Jaktjacka

Jaktjacka bäst i test 2024

Bästa Jaktjacka 2024

En jaktjacka är något som varje jägare behöver under jaktsäsongen. Med en komfortabel och riktigt bra jaktjacka så blir jakten så mycket enklare och bekvämare. En välutformad jaktjacka kommer med funktioner som gör det möjligt att bära nödvändig utrustning, skydda mot vädrets makter och bidra till synlighet i skogen. För att göra det enkelt för dig som ska köpa en jaktjacka så har vi valt ut våra favoriter samt valt ut den bästa jaktjackan för i år. Ni hittar bland annat jackjackor från Härkila, Pinewood och chevalier

Härkila Moose Hunter 2.0 WSP
Cirka Pris 3300 kr

Fördelar :INFINIUM™-membran, Komfort, Bäst i test

Nackdelar :

Härkila Moose Hunter 2.0 WSP

Härkila Moose Hunter 2.0 WSP Jackan är ett utmärkt val för den hängivna jägaren som söker en skaljacka utrustad med toppmodern teknologi och genomtänkta detaljer. Jackan är tillverkad i ett borstat och tyst trikåmaterial som har fått en DWR-behandling, vilket innebär att den är smuts- och vattenavvisande. Detta gör jackan perfekt för skogsjakt och hundarbete där du kan komma att utsättas för olika väderförhållanden. En av de mest imponerande aspekterna av denna jacka är dess GORE-TEX INFINIUM™-membran. Detta membran är 100 % vindtätt och erbjuder maximal andningsförmåga, vilket säkerställer att du hålls bekväm och skyddad under alla förhållanden. Med en blandning av Mossy Oak® Break-Up Country®- och Mossy Oak® Red-kamouflage, ger jackan en effektiv kamouflering mot klövvilt som lider av rödgrön färgblindhet. Samtidigt är du synlig för andra jägare, vilket ökar säkerheten. Moose Hunter 2.0 WSP-jackan är fodrad med ett meshmaterial, vilket leder bort fukt från kroppen och säkerställer hög komfort, även under intensiva jaktpass. Den höga kragen, tvåvägs dragkedjan och ventilationsöppningarna under armarna ger ytterligare skydd och komfort. Praktiska funktioner som två rymliga fickor fram och en radioficka till vänster med dragkedja och antennuttag, gör denna jacka till en utmärkt partner i fält.
Härkila Moose Hunter 2.0 WSP Jacka är ett fantastiskt val för den hängivna jägaren. Det är uppenbart att mycket tanke och omsorg har lagts på varje aspekt av dess design och konstruktion, vilket resulterar i en jacka som levererar på alla fronter.

Vårt betyg

Se pris
Pumori Sarek Insulated Jacka
Cirka Pris 4000kr

Fördelar :Poly-Protect-vaddering, Kvalitet

Nackdelar : Lite kostsam

Pumori Sarek Insulated Jacka

Pumori Sarek Insulated Jacka är en toppklassig jaktjacka som kombinerar värme, komfort och praktiska funktioner på ett imponerande sätt. Den är utformad med jägarens behov i åtanke, vilket gör den till ett utmärkt val för alla typer av jaktaktiviteter, oavsett väderlek. En av de mest anmärkningsvärda funktionerna hos denna jacka är dess Poly-Protect-vaddering. Denna extra isolering håller dig varm även under de kallaste vinterdagarna, vilket gör den idealisk för jakt i extrem kyla. Dessutom har jackan ett vatten- och vindtätt membran, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för regn, snö eller vind. Designen av jackan är också genomtänkt. Den har en extra längd för att förhindra att det blir ett kallt drag mellan jacka och byxa. Dessutom har den rymliga magfickor, en mobilficka på insidan och radiofickor på båda sidor, vilket gör den lämplig för både höger- och vänsterskyttar. Den löstagbara huvan är rymlig och skyddar mot kalla vindar och regn eller slask. Ett annat plus är att alla dragkedjor är tillverkade av YKK, vilket gör dem pålitliga även under extrem kyla. Slutligen är yttertyget gjort av 100% Polyester + PU, vilket bidrar till jackans hållbarhet och prestanda.
Sammanfattningsvis är Pumori Sarek Insulated Jacka en utmärkt produkt för den passionerade jägaren. Med sin värme, komfort och praktiska funktioner kommer den definitivt att optimera dina förutsättningar att lyckas med jakten, oavsett väderförhållanden.

