22Lr gevär

22Lr gevär bäst i test 2024

Bästa 22Lr Gevär 2024

22lr gevär är en av de mest ikoniska och universellt använda vapentyperna i världen. Dessa lätta, noggranna och prisvärda gevär har tjänat som introduktionsvapen för många skyttar, samtidigt som de har behållit en trogen följd bland erfarna jägare och sportskyttar. Med en relativt låg rekyl och billig ammunition, erbjuder .22lr gevär ett utmärkt sätt att öva skjutteknik och precision, vilket gör dem till ett populärt val för både nybörjare och experter. Oavsett om du är intresserad av jakt, målskjutning eller bara vill lära dig grunderna i skytte, är .22lr gevär ett pålitligt och mångsidigt verktyg. Hos oss kan ni läsa om de allra bästa 22Lr gevären för i år.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista 22Lr gevär

  1. Tikka T1X Rimfire
  2. Bergara B14-R Carbon trainer
  3. Brno CS 457 Syntet
  4. Sako Quad
  5. Sako Quad Hunter pro
  6. Tikka T1x UPR
  7. Ruger 10/22 Syntet Takedown Rostfri
  8. Browning T-Bolt Varmint Laminated Adjustable
  9. Winchester Wildcat paket Billigt 22 lr gevär

Tikka T1x Rimfire

Vårt betyg

Pris

Bästa 22Lr gevär

Tikka T1X Rimfire

Tikka T1x är ett mästerligt konstruerat rimfire-gevär som tar precision och pålitlighet till nya höjder. Tillverkad av det finska varumärket Tikka, känt för sin högkvalitativa tillverkning och innovativa design, levererar T1x enastående prestanda i både .22LR och 17HMR kalibrarna. Geväret kommer med en pipa på omkring 51 cm, fabriksgängad med en 1/2″ 20 UNF gänga – perfekt för montering av ljuddämpare eller andra tillbehör. Dess robusta konstruktion och otroligt smidiga slutstycksgång är imponerande, vilket vi har kommit att förvänta oss av Tikka. En annan framstående egenskap är det löstagbara 10-skotts magasinet, vilket ger användaren tillräckligt med ammunition för både jakt och målskjutning. Detta, tillsammans med det justerbara trycket (mellan 2-4lbs, samma som T3x), bidrar till en anpassningsbar och användarvänlig upplevelse. Dessutom är kolven utbytbar med samma infästning som T3x, vilket gör den extremt anpassningsbar. Lådan har 11mm kilspår för kikarmontage, vilket ger ytterligare flexibilitet. Vikten på 2,6 kg gör geväret relativt lätt, vilket gör det bekvämt att bära under längre perioder. Trots dess lätta vikt, känns geväret robust och välbalanserat, vilket bidrar till dess övergripande skjutkomfort. Slutligen, för alla tidigare Tikka-ägare, ger T1x äntligen chansen att äga ett rimfire från Tikka. Detta gevär representerar verkligen Tikka-kvaliteten rakt igenom.

Överlag så är Tikka T1x är ett exceptionellt val för alla som söker ett pålitligt, precist och högpresterande rimfire-gevär. Med dess anpassningsbara funktioner, ergonomiska design och högkvalitativa konstruktion, är det ett vapen som säkerligen kommer att leverera gång på gång.

Bergara B14-R Carbon trainer

Vårt betyg

Pris

Bergara B14-R Carbon trainer

Bergara B14-R Carbon Trainer är ett otroligt precist, fullstort precisionsskytte-gevär som har utformats och byggts av experter under flera år. Detta repetiergevär har blivit en favorit bland många vapenentusiaster tack vare dess precision och högkvalitativa konstruktion. En av de mest framstående egenskaperna hos Bergara B14-R Carbon Trainer är dess pipa, som mäter 45.7 cm. Den kommer i matt svart för ett elegant utseende och levereras med samma kolv som används i HMR-modellen, vilket är en riktigt bra skyttestock för de flesta typer av skytte. Geväret är borrat och gängat för kikarsiktesbaser, vilket gör det möjligt att fästa sikten för långdistansskytte. Det väger cirka 4.1 kg, vilket gör det till ett pålitligt alternativ för olika skytteaktiviteter. Bergara B14-R .22LR Trainer är speciellt utformad för långdistansskytte med rimfire, träning och tävling. Den fungerar inom dimensionerna av Remington 700-plattformen, vilket ger skyttarna en liknande storlek och känsla som ett fullstort gevär, vilket gör det till ett utmärkt träningsverktyg. Detta gevär har också en kolfiberlindad pipa, vilket ökar dess hållbarhet samtidigt som vikten hålls relativt låg. Den totala längden på geväret är cirka 96 cm, med en twist rate på 1:16 tum och en kapacitet på 10 skott. När det gäller specifikationer och översikt, är den faktiska vikten av Bergara B14-R cirka 4.1 kg, vilket gör det till ett robust men ändå hanterbart alternativ för både nybörjare och erfarna skyttar.

