Luftpistol

luftpistol bäst i test 2024

Bästa luftpistol 2024

Att hitta den bästa luftpistolen kan vara en utmaning eftersom det finns så många högkvalitativa alternativ på marknaden. Bästa luftpistolen beror mycket på individens behov och preferenser, inklusive användningsområde, budget, och personlig smak. Några av de mest uppskattade luftpistolerna kombinerar hög prestanda med pålitlighet och hållbarhet. De har ofta funktioner som justerbart sikte, hög skottkapacitet, och enkel laddning. Dessutom, autentiska replikor av kända märken lockar många användare med sin realistiska design och känsla. Oavsett om du är en erfaren skytt eller en nybörjare, kommer den bästa luftpistolen att ge dig en tillfredsställande och njutbar skjutupplevelse. Hos oss hittar ni de bästa luftpistolerna för i år.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Luftpistol

 1. SIG Sauer X-five ASP 4,5mm Black Diabol
 2. SIG Sauer P320 ASP 4,5 mm, Kolsyrepistol
 3. Artemis CP1+ 4,5 mm, 7J, LB, Kolsyredrivning
 4. Browningbuck Mark URX 4,5 mm Luftpistol Fjäder
 5. Matchguns MGH1 Light Luftpistol 4,5 mm
 6. SIG Sauer P226 ASP 4,5mm Black
 7. Glock 19x FDE 4,5mm NBB

SIG Sauer X-five ASP 4,5mm Black Diabol

Spec

 • Kaliber: 4,5 mm (.177) Diabol
 • Utgångshastighet diabol:131 m/s
 • Drivning:CO2
 • Vikt:1225 g
 • Anslagsenergi:4,3 J
 • Magasinkapacitet:20 skott
 • Cirka pris : 3000kr

SIG Sauer X-five ASP 4,5mm Black Diabol

SIG Sauer X-Five ASP 4,5mm Black Diabol är en luftpistol som verkligen lever upp till sitt rykte. Den kombinerar både kvalitet och prestanda i en stilfull design och erbjuder en skjutupplevelse som kan jämföras med den av ett krutvapen. En av de mest framträdande egenskaperna hos denna pistol är dess Advanced Sport Pellet (ASP) teknologi. Den räfflade pipan ger utmärkt precision vid skjutning och det 20-skotts bandmagasinet gör det möjligt för snabb omladdning. Vikten på 1225g och den totala längden på 221mm gör att pistolen ligger bra i handen och känns balanserad. Blowback-funktionen ger en realistisk rekyl som bidrar till en autentisk upplevelse. Det justerbara siktet är en annan fördel som hjälper skytten att anpassa siktbilden efter eget önskemål. Pistolen drivs med CO2, vilket ger en stabil och kraftfull utgångshastighet på 131 m/s. Det patenterade CO2-systemet för smidig laddning av kolsyrepatronen är också värt att nämna, eftersom det gör användningen av pistolen ännu mer behändig. Avtrycket har matchats för att ha samma känsla som krutversionen vilket ger en autentisk och tillfredsställande känsla vid varje avfyrning. Dessutom finns det en Picatinnybas under pipan för montering av tillbehör, vilket ger möjlighet till ytterligare anpassningar.

SIG Sauer X-Five ASP 4,5mm Black Diabol en fantastisk luftpistol för den som söker hög kvalitet och prestanda. Dess realistiska design och funktioner, tillsammans med dess robusta konstruktion och höga skjutkapacitet, gör den till ett utmärkt val för såväl nybörjare som erfarna skyttar.

