsna prestanda. Boa® Fit System gör det enkelt att justera passformen snabbt och enkelt, vilket är en stor fördel jämfört med traditionella skosnören. Dessutom har dessa skor en särskilt stark yttersula som ger utmärkt grepp även på hala ytor. De är tillverkade av högkvalitativa material som kan stå emot tuffa väderförhållanden, medan deras bekväma passform gör dem idealiska för långa vandringar. Dessutom är de mycket mångsidiga och kan användas för en mängd olika utomhusaktiviteter. Baserat på kundrecensioner och min egen bedömning, skulle jag ge Viking Anaconda Trail GTX Boa W en stark 4.5 av 5.0. Många kunder har berömt dessa skor för deras komfort, hållbarhet och utmärkt prestanda i olika väderförhållanden.
Sammanfattningsvis är Viking Anaconda Trail GTX Boa W ett utmärkt val för alla som älskar friluftsliv. Dessa skor erbjuder en imponerande balans mellan komfort, hållbarhet och prestanda, vilket gör dem till en pålitlig följeslagare på alla dina vandringar.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat vandringsskor dam

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

 • Kvalitet
 • Väderbeständighet
 • Komfort
 • Pris

Vi började med att samla in ett brett urval av vandringsskor för damer från olika märken och prisklasser. Vi valde modeller som var högt betygsatta av kunder och erkända för sin kvalitet och prestanda. De flesta skor testades i praktiken. Vi vandrade i olika terränger – från lättare stigar till mer teknisk och utmanande terräng. Detta inkluderade både torra och våta förhållanden.
Vi utvärderade hur bekväma skorna var att bära under längre perioder. Vi tittade på hur väl de passade, om de gav tillräckligt med stöd och hur bra de var på att förhindra skav och blåsor. Vi granskade kvaliteten på materialen och konstruktionen i varje par skor. Vi observerade även hur väl skorna höll upp efter timmars användning och om de visade tecken på slitage. Slutligen undersökte vi kundrecensioner för varje par skor för att få en uppfattning om deras långsiktiga prestanda och tillförlitlighet.
Sammanfattningsvis, alla dessa steg hjälpte oss att jämföra och rangordna vandringsskorna på ett rättvist och noggrant sätt. Vår målsättning var att ge dig den information du behöver för att hitta de bästa vandringsskorna för dina behov och preferenser

Test av vandringsskor dam

Jämförelse av vandringsskor dam

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisKvalitetBetygKommentarTill butik
Trailknit Waterproof Mid Hiking Shoes Dam Forest Night1700 kr5/54.9/5Bäst i testSe pris
Chiruca Cares BOA Gore-tex känga3300 kr5/54.7/5KvalitetSe pris
Trailknit Waterproof Hiking Sneakers Dam Deep Teal1500 kr5/54.7/5PrisvärdSe pris
Phantom Trail Low Hiking Shoes Dam Burgundy1500 kr5/54.6/5SkönaSe pris
Crispi Away Mid Nubuck GTX Brun2400 kr5/54.7/5HållbaraSe pris
Merrell Moab Flight Women1100 kr4/54.5/5Billiga vandringsskor för damSe pris
Viking Anaconda Trail GTX Boa W1800 kr4/54.5/5Sköna för långa vandringarSe pris
Vandringsskor dam

Köpguide vandringsskor dam

Att hitta de perfekta vandringskorna kan vara en utmaning, men det är en investering som har stor inverkan på din totala vandringsupplevelse. Här är en omfattande guide för att hjälpa dig navigera genom de olika alternativen och hitta rätt par för dina behov.

 1. Bestäm din budget
  Innan du dyker in i den stora världen av vandringsskor bör du ha en tydlig bild av hur mycket du är villig att spendera. Vandringsskor varierar i pris, från budgetalternativ till high-end modeller. Generellt sett kan du förvänta dig att högre priser innebär bättre kvalitet och hållbarhet, men det betyder inte att du behöver tömma plånboken för att få ett bra par skor. Det finns många prisvärda alternativ som erbjuder bra prestanda och komfort.
 2. Identifiera din typ av vandring
  Nästa steg är att identifiera vilken typ av vandring du kommer att göra mest. Är du en casual vandrare som föredrar korta, markerade stigar? Eller är du en äventyrsjunkie som älskar att ta dig an flerdagars fjällvandringar på ojämn terräng? Ju tuffare terräng och längre vandringar, desto mer robusta och stödjande behöver dina skor vara.
 3. Välj rätt material
  Materialval är en viktig aspekt att överväga när du väljer vandringsskor. Läder är känt för sin hållbarhet och vattentäthet, men det kan vara tyngre och mindre andningsbart än syntetiska material. Syntetiska kängor är ofta lättare, mer andningsbara och torkar snabbare om de blir våta.
 4. Prova olika storlekar och modeller
  Komfort är nyckeln när det gäller vandring, och det börjar med att välja rätt storlek och modell. Alla fötter är unika, så vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Prova olika märken och modeller för att se vilka som känns bäst för dina fötter. Kom ihåg att prova vandringsskorna med de strumpor du planerar att vandra i, och testa dem genom att gå runt i butiken eller hemma innan du bestämmer dig.
 5. Kontrollera sulan
  Sulan på en vandringssko spelar en stor roll för hur skon presterar på olika ytor. En bra sula ska vara robust nog för att skydda din fot från skarpa stenar och andra ojämnheter, men tillräckligt flexibel för att tillåta ett naturligt steg. Titta också på mönstret på sulan – djupa, grova mönster ger bättre grepp på hala eller ojämna ytor.
 6. Tänk på vikt
  Vikt är en annan viktig faktor att överväga. Ju lättare sko desto mindre ansträngning krävs för att lyfta din fot vid varje steg. Men kom ihåg att lättare skor ofta erbjuder mindre stöd och skydd, så det gäller att hitta en balans som passar dina behov och din vandringstyp.
 7. Läs recensioner
  Slutligen, ta dig tid att läsa recensioner. Andras erfarenheter kan ge dig en idé om skons hållbarhet, komfort och passform, samt hur den presterar i olika väder och terräng.

