Softshell byxor

Softshell byxor bäst i test 2024

Bästa Softshell byxor 2024

Softshell byxor är ett populärt val för utomhusaktiviteter tack vare deras mångsidighet, komfort och hållbarhet. De är designade för att stå emot tuffa väderförhållanden samtidigt som de ger optimal rörlighet, vilket gör dem idealiska för allt från vandring och klättring till cykling och skidåkning. Tillverkade av högpresterande material, kombinerar softshell byxor de bästa egenskaperna hos hårda och mjuka skal, vilket resulterar i en produkt som är både vattenavvisande och andningsbar. Här hittar ni årets bästa softshellbyxor.

RVRC Hiball Pants
Cirka Pris 1200 kr

RVRC Hiball Pants

RevolutionRace är ett varumärke känt för sina högkvalitativa och funktionella friluftskläder. När jag provade deras Hiball Pants, blev jag omedelbart imponerad över deras komfort och prestanda. Byxorna, tillverkade av 89% polyamid och 11% elastan, kändes otroligt lätta och behagliga att bära. Den 4-vägsstretch som materialet erbjuder, tillsammans med de förböjda knäna, gav mig utmärkt rörelsefrihet, vilket är avgörande vid utomhusaktiviteter. Hiball Pants är designade för både herrar och damer, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla som söker högkvalitativa softshell byxor. Jämfört med konkurrerande produkter, sticker Hiball Pants ut för sin kombination av värme och ventilation. Fleecefodringen ger en skön värme under kallare dagar, medan lårventilationen säkerställer att du inte blir för varm när du är aktiv. Dessutom är den fluorokarbonfria DWR-behandlingen effektiv för att hålla vatten borta, vilket gör byxorna till ett utmärkt val för fuktiga eller regniga förhållanden.

Kundrecensionerna för Hiball Pants är överväldigande positiva. Många kunder uppskattar byxornas komfort, hållbarhet och flexibilitet. Baserat på dessa recensioner skulle jag ge Hiball Pants ett betyg på 4.8 av 5. Om du letar efter ett par softshell byxor som kombinerar komfort, prestanda och stil, är Hiball Pants från RevolutionRace definitivt värt att överväga.

Vårt betyg

Se pris
RVRC Trail pants
Cirka Pris 900 kr

RVRC Trail Pants

Trail Pants är tillverkade av 88% polyester och 12% elastan, en kombination som ger byxorna en mjuk men robust känsla. Den funktionella 4-vägsstretchen bidrar till utmärkt rörelsefrihet, vilket gör byxorna lämpliga för intensiva aktiviteter i alla typer av terräng. Dessa byxor finns både för herrar och damer, vilket gör dem till ett inkluderande val för alla äventyrare där ute. Jämfört med konkurrerande produkter, erbjuder Trail Pants en imponerande rad funktioner. Deras fluorkarbonfria DWR-behandling skyddar effektivt mot lätta skurar, medan det ventilerande Hypershell® Dritech materialet hjälper till att reglera kroppstemperaturen under högintensiva aktiviteter. En av de stora fördelarna med dessa byxor är dess mångsidighet. Med justerbar midja och benslut, flera praktiska fickor och förböjda knän, är de designade för att anpassa sig till dina behov på fältet. Dessutom ger den elastiska midjan och bensluten extra komfort och flexibilitet.

Baserat på recensionerna på RevolutionRace’s hemsida, verkar kunderna överlag vara mycket nöjda med Trail Pants. Många nämner byxornas komfort och hållbarhet, samt deras förmåga att stå emot vädrets krafter. Med detta i åtanke, skulle jag ge Trail Pants ett betyg på 4,7 av 5. Om du letar efter ett par pålitliga och bekväma softshell byxor för ditt nästa utomhusäventyr, är Trail Pants från RevolutionRace definitivt värt att överväga.

Vårt betyg

Se pris
RVRC Paradigm Pants
Cirka Pris 1400 kr

RVRC Paradigm Pants

Under min tid med Paradigm Pants blev jag snabbt förtjust i deras prestanda och komfort. Paradigm Pants är tillverkade av 94% polyester och 6% elastan, en blandning som ger byxorna en robust men ändå flexibel känsla. Den 4-vägsstretchen tillsammans med förböjda knän ger utmärkt rörelsefrihet, vilket är viktigt när man är ute i naturen. Dessa byxor finns både för herrar och damer, vilket gör dem till ett inkluderande val för alla äventyrare. Med sin PFC-fria DWR-behandling och andningsförmåga på 5 000 g/m²/24h, erbjuder Paradigm Pants överlägsen prestanda jämfört med många konkurrerande produkter. De håller dig torr under fuktiga förhållanden, samtidigt som de släpper ut överskottsvärme och fukt genom sina ventilationsdragkedjor. En av de stora fördelarna med Paradigm Pants är deras mångsidighet. Med justerbar midja och benslut, flera praktiska fickor och delvis fleecefodrade partier, är de designade för att möta dina behov i olika vinterförhållanden. Dessutom ger det vattentäta Hypershell® Performance-membranet extra skydd mot elementen.