Vårt betyg

Se pris
SIG Sauer P320 ASP 4,5 mm, Kolsyrepistol

Spec

 • Kaliber 4,5 mm (.177) Diabol/BB
 • Utgångshastighet diabol 131 m/s
 • Drivning CO2
 • Anslagsenergi 4,3 J
 • Magasinkapacitet 30 skott
 • Cirka pris : 2500kr

SIG Sauer P320 ASP 4,5 mm, Kolsyrepistol

SIG Sauer P320 ASP 4,5 mm är en kolsyrepistol som erbjuder enastående prestanda och kvalitet. Dess detaljerade design och pålitliga funktioner gör den till ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna skyttar. Denna halvautomatiska pistol har en mantel i metall och stomme i komposit, vilket ger den en robust konstruktion och autentisk känsla. Dess 30-skotts bandmagasin och snabbladdning för 12g kolsyrepatron bidrar till en effektiv och smidig användning. Blowback-funktionen ger en realistisk rekyl vid varje avfyrning, vilket förhöjer den autentiska känslan ytterligare. Dessutom har pistolen samma typ av avtryck som krutversionen av P320, vilket ger en tillfredsställande och autentisk skjutupplevelse. Pistolen har en utgångshastighet på 131 m/s och en anslagsenergi på 4,3 J, vilket ger den tillräckligt med kraft för de flesta skjutsituationer. Med en magasinkapacitet på 30 skott kan du fokusera mer på att träffa målet och mindre på att ladda om. En annan fördel är Picatinnybasen under pipan, som gör det möjligt att montera olika tillbehör efter behov. Detta ger ytterligare möjligheter till anpassning och förbättring av din skjutupplevelse.

SIG Sauer P320 ASP 4,5 mm är en imponerande kolsyrepistol som kombinerar kvalitet, prestanda och autenticitet på ett sätt som få andra vapen kan matcha. Den är ett utmärkt val för alla som söker en tillförlitlig och effektiv luftpistol

Vårt betyg

Se pris
Artemis CP1+ 4,5 mm, 7J, LB, Kolsyredrivning

Spec

 • Vikt920 g
 • DrivningCO2
 • Kaliber4,5 mm
 • Magasinkapacitet7 skott
 • Anslagsenergi 7J
 • Utgångshastighet diabol 152 m/s
 • Cirka pris : 1600kr

Artemis CP1+ 4,5 mm, 7J, LB, Kolsyredrivning

Artemis CP1+ 4,5 mm, 7J, LB, Kolsyredrivning är en luftpistol som har fått positiva recensioner för dess prestanda och kvalitet. Med en drivning på 7 Joule, har Artemis CP1+ 4,5 mm förmågan att leverera kraftfulla skott med stor precision. Användare uppskattar den smidiga kolsyredrivningen, vilket gör det enkelt att ladda och avfyra skotten. Dessutom, Artemis CP1+ 4,5 mm är utrustad med en lång pipa (LB), vilket bidrar till en förbättrad skjutprecision. Många användare har kommenterat att denna funktion verkligen gör skillnad när det gäller att träffa målet. En annan aspekt som ofta lyfts fram i recensionerna är vapnets robusta konstruktion. Artemis CP1+ 4,5 mm är byggd för att hålla, och detta märks tydligt i dess höga byggkvalitet.

Sammanfattningsvis, Artemis CP1+ 4,5 mm, 7J, LB, Kolsyredrivning är en pålitlig och effektiv luftpistol som erbjuder bra prestanda och hållbarhet. Oavsett om du är en erfaren skytt eller en nybörjare, kommer du sannolikt att uppskatta vad denna vapenmodell har att erbjuda.

Vårt betyg

Se pris
Browning Buck Mark URX 4,5 mm Luftpistol Fjäder

Spec

 • Vikt 680 g
 • Drivning FjäderMekanism
 • Anslagsenergi 2 J
 • Utgångshastighet diabol 90 m/s
 • Cirka pris : 1300kr

