Lerduvekastare

Lerduvekastare bäst i test 2024

Bästa Lerduvekastare 2024

En lerduvekastar är precis som det låter, ett hjälpmedel att kasta iväg lerduvorna med. Det finns många olika modeller och prisklasser. Vilken som är bäst för dig, beror lite på vad du är ute efter. Det finns både lerduvekastare som man för hand kastar iväg, sedan finns det lerduvekastare som man håller i men som skjuter iväg lerduvan med hjälp av en fjäder. Sedan så finns även de lite dyrare lerduvekastarna som står på backen. Dessa kan både vara automatiska och även kräva handarbete. Vi har på denna sida valt ut de bästa lerduvekastarna för i år, i alla fall om ni frågar oss.

Champion Workhorse elektriskt lerduvekastare

Pris

 • Cirka pris : 6000kr

Champion Workhorse elektriskt lerduvekastare

En mycket prisvärd elektrisk lerduvekastare som faktiskt är kompakt, vilket även underlättar när man ska ta med sig den ut på skyttebanan. Magasinet är avtagbart och rymmer hela 50 stycken lerduvor, vilket är riktigt bra. Återställningen är endast 2.5 sekunder så man får ett trevligt flöde i skyttet med Champion workhorse lerduvekastaren. Maskinen kastar upp till 70 meter, så längden räcker gott och väl. Den drivs av ett vanligt 12volts batteri och det enkelt att sätta upp den och komma igång. En riktigt trevlig lerduvekastare för den som vill ha en lite bättre modell.

Egenskaper

 • Magasin plats för 50st
 • 2,5 sek återställning
 • 3 kastvinklar
 • Kastar normal mellan 50-70meter
 • Portabel elektrisk lerduvekastare
 • 12v lerduvekastare

Vårt betyg

Se pris
Champion High Fly string release lerduvekastare

Pris

 • Cirka pris : 700kr

Champion High Fly string release lerduvekastare

Här har vi en mycket billig lerduvekastare som inte kostar mer än 700 kronor. Den får du enkelt med dig i bilen och du kan sedan ställa den direkt på backen eller montera den på ett passande underlag. Du drar i ett snöre för att kasta iväg lerduvan. Bra att veta är att man även kan skicka iväg 2 stycken lerduvor samtidigt. Vill du stå längre ifrån lerduvekastaren är det bara att ordna med ett längre snöre. Att skjuta lerduvor är väldigt bra för att hålla uppe skjutnivån inför jakten. Det är även en väldigt rolig hobby att skjuta lerduvor.

Egenskaper

 • Enkel & Dubbel kast
 • Avfyrar genom ett snöre
 • Enkel att använda

Vårt betyg

Se pris
Champion Freedom Bird Electronic Trap lerduvekastare

Pris

 • Cirka pris : 15000kr

Champion Freedom Bird Electronic Trap lerduvekastare

Champion Freedom Bird Electronic Trap lerduvekastare är ett utmärkt val för alla som älskar skytte och vill förbättra sina färdigheter. Denna maskin är otroligt robust och hållbar, vilket gör den perfekt för långvarig användning. Med sin elektroniska design kan du enkelt justera hastighet och vinkel för att anpassa din träning. Den lanserar lerduvor i en rad olika hastigheter och riktningar, vilket gör det möjligt för dig att öva på en mängd olika skott. Dessutom är den utrustad med en säkerhetsfunktion som förhindrar oavsiktlig avfyrning, vilket ger extra sinnesro. En annan stor fördel med Champion Freedom Bird Electronic Trap lerduvekastare är dess mobilitet. Den är lätt nog att transportera till och från skjutfältet utan problem. Dessutom är den snabb och enkel att montera, vilket ger mer tid för praktisk träning. Något som kan vara värt att notera är att denna maskin kan kräva viss justering för att nå optimal prestanda. Men när du har fått grepp om inställningarna kommer du att uppskatta dess precision och tillförlitlighet.

Egenskaper

 • Elektronisk
 • Standard & Midi lerduvor
 • 10-50 grader

Vårt betyg

Se pris
Lerduvekastare Birdshooter II

Pris

 • Cirka pris : 1000kr

Lerduvekastare Birdshooter II

Här har vi en annan lerduvekastare som man även med den kan avfyra genom ett snöre eller använda foten. Du kan skjuta antingen enkelduva eller dubbelduva. Den tar inte mycket plats och är med andra ord väldigt smidig att få med sig. Den är även byggd i aluminium så vikten är inte speciellt stor. Du behöver inga verktyg när du ska justera den och det medföljer även tillbehär så att man enkelt kan ändra till en högre kastvinkel.

Egenskaper

 • Enkel & Dubbel kast
 • Avfyrar genom ett snöre eller med foten
 • Aluminium

Vårt betyg

Se pris
Lerduvekastare Clay Röd

Pris

 • Cirka pris : 170kr

Lerduvekastare Clay Röd

Detta är den enklaste modellen av en lerduvekastare. Den kan endast kasta singelduvor och man kastar helt enkelt för hand. Det gör att den inte direkt passar till någon större volymträning. Men annars så fungerar den bra och man kan ju enkelt ta med den i en vanlig ryggsäck. Den är tillverkad av plast vilket även gör att vikten är låg.

