Gevär långdistans

Långdistansgevär bäst i test 2024

Bästa Långdistansgeväret 2024

Här kan ni läsa om de bästa gevären för långdistansskytte. Långdistansskytte kräver precision, pålitlighet och en stark prestanda, och det är precis vad vi har letat efter när vi har testat marknadens toppmodeller. Oavsett om du är en erfaren skytt som vill uppgradera din utrustning eller bara ha ett stabil jaktgevär som klarar av riktigt långa avstånd så har ni hittat rätt.

Sidan innehåller annonslänkar

Top 3 Långdistansgevär

 1. Tikka T3x TAC A1
 2. Bergara B14 HMR Carbon
 3. Bergara B14 BMP

Tikka T3x TAC A1

Vårt betyg

Pris

Bästa långdistansgeväret

Tikka T3x TAC A1

Tikka T3x TAC A1 är ett imponerande vapen som tar den redan populära T3-modellen till nya höjder. Detta gevär är särskilt utformat för långdistansskytte och införlivar en mängd funktioner som gör det till ett utmärkt val för både jägare och skyttar.
Vapnet har ett chassi som kommer med allt en skytt kan önska sig. Den 13,5 tum långa handguarden med M-lok, den fällbara kolven för enklare transport och vapenvård, det ställbara kindstödet och bakkappan, det justerbara 2-stegs trycket och mynningsbromsen är alla exempel på de genomtänkta detaljer som gör T3x TAC A1 till ett överlägset vapen.
Tikka T3x TAC A1 skiljer sig ut med sin mångsidighet. Det lämpar sig lika bra för olika jaktformer som för skytte. Vapnet kommer med ett 10-skotts magasin och finns i kalibrarna 223rem, 308w och 6,5 Creedmoor, vilket ger användaren flexibilitet att välja den bästa kalibern för deras specifika behov. Dessutom finns det både som höger- och vänstermodell, vilket gör det tillgängligt för alla typer av skyttar. När det gäller specifikationer, väger vapnet mellan 4.6 till 4.8 kg och kommer med en piplängd på antingen 51 cm eller 61 cm. Den har en gänga på 5/8×24 och en stigning på 1/8″.
Färgalternativen, svart och coyote brown, ger ytterligare en personlig touch till detta redan imponerande vapen.


Tikka T3x TAC A1 är framförallt ett exceptionellt vapen som erbjuder enastående prestanda och mångsidighet. Dess robusta konstruktion, höga funktionalitet och genomtänkta design gör det till ett utmärkt val för alla som är seriösa med sitt långdistansskytte.

Bergara B14 HMR Carbon

Vårt betyg

Pris

Bergara B14 HMR Carbon

Bergara B14 HMR Wilderness Carbon är en del av B-14 serien, inspirerad av Bergaras strävan att föra den custom kvalitén de är kända för i custom världen till fabriksproducerade jaktvapen. Detta vapen är ett utmärkt exempel på Bergaras förmåga att kombinera högkvalitativa material och innovativ design för att skapa ett vapen som passar alla jägare. En av de mest framstående egenskaperna hos B14 HMR Wilderness Carbon är dess mini chassi i aluminium, vilket är ingjutet i gevärskolven. Denna funktion ger kolven extra styvhet, vilket i kombination med den friliggande kolfiberpipan, resulterar i utmärkt precision. Detta vapen är tillgängligt i flera kalibrar, inklusive 308win, 6,5 Creedmoor, 6,5PRC & 300 Win Mag. Varje kaliber har en specifik piplängd, med 308win på 51cm, 6,5 Creedmoor på 56cm, och både 6,5 PRC och 300Win Mag på 61cm. B14 HMR Wilderness Carbon kommer med en 5/8″x24 UNF gänga och en mynningsbroms. Den väger mellan 3,4kg till 3,8kg beroende på kaliber, och har en totallängd på mellan 102cm till 112cm. Vapnet levereras med ett AICS Style magasin, och ett 5-skotts magasin ingår.


Sammanfattningsvis är Bergara B14 HMR Wilderness Carbon ett imponerande vapen som erbjuder enastående precision och hållbarhet. Dess robusta konstruktion och genomtänkta design, tillsammans med dess högkvalitativa material, gör det till ett utmärkt val för alla jägare, oavsett erfarenhetsnivå.

