Kikare med avståndsmätare

Kikare med avståndsmätare bäst i test 2024

Bästa Kikare med avståndsmätare 2024

Kikare med avståndsmätare är ett oumbärligt verktyg för jakt, fågelskådning och andra friluftsaktiviteter. Dessa kikare kombinerar tekniken för att se klart på långa avstånd med förmågan att exakt mäta det avstånd som betraktas. De erbjuder en rad olika funktioner och kommer i en rad olika modeller och märken. Många välkända varumärken som Focus, Leica, Zeiss, Bushnell, Helia, Burreloch och Swarovski erbjuder kikare med avståndsmätare. Här hittar ni de bästa kikarna med avståndsmätare för i år.

Swarovski EL Range TA 10x42

Pris

  • Cirka pris : 39000kr

Swarovski EL Range TA 10×42

Swarovski EL Range TA 10×42 är en fantastisk kikare som erbjuder enastående bildkvalitet och precision. Den har en robust konstruktion och en elegant design, vilket gör den till ett perfekt val för både amatörer och professionella naturobservatörer. Den mest framstående funktionen i denna kikare är dess inbyggda avståndsmätare. Denna teknik ger snabba och exakta avståndsbedömningar, vilket är särskilt användbart för jägare och vandrare. Avståndsmätaren är lätt att använda och ger mycket precisa resultat. Bildkvaliteten på Swarovski EL Range TA 10×42 är också imponerande. Med 10x förstoring och 42mm objektivdiameter, erbjuder den skarpa och klara bilder även under svåra ljusförhållanden. Dessutom minimerar den högkvalitativa optiken reflektioner och ger en bred synvinkel för en mer naturlig betraktelseupplevelse. Kikaren är också mycket bekväm att använda. Den har en ergonomisk design och är välbalanserad, vilket minskar trötthet vid långvarig användning. Dessutom är den vattentät och dammtät, vilket gör den idealisk för utomhusbruk i alla väder.
Trots sin höga prestanda och avancerade funktioner, är Swarovski EL Range TA 10×42 också mycket användarvänlig. Dess knappar och reglage är intuitivt placerade och lätta att använda, vilket gör det enkelt att justera inställningarna efter dina behov. Ett litet minus kan vara priset, som kan vara lite högt för vissa användare. Men med tanke på dess höga kvalitet och avancerade funktioner, är det definitivt en investering värd att göra för alla som tar sitt naturstudier på allvar. Den är framröstad som den bästa kikaren med avståndsmätare.

Vårt betyg

Se pris
Leica Geovid 8x42 HD-B 3000

Pris

  • Cirka pris : 32000kr

Leica Geovid 8×42 HD-B 3000

Leica Geovid 8×42 HD-B 3000 är en innovativ och högpresterande kikare med inbyggd avståndsmätare. Den erbjuder enastående bildkvalitet, noggrann avståndsmätning och avancerade ballistiska funktioner, vilket gör den idealisk för jägare och utomhusentusiaster. Kikaren har en förstoring på 8x och en objektivdiameter på 42mm, vilket ger skarpa och klara bilder. Med en utgångspupill på 5,2mm och ögonavstånd på 18mm, erbjuder den bekväm visning även under långa perioder. Det mest framstående inslaget i Leica Geovid 8×42 HD-B 3000 är dess avancerade avståndsmätare. Den kan mäta avstånd från 10 till 2742 meter med imponerande precision. Dessutom erbjuder den olika mätfunktioner, inklusive Single mode och Scan mode, för att passa olika behov.
För att förbättra din skjutprestanda, erbjuder denna kikare också avancerade ballistiska funktioner. Den har 12 förinställda kulbanor och möjligheten att ladda upp egen data via ett SD-kort. Detta gör det möjligt för dig att anpassa kikaren till dina specifika behov och förbättra din precision. Leica Geovid 8×42 HD-B 3000 är också designad för hållbarhet och komfort. Den väger endast 980 gram och har en längd av 174mm, vilket gör den lätt och kompakt. Dessutom är den byggd för att tåla tuffa utomhusförhållanden. Med en batteritid på cirka 2000 mätningar vid 20°C, behöver du inte oroa dig för att batteriet ska ta slut mitt i din utflykt. Dessutom har den en 4-siffrig LED-display, vilket gör det lätt att läsa av mätresultat även under svåra ljusförhållanden.

