Jaktkniv

Jaktkniv bäst i test 2024

Bästa jaktkniv 2024

Välkommen till vår omfattande guide om jaktknivar, där vi recenserar och testar en mängd olika knivar för jägare och friluftsentusiaster. En bra jaktkniv är ett nödvändigt verktyg för att hantera allt från enklare uppgifter som att rensa vilt till mer utmanande arbete som att hugga trä och bygga skydd. Vi har samlat in och testat ett brett utbud av jaktknivar från olika tillverkare för att hjälpa dig att hitta den bästa jaktkniven för dina behov. Läs vidare för att upptäcka våra topplistor, recensioner och användbara köpråd för att välja den bästa jaktkniven för din nästa jakt eller utomhusäventyr.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Jaktkniv

  1. Benchmade 535GRY-1 Bugout
  2. Morakniv Garberg Multi-Mount
  3. Browning Hog Hunter kniv
  4. Casström No.10 Swedish Forest Knife
  5. Brusletto Villmarka Stor
  6. Mikael Tham jaktkniv med läderslida
  7. EKA SwedBlade G4 Lime
  8. Kniv Helle 99 Harding
  9. Outdoor Edge Flip N´ Zip

Benchmade 535GRY-1 Bugout

Vårt betyg

Pris

Bästa jaktkniven

Benchmade 535GRY-1 Bugout

Benchmade 535GRY-1 Bugout är en högt rankad jaktkniv som har fått väldigt många positiva recensioner från jägare och utomhusentusiaster. Denna kniv är utformad för att vara lätt och hållbar, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för långa jaktturer eller andra utomhusaktiviteter. En av de mest imponerande egenskaperna hos Benchmade 535GRY-1 Bugout är dess konstruktion. Kniven har ett högkvalitativt blad tillverkat av premium CPM-S30V stål som är känt för sin utmärkta skärpa och korrosionsbeständighet. Drop-point-bladet är mångsidigt och kan användas för allt från skinning till skärning, vilket gör den till en bra allround-jaktkniv. Förutom sitt blad har Benchmade 535GRY-1 Bugout även ett bekvämt handtag som ger ett säkert grepp även i våta förhållanden. Handtaget är tillverkat av Grivory, som är ett lätt men hållbart material som tål tung användning utan att tynga ner dig. En sak att notera om Benchmade 535GRY-1 Bugout är att det är en fällkniv, vilket kanske inte är idealiskt för vissa jägare som föredrar ett fast blad. Men knivens Axis-låsmekanism är otroligt stark och pålitlig, vilket ger extra säkerhet när kniven används.

Benchmade 535GRY-1 Bugout är en utmärkt jaktkniv som väl är värd att överväga om du letar efter en ny kniv. Dess lätta design, hållbara konstruktion och mångsidiga blad gör den till ett utmärkt val för ett brett spektrum av jakt- och utomhusaktiviteter.

Morakniv Garberg Multi-Mount

Vårt betyg

Pris

Morakniv Garberg Multi-Mount

Morakniv Garberg Multi-Mount är en mångsidig och hållbar kniv som är idealisk för utomhusentusiaster, campare och jägare. Kniven har ett helstålsskär med högkvalitativt stål som ger utmärkt skärpa och korrosionsbeständighet. En av de mest imponerande egenskaperna hos Garberg Multi-Mount är dess multi-mount-system som gör det möjligt att fästa kniven på din ryggsäck eller annan utrustning för enkel åtkomst. Slidan är kompatibel med MOLLE-accessoarer och kan bäras horisontellt eller vertikalt beroende på dina önskemål. När det gäller prestanda är Garberg Multi-Mount ett pålitligt och robust verktyg som klarar av en bred uppsättning uppgifter. Bladet är vasst direkt ur asken och bibehåller sin skärpa även efter långvarig användning. Kniven har också ett bekvämt och ergonomiskt handtag som ger ett säkert grepp även i våta förhållanden.

Morakniv Garberg Multi-Mount tycker vi är en utmärkt kniv som erbjuder bra valuta för pengarna. Dess tåliga konstruktion, mångsidiga multi-mount-system och högkvalitativa blad gör den till ett idealiskt val för alla som spenderar tid utomhus.