Bergara B14-R Carbon Trainer är ett utmärkt val för alla som söker ett pålitligt, precist och högpresterande rimfire-gevär. Med dess anpassningsbara funktioner, ergonomiska design och högkvalitativa konstruktion, är det ett vapen som säkerligen kommer att leverera gång på gång.

Brno CS 457 Syntet

Vårt betyg

Pris

Brno CS 457 Syntet

CZ 457 Synthetic är en variant av den populära CZ 457-serien. Som namnet antyder, har denna modell en syntetisk kolv som kombinerar utmärkt ergonomi med överlägsen hållbarhet. Kolvens design lånar element från CZ:s 557 American Synthetic, vilket ger ett utmärkt grepp och känsla. Geväret har en kallhamrad pipa med ett twistförhållande på 1:16, vilket garanterar exceptionell precision på långt håll. Piplängden är 525 mm och geväret är även borrat och gängat, med spår frästa i det, vilket gör det enkelt att fästa olika tillbehör. En av de framstående egenskaperna hos CZ 457 Synthetic är dess fullt justerbara tryckmekanism och tvåpositions säkerhetsspärr, vilket låter skyttar anpassa sin skytteupplevelse baserat på personliga preferenser. Geväret har en total längd på 980 mm och väger cirka 2,4 kg, vilket gör det relativt lättviktigt och lätt att hantera. Det levereras också med ett 5-skotts magasin, vilket ger tillräckligt med ammunition för både jakt och målskjutning.

Användare har berömt CZ 457 Synthetic för dess precision, användarvänlighet och ergonomiska design. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren skytt är CZ 457 Synthetic ett mångsidigt val som levererar solid prestanda i olika skyttescenarier.

Sako Quad

Vårt betyg

Pris

Sako Quad

Sako Quad är ett utmärkt val för alla som söker ett pålitligt och precist .22LR-gevär. Tillverkat av det finska märket Sako, känt för sin högkvalitativa tillverkning och innovativa design, levererar Quad exceptionell prestanda oavsett om du använder den för jakt eller målskjutning. En av de mest framstående egenskaperna hos Sako Quad är dess modulära design. Detta gör det möjligt att byta pipor snabbt och enkelt, vilket innebär att du kan ändra kaliber på bara några sekunder. Denna flexibilitet gör Quad till ett mycket mångsidigt vapen som passar för en rad olika användningsområden. Sako Quad kommer med en kallhamrad pipa, känd för sin överlägsna precision och hållbarhet. Den robusta konstruktionen garanterar lång livslängd och pålitlig prestanda under alla förhållanden. Dessutom är geväret utrustat med ett justerbart trycke, vilket ger användaren möjlighet att anpassa avtrycket efter sina egna preferenser. Geväret har också en löstagbar kolv, vilket gör det möjligt att anpassa geväret till varje skytts unika behov. Oavsett om du föredrar en traditionell träkolv eller en modern syntetisk kolv, kan du vara säker på att hitta en lösning som passar dina behov med Sako Quad.

Slutligen, Sako Quad är inte bara funktionellt, utan också estetiskt tilltalande. Dess slanka, moderna design är både praktisk och elegant, vilket gör detta gevär till ett utmärkt tillskott i varje skytts vapensamling.