Vårt betyg

Se pris
Wortex Fury HD 5000 10x42

Pris

  • Cirka pris : 16000kr

Wortex Fury HD 5000 10×42

Vortex Fury HD 5000 10×42 är en avancerad kikare med inbyggd laseravståndsmätare som kombinerar högkvalitativ optik och robust mekanik. Den erbjuder flera funktioner som gör den idealisk för jägare, fågelskådare och utomhusentusiaster. Denna kikare har Fully Multi Coated (FMC) linser och XR-reflekterande beläggningar, vilket ger enastående skärpa, ljustransmission och maximal ljusstyrka. Dessutom bidrar faskorrigeringen till att förbättra upplösningen, kontrasten och ljustransmissionen. Vortex Fury HD 5000 10×42 har också takkantprismor, vilket ger större hållbarhet och en mer kompakt storlek. Dess skruvbara ögonmusslor kan justeras upp och ner för att maximera passformen för bekväm visning med eller utan glasögon. Dessutom kan du justera dioptrin på vänsterokularet för att kompensera för skillnader i dina ögon. En av de framstående egenskaperna hos denna kikare är dess robusta och hållbara konstruktion. Den är vattentät, nitrogenfylld och O-ringsförseglad för att förhindra att fukt, damm och skräp tränger in i kikaren. Dessutom är den chocktestad och har en gummiarmering för att ge ett säkert grepp och hållbart externt skydd. Vortex Fury HD 5000 10×42 har också en intuitiv display och en lättanvänd meny. Du kan välja mellan yards eller meter för mätenheterna. Dessutom erbjuder den flera mätlägen, inklusive HCD (Horizontal Component Distance) för vinkelkompenserad räckvidd, LOS (Line of Sight) som visar den aktuella siktlinjen till målet och SCAN-läge för kontinuerlig mätning av rörliga mål.

Sammanfattningsvis är Vortex Fury HD 5000 10×42 en kraftfull och pålitlig kikare med laseravståndsmätare. Den kombinerar högkvalitativ optik, robust konstruktion och användarvänliga funktioner för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen i alla utomhusmiljöer. En mycket prisvärd kikare med avståndsmätare

Vårt betyg

Se pris
Wulf Avenger 8x42

Pris

  • Cirka pris : 60000kr

Wulf Avenger 8×42

Wulf Avenger 8×42 är en kikare med laseravståndsmätare som erbjuder bra prestanda och funktionalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Denna kikare har en förstoring på 8x och en objektivdiameter på 42mm, vilket ger skarpa och klara bilder. Den har även en synfält på 7°, vilket ger ett brett perspektiv på omgivningen. Med ett ögonavstånd på 16mm och en utgångspupil på 3,3mm, erbjuder den bekväm visning även under långa perioder. Wulf Avenger 8×42 har en inbyggd laseravståndsmätare som kan mäta avstånd upp till cirka 1200 meter med en noggrannhet på ± 1m under 1000m och ± 2m över 1000m. Den har också en SCAN-läge som möjliggör kontinuerlig avståndsmätning när målet är i rörelse.
En billig kikare med avståndsmätare som passar de allra flesta.

Vårt betyg

Se pris
Zeiss Victory RF 8x54

Pris

  • Cirka pris : 39000kr

Zeiss Victory RF 8×54

Zeiss Victory RF 8×54 är en handkikare av hög kvalitet med inbyggd laseravståndsmätare. Kikaren har en förstoring på 8x och en linsdiameter på 54mm, vilket ger skarpa och detaljerade bilder. Den erbjuder också ett brett synfält på 120 meter på 1000 meter, vilket gör att du kan få en bra överblick över omgivningen. Kikaren från Zeiss är också byggd för att tåla tuffa utomhusförhållanden. Den är kvävefylld och vattentät, vilket gör den motståndskraftig mot fukt och temperaturförändringar. Dess robusta konstruktion garanterar att den kan hantera kraven från utomhusbruk. Zeiss Victory RF 8×54 är också användarvänlig och bekväm att använda. Den har en dioptrijustering på +/- 4, vilket gör det möjligt att justera fokus för att passa dina individuella synbehov. Dessutom har den en närgräns på 3,5 meter, vilket gör det möjligt att observera objekt på nära håll med tydlig detaljrikedom. Med en vikt på 1095 gram och storlek på 195×141 mm, är Zeiss Victory RF 8×54 både lätt och kompakt. Detta gör den enkel att bära med sig på dina äventyr. Dessutom har den ett batterilivslängd på över 2500 mätningar, så du behöver inte oroa dig för att batteriet ska ta slut mitt i din utflykt.