Browning Hog Hunter kniv

Vårt betyg

Pris

Browning Hog Hunter kniv

Browning Hog Hunter jaktkniv är en imponerande kniv som är väl anpassad för jakt och andra utomhusaktiviteter. Med sitt robusta blad och bekväma handtag är detta ett pålitligt verktyg för att ta itu med de mest krävande uppgifterna i fält. Bladet i Browning Hog Hunter jaktkniv är tillverkat av rostfritt stål av hög kvalitet, vilket gör det motståndskraftigt mot korrosion och ger långvarig skärpa. Den är också tillräckligt stor för att hantera stora djur och är lämplig för allt från skinning till skärning. Dessutom har bladet ett drop-point som ger enkel kontroll och precision. Handtaget på Browning Hog Hunter jaktkniv är ergonomiskt utformat och ger en säker och bekväm grepp även i våta och hala förhållanden. Det är tillverkat av gummi, vilket ger extra stabilitet och en dämpande effekt som minskar trötthet i handen vid längre användning. En annan imponerande funktion hos Browning Hog Hunter jaktkniv är dess bältesclip, vilket gör det lätt att bära med dig under jakten. Kniven levereras också med ett skyddande fodral som skyddar bladet när den inte används och förlänger livslängden.

Sammanfattningsvis är Browning Hog Hunter jaktkniv en imponerande kniv som är väl lämpad för jakt och andra utomhusaktiviteter. Dess robusta blad, bekvämt handtag och praktiska funktioner gör den till en pålitlig följeslagare under jakten.

Casström No.10 Swedish Forest Knife

Vårt betyg

Pris

Casström No.10 Swedish Forest Knife

Casström No.10 Swedish Forest Knife är en fantastisk kniv som är idealisk för alla som älskar att tillbringa tid i naturen. Denna kniv är tillverkad av högkvalitativa material och är konstruerad för att klara av de mest krävande uppgifterna i skogen. Bladet på Casström No.10 Swedish Forest Knife är gjort av Sandvik 14C28N-stål, vilket ger en utmärkt balans mellan hållbarhet och skärpa. Bladet är också välbalanserat och har en drop-point-bladform som gör det enkelt att hantera precis skärning och skinning. Handtaget på Casström No.10 Swedish Forest Knife är tillverkat av vackert Masur björkkvistträ, vilket ger en bekväm och ergonomisk grepp. Det finns också ett handskydd som hjälper till att förhindra skador på fingrarna under användning. En annan fin detalj på Casström No.10 Swedish Forest Knife är dess bältesclip, vilket gör det lätt att bära med dig under dina skogsutflykter. Kniven levereras också med ett skyddande läderskydd som skyddar bladet när den inte används.

Casström No.10 Swedish Forest Knife är en vacker och högkvalitativ kniv som är konstruerad för att klara av de mest krävande uppgifterna i skogen. Dess robusta konstruktion, skarpa blad och bekväma handtag gör det till en perfekt följeslagare för alla äventyr i naturen.

Brusletto Villmarka Stor

Vårt betyg

Pris

Brusletto Villmarka Stor

Brusletto Villmarka Stor är en riktigt stor jaktkniv eller friluftskniv som är tillverkad med högsta kvalitet. Bladet i 440C rostfritt stål är känt för sin hållbarhet och skärpa, vilket gör det lämpligt för alla utmaningar i naturen. Den långa designen är perfekt för huggning av trä eller annat material. Handtaget av olivträ ger inte bara en naturlig och bekväm grepp, utan också en vacker och tidlös design. Lädret i slidan skyddar inte bara bladet utan gör också kniven enklare att bära med sig Halvmånsskåran på ryggen är en ovanlig, men användbar funktion som kan användas för att lyfta kaffekannan från elden vid camping eller andra utomhusaktiviteter.

Slutligen verkar denna kniv ha många användningsområden och vara välutformad för att klara av alla utmaningar i naturen med dess slitstarka blad, bekväma handtag och smarta funktioner som halvmånsskåran.

Mikael Tham jaktkniv med läderslida

Vårt betyg

Pris

Mikael Tham jaktkniv med läderslida

Mikael Tham jaktkniv är en imponerande kniv som är designad för att klara av de mest krävande uppgifterna i fält. Denna kniv är tillverkad med högsta kvalitet och är en pålitlig följeslagare för alla dina jaktexter.  Bladet på Mikael Tham jaktkniv har en längd på 65 mm, en tjocklek på 3,5 mm och en maxbredd på 28 mm. Bladet är tillverkat av Böhler N-695-rostfritt stål, vilket ger utmärkt hållbarhet och skärpa. Bladet är också mycket välpolerat, vilket gör det extra snyggt och lätt att underhålla. Handtaget på Mikael Tham jaktkniv är 11,1 cm långt och är tillverkat av polerad orange G10, vilket ger en bekväm och ergonomisk grepp. Handtaget har också en full tang design som gör det mer stabilt och slitstarkt än andra knivar som har en delvis tangdesign. En annan imponerande funktion hos Mikael Tham jaktkniv är dess hårdhet på 59/61 HRc, vilket gör det till en av de tuffaste jaktknivarna på marknaden. Kniven levereras också med en svart läderslida som skyddar bladet när den inte används och gör det enkelt att bära med sig.