Vårt betyg

Se pris
Pinewood Jacka Hunter Pro Xtreme 2.0
Cirka Pris 2500 kr

Fördelar : Rörelsefrihet, Fickor, Prisvärd

Nackdelar : Inga större nackdelar

Pinewood Jacka Hunter Pro Xtreme 2.0

Pinewood Hunter Pro Xtreme är en högpresterande jaktjacka som erbjuder oöverträffad funktionalitet och komfort. Med sitt vind- och vattentäta membran och tejpade sömmar, ger den utmärkt skydd mot väder och vind, och håller dig torr och bekväm även i de mest krävande förhållanden. Jackan är utrustad med extra stretchiga paneler, vilket ger ökad följsamhet och rörelsefrihet. Dessutom bidrar ventilationsöppningarna längs sidorna till ökad luftcirkulation och komfort vid högre aktivitet och temperatur, vilket minskar risken för överhettning. En annan imponerande funktion är den höga kragen i signalorange, som både skyddar hals och ansikte mot kyla och vind, samt ökar synligheten i terrängen. Den avtagbara och justerbara huvan och de justerbara ärmsluten erbjuder ytterligare skydd och anpassningsförmåga. Praktiska detaljer som flertalet frontfickor, en rymlig ryggficka och integrerade hängslen gör denna jacka extremt användbar i fält. Dessutom finns det radioöppningar i båda bröstfickorna, vilket gör jackan lämplig för både höger- och vänsterhänta skyttar. Med sin uppgraderade prestanda och fem års garanti, erbjuder Pinewood Hunter Pro Xtreme Jacka exceptionellt värde för pengarna. Den är tillgänglig i storlekar från S till 5XL, vilket gör den till ett utmärkt val för jägare av alla former och storlekar.
Överlag är Pinewood Hunter Pro Xtreme Jacka en utmärkt investering för den seriöse jägaren. Den kombinerar toppmodern teknologi med praktiska funktioner och robust konstruktion, vilket gör den till en pålitlig partner i alla jaktmiljöer.

Vårt betyg

Se pris
Shooterking Lynx Jacka
Cirka Pris 2000kr

Fördelar : Prisvärd, Förstärkning

Nackdelar : Radioficka på en sida

Shooterking Lynx Jacka

Shooterking Lynx Jacka är en 2-lagers lättviktsjacka som har designats med jägarens behov i åtanke. Tillverkad i Sealgair PRO 250-G med Shootex membran, erbjuder denna jacka enastående hållbarhet, andningsförmåga och vattentäthet upp till 10 000 mm vattenpelare. En av de mest noterbara funktionerna hos denna jacka är dess tejpade sömmar. Dessa sömmar bidrar till att hålla fukt borta och förhindrar att vatten sipprar in genom nålhål, vilket gör jackan idealisk för användning i våta eller regniga förhållanden. Shooterking Lynx Jacka har också en avtagbar och justerbar huva samt en hög krage, vilket ger dig möjlighet att anpassa jackan efter väderleken eller dina personliga önskemål. Dessutom erbjuder den justerbara midjan och ärmsluten ytterligare vindskydd och optimal passform. En annan imponerande aspekt av denna jacka är dess corduraförstärkning på utsatta platser, vilket ökar dess hållbarhet och livslängd. Praktiska funktioner som YKK-dragkedjor, en innerficka och en radioficka på vänster sida med antennuttag, gör denna jacka till en utmärkt partner i fält. Med sin överlägsna andningsförmåga (14 000 g/m2/24 timmar) och vattentäthet, erbjuder Shooterking Lynx Jacka enastående prestanda och värde. Den är ett utmärkt val för jägare som söker en pålitlig, högpresterande jacka för alla typer av jaktvillkor.

