Rödpunktsikte

Rödpunktsikte bäst i test 2024

Bästa Rödpunktsikte 2024

Att hitta det perfekta rödpunktsiktet kan vara en utmaning. Med ett ständigt växande utbud av produkter på marknaden, hur vet du vilket som är det bästa för just dig? Vilken modell erbjuder den bästa balansen mellan pris, prestanda och hållbarhet? Och hur skiljer sig de olika märkena och modellerna åt när det kommer till viktiga funktioner och specifikationer? Vi har valt ut de rödpunktsikten som vi själva tycker är de bästa för i år.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Rödpunktsikte

 1. Vortex Crossfire rödpunktssikte 2 MOA Gen 2
 2. Bushnell Trophy TRS-125 1×22 3 MOA Rödpunktsikte
 3. Sightmark Wolverine CSR Red Do Sight
 4. Athlon Midas Mag31 3x Magnifier
 5. Aimpoint CompML3 2 MOA
 6. Rödpunktsikte Aimpoint Hunter H30L
 7. Trijicon SRO2 – 2,5 MOA
 8. Vortex Spitfire 1xAR

Vortex Crossfire rödpunktssikte 2 MOA Gen 2

Pris

 • Cirka pris : 2500kr

Vortex Crossfire rödpunktssikte 2 MOA Gen 2

Vortex Crossfire Rödpunktssikte 2 MOA Gen 2 är ett riktigt kraftpaket när det kommer till rödpunktsikten. Med sin robusta konstruktion, optiska klarhet och användarvänlighet, ger detta sikte en riktigt solid prestanda som gör det till ett utmärkt val. En av de mest imponerande aspekterna av Vortex Crossfire är dess optiska prestanda. Den 2 MOA röda punkten är mycket tydlig och skarp, vilket gör det enkelt att snabbt få ögonen på målet. Oavsett om du är på skjutbanan eller ute i vildmarken, kommer du att uppskatta hur snabbt och effektivt du kan sikta med detta sikte. När det kommer till byggkvalitet, står Vortex Crossfire ut från mängden. Det är robust, tåligt och byggt för att tåla tuffa förhållanden. Oavsett om du använder det i regn, snö eller starkt solsken, kan du lita på att detta sikte kommer att hålla. Användarvänligheten hos Vortex Crossfire är också en stor fördel. Justering av höjd och sidled är enkel och intuitiv, vilket gör det lätt att nollställa siktet för optimal precision. Dessutom, med sin obegränsade ögonavstånd, kan du sikta med båda ögonen öppna, vilket ger en mer naturlig och bekväm skjutupplevelse. Batteritiden på Vortex Crossfire är också imponerande. Med bara ett CR2032 batteri kan siktet vara igång i upp till 50 000 timmar på lägsta inställningen. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att byta batterier ofta, vilket sparar både tid och pengar.

Vortex Crossfire Rödpunktssikte 2 MOA Gen 2 ett utmärkt val för alla som söker ett pålitligt, högpresterande rödpunktsikte. Dess optiska klarhet, robusta konstruktion och långa batteritid gör det till ett starkt val för alla hagelgevärägare. Om du letar efter ett rödpunktsikte som verkligen levererar, ge Vortex Crossfire en närmare titt.

Vårt betyg

Se pris
Bushnell Trophy TRS

Pris

 • Cirka pris : 2000kr

Bushnell Trophy TRS-125 1×22 3 MOA Rödpunktsikte

Bushnell Trophy TRS-125 1×22 3 MOA Rödpunktsikte är ett högkvalitativt sikte som erbjuder enastående prestanda och värde. Med dess robusta konstruktion, utmärkta optiska klarhet och användarvänliga funktioner, är detta rödpunktsikte ett utmärkt val för både nya och erfarna skyttar.

En av de mest framträdande egenskaperna hos Bushnell Trophy TRS-125 är dess optiska kvalitet. Den 3 MOA röda punkten är tydlig, skarp och lätt att se, vilket gör det snabbt och enkelt att sätta målet i sikte.