Browning Buck Mark URX 4,5 mm Luftpistol Fjäder

Browning Buck Mark URX 4,5 mm Luftpistol Fjäder är ett prisvärt alternativ för den som söker en pålitlig och användarvänlig luftpistol. Detta vapen har en räfflad pipa för diaboler, vilket bidrar till en förbättrad precision vid skjutning. Laddning sker enkelt genom att bryta pipan, vilket gör det smidigt och snabbt att ladda om mellan skotten. En särskilt uppskattad funktion hos Browning Buck Mark URX är det justerbara sikte, som kan anpassas både i höjd och sidled. Detta ger skytten möjlighet att finjustera siktet efter egna preferenser och behov. Automatisk säkring ger en extra säkerhetsfunktion, vilket är ett plus för både nybörjare och mer erfarna skyttar. Dessutom passar detta vapen både höger- och vänsterskyttar, vilket gör det till ett bra val för en bred användargrupp. Pistolen har även en Picatinnybas för att enkelt montera ett rödpunktsikte, vilket kan vara en fördel för de som vill förbättra sin skjutprecision ytterligare. Designmässigt är Browning Buck Mark URX en replika på Brownings klassiska .22 – pistol, vilket ger den ett attraktivt och autentiskt utseende. Trots sin lätta vikt på 680 g känns pistolen robust och välbyggd.

Browning Buck Mark URX 4,5 mm Luftpistol Fjäder är ett prisvärt och pålitligt alternativ för den som söker en lättanvänd och funktionell luftpistol. Dess många användarvänliga funktioner och autentiska design gör den till ett populärt val bland både nybörjare och mer erfarna skyttar.

Vårt betyg

Se pris
Matchguns MGH1 Light Luftpistol 4,5 mm

Spec

 • Cirka pris : 14 000kr

Matchguns MGH1 Light Luftpistol 4,5 mm

Matchguns MGH1 Light Luftpistol 4,5 mm är en luftpistol avsedd för seriös ISSF-tävling på högsta nivå. Den är framtagen av Cesare Morini och beskrivs som ett innovativt projekt som utmanar gränserna för nuvarande teknik. En av de mest framstående funktionerna hos denna pistol är dess direkta lufttillförsel till kammaren vilket uppnår en 35% minskning mellan frigöring av avtryckaren och kulan som lämnar cylindern. Detta ger en snabb och effektiv avfyrning, vilket är avgörande i tävlingssammanhang. Pistolen har även en konstruktion som utnyttjar mindre luft per skott samtidigt som den upprätthåller en jämn hastighet och minimerar turbulensen. Dessutom är både tryckregulatorn och utlösningsmekanismen oberoende av pistolen för att säkerställa att de lätt underhålls.

Matchguns MGH1 Light är en riktigt bra tävlingsluftpistol till den som är seriös med sitt skytte.

Vårt betyg

Se pris
SIG Sauer P226 ASP 4,5mm Black

Spec

 • Vikt: 1066 g
 • Drivning:CO2
 • Kaliber: 4,5 mm
 • Magasinkapacitet: 16 skott
 • Anslagsenergi: 5 J
 • Utgångshastighet diabol: 155 m/s
 • Cirka Pris 1900kr

SIG Sauer P226 ASP 4,5mm Black

SIG Sauer P226 ASP 4,5mm Black är en luftpistol som kombinerar prisvärdhet med hög prestanda och kvalitet. Detta vapen har många attraktiva egenskaper som gör det till ett utmärkt val för såväl nybörjare som erfarna skyttar. En av de mest framstående funktionerna hos denna pistol är dess 16-skotts magasin för diaboler (8st x2), vilket gör det möjligt att skjuta flera skott i rad utan att behöva ladda om. Den räfflade pipan bidrar till en bättre precision vid skjutning, vilket ger användaren en fördel. Blowback-funktionen, som spänner mekanismen och ger rekyl, bidrar till en realistisk känsla vid varje avfyrning. Dessutom har pistolen ett avtryck som har matchats för att ha samma känsla som krutversionen, vilket ytterligare förhöjer den autentiska upplevelsen. Pistolen har också en Picatinnybas under pipan, vilket gör det möjligt att montera olika tillbehör efter behov. Vita riktmedel hjälper till att förbättra sikte och precision, vilket kan vara särskilt användbart i svagt ljus. Det patenterade CO2-systemet för smidig laddning av kolsyrepatronen är en annan stor fördel med SIG Sauer P226 ASP 4,5mm Black. Detta system gör det enkelt att ladda pistolen, vilket sparar tid och gör användningen mer bekväm.