Sammanfattningsvis är Mikael Tham jaktkniv en utmärkt kniv som erbjuder högsta kvalitet och prestanda. Dess robusta konstruktion, skarpa blad och bekväma handtag gör det till en perfekt följeslagare för alla dina utomhusaktiviteter. Det är definitivt en kniv som rekommenderas av erfarna jägare och friluftsentusiaster.

EKA SwedBlade G4 Lime

Vårt betyg

Pris

EKA SwedBlade G4 Lime

EKA SwedBlade G4 Lime är en imponerande jaktkniv som är utformad för att klara av de mest krävande uppgifterna i fält. Denna kniv har en högkvalitativ konstruktion och är en pålitlig följeslagare för alla dina jaktexter. Bladet på EKA SwedBlade G4 Lime är gjort av Sandvik 12C27-stål, vilket ger utmärkt balans mellan hållbarhet och skärpa. Bladets längd är 90 mm långt, vilket gör det lämpligt för en mängd olika uppgifter inklusive skinning och snickeri. Handtaget på EKA SwedBlade G4 Lime är gjort av PROFLEX™, vilket är en mjuk och bekväm material. Detta ger en naturlig och ergonomisk grepp som gör det enkelt att använda kniven under längre tid. Proflex-greppet har också en yta med ett texturerat mönster som ger extra säkerhet och stabilitet, även när handtaget är vått. En annan fin detalj på EKA SwedBlade G4 Lime är dess smidiga design och snygga färgsättning i limegrön, vilket gör den enkel att hitta i din utrustning. Kniven levereras också med en praktisk slida som skyddar bladet när den inte används och gör det lätt att bära med sig.

EKA SwedBlade G4 Lime måste vi säga är en utmärkt jaktkniv som erbjuder högsta kvalitet och prestanda. Dess slitstarka konstruktion, skarpa blad och bekväma handtag gör det till en perfekt följeslagare för alla dina äventyr i naturen. Det är definitivt en kniv som rekommenderas av erfarna jägare och friluftsentusiaster.

Helle 99 Harding Jaktkniv

Vårt betyg

Pris

Helle 99 Harding Jaktkniv

Helle 99 Harding är en imponerande jaktkniv som är designad för att klara av de mest krävande uppgifterna i fält. Denna kniv har en högkvalitativ konstruktion och är en pålitlig följeslagare för alla dina jaktexter. Bladet på Helle 99 Harding är gjort av högkvalitativt Sandvik 12C27-stål, vilket ger utmärkt balans mellan hållbarhet och skärpa. Bladets längd på 100 mm är lämplig för en mängd olika uppgifter inklusive skinning och snickeri. Handtaget på Helle 99 Harding är tillverkat av masurbjörk, vilket ger en naturlig och bekväm grepp. Handtaget har också en fingerstöd som hjälper till att ge extra säkerhet och kontroll under användning. En annan fin detalj på Helle 99 Harding är dess vackra design och estetiska inslag. Knivens handtag har en elegant träbearbetning som gör den till en unik och vacker produkt. Kniven levereras också med en praktisk slida som skyddar bladet när den inte används och gör den lätt att bära med sig.

Sammanfattningsvis är Helle 99 Harding en utmärkt jaktkniv som erbjuder högsta kvalitet och prestanda. Dess robusta konstruktion, skarpa blad och bekväma handtag gör det till en perfekt följeslagare för alla dina utomhusaktiviteter. Det är definitivt en kniv som rekommenderas av erfarna jägare och friluftsentusiaster.

Outdoor Edge Flip N´ Zip

Vårt betyg

Pris

Outdoor Edge Flip N´ Zip

Edge Flip N´ Zip är en mycket mångsidig jaktkniv som är utformad för att klara av alla uppgifter i fält. Denna kniv har en högkvalitativ konstruktion och är en pålitlig följeslagare för alla dina jaktturer.

Bladet på Outdoor Edge Flip N´ Zip har en längd på 9 cm och är tillverkat av högkvalitativt rostfritt stål. Bladets design inkluderar en unik kombination av en låsbar skinningblad och en utbytbar guttingblad, vilket gör det enkelt att hantera alla uppgifter i fält. Handtaget på Outdoor Edge Flip N´ Zip är gjort av slitstarkt termoplastiskt gummi, vilket ger en bekväm och ergonomisk grepp. Handtaget är också texturerat för extra säkerhet och stabilitet även när det är vått. En annan fin detalj på Outdoor Edge Flip N´ Zip är dess smidiga design och lättviktiga konstruktion som gör den enkel att bära med sig. Kniven levereras också med en praktisk slida som skyddar bladet när den inte används och gör det enkelt att bära kniven med sig.