Sako Quad Hunter Pro

Vårt betyg

Pris

Sako Quad Hunter Pro

Sako Quad Hunter Pro är ett oerhört imponerande .22LR-gevär som kombinerar precision, mångsidighet och hållbarhet på ett sätt som få andra vapen kan matcha. Tillverkad av det välrenommerade finska företaget Sako, är Quad Hunter Pro designad för att leverera överlägsen prestanda i alla situationer. En av de mest framträdande egenskaperna hos Sako Quad Hunter Pro är dess förmåga att snabbt byta pipor. Detta innebär att du kan ändra kaliber på bara några sekunder, vilket gör geväret extremt mångsidigt och anpassningsbart till en mängd olika skyttescenarier. Pipan är kallhamrad, vilket garanterar exceptionell precision och hållbarhet. Dessutom är geväret utrustat med ett justerbart trycke, vilket ger användaren möjlighet att anpassa avtrycket efter sina egna preferenser. Kolven på Sako Quad Hunter Pro är gjord av högkvalitativt valnötsträ och har en klassisk design som både är bekväm att hålla i och visuellt tilltalande. Kombinationen av den traditionella träkolven och den innovativa modulära designen ger geväret en unik balans mellan gammalt och nytt. Sako Quad Hunter Pro är inte bara funktionellt, utan också estetiskt tilltalande. Dess eleganta design och högkvalitativa utförande gör det till ett utmärkt tillskott i varje skytts vapensamling.

Sammanfattningsvis är Sako Quad Hunter Pro ett utmärkt val för den som söker ett pålitligt, mångsidigt och högpresterande .22LR-gevär. Med dess anpassningsbara funktioner, ergonomiska design och högkvalitativa konstruktion, är det ett vapen som säkerligen kommer att leverera gång på gång.

Tikka T1x UPR

Vårt betyg

Pris

Tikka T1x UPR

Tikka T1x UPR, ett .22LR-gevär tillverkat av det finska företaget Tikka, är en fantastisk kombination av funktionalitet, precision och hållbarhet. Detta gevär, som är designat för både jägare och sportskyttar, erbjuder överlägsen prestanda i alla typer av skyttescenarier. En av de mest framstående egenskaperna hos Tikka T1x UPR är dess unika kolvdesign. Kolven är gjord av en robust syntetisk komposit med en mjuk yta, vilket ger ett utmärkt grepp även under våta förhållanden. Den har också en justerbar kindstöd, vilket gör det lätt att anpassa geväret till varje individs behov. Geväret är utrustat med en 20 tums pipa som ger utmärkt precision på lång distans. Piplängden, tillsammans med det justerbara trycket, gör det möjligt att skjuta med imponerande noggrannhet. Tikka T1x UPR väger endast 2,4 kg, vilket gör den lätt att hantera och perfekt för längre jaktutflykter. Trots sin lätta vikt är geväret extremt robust och kan hantera de mest krävande utomhusförhållanden. Tikka T1x UPR inte bara funktionell utan också estetiskt tilltalande. Dess moderna, strömlinjeformade design och högkvalitativa finish ger det ett professionellt och sofistikerat utseende.

Sammanfattningsvis är Tikka T1x UPR ett utmärkt val för den som söker ett pålitligt, precist och hållbart .22LR-gevär. Med dess unika designfunktioner, lättviktiga ram och högpresterande kapacitet, är det ett vapen som säkerligen kommer att leverera gång på gång.

Ruger 10/22 Syntet Takedown Rostfri

Vårt betyg

Pris

Ruger 10/22 Syntet Takedown Rostfri

Ruger 10/22 Syntet Takedown är en .22LR-gevär som är känd för sin pålitlighet, hållbarhet och användarvänlighet. Tillverkad av det amerikanska företaget Ruger, har denna modell blivit en favorit bland jägare och skyttar över hela världen. En av de mest framstående egenskaperna hos Ruger 10/22 Syntet Takedown är dess ”takedown”-funktion. Med bara ett par snabba rörelser kan geväret delas i två delar för enkel transport och förvaring. Denna funktion gör också rengöring och underhåll betydligt enklare. Geväret har en syntetisk kolv, vilket gör det lätt och tåligt. Den rostfria finishen på pipan och systemet ger extra skydd mot väder och vind, vilket gör geväret idealiskt för utomhusbruk. Ruger 10/22 Syntet Takedown är också känt för sin precision. Med en 18,5 tum lång pipa och justerbart sikte, kan du lita på att dina skott träffar målet. Dessutom kommer geväret med ett 10-skotts roterande magasin, vilket ger dig gott om ammunition för både jakt och målskjutning.

