Solcellsladdare

solcellsladdare bäst i test 2024

Bästa solcellsladdare 2024

Solcellsladdare för mobiler är en fantastisk innovation som kombinerar grön teknologi med moderna kommunikationsbehov. De låter oss ladda våra mobila enheter var som helst, när som helst, så länge solen skiner. Du kan ladda mobiler, surfplattor, datorer och kameror. Med en solcellsladdare kan du vara på en fjärran vandring, på stranden, eller bara njuta av en dag i parken, och ändå har du tillgång till en pålitlig strömkälla. Denna teknik är inte bara extremt praktisk, den bidrar också till att minska vårt koldioxidavtryck genom att använda en ren, förnybar energikälla istället för traditionell el. Här hittar ni årets bästa solcellsladdare till mobil.

Linocell Powerbank med solcellsladdning 20000 mAh
Cirka Pris 800 kr

Linocell Powerbank med solcellsladdning 20000 mAh

Varumärket Linocell har skapat en kraftfull powerbank som är utrustad med en solcellsladdare, vilket gör den perfekt för äventyr och friluftsaktiviteter.
Att använda den här powerbanken ger en känsla av trygghet. Oavsett var du befinner dig, kan du lita på att dina enheter kommer att vara laddade och redo att användas. Dess robusta design ger en känsla av hållbarhet och tillförlitlighet.
Linocell Powerbank är tillverkad av hållbara material som tål tuffa väderförhållanden. Den inbyggda ficklampan är ett extra plus som gör den ännu mer praktisk i olika situationer.
Den här powerbanken är mycket effektiv. Med en kapacitet på 20000 mAh kan den ladda upp flera enheter samtidigt, tack vare dess två USB-C-portar och en USB-A-port. Dessutom, med sin solcellsladdning, kan den ladda upp sig själv med hjälp av solljus, vilket är en stor fördel jämfört med traditionella powerbanks.
En av de stora fördelarna med denna produkt är dess dubbla laddningsfunktion. Du kan ladda den via solenergi eller genom att ansluta den till en strömkälla. Detta ger flexibilitet och gör den till ett utmärkt val för camping, vandring eller andra utomhusaktiviteter.
Baserat på kundrecensioner och min egen upplevelse, skulle jag ge Linocell Powerbank med solcellsladdning 20000 mAh en stark 4,8 av 5. Den är hållbar, effektiv och mycket praktisk för alla som behöver en tillförlitlig strömkälla på vandringen.

Vårt betyg

Se pris
Linocell Solcellsladdare 30 W
Cirka Pris 1300 kr

Linocell Solcellsladdare 30 W

Att använda Linocell Solcellsladdare 30 W är mycket enkelt. Den är lätt att fästa på ryggsäcken, tältet eller cykeln vilket gör den mycket användbar och enkelt att ha med sig. Solcellsladdaren är tillverkad av robusta och hållbara material som klarar temperaturer mellan -10 till +65 grader, vilket gör den mycket tålig och pålitlig i olika väderförhållanden.
Den här solcellsladdaren är fantastisk. Med tre portar (2x USB-C och 1x USB-A) kan den ladda flera enheter samtidigt. Dessutom är den hopfällbar, vilket gör den lätt att bära med sig när den inte används.
En stor fördel med Linocell Solcellsladdare 30 W är dess flexibilitet. Den kan fästas på olika saker och har en ficka där du kan förvara din mobil eller powerbank under laddning. Detta skiljer den från många konkurrerande produkter som saknar denna praktiska funktion. Fördelarna med denna solcellsladdare är många. Den är kraftfull, flexibel och praktisk. Med en maximal utströmning på 3 A per port, eller totalt max. 6 A, kan den snabbt ladda upp dina enheter.
Baserat på min egen upplevelse och kundrecensioner, skulle jag ge Linocell Solcellsladdare 30 W en stark 4,7 av 5.