Bergara B14 BMP

Vårt betyg

Pris

Bergara B14 BMP

Bergara B14 BMP, eller Bergara Match Precision, är en förstklassig konkurrensmässig precisionsrifle som ger enastående prestanda till ett överkomligt pris. Den kombinerar Bergaras kända hantverk och precision med moderna, användarvänliga funktioner för att skapa ett gevär som är lika imponerande på tävlingsbanan som den är på skjutbanan. En av de mest imponerande aspekterna av B14 BMP är dess design. Med en 24-tums pipa undviker vapnet att bli för långt, samtidigt som det ger tillräcklig längd för att dra nytta av 6,5 Creedmoor-kulans ballistiska fördelar. Dessutom är rekyl linjär och presenteras centralt till en rekylplatta som minimerar piplyft vid avfyrning, vilket gör detta gevär till en av de bästa för att spåra din egen kulas bana. B14 BMP har Bergaras eget avtryckarsystem som är en ren glädje att använda. En annan framstående funktion är Bergaras B-14 två-lug action, som använder en glidande frontextraktor och en traditionell plunger ejector. Denna design gör handhavandet smidigt och tillförlitligt, vilket gör att skytten kan fokusera helt på riktningen och avfyrningen.


Bergara B14 BMP är ett imponerande långdistansgevär som erbjuder utmärkt prestanda och pålitlighet. Oavsett om du är en erfaren tävlingsskytt eller bara någon som värdesätter precision och kvalitet, är detta gevär ett utmärkt val.

långdistansgevär

Köpguide Långdistansgevär

Att välja det perfekta långdistansgeväret är en process som kräver noggrann övervägning och forskning. Det finns flera faktorer att beakta, inklusive vapnets design, dess prestanda, tillgängliga kalibrar och dina personliga skyttebehov. Här är en omfattande guide för att hjälpa dig att göra det rätta valet.

 1. Din avsedda användning
  Först och främst bör du överväga vad du planerar att använda geväret till. Är du en tävlingsskytt som behöver ett högpresterande vapen för precisionsskytte? Eller kanske en jägare som letar efter ett tillförlitligt vapen för långdistansjakt? Ditt avsedda användningsområde kommer kraftigt att påverka vilken typ av vapen som passar dig bäst.
 2. Gevärets design
  Gevärets design och konstruktion är avgörande för dess prestanda och hållbarhet. Några viktiga aspekter att tänka på inkluderar pipans längd och diameter, kolvens design och material, och gevärslåsets konstruktion. Vapen med längre pipor ger ofta bättre precision på långa avstånd, medan en robust och bekväm kolv kan förbättra din skytteteknik och komfort.
 3. Prestanda och precision
  Prestanda och precision är två nyckelfaktorer när det gäller långdistansskytt. Du bör leta efter vapen som erbjuder hög precision och pålitlig prestanda under alla förhållanden. Detta kan innebära att du behöver investera i ett högkvalitativt vapen från en ansedd tillverkare.
 4. Kalibrar
  Kalibern du väljer spelar också en stor roll i ditt vapens prestanda och användbarhet. Populära val för långdistansskytt inkluderar .308 Winchester, 6.5 Creedmoor och .338 Lapua Magnum. Varje kaliber har sina egna fördelar och nackdelar, så det är viktigt att göra din forskning och välja den som bäst passar dina behov.
 5. Budget
  Slutligen, kom ihåg att din budget spelar en stor roll i ditt val av långdistansgevär. Priset på dessa vapen kan variera kraftigt, från några tusen kronor till flera tiotusentals kronor. Bestäm din budget i förväg och leta efter det bästa vapnet inom ditt prisklass.

Att välja det perfekta långdistansgeväret är ingen lätt uppgift, men med rätt forskning och övervägande kan du hitta ett vapen som passar dina behov och förbättrar ditt skytte. Oavsett om du är en erfaren skytt eller en nybörjare, kommer rätt långdistansgevär att vara en ovärderlig tillgång för ditt skytte. Lycka till med ditt köp!

Bästa gevär för långdistans
Bästa långdistansgeväret

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är ett långdistansgevär?

Ett långdistansgevär är en typ av vapen som är utformat för att skjuta med hög precision på långa avstånd, vanligtvis över 300 meter. De används ofta inom jakt och sportskytte.

Vilka kalibrar är bäst för långdistansskytt?

Populära kalibrar för långdistansskytt inkluderar .308 Winchester, 6.5 Creedmoor och .338 Lapua Magnum. Valet av kaliber beror dock på flera faktorer, inklusive dina specifika behov och preferenser.

Behöver jag en licens för att äga ett långdistansgevär?

Ja, i Sverige krävs det att du har en licens för att äga ett långdistansgevär. Du måste ansöka om licens genom Polisen och uppfylla vissa krav för att erhålla licensen.

Hur mycket kostar ett bra långdistansgevär?

Priset på långdistansgevär kan variera kraftigt, från tiotusen kronor till över femtiotusen kronor, beroende på märke, modell och specifikationer. Det är viktigt att sätta en budget och välja ett gevär som passar inom den

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.