Sammanfattningsvis är SIG Sauer P226 ASP 4,5mm Black en prisvärd luftpistol som erbjuder en rad imponerande funktioner och en hög prestanda. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren skytt kommer du sannolikt att uppskatta vad detta vapen har att erbjuda.

Vårt betyg

Se pris
Glock 19x FDE 4,5mm NBB

Spec

 • Kaliber: 4,5 mm
 • Drivning: CO2
 • Vikt: 570 g
 • Anslagsenergi: 2 J
 • Magasinkapacitet: 19 skott
 • Cirka Pris 1800kr

Glock 19x FDE 4,5mm NBB

Glock 19x FDE 4,5mm NBB är en luftpistol som verkligen lever upp till sitt rykte som en högkvalitativ och autentisk replika. Denna ”Crossover pistol” kombinerar det bästa från Glocks beprövade modeller med moderna innovationer för att ge användarna en unik skjutupplevelse. En av de mest framstående egenskaperna hos denna pistol är dess metall slide, vilket ger den en robust och hållbar konstruktion. Den karakteristiska Coyote-färgen ger pistolen en distinkt och attraktiv estetik som säkerligen kommer att uppskattas av både samlare och entusiaster. Glock 19x FDE 4,5mm NBB har ett All-In-One magasin, vilket betyder att både kolsyrepatronen och BB-kulorna laddas i samma magasin. Detta gör det snabbt och enkelt att ladda om pistolen, vilket sparar värdefull tid under skjutsessioner. En annan stark punkt för denna luftpistol är dess Single & Double Action-avtryck, vilket ger användaren flexibilitet att välja mellan två olika avfyrningsmetoder. Oavsett om du föredrar en snabb singelaktion eller en mer kontrollerad dubbelaktion, kan Glock 19x FDE 4,5mm NBB anpassas efter dina personliga preferenser. Med en utgångshastighet på 107 m/s och en anslagsenergi på 2 J, erbjuder denna luftpistol en tillfredsställande skjutupplevelse. Trots sin lätta vikt på 570 g, känns pistolen stabil och pålitlig, vilket bidrar till dess övergripande kvalitet.

Glock 19x FDE 4,5mm NBB är en imponerande luftpistol som kombinerar autenticitet, prestanda och användarvänlighet i en attraktiv design. Oavsett om du är en erfaren skytt eller bara börjar utforska världen av luftpistoler, är detta ett utmärkt val.

Vårt betyg

Se pris
Luftpistol

Köpguide Luftpistol

Att köpa en luftpistol kan vara ett spännande steg, oavsett om du är en erfaren skytt eller en entusiast nybörjare. Men med så många modeller och märken att välja mellan, kan det vara svårt att veta var man ska börja. Denna guide kommer att hjälpa dig att förstå vad du ska leta efter när du köper din första, eller nästa, luftpistol.

1. Användningsområde

Först och främst, tänk på hur och var du planerar att använda din luftpistol. Om du är intresserad av tävlingsskytte, kanske du vill investera i en högpresterande luftpistol som är designad för precision och snabbhet. Om du däremot bara vill ha lite skjutkul i trädgården, kan en mer grundläggande modell vara mer än tillräcklig.

2. Kaliber

Luftpistoler finns i flera olika kalibrar, men de två vanligaste är 4,5 mm och 5,5 mm. Mindre kalibrar ger högre hastighet och är mer lämpade för precisionskytte, medan större kalibrar ger mer kraft och kan vara bättre för plinking (målskjutning på burkar och andra små objekt).

3. Drivsystem

Det finns tre huvudsakliga typer av drivsystem för luftpistoler: fjäderdrift, gasdrift (ofta CO2) och PCP (Pre-Charged Pneumatic). Fjäderdrivna pistoler är enkla att använda och underhålla, men kan sakna kraften hos gas- eller PCP-drivna modeller. CO2-pistoler är populära för deras prestanda och lätthanterlighet, medan PCP-pistoler erbjuder den högsta kraften och precisionen, men kräver mer underhåll.