Den är även robust byggt och tål tuffa förhållanden utan problem. Dessutom är det vattentätt och stötsäkert, vilket ger extra trygghet när du använder det i svåra väderförhållanden eller krävande terräng. Användarvänligheten hos Bushnell Trophy TRS-125 är också imponerande. Justeringen är enkel och intuitiv, och med obegränsad ögonavstånd kan du sikta med båda ögonen öppna för en mer naturlig och bekväm skjutupplevelse.

Bushnell Trophy TRS-125 1×22 3 MOA Rödpunktsikte ett utmärkt val för alla som letar efter ett pålitligt, högpresterande och prisvärt rödpunktsikte. Med dess klara synfält, robusta konstruktion och långa batteritid, är det ett starkt val för alla skyttar. Om du letar efter ett rödpunktsikte som verkligen levererar, bör du definitivt överväga Bushnell Trophy TRS-125.

Vårt betyg

Se pris
Sightmark Wolverine CSR Red Do Sight

Pris

 • Cirka pris : 2700kr

Sightmark Wolverine CSR Red Do Sight

Sightmark Wolverine CSR Red Dot Sight är ett rödpunktsikte som imponerar både på och utanför skjutbanan. Detta sikte kombinerar robust konstruktion, utmärkt optisk prestanda och en rad användarvänliga funktioner, vilket gör det till ett starkt val för skyttar på alla nivåer. En av egenskaperna hos Sightmark Wolverine CSR är dess optiska kvalitet. Den röda punkten är tydlig och skarp, vilket ger snabb målinriktning även under svåra ljusförhållanden. Dessutom erbjuder siktet en obegränsad ögonavstånd, vilket gör att du kan sikta med båda ögonen öppna för en mer naturlig och bekväm skjutupplevelse. Användarvänligheten hos Sightmark Wolverine CSR är också imponerande. Justeringen är enkel och intuitiv, vilket gör det lätt att nollställa siktet för optimal precision. Dessutom är det lätt att montera och demontera, vilket sparar tid och ansträngning. Batteritiden på Sightmark Wolverine CSR är också en stark punkt. Med ett enda AA-batteri kan siktet vara igång i upp till 50 000 timmar på den lägsta ljusstyrkan. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att byta batterier ofta, vilket sparar både tid och pengar.

Sightmark Wolverine CSR Red Dot Sight ett utmärkt val för alla som söker ett pålitligt, högpresterande och prisvärt rödpunktsikte.

Vårt betyg

Se pris
Athlon Midas Mag31 3x Magnifier

Pris

 • Cirka pris : 3000kr

Athlon Midas Mag31 3x Magnifier

Athlon Midas Mag31 3x Magnifier är inte bara ett rödpunktsikte, utan en kraftfull förstoringsenhet som tar ditt skjutande till nästa nivå. Dess robusta konstruktion, utmärkta optiska prestanda och användarvänliga funktioner gör det till ett utmärkt val för skyttar som vill förbättra sin precision och mångsidighet. En god egenskap som EAthlon Midas Mag31 har är dess förstklassiga optiska kvalitet. Med en 3x förstoring ger detta sikte en klar och detaljerad bild som hjälper dig att sätta ditt mål i sikte med större precision. Den har också en justerbar dioptri för att kompensera för eventuell skillnad i synskärpa mellan dina ögon. Det är robust och hållbart, designat för att tåla de tuffaste förhållandena. Dessutom är siktet vattentätt och stötsäkert, vilket ger extra trygghet när du använder det i svåra väderförhållanden eller krävande terräng. Justeringarna är enkla och intuitiva, vilket gör det lätt att snabbt ändra inställningar på fältet. Dessutom är monteringen snabb och enkel, vilket sparar tid och ansträngning. Med tanke på dess höga prestanda, robusta konstruktion och användarvänliga funktioner, är det definitivt en investering som är värd varje krona.