Vårt betyg

Se pris
Vortex Fury HD 5000 10x42 Gen II

Pris

  • Cirka pris : 22000kr

Vortex Fury HD 5000 10×42 Gen II

Vortex Fury HD 5000 10×42 Gen II AB är en avancerad kikare med inbyggd laseravståndsmätare som kombinerar högkvalitativ optik och robust mekanik. Den erbjuder flera funktioner som gör den idealisk för jägare, fågelskådare och utomhusentusiaster. Denna kikare har en förstoring på 10x och en objektivdiameter på 42mm, vilket ger enastående skärpa och ljustransmission. Dess synfält på 107,5 meter per 1000 meter ger ett brett perspektiv på omgivningen, och närfokus på 5,6 meter gör det möjligt att observera objekt på nära håll med tydlig detaljrikedom. Vortex Fury HD 5000 10×42 Gen II AB har också en inbyggd laseravståndsmätare som kan mäta avstånd från ca 5 till 4570 meter på högreflekterande ytor, och från ca 5 till 1463 meter på hjort. Detta gör det möjligt för dig att snabbt och exakt bestämma avståndet till ditt mål, vilket är särskilt värdefullt för jägare och skyttar. Denna kikare har också ett ögonavstånd på 16mm och en utgångspupill på 4,2mm, vilket ger bekväm visning även under långa perioder. Dess pupillavstånd på 54-69mm kan justeras för att passa dina individuella synbehov.
Vortex Fury HD 5000 10×42 Gen II AB är också byggd för att tåla tuffa utomhusförhållanden. Den robusta konstruktionen garanterar att den kan hantera kraven från utomhusbruk. Dessutom har den en längd på 146mm och en vikt på 919 gram, vilket gör den både kompakt och lätthanterlig.
Sammanfattningsvis är Vortex Fury HD 5000 10×42 Gen II AB en kraftfull och pålitlig kikare med laseravståndsmätare. Den kombinerar högkvalitativ optik, robust konstruktion och användarvänliga funktioner för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen i alla utomhusmiljöer.

Vårt betyg

Se pris
Leica Geovid 8x42 R

Pris

  • Cirka pris : 20000kr

Leica Geovid 8×42 R

Leica Geovid 8×42 R är en sofistikerad kikare med inbyggd avståndsmätare som kombinerar Leicas tradition av optisk excellens med modern teknologi. Den är perfekt för jägare, fågelskådare och utomhusentusiaster som söker hög kvalitet och prestanda i en handkikare. Denna kikare har en stark, klar och lättläst LED-display som automatiskt justerar ljusintensiteten till den omgivande miljön. Detta gör det enkelt att läsa av data oavsett ljusförhållanden. Leica Geovid 8×42 R har en lång lasermätning på upp till 1100 meter, vilket gör det möjligt att snabbt och exakt bestämma avståndet till ditt mål. Dessutom erbjuder den EHR ballistiska funktionen möjlighet att beräkna vinklar, vilket är särskilt användbart för jägare och skyttar. Denna kikare har också en HDC-coating som ger ökad upplösning och kontrast. Detta, tillsammans med dess extremt höga ljustransmission och neutrala färgåtergivning, ger skarpa och naturliga bilder. Leica Geovid 8×42 R är också mycket användarvänlig. Den har en enkel tvåknappsmanövrering av elektroniken och justerbara ögonmusslor i fem steg som underlättar för glasögonbärare och blockerar onödigt sidoljus. Dessutom har den dioptrijustering vid båda okularen för att anpassa fokus efter dina individuella synbehov.
Denna kikare är byggd för att tåla tuffa utomhusförhållanden. Den är vattentät ner till 5 meter djup, fukttät och kvävgasfylld. Dess robusta aluminiumchassi garanterar att den kan hantera kraven från utomhusbruk.
Sammanfattningsvis är Leica Geovid 8×42 R en imponerande kikare med avståndsmätare. Med dess högkvalitativa optik, robusta konstruktion och användarvänliga funktioner, är det ett utmärkt val för alla som behöver en pålitlig kikare för utomhusbruk.

Vårt betyg

Se pris
Kikare med avståndsmätare

Köpguide Kikare med avståndsmätare

En kikare med avståndsmätare är en oumbärlig enhet för alla som ägnar sig åt utomhusaktiviteter där precision och tydlig sikt är viktigt. Oavsett om du är jägare, golfare eller fågelskådare, kommer denna teknik att betyda en stor skillnad i din upplevelse. Men innan du gör din investering, finns det några viktiga faktorer att överväga.

Vad är en Kikare med Avståndsmätare?

En kikare med avståndsmätare kombinerar de traditionella funktionerna hos en kikare med lasertekniken hos en avståndsmätare. Med andra ord kan du inte bara se objekt på långa avstånd med förstorad klarhet, utan också mäta avståndet till objekten med hög precision.