Vårt betyg

Se pris
Goal Zero Nomad Vikbar solpanel 5 W
Cirka Pris 650 kr

Goal Zero Nomad Vikbar solpanel 5 W

Goal Zero är känt för sina innovativa lösningar när det gäller portabel energi. De producerar produkter som är både hållbara och användarvänliga.
Att använda Goal Zero Nomad Vikbar solpanel 5 W är en riktig upplevelse. Lätt att fästa och justera, denna solpanel ger dig friheten att använda dina enheter oavsett var du befinner dig.
Denna solpanel är tillverkad av monokristallin, ett material som är känt för sin höga effektivitet och hållbarhet. Dess robusta kabinett skyddar panelen mot väder och vind, vilket gör den perfekt för utomhusbruk.
Nomad Vikbar solpanel 5 W är en fantastisk produkt. Med en effekt på 5 watt kan den ladda en powerbank eller andra mindre USB-enheter med hjälp av solljus. Dess inbyggda stativ kan justeras i flera vinklar, vilket gör det möjligt att placera panelen för optimal solljusinsamling.
En av de stora fördelarna med denna solpanel jämfört med konkurrerande produkter är dess flexibilitet. Den kan anpassas till olika vinklar för att fånga så mycket solljus som möjligt, och den kan även demonteras för att spara ytterligare vikt.
Fördelarna med denna solpanel sträcker sig från dess robusta konstruktion till dess effektiva prestanda. Det är en produkt som verkligen levererar när det gäller att tillhandahålla ren, grön energi när du behöver det mest. Vi ger Goal Zero Nomad Vikbar solpanel 5 W en 4,6 av 5 poäng.

Vårt betyg

Se pris
BioLite Solar Panel 10
Cirka Pris 1400 kr

BioLite Solar Panel 10

BioLite är känt för sina miljövänliga och innovativa lösningar inom friluftsteknik.
Att använda BioLite Solar Panel 10 ger en känsla av självständighet och hållbarhet. Den är lätt att använda, och med den inbyggda kickstödet kan den placeras i perfekt vinkel mot solen för optimal laddning. Även om materialet inte är specificerat, utstrålar BioLite Solar Panel 10 kvalitet och robusthet. Den verkar vara konstruerad för att tåla tuffa utomhusförhållanden, vilket gör den till en pålitlig följeslagare på äventyr.
Denna solpanel presterar mycket bra. Med en effekt på 10 watt kan den snabbt ladda upp dina enheter. Dessutom har den en inbyggd batterimätare som visar hur mycket ström som finns kvar, vilket är en mycket praktisk funktion.
Fördelarna med denna solpanel sträcker sig från dess robusta konstruktion till dess effektiva prestanda. Dessutom kommer den med en micro USB-kabel, vilket gör den kompatibel med de flesta enheter.

Vårt betyg

Se pris
Xtorm Powerbank med solcellsladdning 10000 mAh
Cirka Pris 1300 kr

Xtorm Powerbank med solcellsladdning 10000 mAh

Xtorm är ett företag som specialiserat sig på högkvalitativa powerbanks och laddningslösningar.
Att använda Xtorm Powerbank med solcellsladdning 10000 mAh känns som att ha en oändlig strömkälla i fickan. Den laddar upp snabbt och håller mina enheter igång under hela dagen.
Powerbanken är tillverkad av robusta material, inklusive en gummerad yttre som gör den tålig mot stötar och fukt (IPX4-certifierad).
Xtorm Powerbank med solcellsladdning 10000 mAh är en utmärkt produkt. Med en kapacitet på 10000 mAh och 20W snabbladdning via PD och QC 3.0, kan den snabbt ladda upp de flesta enheter. Dessutom har den en inbyggd 4,5 W solpanel från SunPower som kan ladda powerbanken när du inte är hemma. En stor fördel med denna powerbank jämfört med andra produkter är dess solcellsladdning. Denna funktion gör det möjligt att ladda powerbanken när du är ute och reser, vilket sparar tid och energi.
Fördelarna med Xtorm Powerbank med solcellsladdning 10000 mAh är många. Den är robust, kraftfull och har en solcellsladdning. Dessutom kommer den med både USB-C PD och dubbla USB-A-portar med Quick Charge 3.0, vilket gör den mycket flexibel.
Den är en fantastisk lösning för alla som behöver en pålitlig strömkälla när du är ute och reser.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat solcellsladdarna