Vårt betyg

Se pris
Härkila Kamko Jacka
Cirka Pris 3000kr

Fördelar : Vändbar, Komfort

Nackdelar :

Härkila Kamko Jacka

Härkila Kamko Jaktjacka är en vändbar fleecejacka som erbjuder både funktionalitet och komfort för jägare. Tillverkad med ett vindtätt GORE WINDSTOPPER®-membran, ger denna jacka utmärkt skydd mot vind, vilket gör den idealisk för användning i blåsiga förhållanden. En av de mest anmärkningsvärda funktionerna hos denna jacka är dess vändbarhet. Detta innebär att du kan byta mellan två olika färger (brunt/svart eller brunt/rött), beroende på dina behov och önskemål. Den röda färgen är perfekt för de tillfällen då du behöver synas ordentligt. Härkila Kamko Jaktjacka har också flera praktiska fickor, inklusive dubbla radiofickor, en ärmficka och fyra rymliga framfickor. Dessa ger gott om plats för att förvara dina nödvändiga jaktartiklar. Ytterligare funktioner inkluderar en dragsko nedtill för att förhindra kallt drag och ärmslut med tumhål för extra komfort och värme. Huvudtyget är 100% polyesterfleece med impregnering, vilket bidrar till jackans hållbarhet och prestanda. Dessutom är teknologin 3-lagers WINDSTOPPER® integrerad i designen, vilket ytterligare förbättrar dess vindtäthet.
Sammanfattningsvis är Härkila Kamko Jaktjacka en högpresterande, mångsidig jacka som erbjuder utmärkt värde för pengarna. Med sina funktionella detaljer och genomtänkta design, kommer den att bli ett ovärderligt tillägg till varje jägares garderob.

Vårt betyg

Se pris
Chevalier Ellesmere Windblocker Jacka
Cirka Pris 2500kr

Fördelar : Låg ljudnivå

Nackdelar :

Chevalier Ellesmere Windblocker Jacka

Chevalier Ellesmere Windblocker Jacka är en högkvalitativ jacka designad för att ge optimal komfort och skydd mot väder och vind under jakt. Med sitt yttre skikt av mjuk, tyst ull och laminerat vindtätt membran, erbjuder denna jacka utmärkt skydd mot blåst, samtidigt som den behåller en låg ljudprofil – en kritisk egenskap för framgångsrik jakt. Insidan av jackan är fodrad med varm, skön fleece vilket gör den till en perfekt kombination för kallare klimat eller vinterjakt. Denna kombination av material garanterar inte bara värme, utan ger också extra komfort och rörelsefrihet, vilket är avgörande under långa perioder av aktivitet utomhus. Förutom dess överlägsna konstruktion och material, har Chevalier Ellesmere Windblocker Jacka också flera praktiska fickor för lagring. Den har två rymliga frontfickor samt en bröstficka med blixtlås, vilket ger gott om utrymme för att säkert förvara dina viktigaste jaktredskap och personliga tillhörigheter.
Sammanfattningsvis är Chevalier Ellesmere Windblocker Jacka en exceptionell jaktjacka som kombinerar funktionalitet, komfort och skydd. Dess högkvalitativa konstruktion och genomtänkta design gör den till ett utmärkt val för både erfarna och nya jägare.

Vårt betyg

Se pris
Chevalier Noux Jacka High Vis Orange
Cirka Pris 2000kr

Fördelar : 20 000 Vattenpelare

Nackdelar :

Chevalier Noux Jacka High Vis Orange

Chevalier Noux Jacka är en vatten- och vindtät skaljacka som är designad för att hålla dig skyddad under alla väderförhållanden, året runt. Tillverkad i ett slitstarkt, mjukt och fukttransporterande 100% polyestertyg, kombinerar denna jacka komfort och hållbarhet på ett imponerande sätt. Med ett Chevalite-membran som tål 20 000 mm vattenpelare och har en andningsförmåga på 20 000 g/m²/24 h, erbjuder Noux Jacka exceptionellt skydd mot både regn och vind. Denna jacka är också utrustad med en rad genomarbetade detaljer för att hålla dig torr under jaktdagen. Bland dessa detaljer finns dubbel frontslå med tryckknappar och waterstop edges som förhindrar väta från att tränga in bakom tvåvägsdragkedjan, vattentäta YKK-dragkedjor och tejpade sömmar. Dess justerbara nederkant med waterstop edge och justerbara fast huva med förstärkt kontursytt brätte och hakskydd bidrar till att maximera skyddet mot dåligt väder. För att ge ökad rörlighet och komfort, har Noux Jacka förböjda ärmar och justerbara ärmslut med kardborreband. Dessutom erbjuder dragkedjor under ärmarna möjlighet till ventilation. Denna jaktjacka har också en mängd praktiska fickor för förvaring, inklusive urskålade bälgfickor, värmefickor med fleecefoder, två innerfickor, dubbla radiofickor och en ryggficka. Allt detta gör Chevalier Noux Jacka till ett utmärkt val för jägare som söker en pålitlig, högpresterande jacka.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat Jaktjackorna