Vårt betyg

Se pris
Aimpoint CompML3 2 MOA

Pris

 • Cirka pris : 5500kr

Aimpoint CompML3 2 MOA

Aimpoint CompML3 2 MOA är ett rödpunktsikte som imponerar med sin robusta konstruktion, utmärkta optiska prestanda och användarvänliga funktioner. Det är ett professionellt sikte som erbjuder enastående pålitlighet och noggrannhet, vilket gör det till ett utmärkt val för alla typer av skyttar. En av de mest framträdande egenskaperna hos Aimpoint CompML3 är dess optiska kvalitet. Den 2 MOA röda punkten är mycket tydlig och skarp, vilket ger snabb och exakt målinriktning. Dessutom erbjuder siktet en obegränsad ögonavstånd och parallaxfri design, vilket innebär att röda punkten alltid står stilla oavsett din synvinkel. När det gäller byggkvalitet, levererar Aimpoint CompML3 verkligen. Det är robust, stötsäkert och vattentätt, vilket innebär att det kan tåla även de mest krävande förhållanden. Dess aluminiumkonstruktion ger extra hållbarhet och stabilitet. Användarvänligheten hos Aimpoint CompML3 är också imponerande. Justeringarna är enkla och intuitiva, vilket gör det lätt att nollställa siktet för optimal precision. Dessutom är det lätt att montera på de flesta vapen tack vare dess kompatibla fäste. Batteritiden på Aimpoint CompML3 är också en stark punkt. Med ett enda batteri kan siktet vara igång i upp till 50 000 timmar, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att byta batterier ofta.

Aimpoint CompML3 2 MOA ett utmärkt val för alla som söker ett pålitligt, högpresterande och professionellt rödpunktsikte. Med dess klara synfält, robusta konstruktion och långa batteritid, är det ett starkt val för alla skyttar. Om du letar efter ett rödpunktsikte som verkligen levererar, bör du definitivt överväga Aimpoint CompML3.

Vårt betyg

Se pris
Aimpoint Hunter H30L

Pris

 • Cirka pris : 8200kr

Aimpoint Hunter H30L

Aimpoint Hunter H30L är ett rödpunktsikte som kombinerar högkvalitativ optisk prestanda, robust konstruktion och användarvänliga funktioner. Det är perfekt för jägare och skyttar som söker pålitlighet och noggrannhet i sitt sikte. Den klara och skarpa röda punkten gör det möjligt att snabbt och exakt sikta in ditt mål, oavsett ljusförhållanden. Dessutom ger den obegränsade ögonavståndet dig friheten att sikta med båda ögonen öppna, vilket ger en mer naturlig och bekväm skjutupplevelse. Dess robusta och vattentäta konstruktion gör att det kan tåla de tuffaste väderförhållandena och terrängen. Detta innebär att du kan lita på att siktet kommer att hålla, oavsett var du tar det. Justeringarna är enkla och intuitiva, vilket gör det lätt att nollställa och justera siktet för optimal precision. Dessutom är monteringen snabb och enkel, vilket sparar tid och ansträngning på fältet. Batteritiden på Aimpoint Hunter H30L är också en stark punkt. Med ett enda batteri kan siktet vara igång i upp till 50 000 timmar, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att byta batterier ofta.

Aimpoint Hunter H30L ett utmärkt val för alla som söker ett pålitligt, högpresterande rödpunktsikte. Med dess klara synfält, robusta konstruktion och långa batteritid, är det ett starkt val för alla jägare och skyttar. Om du letar efter ett rödpunktsikte som verkligen levererar, bör du definitivt överväga Aimpoint Hunter H30L.

Vårt betyg

Se pris
Trijicon SRO2 - 2,5 MOA

Pris

 • Cirka pris : 8500kr

Trijicon SRO2 – 2,5 MOA

Trijicon SRO2 – 2,5 MOA är ett rödpunktsikte som levererar på alla fronter. Det kombinerar robust konstruktion, utmärkt optisk prestanda och användarvänliga funktioner för att skapa ett sikte som är både pålitligt och precis. Optiska prestanda är en av de mest framträdande egenskaperna hos Trijicon SRO2. Den 2,5 MOA röda punkten är tydlig och skarp, vilket gör det möjligt att snabbt och exakt sikta in målet. Dessutom erbjuder siktet en obegränsad ögonavstånd och parallaxfri design, vilket innebär att den röda punkten alltid står stilla oavsett din synvinkel. Dess robusta och vattentäta konstruktion innebär att det kan tåla även de mest krävande förhållanden. Dessutom är siktet tillverkat i ett enda stycke aluminium, vilket ger extra hållbarhet och stabilitet. Batteritiden på Trijicon SRO2 är också en stark punkt. Med ett enda batteri kan siktet vara igång i upp till 50 000 timmar, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att byta batterier ofta.