Baserat på kundrecensionerna verkar de flesta vara mycket nöjda med Paradigm Pants. Många berömmer byxornas komfort, hållbarhet och flexibilitet. Med detta i åtanke, skulle jag ge Paradigm Pants ett betyg på 4,7 av 5. Om du letar efter ett par softshell byxor som kombinerar komfort, prestanda och stil för dina vinteraktiviteter utomhus, är Paradigm Pants från RevolutionRace definitivt ett utmärkt val.

Vårt betyg

Se pris
Blaser Men's Vintage Whizz Softshell Pants
Cirka Pris 2000 kr

Blaser Men’s Vintage Whizz Softshell Pants

Blaser är ett märke känt för att producera högkvalitativa utomhuskläder. När jag provade deras Vintage Whizz Softshell Pants, blev jag snabbt imponerad av deras komfort och funktionalitet. Byxorna är tillverkade av mycket elastiskt softshell-tyg som är placerat på baksidan och över knäområdet för full rörelsefrihet. De har också en nätfleece-baksida för extra värme, vilket gör dem idealiska för användning under kallare månader. Vintage Whizz Softshell Pants finns både för herrar och damer, vilket gör dem till ett inkluderande val för alla friluftsentusiaster. Jämfört med konkurrerande produkter, erbjuder dessa byxor flera fördelar. De har fem fickor med dragkedjor, förformade knän, 2-i-1 bältes- och hängselöppningar samt en halkskyddsinsats av silikon i midjan för att se till att tröjan inte glider uppåt. En av de stora fördelarna med dessa byxor är deras mångsidighet. De är designade för att ge full rörelsefrihet, samtidigt som de håller dig varm i kalla förhållanden. Dessutom ger det elastiska softshell-tyget extra komfort och flexibilitet.

Baserat på min egen erfarenhet, skulle jag ge Vintage Whizz Softshell Pants ett betyg på 4,7 av 5. Om du letar efter ett par softshell byxor som kombinerar komfort, prestanda och stil, är Vintage Whizz Softshell Pants från Blaser definitivt ett utmärkt val.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat Softshell byxorna

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

  • Funktioner
  • Väderbeständighet
  • Komfort
  • Pris

I vår jämförelse och testning av softshell byxor har vi tagit hänsyn till flera viktiga faktorer. Först och främst har vi granskat materialen som används i tillverkningen av byxorna. Vi har speciellt letat efter byxor tillverkade av högkvalitativa tyger, som polyester och elastan, som ger både robusthet och flexibilitet
Vi har också fokuserat på byxornas funktionalitet och komfort. För att göra detta, har vi sökt efter byxor med funktioner som förböjda knän, gylf, och justerbar midja och benslut. Dessutom har vi prioriterat byxor som erbjuder optimal rörelsefrihet och är tillverkade av smidigt stretchmaterial.
För att jämföra byxorna mot konkurrerande produkter, har vi analyserat kundrecensioner och betyg från olika källor. Detta har gett oss insikt i vad verkliga användare tycker om byxorna, inklusive deras fördelar och eventuella nackdelar.
Slutligen har vi övervägt byxornas pris i förhållande till deras kvalitet och prestanda, för att avgöra vilka byxor som ger bäst värde för pengarna.
Genom att kombinera all denna information, har vi kunnat göra en omfattande jämförelse och testning av softshell byxor på marknaden.

Softshell byxor

Jämförelse av Softshell byxor

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisBetygKomfortTill butik
Hiball Pants1200 kr4,8/54,8/5Se pris
Trail pants900 kr4,7/54,7/5Se pris
Paradigm Pants1400 kr4,7/54,7/5Se pris
BlaserMen’s Vintage Whizz Softshell Pants2000 kr4,7/54,7/5Se pris
Test av softshellbyxor

Köpguide Softshell byxor

När du ska köpa softshell byxor finns det en rad olika faktorer att tänka på för att säkerställa att du får rätt par för dina specifika behov. Softshell byxor är ett populärt val för dem som älskar utomhusaktiviteter, tack vare deras unika kombination av komfort, hållbarhet och skydd mot elementen. De erbjuder många fördelar jämfört med andra typer av outdoorbyxor, men det är viktigt att välja rätt par för att maximera dessa fördelar.