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

 • Funktioner
 • Väderbeständighet
 • Komfort
 • Pris

Genom att vi själva provat flera av produkterna, samt läst recensioner från kunder så har vi kommit fram till ett rättvist resultat av vilka jaktjackor som är bäst på marknaden. Vi har tagit hänsyn till faktorer som kamouflage, hållbarhet, väderbeständighet, komfort, samt olika funktioner och modeller.
Det är viktigt att notera att ’bästa’ kan variera beroende på individens behov och preferenser. Vad som fungerar för en jägare kanske inte fungerar för en annan. Därför rekommenderar vi alltid att du provar olika jackor och jämför dem baserat på dina egna krav och förväntningar. Så, oavsett om du är ute efter en jacka som klarar av tuffa väderförhållanden, eller om du föredrar en mer lättviktig modell för mildare klimat, finns det en jaktjacka där ute för dig. Kom ihåg att göra din forskning, läs kundrecensioner och prova själv innan du gör ditt slutgiltiga köp.

Test av jaktjacka

Jämförelse av Jaktjackor

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisKomfortKamouflage & TystFunktionerTill butik
Härkila Moose Hunter 2.0 WSP3300 krMycket braMycket braMånga funktionerSe pris
Pumori Sarek Insulated4000 krMycket braOkVarmSe pris
Pinewood Jacka Hunter Pro Xtreme 2.02500 krBraOkBra mot vindSe pris
Shooterking Lynx Jacka2000 krHelt okBraPrisvärdSe pris
Härkila Kamko Jacka3000 krokOkVändbarSe pris
Chevalier Ellesmere Windblocker2500 krBraBraTyst jaktjackaSe pris
Chevalier Noux Jacka High Vis Orange2000 krokOkGott om fickorSe pris
Jaktjacka

Köpguide Jaktjacka

Att välja rätt jaktjacka kan vara en utmaning, särskilt med tanke på det breda utbudet som finns tillgängligt. Här är en snabb guide för att hjälpa dig att göra det bästa valet.

 1. Material och Väderskydd
  Jaktjackan ska skydda dig mot alla typer av väder, från regn och vind till snö och kyla. Därför är det av yttersta vikt att välja en jacka tillverkad av högkvalitativa, väderbeständiga material. Gore-Tex är ett populärt val eftersom det är både vattentätt och andningsbart, vilket innebär att det inte bara håller regnet ute utan också låter svett och fukt avdunsta. Andra bra alternativ är polyester och nylon, som båda är slitstarka och vattenavvisande.
 2. Isolering och Värme
  Om du planerar att jaga i kalla klimat eller under vintermånaderna, är det viktigt att jackan har bra isolering. Fjäderfyllning eller syntetiskt fyllmaterial som Primaloft kan erbjuda hög värme utan att göra jackan otymplig. Jackor med avtagbart foder är också ett bra alternativ, eftersom de ger dig flexibilitet att anpassa jackan efter väderförhållandena.
 3. Passform och Rörlighet
  En bra jaktjacka bör erbjuda god rörlighet. Den bör inte begränsa din förmåga att röra dig, dra ett vapen eller klättra upp i ett trädstativ. Se till att jackan har tillräckligt med utrymme för att du ska kunna bära lager under den, men inte så mycket att det blir otympligt eller begränsar din rörelse.
 4. Kamouflage
  För vissa typer av jakt kan kamouflage vara avgörande. Om detta är viktigt för dig, leta efter jackor med kamouflagemönster som passar den miljö du kommer att jaga i. Vissa jackor erbjuder även möjligheten att byta mellan olika kamouflagemönster, vilket ger ytterligare flexibilitet.
 5. Fickor och Förvaring
  Jakt kräver ofta att du bär med dig mycket utrustning, från ammunition till första hjälpen-kit och snacks. En bra jaktjacka bör ha gott om fickor och förvaringsutrymmen för att rymma alla dina nödvändigheter. Tänk på var fickorna är placerade och hur lättåtkomliga de är – du vill inte kämpa för att få tag på din ammunition mitt i ett jaktpass.
 6. Andra Funktioner
  Vissa jackor kommer med extra funktioner som kan förbättra din jaktupplevelse. Avtagbar huva kan vara praktiskt om du vill minska volymen eller förbättra synfältet. Spelväskor är användbara för att bära hem ditt byte. Radiofickor kan hålla din kommunikationsutrustning säker och till hands. Andra funktioner att överväga inkluderar ventilationsöppningar, justerbara manschetter och dragkedjor för snabb och enkel åtkomst.