Sammanfattningsvis är Ruger 10/22 Syntet Takedown ett utmärkt val för alla som söker ett pålitligt, lätt och högpresterande .22LR-gevär. Vare sig du är en erfaren skytt eller en nybörjare, kommer du att uppskatta dess användarvänliga design och robusta konstruktion.

Browning T-Bolt Varmint Laminated Adjustable

Vårt betyg

Pris

Browning T-Bolt Varmint Laminated Adjustable

Browning T-Bolt Varmint Laminated Adjustable är ett .22LR-gevär som kombinerar tradition och innovation på ett imponerande sätt. Detta gevär, tillverkat av det välkända belgiska företaget Browning, erbjuder enastående prestanda för både jakt och skytte. En av de mest framträdande egenskaperna hos Browning T-Bolt Varmint Laminated Adjustable är dess unika T-Bolt-system. Detta snabba och effektiva system gör det möjligt att skjuta flera skott i snabb följd, vilket ger en stor fördel vid jakt på småvilt eller vid intensiv målskjutning. Geväret har en laminatstock, vilket ger en utmärkt balans mellan lätt vikt och robusthet. Stocken har också en justerbar kolvkam, vilket ger en bekväm och anpassningsbar skytteposition för varje individ. Pipan på Browning T-Bolt Varmint Laminated Adjustable är tung och friflytande, vilket bidrar till dess exceptionella precision. Dessutom är pipan försedd med gängor för montering av ljuddämpare eller andra tillbehör, vilket ytterligare ökar gevärets mångsidighet. Slutligen är Browning T-Bolt Varmint Laminated Adjustable inte bara funktionell utan också visuellt tilltalande. Dess klassiska design och högkvalitativa finish gör det till ett utmärkt tillskott i varje skytts vapensamling.

Sammanfattningsvis är Browning T-Bolt Varmint Laminated Adjustable ett utmärkt val för den som söker ett pålitligt, precist och anpassningsbart .22LR-gevär. Med dess unika funktioner och högpresterande kapacitet, är det ett vapen som säkerligen kommer att leverera gång på gång.

Winchester Wildcat 22LR

Vårt betyg

Pris

Billigt 22Lr gevär

Winchester Wildcat 22LR

Winchester Wildcat 22LR är ett mångsidigt och lättviktigt gevär som levererar exceptionell prestanda i olika skyttescenarier. Detta halvautomatiska gevär, tillverkat av det ikoniska amerikanska företaget Winchester, är känt för sin precision, enkelhet att använda och innovativa design. Ett av de mest framstående egenskaperna hos Winchester Wildcat är dess precision. Med en pipa på 18 tum ger geväret tillförlitlig precision på både korta och långa avstånd. Recensioner indikerar att den kan uppnå grupper på cirka 0,75-1 tum på 50 yards, vilket är tillräckligt för jakt. Gevärets kontroller är lätta att hantera, vilket gör det roligt att skjuta med. Dessutom är det enkelt att rengöra tack vare dess löstagbara underdel. Denna funktion sätter verkligen Wildcat ifrån många andra gevär i sin klass, eftersom det tillåter noggrann och problemfri underhåll. Med en vikt på bara 4 pounds är Wildcat lätt och bekvämt att bära, vilket gör det idealiskt för långa perioder av användning. Trots sin lätta vikt är geväret robust och hållbart, med en polymerkonstruktion som tål utomhusbruk. Winchester Wildcat 22LR-geväret hyllas också för sitt värde för pengarna. Med sin kombination av precision, användarvänlighet och innovativa funktioner erbjuder det utmärkt valuta för pengarna, oavsett om det är ditt första gevär eller ett tillägg till din samling.

Sammanfattningsvis är Winchester Wildcat 22LR-geväret ett pålitligt, användarvänligt och kostnadseffektivt val för både nybörjare och erfarna skyttar. Dess blandning av traditionellt hantverk och modern innovation är ett bevis på Winchesters engagemang för kvalitet och prestanda.