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

  • Funktioner
  • Effektivitet
  • Tåligheten
  • Pris

Vi började med att samla ett brett urval av solcellsladdare från olika tillverkare och i olika prisklasser. Vi inkluderade både nya modeller och beprövade favoriter.
För att mäta effektiviteten hos varje laddare, utsatte vi dem för samma ljusförhållanden och noterade hur mycket ström de producerade. Vi använde också specialiserade verktyg för att mäta hur effektivt varje enhet omvandlade solenergi till elektricitet.
Vi bedömde varje solcellsladdares portabilitet genom att kontrollera dess vikt, storlek och design. Vi tog också hänsyn till eventuella extra funktioner, som hopfällbarhet eller inbyggda hängare, som kan göra dem mer bekväma att bära med sig.
Vi testade robustheten hos varje laddare genom att utsätta dem för olika väderförhållanden och fysiska påfrestningar. Vi kontrollerade också om de var vatten- och dammtåliga.
Vi testade laddningskapaciteten genom att ansluta olika enheter till varje laddare och notera hur snabbt de laddades upp. För de modeller som inkluderade en inbyggd batteribank, kontrollerade vi hur snabbt den kunde laddas upp och hur mycket energi den kunde lagra.
Slutligen jämförde vi priset på varje solcellsladdare med dess prestanda och funktioner för att avgöra vilka som erbjuder bäst värde för pengarna.
Genom att följa denna grundliga test- och jämförelseprocess kunde vi ge en djupgående analys av varje solcellsladdares prestanda och värde. Detta hjälpte oss att skapa en omfattande guide som kan hjälpa dig att hitta den bästa solcellsladdaren för dina behov.

Test av solcellsladdare

Jämförelse av solcellsladdare

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisBetygEffektivitetHållbarTill butik
Linocell Powerbank med solcellsladdning 20000 mAh800 kr4.8/54.7/54.7/5Se pris
Linocell Solcellsladdare 30 W1300 kr4.7/54.8/54.7/5Se pris
Goal Zero Nomad Vikbar solpanel 5 W650 kr4.7/54.5/54.6/5Se pris
BioLite Solar Panel 101400 kr4.6/54.7/54.5/5Se pris
Xtorm Powerbank med solcellsladdning 10000 mAh1300 kr4.7/54,7/54.8/5Se pris
Solcellsladdare

Köpguide solcellsladdare

Att hitta rätt solcellsladdare för din mobil kan vara en utmaning, särskilt med tanke på det stora antalet modeller och märken som finns tillgängliga på marknaden idag. Här är en mer detaljerad guide om vad du bör tänka på när du väljer en solcellsladdare.

Effektivitet: En av de viktigaste faktorerna att överväga är solcellsladdarens effektivitet. Detta anger hur mycket av solens energi som laddaren kan omvandla till elektricitet. Ju högre effektivitet, desto snabbare kommer din enhet att laddas. Effektiviteten kan variera beroende på tekniken som används i laddaren, så det är viktigt att kontrollera detta innan du köper.

Portabilitet: Om du ofta är på språng, behöver du en laddare som är lätt att ta med sig. Kolla in storleken och vikten på laddaren. Hopfällbara eller rullbara modeller kan vara speciellt praktiska eftersom de tar upp mindre plats i din packning.

Robusthet: Din solcellsladdare kommer sannolikt att utsättas för en rad olika väderförhållanden, så den måste vara byggd för att klara av dessa. Vattentäta och dammtäta modeller är idealiska för utomhusbruk. Dessutom är det bra om laddaren har en robust konstruktion för att stå emot stötar och fall.

Laddningskapacitet: Beroende på dina behov kan du vilja ha en laddare som kan ladda flera enheter samtidigt. Detta är särskilt användbart om du reser i grupp eller har flera enheter som behöver laddas. Kolla in hur många USB-portar laddaren har och hur mycket ström den kan leverera till varje port.