Du hittar mer information hos

Kom ihåg att den bästa jaktjackan för dig beror på dina personliga preferenser, de specifika krav som din typ av jakt ställer och de klimatförhållanden du kommer att vara i. Genom att noggrant överväga alla dessa faktorer kommer du att kunna hitta en jaktjacka som inte bara håller dig bekväm och skyddad, utan också hjälper dig att bli en mer effektiv jägare. Lycka till med ditt köp!

bästa jaktjackan
Bästa Jaktjackan

Så tar du hand om jaktjackan

Att ta hand om din jaktjacka på rätt sätt är viktigt för att den ska hålla länge och behålla sina funktioner.

Läs etiketten: Innan du börjar rengöra din jaktjacka, läs etiketten noggrant. Den kommer att ge dig specifik information om vilka rengöringsmetoder och produkter som är säkra att använda.

Rengöring: Använd ett milt tvättmedel utan blekmedel för att rengöra jackan. Använd inte sköljmedel eftersom det kan skada jackans vattentäta beläggning. Handtvätt är ofta det säkraste alternativet, men vissa jackor kan maskintvättas på ett skonsamt program.

Torkning: Torka jackan på ett torrt, välventilerat ställe, men undvik direkt solljus eftersom det kan bleka färgen. Använd inte torktumlare om det inte uttryckligen tillåts på etiketten.

Impregnering: Efter några tvättar kan du behöva återimpregnera jackan för att bibehålla dess vatten- och vindtäthet. Det finns speciella impregneringssprayer för detta ändamål.

Förvaring: När jackan inte används, förvara den på en torr plats där den kan andas. Använd inte plastpåsar eller andra icke-andningsbara material för förvaring.

Reparationer: Om din jaktjacka blir skadad, försök att reparera den så snart som möjligt för att förhindra vidare skador. Det finns speciella reparationskit för utomhuskläder som du kan använda.

Kom ihåg att varje jaktjacka är unik, så vad som fungerar för en kanske inte fungerar för en annan. När du köper en ny jaktjacka, fråga säljaren om specifika skötselråd för den specifika modellen.

Att ta hand om din jaktjacka på rätt sätt kommer att förlänga dess livslängd och säkerställa att den fortsätter att skydda dig i alla typer av väder.

Frågor och svar

Frågor och svar

Vilken storlek ska jag välja på min jaktjacka?

Det beror på din kroppsstorlek och hur mycket kläder du planerar att bära under jackan. Om du planerar att bära flera lager under, kan det vara en bra idé att gå upp en storlek.

Är alla jaktjackor vattentäta?

Inte alla jaktjackor är vattentäta. Vissa är vattenavvisande, vilket innebär att de kan stå emot lätt regn men kanske inte håller dig torr under kraftigt regn. Kontrollera produktbeskrivningen noggrant innan du köper.

Vilket kamouflagemönster är bäst för mig?

Det beror på var du planerar att jaga. Olika kamouflagemönster är effektiva i olika miljöer. Till exempel fungerar ett skogskamouflagemönster bäst i skogsområden medan ett ökenkamouflagemönster skulle vara mer lämpligt i sandiga, karga miljöer.

Är dyrare jaktjackor alltid bättre?

Inte nödvändigtvis. Priset på en jaktjacka kan reflektera kvaliteten på materialen och tillverkningen, men det betyder inte alltid att den är bäst för dina behov. Det är viktigt att överväga alla faktorer, inklusive passform, komfort, väderskydd och specifika funktioner, innan du gör ditt val.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.