Jaktkängor

Jaktkänga bäst i test 2024

Bästa Jaktkänga 2024

Jaktkängor är en oumbärlig del av varje jägares utrustning. De bästa jaktkängorna erbjuder inte bara komfort och stöd under långa vandringar i skogen, utan skyddar även fötterna mot väder och vind. Men att hitta rätt par kan vara en utmaning, särskilt med tanke på det breda utbudet på marknaden.
Många tror att kvalitet och pris går hand i hand, men det finns faktiskt många billiga jaktkängor som presterar lika bra som deras dyrare motsvarigheter. Dessutom behöver du inte kompromissa med stil – det finns massor av snygga alternativ som ser lika bra ut vid lägerelden som de gör på jaktstigen.
Vare sig du är en erfaren jägare eller nybörjare, kommer denna sida att hjälpa dig att hitta de bästa, mest prisvärda och snyggaste jaktkängorna på marknaden.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Jaktkängor

 1. Härkila Forest Hunter Hi GTX
 2. Gore-tex känga Nevada Plus
 3. Crispi Ranger Black GTX
 4. Härkila Light GTX 10″ Dog Keeper
 5. Gore-tex känga Chiruca Dogo Boa
 6. Härkila Känga Moose Hunter GTX
 7. Gore-tex känga Crispi Titan

Härkila Forest Hunter Hi GTX

Pris

 • Cirka pris : 4000kr
 • Bästa jaktkängan

Härkila Forest Hunter Hi GTX

Härkila Forest Hunter Hi GTX är en jaktkänga som kombinerar robust konstruktion med modern funktionalitet på ett imponerande sätt. Denna känga är utformad för att tåla de tuffaste förhållandena och leverera i alla typer av väder. Kängan är tillverkad av nubuckläder, vilket gör den mycket slitstark och redo att stå emot ojämn terräng. Dess GORE-TEX® Ultimate-membran gör den vattentät och hjälper till att bekämpa fukt, vilket gör den till ett utmärkt val för jakt i olika väderförhållanden.När det gäller att använda kängorna under jakt, står Härkila Forest Hunter Hi GTX verkligen ut. Den är extremt bekväm att bära, även under långa perioder i terrängen. Dessutom erbjuder den god rörlighet, vilket är en viktig egenskap för en jaktkänga. En av de mest framstående egenskaperna hos denna känga är dess förmåga att hålla användaren torr och skyddad även under intensiva aktiviteter. Detta, tillsammans med dess närmare passform för ökad rörlighet, gör den till ett utmärkt val för alla jägare.
Min slutliga uppfattning om Härkila Forest Hunter Hi GTX är mycket positiv. Detta är en jaktkänga som lever upp till sina löften och erbjuder en perfekt balans mellan prestanda, komfort och stil.

En jaktkänga för den kräsne jägaren

Vårt betyg

Se pris
Chiruca Nevada Plus Gore-tex känga

Pris

 • Cirka pris : 1500kr
 • Billig jaktkänga

Chiruca Nevada Plus Gore-tex känga

Gore-tex känga Nevada Plus är en jaktkänga som kombinerar slitstyrka och funktionalitet på ett imponerande sätt. Denna känga är utformad för att tåla olika terrängtyper och leverera i alla väderförhållanden. Kängan är tillverkad av äkta läder med detaljer i slitstark Cordura, vilket gör den mycket robust och redo att stå emot ojämn terräng. Dess vattentäta Gore-Tex® foder garanterar hög andningsförmåga och perfekt vattenbeständighet, vilket gör den till ett utmärkt val för jakt i olika väderförhållanden.
När det gäller prestanda under jakt, står Gore-tex känga Nevada Plus verkligen ut. Den är extremt bekväm att bära, även under långa perioder i terrängen. Dessutom erbjuder den god rörlighet, vilket är en viktig egenskap för en jaktkänga. En av de mest framstående egenskaperna hos denna känga är dess lätta yttersula, som ger utmärkt grepp och stöd även på svåra ytor. Detta, tillsammans med dess höga design, gör den till ett utmärkt val för alla jägare. Detta är en jaktkänga som lever upp till sina löften och erbjuder en perfekt balans mellan prestanda, komfort och stil.

Vårt betyg

Se pris
Crispi Ranger Black GTX

Pris

 • Cirka pris : 4000kr

Crispi Ranger Black GTX

Crispi Ranger Black GTX är en jaktkänga som kombinerar robust konstruktion med modern funktionalitet på ett imponerande sätt. Denna känga är utformad för att tåla olika terrängtyper. Kängan är tillverkad av vattenavvisande nubuckläder, vilket gör den mycket slitstark och redo att stå emot ojämn terräng. Dess Gore-Tex® foder garanterar hög andningsförmåga och perfekt vattenbeständighet, vilket gör den till ett utmärkt val för jakt i olika väderförhållanden. Den är extremt bekväm att bära, även under långa perioder i terrängen. Dessutom erbjuder den god rörlighet, vilket är en viktig egenskap för en jaktkänga.