4. Pris

Sätt en budget innan du börjar shoppa. Priset på luftpistoler kan variera mycket, från några hundralappar till flera tusen kronor. Kom ihåg att du också behöver räkna med kostnader för ammunition, eventuella tillbehör och underhåll.

5. Märke

Det finns många tillverkare av luftpistoler, och alla har sina styrkor och svagheter. Gör lite forskning för att ta reda på vilka märken som är mest pålitliga och har bäst rykte. Några av de mest populära märkena inkluderar SIG Sauer, Glock och Browning.

6. Tillbehör

Vissa luftpistoler kommer med tillbehör som hölster, extra magasin och sikten. Medan dessa kan vara trevliga tillägg, kom ihåg att den viktigaste faktorn är själva pistolen. Det är bättre att investera i en högkvalitativ pistol nu och uppgradera med tillbehör senare.

Kom ihåg att alltid hantera din luftpistol med samma respekt och säkerhetsmedvetenhet som du skulle hantera ett eldvapen.

Bästa luftpistolen
Bästa luftpistolen

Så använder du en luftpistol

Att använda en luftpistol kräver kunskap och respekt för säkerhetsprocedurer. Här är en grundläggande guide för hur man använder en luftpistol:

1. Läs Manualen

Innan du börjar, se till att du läser igenom manualen som följer med din luftpistol. Där hittar du specifik information om ditt vapen, inklusive hur man laddar det, rengör det och eventuella säkerhetsfunktioner.

2. Kontrollera Vapnet

Se till att pistolen inte är laddad och att säkerhetsspärren är på plats innan du börjar hantera den. Kontrollera även att pistolen är i gott skick och att det inte finns några uppenbara defekter eller skador.

3. Ladda Pistolen

Följ instruktionerna i manualen för att ladda din luftpistol. Detta kan variera beroende på typ av pistol och ammunition.

4. Sikta

Håll pistolen i båda händerna och sikta mot målet genom att rikta in siktet på målet. Håll pistolen stadigt och fokusera på målet.

5. Avfyra

När du är redo att skjuta, ta långsamt bort säkerheten och tryck försiktigt på avtryckaren. Undvik att rycka eller dra hårt i avtryckaren, eftersom detta kan påverka din precision.

6. Säkerhet Efter Skjutning

När du har avfyrat ditt skott, sätt tillbaka säkerheten och kontrollera att pistolen är säker innan du sätter ner den.

7. Underhåll

Rengör och underhåll din luftpistol regelbundet för att säkerställa dess livslängd och prestanda. Följ alltid tillverkarens instruktioner för underhåll och rengöring.

Kom ihåg, säkerhet kommer först när du hanterar en luftpistol. Behandla alltid vapnet som om det vore laddat, oavsett om du vet att det är det eller inte. Aldrig peka pistolen mot något du inte tänker skjuta på, och var alltid medveten om vad som finns bakom ditt mål. Lycka till och skjut säkert!

Frågor och svar

Frågor och svar

Är det olagligt att ha en luftpistol?

Om du är under 18 år får du aldrig använda ett luftvapen utan uppsikt av en vuxen person, även inom privat område. Har du fyllt 18 år får du inneha effektbegränsade luft- och fjädervapen utan licens. I särskilda fall kan du få licens för den här typen av vapen

Kan en luftpistol skada?

Ja, det kan den. Svåra skador på ögon och utslagna tänder kan ske med relativt många luftvapen. Fåglar och husdjur dödas ibland med luftvapen

Vad kostar en luftpistol?

En luftpistol kostar allt mellan ett par hundra kronor upp till flera tiotusentalskronor

Vad är den vanligaste kalibern på en luftpistol?

Den vanligaste kalibern är 4,5mm (.177)

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.