Sammanfattningsvis är Trijicon SRO2 – 2,5 MOA ett utmärkt val för alla som söker ett pålitligt, högpresterande rödpunktsikte. Med dess klara synfält, robusta konstruktion och långa batteritid, är det ett starkt val för alla skyttar. Om du letar efter ett rödpunktsikte som verkligen levererar, bör du definitivt överväga Trijicon SRO2.

Vårt betyg

Se pris
Vortex Spitfire 1xAR prismasikte

Pris

 • Cirka pris : 3000kr

Vortex Spitfire 1xAR prismasikte

Vortex Spitfire 1xAR är ett prismasikte som levererar överlägsen prestanda och funktioner för skyttar i alla nivåer. Dess robusta konstruktion, imponerande optiska kvalitet och användarvänliga justeringar gör det till ett utmärkt val för både jägare och sportskyttar.

Den röda/gröna punkten är tydlig och skarp, vilket ger snabb och exakt målinriktning. Dessutom erbjuder siktet en obegränsad ögonavstånd, vilket gör att du kan sikta med båda ögonen öppna för en mer naturlig och bekväm skjutupplevelse. Det är robust, stötsäkert och vattentätt, vilket innebär att det kan tåla även de mest krävande förhållanden. Dess aluminiumkonstruktion ger extra hållbarhet och stabilitet.

Vortex Spitfire 1xAR ett utmärkt val för alla som söker ett pålitligt, högpresterande och prisvärt prismasikte. Med dess klara synfält, robusta konstruktion och långa batteritid, är det ett starkt val för alla skyttar. Om du letar efter ett sikte som verkligen levererar, bör du definitivt överväga Vortex Spitfire 1xAR.

Vårt betyg

Se pris
Rödpunktsikte

Köpguide Rödpunktsikte

Att välja rätt rödpunktsikte kan vara en utmaning, särskilt med tanke på det stora antalet alternativ som finns tillgängliga. Här är några nyckelfaktorer att tänka på när du köper ett rödpunktsikte.

1. Storlek och vikt

Storleken och vikten på rödpunktsiktet kan påverka både hur lätt det är att bära ditt vapen och hur snabbt du kan rikta det. Om du planerar att använda ditt vapen för jakt eller andra aktiviteter där du behöver röra dig snabbt, kanske du vill välja ett mindre och lättare sikte.

2. Synfält

Synfältet är hur mycket av omgivningen du kan se genom siktet. Ett större synfält gör det lättare att upptäcka och följa rörliga mål, men kan också göra det svårare att fokusera på ett specifikt mål.

3. Punktsstorlek

Punktsstorleken, mätt i MOA (Minute of Angle), avgör hur stor den belysta punkten ser ut. En större punkt är lättare att se, men kan täcka över mindre mål på långa avstånd. En mindre punkt ger mer precision, men kan vara svårare att se i dåligt ljus eller på snabbt rörliga mål.

4. Batterilivslängd

Batterilivslängden varierar mycket mellan olika rödpunktsikten. Vissa sikt har ett batteri som kan hålla i flera år vid normal användning, medan andra kan behöva bytas ut efter bara några timmars användning. Tänk på hur ofta du planerar att använda ditt sikte och hur lätt det är att byta batteri när du väljer vilket rödpunktsikte du ska köpa.

5. Hållbarhet

Ett bra rödpunktsikte bör vara robust nog att stå emot stötar, vibrationer och extrema temperaturer. Många rödpunktsikten är också vattentäta, vilket kan vara en viktig faktor om du planerar att använda ditt sikte i dåligt väder.

6. Pris

Priset på rödpunktsikten varierar mycket, från budgetalternativ till högkvalitativa modeller med prislappar i tusentals kronor. Tänk på din budget och vilka funktioner du verkligen behöver innan du gör ditt val.