Vårt betyg

Se pris
Härkila Light GTX 10" Dog Keeper

Pris

 • Cirka pris : 2000kr

Härkila Light GTX 10″ Dog Keeper

Härkila Light GTX 10″ Dog Keeper är en jaktkänga som kombinerar lättviktighet med funktionalitet på ett imponerande sätt. Kängan är tillverkad av Cordura®, vilket gör den både lätt och slitstark, redo att stå emot ojämn terräng. Dess Gore-Tex® membran garanterar hög andningsförmåga och perfekt vattenbeständighet. Den är extremt bekväm att bära, även under långa perioder i terrängen. Dessutom erbjuder den god rörlighet, vilket är en viktig egenskap för en jaktkänga. En av de mest framstående egenskaperna hos denna känga är dess lätta, tekniska sula som erbjuder flexibilitet vid fotleden och stabilt grepp. Detta, tillsammans med dess höga design, gör den till ett utmärkt val för alla jägare.

Vårt betyg

Se pris
Chiruca Gore-tex känga Dogo Boa

Pris

 • Cirka pris : 4000kr

Chiruca Gore-tex känga Dogo Boa

Chiruca Dogo Boa är en jaktkänga som kombinerar robusthet med modern funktionalitet.
Kängan är tillverkad av vattenavvisande Nubuk, vilket gör den både stilfull och redo att stå emot ojämn terräng. Dess Gore-Tex® membran garanterar hög andningsförmåga och perfekt vattenbeständighet, vilket gör den till ett utmärkt val för jakt i olika väderförhållanden.
En av de mest framstående egenskaperna hos denna känga är dess BOA® snabbsnörningssystem, som ger utmärkt passform och enkel justering. Detta, tillsammans med dess höga design, gör den till ett utmärkt val för alla jägare.
Min slutliga uppfattning om Chiruca Dogo Boa är mycket positiv. Detta är en jaktkänga som lever upp till sina löften och erbjuder en perfekt balans mellan prestanda, komfort och stil.

Vårt betyg

Se pris
Härkila Känga Moose Hunter GTX

Pris

 • Cirka pris : 3800kr

Härkila Känga Moose Hunter GTX

Härkila Känga Moose Hunter GTX är en jaktkänga som kombinerar robust konstruktion med modern funktionalitet på ett imponerande sätt. Denna känga är utformad för att tåla olika terrängtyper och leverera i alla väderförhållanden.
Kängan är tillverkad av hållbart nylontyg och har en MossyOak® Break-Up Country® design, vilket gör den både stilfull och redo att stå emot ojämn terräng. Dess Gore-Tex® membran garanterar hög andningsförmåga och perfekt vattenbeständighet, vilket gör den till ett utmärkt val för jakt i olika väderförhållanden.
När det gäller prestanda under jakt, står Härkila Känga Moose Hunter GTX verkligen ut. Den är bekväm att ha på sig, dessutom erbjuder den god rörlighet. En av de mest framstående egenskaperna hos denna känga är dess Vibram® Afterski-sula, som ger utmärkt grepp och stöd även på svåra ytor.

Vårt betyg

Se pris
Crispi Gore-tex känga Titan

Pris

 • Cirka pris : 3500kr

Crispi Gore-tex känga Titan

Crispi Titan är en jaktkänga som kombinerar robusthet med modern funktionalitet på ett imponerande sätt. Denna känga är utformad för att tåla olika terrängtyper och leverera i alla väderförhållanden. Kängan är tillverkad av vattenavvisande Nubuk, vilket gör den både stilfull och redo att stå emot ojämn terräng. Dess Gore-Tex® membran garanterar hög andningsförmåga och perfekt vattenbeständighet, vilket gör den till ett utmärkt val för jakt i olika väderförhållanden.
Jag skulle rekommendera den till alla jägare som söker en pålitlig, robust och funktionell känga som kan stå emot de tuffaste förhållandena. Oavsett om du jagar i regn, snö eller stark sol, kommer denna känga att vara en trogen följeslagare.