Outdoor Edge Flip N´ Zip fungerar som en mycket användbar jaktkniv som ger högsta kvalitet och prestanda. Dess robusta konstruktion, utbytbara blad och ergonomiska handtag gör det till en perfekt följeslagare för alla dina utomhusaktiviteter. Det är definitivt en kniv som rekommenderas av många erfarna jägare och friluftsentusiaster.

Jaktkniv

Köpguide Jaktkniv

Att hitta den bästa jaktkniven för dina behov kan vara en utmaning. Det finns ett brett utbud av jaktknivar på marknaden, och att välja rätt kniv kan göra skillnad i din jaktupplevelse. I denna köpguide kommer vi att gå igenom vad du bör tänka på när du väljer en jaktkniv och ge dig några rekommendationer för de bästa jaktknivarna tillgängliga på marknaden idag.

Vilka faktorer ska du överväga när du väljer en jaktkniv?

Knivbladets material och form

En bra jaktkniv ska ha ett blad som är tillverkat av högkvalitativt stål, som håller skärpan under lång tid. Rostfritt stål är det vanligaste materialet som används för jaktknivar, men det finns också andra alternativ som karbonstål och damaskusstål. Vad som fungerar bäst beror på dina personliga preferenser.

Formen på knivbladet är också viktig att tänka på

En drop point-formad kniv har en spets som är riktad nedåt vilket ger extra kontroll vid kapning och minskar risken för att punktera skinnet på viltet. En clip point-formad kniv har en spets som är riktad uppåt och är mer lämpad för finare arbete som att rensa fisk eller fåglar.

Knivens storlek och vikt

En annan faktor att tänka på är knivens storlek och vikt. En tung och stor kniv kan vara mer lämpad för tungt arbete som att hugga trä, men kan bli besvärlig att bära runt under en längre tid. En mindre och lättare kniv kan vara mer praktisk att bära med dig, men kanske inte är lika effektiv när det gäller att hugga igenom tjock hud.

Handtagets material och form

Handtaget är en viktig faktor att tänka på när du väljer en jaktkniv. Det är viktigt att handtaget ger ett stadigt grepp för att förhindra olyckor. Materialvalen varierar från trä och ben till gummi och syntetiska material. Vad som fungerar bäst beror på dina personliga preferenser och din budget. Formen på handtaget är också viktig att överväga. Ett handtag med en finger-groove kan ge extra kontroll och stabilitet, medan ett slätt handtag med hög friktion kan ge ett bättre grepp.

Knivens mångsidighet

När du väljer en jaktkniv är det viktigt att tänka på dess mångsidighet. En kniv som är utformad för att klara av flera olika uppgifter kan vara mer praktisk än en som endast är optimerad för en enskild funktion. Tänk på vilka uppgifter du behöver kniven för att utföra och välj en kniv som passar dina behov.

Tänk på vilka uppgifter du behöver kniven för att utföra och välj en kniv som passar dina behov.

Bästa Jaktkniven
Bästa jaktkniven enligt JaktReview.se

Frågor och svar

Frågor och svar

Vilken typ av bladform är bäst för en jaktkniv?

Det beror på vad du ska använda kniven till. En drop-point-bladform är allmänt populär och mångsidig eftersom den kan användas för allt från skinnning till precis skärning. En clip-point-bladform är bättre för precisionsarbeten, medan en spikbladform är bäst för grövre arbete.

Vilken typ av material är bäst för en jaktkniv

Knivblad kan vara gjorda av olika typer av stål, såsom rostfritt stål, kolstål eller damaskusstål. Valet av material beror på dina behov och preferenser. Rostfritt stål är tåligt och kräver minimalt underhåll, medan kolstål är lättare att skärpa men behöver mer underhåll.

Behöver jag en fällbar eller fast bladkniv för jakt?

Det beror på dina personliga preferenser. En fällbar kniv är lättare att bära runt och tar mindre plats i packningen. En fast bladkniv är mer robust och hållbar men tar upp mer utrymme.

Vad är viktiga egenskaper att leta efter i en jaktkniv?

En bra jaktkniv ska ha ett välbalanserat och robust blad med en skarp egg som behåller sin skärpa under lång tid. Handtaget bör vara bekvämt och ergonomiskt utformat för att ge ett säkert grepp även i våta och kalla förhållanden. Andra funktioner som ett bältesfäste eller ett skyddande fodral kan också vara viktiga beroende på dina behov.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.