7. Märke

Det finns många tillverkare av rödpunktsikten, inklusive välkända namn som Aimpoint, Vortex, Trijicon och Leupold. Att välja ett märke med ett gott rykte kan ge dig extra trygghet när det gäller kvalitet och eftermarknadsservice.

8. Justerbarhet

Kontrollera hur lätt det är att justera siktet för både vind och höjd. Du vill ha ett sikte som snabbt kan justeras på fältet med minimal ansträngning.

9. Montagealternativ

Vilken typ av montagealternativ finns tillgängliga för siktet? Vissa sikt kan monteras direkt på vapnet, medan andra kräver specifika typer av fästen. Se till att siktet du väljer är kompatibelt med ditt vapen.

10. Ljusinställningar

För det bästa resultatet under olika ljusförhållanden, leta efter ett rödpunktsikte med flera ljusstyrkeinställningar. Detta gör att du kan anpassa ljusstyrkan på den röda punkten för att passa din omgivning.

Kom ihåg att det bästa rödpunktsiktet för dig beror på dina specifika behov och preferenser. Ta dig tid att jämföra olika modeller och märken, och prova gärna siktet i butiken innan du köper det, om det är möjligt.

Bästa rödpunktsikte
Bästa rödpunktsikte

Så använder du ett rödpunktsikte

Att använda ett rödpunktsikte kan förbättra din precision och hastighet när du siktar. Här är en detaljerad guide om hur du använder ett rödpunktsikte korrekt.

Steg 1: Montera siktet på ditt vapen

Först och främst behöver du montera ditt rödpunktsikte på ditt vapen. Detta görs oftast genom att skruva fast siktet på vapnets specifika fäste. Se till att siktet sitter stadigt och inte rör sig när vapnet hanteras.

Steg 2: Justera siktet

Nästa steg är att justera siktet. De flesta rödpunktsikten har justerbara inställningar för höjd och vind. Dessa justeringar gör att du kan rikta in siktet så att det matchar ditt vapens kulbana. Börja med att justera höjden (upp och ner) och sedan vinden (vänster och höger).

Steg 3: Testa siktet

Nu när siktet är monterat och justerat, är det dags att testa det. Gå till en skjutbana och avfyra några provskott. Sikta på en specifik punkt och notera var dina skott hamnar i förhållande till denna punkt. Om skotten inte träffar där du siktar, justera siktet tills de gör det.

Steg 4: Använda siktet

När du använder ditt rödpunktsikte, bör du hålla båda ögonen öppna. Detta ger dig ett bredare synfält och hjälper dig att snabbt hitta och följa ditt mål. Rikta in den röda punkten på ditt mål och följ det medan du håller siktet stilla. När du är redo att skjuta, andas djupt, håll andan, och tryck sedan mjukt på avtryckaren.

Steg 5: Underhåll av siktet

Efter varje användning, rengör siktet för att ta bort smuts och damm. Använd en mjuk trasa eller optiskt rengöringsmedel för att rengöra linsen. Kontrollera också batteriet regelbundet och byt ut det vid behov.

Att använda ett rödpunktsikte kräver lite övning, men med tiden kommer du att bli snabbare och mer precis. Kom ihåg att alltid hantera ditt vapen med största säkerhet och respekt

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är ett rödpunktsikte?

Ett rödpunktsikte är en typ av icke-förstorande sikte för eldvapen som ger användaren ett belyst rött prick i synfältet. Detta gör det möjligt att sikta snabbt och med båda ögonen öppna.

Hur fungerar ett rödpunktsikte?

Ett rödpunktsikte projicerar en röd punkt (eller ibland en grön punkt) på en lins framför skyttens öga. Punkten följer skyttens ögonrörelse, vilket gör att de kan rikta vapnet utan att behöva fokusera på både sikte och mål samtidigt.

Kan jag använda ett rödpunktsikte i mörker?

Många rödpunktsikten har flera ljusstyrkenivåer, inklusive inställningar lämpliga för användning i svagt ljus eller mörker. Kontrollera dock specifikationerna för det specifika sikte du överväger att köpa.

Är rödpunktsikten vattentäta?

Många rödpunktsikten är vattentäta, men det är bäst att kontrollera tillverkarens specifikationer för att vara säker.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.