En jaktkänga för den äventyrlige jägaren

Vårt betyg

Se pris
jaktkängor

Köpguide Jaktkängor

 1. Material
  Jaktkängor tillverkas i en mängd olika material, inklusive läder, syntetiska material och gummi. Läderkängor erbjuder utmärkt hållbarhet och skydd, medan syntetiska kängor ofta är lättare och mer andningsbara. Gummi är vattentätt och idealiskt för våta förhållanden men kan bli hett under sommaren.
 2. Vattentät
  En bra jaktkänga bör vara vattentät för att hålla dina fötter torra i våta förhållanden. Se till att kängan har ett vattentätt membran, som GORE-TEX, för bästa skydd.
 3. Komfort och passform
  Komfort är avgörande när du spenderar långa dagar i skogen. Jaktkängan ska ha en bra passform, med tillräckligt utrymme för tårna att röra sig och tillräcklig vaddering för att ge stöd. Kängan ska också vara väl isolerad för att hålla dina fötter varma under kalla förhållanden.
 4. Tålighet
  Jaktkängor utsätts för tuffa förhållanden och måste vara robusta nog att klara av terräng och väder. Se till att kängan har en stark, skridsäker sula och slitstarka sömmar.
 5. Pris
  Priset på jaktkängor varierar mycket beroende på märke, material och funktioner. Det finns dock många prisvärda alternativ som erbjuder utmärkt prestanda och hållbarhet.

Även om funktion bör vara din främsta prioritet, vill du kanske också ha ett par snygga jaktkängor. Många moderna jaktkängor kombinerar praktiska funktioner med en attraktiv design.

Bästa jaktkänga
Bästa jaktkänga

Skötselråd för dina jaktkängor – Låt din jaktutrustning vara längre

Jaktkängor är en viktig del av din jaktutrustning och de behöver rätt skötsel för att hålla länge. Här kommer några tips och råd om hur du bäst tar hand om dina jaktkängor.

 1. Rengöring
  Efter varje jaktutflykt, se till att rengöra dina jaktkängor noggrant. Smuts och fukt kan bryta ner materialen i kängorna över tid, så det är viktigt att ta bort detta så snart som möjligt. Använd en mjuk borste eller trasa för att avlägsna lös smuts och skölj sedan av kängorna med kallt vatten.
 2. Torkning
  Låt aldrig dina jaktkängor torka nära en värmekälla som en öppen eld eller en radiator. Detta kan orsaka att lädret spricker och krymper. Istället, stoppa kängorna med tidningspapper och låt dem torka naturligt i ett välventilerat område.
 3. Impregnering
  För att skydda dina jaktkängor mot vatten och göra dem mer hållbara, bör du impregnera dem regelbundet. Det finns olika sorters impregneringsmedel på marknaden, både för läder och syntetmaterial. Följ instruktionerna på produkten för bästa resultat.
 4. Förvaring
  När du inte använder dina jaktkängor, förvara dem på en torr och sval plats. Undvik att lämna dem i direkt solljus eller i en fuktig källare. Använd gärna en skoblock för att hålla formen på kängorna.
 5. Reparation
  Om dina jaktkängor blir skadade, försök att reparera dem så snabbt som möjligt. Mindre skador kan ofta fixas med lite lim eller nål och tråd, men större skador kanske kräver professionell hjälp.

Kom ihåg, en väl skött jaktkänga är inte bara mer bekväm att bära, den håller också längre. Genom att följa dessa skötselråd kan du säkerställa att dina jaktkängor håller för många jaktsäsonger framöver.

Frågor och svar

Frågor och svar

Vilka egenskaper ska jag leta efter när jag köper jaktkängor?

När du väljer jaktkängor bör du ta hänsyn till faktorer som komfort, vattentäthet, andningsförmåga, slitstyrka och grepp. En bra jaktkänga ska vara bekväm att bära under långa perioder, kunna stå emot olika väderförhållanden och erbjuda stabilt grepp i olika terrängtyper.

Är Gore-Tex® ett bra material för jaktkängor?

Ja, Gore-Tex® är ett utmärkt material för jaktkängor eftersom det är både vattenresistent och andas. Det betyder att dina fötter hålls torra i våta förhållanden, samtidigt som överflödig värme och fukt kan fly från insidan av kängan.
ormen.

Hur sköter jag mina jaktkängor för att de ska hålla länge?

För att förlänga livslängden på dina jaktkängor, rengör dem regelbundet med en mjuk borste och varmt vatten. Använd lämpliga skovårdsprodukter för att skydda materialet och hålla det i gott skick. Undvik att torka dina kängor på en värmekälla eftersom det kan skada materialet.

Kan jag använda mina jaktkängor för andra utomhusaktiviteter?

Ja, de flesta jaktkängor är tillräckligt mångsidiga för att användas för andra utomhusaktiviteter som vandring eller camping. Men kom ihåg att de är designade med jakt i åtanke, så de kanske inte erbjuder samma prestanda eller komfort som specialiserade vandringskängor eller klätterskor.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.