Viktiga Funktioner att Tänka på:

Räckvidd

Räckvidden på en kikare med avståndsmätare anger hur långt bort den kan mäta avståndet till ett objekt. Vissa kikare kan mäta avstånd upp till 1800-1900 meter för reflekterande föremål, medan andra kanske bara når upp till 800 meter. Men det är inte bara de maximala avstånden som är viktiga. Det är också viktigt att kikaren kan mäta kortare avstånd noggrant.

Förstoring

Förstoring är en annan viktig faktor att överväga när du köper en kikare med avståndsmätare. De flesta kikare erbjuder förstoring mellan 8x och 10x, vilket är tillräckligt för de flesta utomhusaktiviteter. Förstoringen avgör hur mycket större objektet du tittar på verkar genom kikaren jämfört med det nakna ögat.

Klarhet och Ljusstyrka

Klarheten och ljusstyrkan i en kikare beror på dess optiska kvalitet. En kikare med hög optisk kvalitet kommer att producera skarpa, klara bilder med god kontrast och färgåtergivning. Detta är avgörande för dess prestanda och din upplevelse. En kikare med låg klarhet kan göra det svårt att urskilja detaljer, särskilt i dåligt ljus eller på långa avstånd. Ljusstyrkan, som bestäms av objektivets diameter och linsens kvalitet, påverkar hur väl du kan se i svagt ljus.

Vikt

Vikten på en kikare med avståndsmätare är en viktig faktor att överväga, särskilt om du planerar att bära den under längre perioder. Lättare kikare kan vara mer bekväma att hålla och bära, men de kan också vara mindre robusta än tyngre modeller. Det är viktigt att hitta en balans mellan bärbarhet och hållbarhet som passar dina behov.

Hållbarhet

Hållbarheten hos en kikare med avståndsmätare är avgörande, särskilt för dem som planerar att använda den i tuffa utomhusmiljöer. Kikare bör vara tillverkade av robusta material som kan tåla stötar och fall. Dessutom bör de ha en vattentät och dimfri konstruktion för att skydda mot dåligt väder och kondens.

Batterilivslängd

Batterilivslängden för en kikare med avståndsmätare kan variera beroende på hur ofta du använder avståndsmätningsfunktionen. Vissa modeller kan ha en batterilivslängd på flera tusen mätningar, medan andra kanske bara klarar några hundra. Det kan vara värt att investera i en modell med lång batterilivslängd eller överväga en med utbytbara batterier.

Användarvänlighet

Användarvänligheten är en annan viktig faktor att överväga. Knapparna och kontrollerna på en kikare med avståndsmätare bör vara lätta att använda, även med handskar på. Displayen bör vara klar och lättläst i olika ljusförhållanden.

Extra funktioner

Vissa kikare med avståndsmätare kan ha extra funktioner som kan vara användbara. Till exempel kan vissa modeller ha inbyggda kompasser, lutningsmätare eller ballistiska kalkylatorer. Dessa funktioner kan vara särskilt användbara för jägare eller golfare.

Pris

Priset på kikare med avståndsmätare kan variera kraftigt beroende på dess funktioner, hållbarhet och märke. Medan dyrare modeller ofta har fler funktioner och högre kvalitet, finns det också många prisvärda alternativ som fortfarande erbjuder bra prestanda och värde.

Bästa kikare med avståndsmätare
Bästa Kikare med avståndsmätare

Frågor och svar

Frågor och svar

Hur fungerar en kikare med avståndsmätare?

En kikare med avståndsmätare kombinerar de traditionella funktionerna hos en kikare med lasertekniken hos en avståndsmätare. Den skickar ut en laserstråle som studsar tillbaka från det objekt du siktar på. Tiden det tar för strålen att återvända används sedan för att beräkna avståndet.

Vilken räckvidd har en kikare med avståndsmätare?

Räckvidden kan variera kraftigt mellan olika modeller. Vissa kikare kan mäta avstånd upp till 1800-1900 meter för reflekterande föremål, medan andra kanske bara når upp till 800 meter.

Vilken förstoring är bäst för en kikare med avståndsmätare?

De flesta kikare erbjuder förstoring mellan 8x och 10x, vilket är tillräckligt för de flesta utomhusaktiviteter. För specifika aktiviteter som fågelskådning eller stjärnskådning, kan en högre förstoring dock vara önskvärd.

Är alla kikare med avståndsmätare vattentäta?

Inte alla kikare med avståndsmätare är vattentäta. Det är en viktig funktion att leta efter, särskilt om du planerar att använda kikaren när det kan vara dåligt väder.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.