Egenskaper

 • Enkel
 • Plast
 • Billig lerduvekastare

Vårt betyg

Se pris
Lerduveskytte

Köpguide Lerduvekastare

Skjuter man lerduvor hos skytte klubbar eller andra trappbanor så är det ofta ganska stora och dyra lerduvekastare. Det passar med andra ord inte riktigt för den som vill kunna skjuta någon annanstans. Så vill man ha en bra portabel lerduvekastare så är det några saker som ni ska tänka på.

Priset är den första frågan ni ska ställa er. Hur mycket får lerduvekastaren kosta? Vill ni lägga runt 2000 kronor, ja då får ni en bra lerduvekastare, men säkerligen inte en som är automatisk. Vill man ha en så billig som möjlig lerduvekastare så kan man köpa en för 100-300 kronor. Dessa kastar du sedan för han med. Det blir med andra ord ganska jobbigt efter en stund.

Ensam eller medhjälpare

Kommer ni skjuta ensamma eller med en kompis. Är ni ensamma, så kan det vara bra med en automatisk eller en lerduvekastare som kastar iväg med hjälp av ett snöre.

Portabel eller inte

Ska man skjuta hemma, så kan man ju sätta upp en större modell eller montera fast en lerduvekastare. Ska man dock iväg till något skytte ställe så behöver man ju ha en portabel lerduvekastare istället.

Hur man ska tänka när man sätter upp en lerduvekastare

 • Du ska placera lerduvekastaren på ett plant underlag
 • Se till så att den står stabilt
 • Se till så ingen är framför lerduvekastaren
 • Skytten bör även stå på motsatt sida av kastarmen.

Automatisk lerduvekastare

En automatisk lerduvekastare använder sig i regel av ett 12 volts batteri. Dessa är lite dyrare än de mer manuella lerduvekastarna. Men fördelarna är många, du slipper med handkraft ladda varje gång du ska kasta iväg en lerduva. Du får ett bättre flöde när du ska skjuta och du kan i regel ladda en väldigt många lerduvor åtgången.

Portabel lerduvekastare

En portabel lerduvekastare är helt enkelt en lerduvekastare som man kan ta med sig. Dessa ska vara enkla att frakt och ska gärna få plats i bakluckan på bilen. En portabel lerduvekastare kan vara både automatisk och manuell.

Handhållna lerduvekastare

Dessa är de mest grundläggande och kostnadseffektiva alternativen. De kräver manuell drift och kan endast kasta en duva i taget.

Fjäderdrivna lerduvekastare

Dessa är lite mer avancerade än handhållna modeller, men är fortfarande ganska enkla att använda. De drivs av en fjädermekanism och kan oftast hålla och kasta flera duvor i taget.

Fotdrivna lerduvekastare

Dessa modeller drivs av en fotpedal, vilket gör dem lättare att använda om du skjuter ensam. De kan också hålla och kasta flera duva i taget.

Märken på lerduvekastare

 • Lerduvekastare Promatic
 • Lerduvekastare Genzo
 • Lerduvekastare XXL
 • Lerduvekastare Jula
 • Lerduvekastare Biltema
 • Lerduvekastare Champion
 • Lerduvekastare Thulin

Bästa Lerduvekastare
Bästa Lerduvekastare

Så använder du en lerduvekastare

Att använda en lerduvekastare kan verka komplicerat i början, men med lite övning kommer du snabbt att få grepp om det. Här är en grundläggande guide för hur du använder en lerduvekastare:

Steg 1: Säkerhet Först
Innan du börjar, se till att du är på ett säkert ställe där du kan kasta lerduvor utan att riskera att skada någon. Behandla alltid lerduvekastaren med samma respekt som ett laddat vapen.

Steg 2: Förberedelse
Montera din lerduvekastare enligt tillverkarens instruktioner. Placeringen av lerduvekastaren är också viktig, så se till att den är placerad på ett säkert och stabilt underlag.

Steg 3: Ladda Lerduvan
Placera lerduvan i kastarens hållare. Se till att lerduvan sitter ordentligt fast och att kastaren är inställd på rätt vinkel och hastighet.

Steg 4: Kasta Lerduvan
Använd utlösarmekanismen för att kasta lerduvan. Detta kan variera beroende på vilken typ av lerduvekastare du använder. Vissa modeller kan ha en fjädermekanism, andra kan vara elektriska och aktiveras med en fjärrkontroll.

Steg 5: Öva och Justera
Öva på att kasta och skjuta ner lerduvor. Du kanske behöver justera hastigheten och vinkeln på din lerduvekastare för att få rätt flygbana och utmaning.

Kom ihåg att det alltid är bäst att följa tillverkarens instruktioner när du använder en lerduvekastare. Dessa steg är bara en grundläggande guide och kan variera beroende på vilken typ av lerduvekastare du har.

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad kostar en lerduvekastare?

En handhållen lerduvekastare kostar cirka 300 kronor. En automatisk lerduvekastare kostar cirka 5000 kronor.

Vad är en lerduvekastare?

En lerduvekastare är en enhet som används för att kasta lerduvor i luften för skytteövningar. De finns i olika modeller och prisklasser, både mekaniska och elektriska.

Vilka typer av lerduvekastare finns det?

Det finns flera olika typer av lerduvekastare. Det finns handhållna modeller som är lätta att använda och extremt bärbara. Det finns också mer robusta modeller gjorda av järn och aluminium som kan fungera för en eller två lerduvor och utlöses manuellt med medföljande rep.

Var kan jag köpa en lerduvekastare?

Lerduvekastare kan köpas på flera olika platser. Biltema, Astrosweden, ,MMHunt och PN Jakt är bara några av de platser där du kan hitta olika modeller och prisklasser.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.