22lr gevär

Köpguide 22Lr gevär

Att välja rätt 22lr gevär kan vara en utmaning, särskilt med det breda utbudet av modeller och märken på marknaden. Här är en guide för att hjälpa dig att välja det bästa 22lr geväret för dina behov.

1. Användning: Först och främst bör du tänka på vad du planerar att använda geväret för. Är det för jakt, målskjutning, eller kanske för att lära en ny skytt grunderna? Vissa .22lr gevär är mer lämpliga för vissa ändamål än andra.

2. Kvalitet och Tillverkare: Det finns många tillverkare av .22lr gevär, vissa med bättre rykte än andra. Gör lite forskning och läs recensioner för att hitta ett märke och en modell som är kända för sin tillförlitlighet och hållbarhet.

3. Pris: .22lr gevär kan variera mycket i pris, från budgetalternativ till högkvalitativa, kostsamma modeller. Bestäm din budget innan du börjar shoppa, men kom ihåg att du ofta får vad du betalar för när det gäller kvalitet.

4. Funktioner: Det finns många olika funktioner att överväga, inklusive typen av action (t.ex. halvautomatisk, bolt-action), sikten (t.ex. öppna sikten, kikarsikte), och om geväret har möjlighet att montera tillbehör som ljuddämpare eller picatinny rail för fäste av tillbehör.

5. Storlek och vikt: Om du ska bära geväret under längre perioder, t.ex. vid jakt, är storlek och vikt viktiga faktorer. Ett lättare vapen kommer att vara enklare att bära, men kan också ha mer rekyl än ett tyngre vapen.

6. Ammunition: .22lr ammunition är generellt billig och lätt att hitta, men det finns fortfarande variationer i kvalitet. Vissa gevär fungerar bättre med vissa typer av ammunition, så det kan vara värt att experimentera lite för att hitta den bästa kombinationen för ditt specifika vapen.

7. Ergonomi: Hur geväret känns i dina händer är också viktigt. Kolla på greppdesign, avtryckarvikt och placeringen av säkerhetsspärren och andra kontroller. Är det bekvämt att hålla och använda? Passar det din handstorlek och styrka?

8. Anpassningsbarhet: Vissa .22lr gevär erbjuder mer anpassningsmöjligheter än andra. Om du vill lägga till tillbehör som ljuddämpare, kikarsikte eller justerbara axelstöd, se till att välja ett vapen som kan anpassas för att passa dina behov.

9. Omdömen: Innan du köper, ta en titt på omdömen från andra köpare. Dessa kan ge värdefull information om vapnets prestanda och tillförlitlighet under verkliga förhållanden.

10. Lagar och regler: Kom ihåg att det finns lagar och regler som gäller för ägande och användning av skjutvapen. Se till att du är bekant med dessa innan du gör ditt köp.

11. Service och support: Slutligen, överväg vad slags service och support tillverkaren erbjuder. Erbjuder de en garanti? Hur är deras kundtjänst om du har problem eller frågor?

Att köpa ett .22lr gevär är ett stort beslut och det är viktigt att göra din forskning för att hitta rätt vapen för dig. Genom att noggrant överväga alla dessa faktorer, kommer du att vara väl rustad för att göra det bästa möjliga valet. Kom ihåg att oavsett vilket .22lr gevär du väljer, är säkerheten alltid det viktigaste. Se till att du är bekant med alla säkerhetsregler och lagar som gäller för användning och ägande av skjutvapen. Lycka till med ditt köp!

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är ett 22lr gevär?

Ett 22lr gevär är ett vapen som använder 22 Long Rifle ammunition, en populär och kostnadseffektiv ammunitionstyp som är känd för sin låga rekyl och relativt tysta avfyrning.

Vilka typer av skytte är 22lr gevär lämpliga för?

22lr gevär är mångsidiga och används ofta för småviltjakt, sport- och precisionsskytte, samt för träning.

Hur mycket rekyl har ett .22lr gevär?

22lr gevär är kända för att ha mycket låg rekyl, vilket gör dem till ett utmärkt val för nybörjare eller för dem som föredrar en mer bekväm skjutupplevelse.

Hur ofta behöver jag rengöra mitt .22lr gevär?

Det beror på hur ofta du använder vapnet, men generellt sett bör du rengöra ditt .22lr gevär efter varje användning för att säkerställa dess prestanda och livslängd.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.