Du hittar mer information hos

Genom att noggrant överväga dessa aspekter kan du hitta de perfekta vandringsskor för dina behov. Kom ihåg att det bästa paret för dig är det som känns mest bekvämt och uppfyller dina specifika behov när det gäller vandringstyp och väderförhållanden.

Bästa Vandringskor dam
Bästa vandringsskor dam

Tips på härliga vandringsleder

Sverige, med sin storslagna och varierade natur, är ett paradis för vandrare. Från de nordligaste fjällen till de södra skogarna och kusterna, erbjuder Sverige otaliga möjligheter för att utforska och uppskatta naturen genom vandring. Här kommer en mer detaljerad guide till några av de bästa vandringslederna i landet.

 1. Kungsleden: Kungsleden, som ofta beskrivs som en av de vackraste vandringslederna i världen, sträcker sig över 400 km genom norra Sveriges avlägsna och orörda vildmark. Leden tar dig genom några av Sveriges mest spektakulära och mångsidiga landskap, inklusive ståtliga fjäll, frodiga skogar och gnistrande sjöar. Du kan också passa på att besöka Sveriges högsta fjäll, Kebnekaise, som ligger längs leden. Kungsleden går från Abisko i norr till Hemavan i söder och kan delas upp i mindre etapper om du inte vill gå hela sträckan.
 2. Skåneleden: I södra Sverige hittar du Skåneleden, ett omfattande nätverk av vandringsleder som erbjuder något för alla smaker. Här kan du vandra genom doftande bokskogar, längs stränder med vidsträckta vyer över Östersjön, över öppna hedlandskap och genom pittoreska städer och byar. Med över 1000 km leder uppdelade i fem separata delsträckor, finns det gott om möjligheter att skräddarsy din vandring efter dina egna intressen och kapacitet.
 3. Högakustenleden: Högakustenleden är en betagande vandringsled som löper längs Sveriges unika Högakust, ett område som är upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Leden sträcker sig över cirka 130 km och erbjuder fantastiska vyer över havet och det dramatiska kustlandskapet, med dess höga klippor och djupa dalar. Här kan du njuta av frisk havsluft och storslagna naturupplevelser.
 4. Bohusleden: I västra Sverige hittar du Bohusleden, en vandringsled som tar dig genom Bohusläns natursköna och varierade landskap. Leden sträcker sig över 370 km och går igenom både djupa skogar och bergsområden, och erbjuder underbara vyer över kusten och skärgården. Bohusleden är också rik på historiska platser, så här kan du kombinera vandring med kulturupplevelser.
 5. Sörmlandsleden: Bara några mil från Stockholm hittar du Sörmlandsleden, en av Sveriges mest tillgängliga vandringsleder. Leden är totalt 1000 km lång och är uppdelad i 100 etapper, vilket gör den lämplig för både dagsturer och längre vandringar. Här kan du njuta av ett brett utbud av naturupplevelser, från tysta skogar till glittrande sjöar och historiska landskap.

Innan du ger dig ut på din vandring, kom ihåg att vara väl förberedd. Se till att du har tillräckligt med mat och vatten, kläder som passar för väderleken, och bra vandringsskor. Och framför allt, ta dig tid att njuta av den fantastiska svenska naturen!

Vandringsled

Frågor och svar

Frågor och svar

Behöver jag olika typer av vandringsskor för olika typer av terräng?

Ja, det kan vara till hjälp. Lätta vandringsskor eller sandaler kan vara perfekta för enkla leder, medan du kanske vill ha en robustare, vattentät känga om du planerar att vandra i bergiga områden eller i dåligt väder.

Vad bör jag tänka på när det gäller passformen för vandringsskor?

Det är viktigt att dina vandringsskor har tillräckligt med utrymme för tårna, särskilt på nedförsbackar. Du bör också se till att de sitter åt ordentligt runt hälen för att förhindra skavsår. Din fot ska inte glida fram och tillbaka i skon, men det ska fortfarande finnas tillräckligt med utrymme för att du ska kunna röra på tårna.

Hur ska jag ta hand om mina vandringsskor?

För att förlänga livslängden på dina vandringsskor bör du rengöra dem regelbundet, speciellt om de har blivit våta eller smutsiga. Använd en mjuk borste och mild tvål, och låt dem lufttorka. Det kan också vara bra att använda ett vattentätt medel för att hålla dem resistenta mot väta.

Vilken typ av strumpor bör jag bära med mina vandringsskor?

Det är bäst att bära strumpor som är speciellt designade för vandring. De är ofta gjorda av en blandning av ull och syntetiska material, vilket hjälper till att hålla fötterna torra och ger extra dämpning. Undvik bomullsstrumpor eftersom de absorberar svett och kan leda till blåsor.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.