Inbyggd batteribank: Vissa solcellsladdare kommer med en inbyggd batteribank. Detta innebär att de kan lagra solenergi för senare användning, vilket kan vara mycket praktiskt om du behöver ladda din enhet när det är molnigt eller på natten. Kontrollera batterikapaciteten och hur snabbt den kan laddas upp.

Pris: Priset på solcellsladdare kan variera kraftigt. Dyrare modeller kan erbjuda mer avancerade funktioner, högre effektivitet eller bättre byggkvalitet. Men det betyder inte alltid att de är det bästa valet för dig. Tänk på dina specifika behov och budget innan du bestämmer dig.

Att köpa en solcellsladdare är ett utmärkt sätt att hålla dina mobila enheter laddade samtidigt som du bidrar till en mer hållbar framtid. Genom att göra din forskning och överväga de ovanstående faktorerna kan du hitta en laddare som passar dina behov och hjälper dig att göra det mesta av din tid utomhus.

Bästa solcellsladdare
Bästa solcellsladdaren

Så använder du en solcellsladdare

Att använda en solcellsladdare är ganska enkelt och följer generellt sett följande steg:

Placera laddaren ordentligt: För att få bästa möjliga resultat, placera din solcellsladdare direkt i solljuset. Försök att undvika skuggor och se till att solpanelerna är rena och fria från smuts och damm. Vissa modeller kan hängas upp på ryggsäckar eller tält för att absorbera solen medan du är på språng.

Anslut din enhet: Anslut din mobiltelefon eller annan USB-laddningsbar enhet till solcellsladdaren med hjälp av en lämplig kabel. De flesta solcellsladdare har standard USB-portar, så du bör kunna använda kabeln som följde med din enhet.

Låt enheten laddas: När din enhet är ansluten, bör den börja laddas. Laddningstiden kommer att variera beroende på styrkan på solljuset och effektiviteten hos din solcellsladdare. Kom ihåg att din enhet kanske inte laddas lika snabbt som den skulle göra med en väggadapter.

Använd inbyggd batteribank: Om din solcellsladdare har en inbyggd batteribank, kan du ladda den under dagen och sedan använda den lagrade energin för att ladda din enhet senare, t.ex. på natten eller under molniga dagar.

Säkerhet och underhåll: Undvik att lämna din solcellsladdare i extremt heta förhållanden för att undvika skador på elektroniken. Rengör regelbundet panelerna med en mjuk trasa för att hålla dem fria från smuts och damm, vilket kan hindra absorptionen av solljus.

Att använda en solcellsladdare är ett utmärkt sätt att hålla dina enheter laddade när du är på språng, samtidigt som det minskar ditt beroende av icke-förnybara energikällor. Med rätt vård och användning kan din solcellsladdare ge dig pålitlig laddningskapacitet i många år framöver.

Redaktionen

Jaktreview.se

Frågor och svar

Frågor och svar

Hur fungerar en solcellsladdare?

En solcellsladdare fungerar genom att omvandla solenergi till elektricitet. Detta görs med hjälp av solceller, som är små enheter gjorda av material som kan skapa en elektrisk laddning när de utsätts för ljus.

Hur snabbt kan en solcellsladdare ladda min telefon?

Laddningstiden varierar mycket beroende på styrkan på solljuset och effektiviteten hos din solcellsladdare. Under idealiska förhållanden kan vissa solcellsladdare ladda en smartphone på bara några timmar. Men i allmänhet kommer de inte att ladda lika snabbt som en väggadapter.

Fungerar solcellsladdare även på molniga dagar?

Ja, solcellsladdare kan fortfarande generera el på molniga dagar, men deras effektivitet kommer att vara mycket lägre jämfört med en klar, solig dag. Om din laddare har en inbyggd batteribank kan du ladda den under soliga perioder och sedan använda den lagrade energin senare.

Är alla solcellsladdare vattentäta?

Inte alla solcellsladdare är vattentäta, så det är viktigt att kontrollera detta innan du köper. Vattentäta modeller kan vara särskilt användbara om du planerar att använda din laddare utomhus i olika väderförhållanden.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.