Först och främst bör du överväga vilket material softshell byxorna är gjorda av. Dessa byxor är typiskt tillverkade av ett blandat material som vanligtvis inkluderar polyester och spandex. Denna kombination ger byxorna deras unika förmåga att vara både stretchiga för maximal rörelsefrihet, och hållbara för att stå emot slitage. Kvaliteten på materialet kan dock variera mellan olika märken och modeller, så det är viktigt att se till att de byxor du väljer är gjorda av högkvalitativa material. Detta kommer att säkerställa att byxorna håller längre och presterar bättre under dina utomhusaktiviteter.

En annan viktig faktor att överväga är vattenavvisningen hos softshell byxorna. En av de stora fördelarna med denna typ av byxor är just deras förmåga att stå emot vatten. Detta gör dem till ett utmärkt val för användning i fuktiga eller regniga förhållanden, eftersom de hjälper till att hålla dig torr. När du väljer softshell byxor bör du därför se till att de har en bra vattenavvisande yta.

Trots deras vattenavvisande egenskaper bör softshell byxor också vara andningsbara. Detta innebär att de låter svett och fukt avdunsta, vilket hjälper till att hålla dig torr och bekväm under fysiska aktiviteter. Andningsbarheten hos softshell byxor kan variera mellan olika märken och modeller, så det är värt att jämföra detta när du väljer ditt par.

Komfort och passform är också avgörande när du väljer softshell byxor. Dessa byxor bör vara bekväma att bära och ge dig gott om rörelsefrihet. Se därför till att de inte är för snäva eller för lösa, och att de har en bra passform runt midjan och benen. Många softshell byxor kommer med justerbara midjor, vilket kan hjälpa till att säkerställa en perfekt passform.

Utöver dessa grundläggande faktorer finns det också en rad extra funktioner som kan vara värda att överväga. Till exempel kan vissa softshell byxor ha förstärkta knän för extra hållbarhet, eller flera fickor för praktisk förvaring. Även om dessa inte är nödvändiga egenskaper, kan de vara användbara beroende på hur du planerar att använda byxorna.

Slutligen bör du också överväga priset på softshell byxorna. Priset kan variera mycket beroende på märke och kvalitet, så det är viktigt att sätta en budget och hålla sig till den.

Du hittar mer information hos

Kom ihåg att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa, och det kan vara värt att investera lite mer i ett par byxor som kommer att hålla längre och ge bättre prestanda.

Så tar du hand om softshellbyxorna

Att ta hand om dina softshellbyxor på rätt sätt kommer att förlänga deras livslängd och säkerställa att de fortsätter att prestera på topp. Här är några tips:

  1. Tvätta dem varsamt: De flesta softshellbyxor kan tvättas i maskin, men det är bäst att använda ett skonsamt program och kallt vatten. Använd inte blekmedel eller sköljmedel, eftersom dessa kan skada materialet och dess prestandaegenskaper.
  2. Lufttorka: Det är bäst att lufttorka dina softshellbyxor snarare än att använda en torktumlare. Värmen från en torktumlare kan skada tyget och minska dess vattentäthet och andningsförmåga.
  3. Återaktivera vattenavvisande yta: Många softshellbyxor har en vattenavvisande yta som kan förlora sin effektivitet över tid. Du kan återaktivera denna yta genom att stryka byxorna på låg värme efter tvätt, eller genom att använda en specifik produkt för att återställa vattenavvisningen.
  4. Undvik skarpa föremål: Softshellbyxor är motståndskraftiga, men de kan fortfarande skadas av skarpa föremål som stenar, taggar eller verktyg. Var försiktig när du använder dem i tuffa miljöer.
  5. Förvara dem korrekt: När du inte använder dina softshellbyxor, förvara dem på en torr plats borta från direkt solljus. Detta kommer att hjälpa till att förhindra eventuell skada orsakad av fukt eller UV-strålning.

Kom ihåg att alltid följa tillverkarens specifika skötselråd för dina softshellbyxor för bästa resultat.

Redaktionen

Jaktreview.se

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är softshellbyxor?

Softshellbyxor är tekniska byxor gjorda av ett mjukt, stretchigt material som är utformat för att vara vattentätt och vindtätt, samtidigt som det ger god rörlighet.

Kan jag använda softshellbyxor för vandring?

Ja, softshellbyxor är utmärkta för vandring. De ger en bra balans mellan väderskydd, andningsförmåga och rörelsefrihet.

Är softshellbyxor vattentäta?

Många softshellbyxor är vattenresistenta snarare än helt vattentäta. De är utformade för att stå emot lätt regn och snö, men kanske inte håller dig torr i kraftigt regn eller genomvåta förhållanden.

Är softshellbyxor varma nog för vinterbruk?

Det beror på det specifika märket och modellen. Vissa softshellbyxor har ett extra lager av isolering för kallare väder, medan andra kanske är mer lämpliga för milt till kyligt väder. Kontrollera produktbeskrivningen för att vara säker.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.