Eftersökslampa

Eftersökslampa bäst i test 2024

Bästa Eftersökslampa 2024

En eftersökslampa är en speciell typ av ficklampa som används för att söka efter vilt, särskilt under jakt och spårning. Dessa lampor är ofta utrustade med kraftfulla LED-ljus och speciella färger, såsom grönt eller rött ljus, vilket kan hjälpa till att undvika att skrämma bort djur. Eftersökslampor används också för att identifiera blodspår eller andra tecken på skadade djur. De kan vara oumbärliga verktyg för jägare, viltförvaltare och andra som behöver navigera i naturen under mörka förhållanden. Dessutom kan dessa lampor ha olika ljuslägen, inklusive strobe och SOS, vilket kan vara livräddande i nödsituationer. De är ofta robusta och vattentäta, vilket gör dem lämpliga för användning i alla väderförhållanden. På denna sida kan ni läsa om de bästa eftersökslamporna på marknaden för i år.

NexTORCH® Eftersökskit T5G 2.0 vit/grön LED
Cirka Pris 1200 kr

NexTORCH® Eftersökskit T5G 2.0 vit/grön LED

Efter att ha testat NexTORCH® T5G 2.0 vit/grön LED eftersökskit, kan jag säga att det är ett utmärkt verktyg för varje jägare. Dess prestanda och design gör det till ett överlägset val jämfört med andra liknande produkter på marknaden. Det som först och främst sätter NexTORCH® T5G 2.0 skilda från dess konkurrenter är dess gröna och vita LED-teknologi. Denna teknologi ger användaren möjlighet att växla mellan två ljuslägen, vilket är mycket praktiskt under olika jakt- och spårningssituationer. Den gröna LED-ljuset är mindre störande för vilt och idealiskt för diskret observation eller spårning, medan det vita ljuset ger en stark och klar belysning för mer krävande uppgifter. NexTORCH® T5G 2.0 har också en imponerande batterilivslängd. Med upp till 350 timmars drifttid på lägsta ljusläget, kan du lita på att denna lampa kommer att vara tillgänglig när du behöver den mest. Detta är en betydande förbättring jämfört med tidigare modeller och många andra lampor på marknaden. Designen av NexTORCH® T5G 2.0 visar också en tydlig förståelse för användarens behov. Den är robust och vattentät, vilket gör den idealisk för användning i krävande utomhusmiljöer. Dessutom är den lätt och kompakt, vilket gör den bekväm att bära under långa perioder. En nackdel med NexTORCH® T5G 2.0 kan vara priset, som är högre än många andra eftersökssatser på marknaden. Men med tanke på dess prestanda, hållbarhet och de innovativa funktionerna, anser jag att det erbjuder mycket värde för pengarna.
Slutligen, skulle jag rekommendera NexTORCH® T5G 2.0 vit/grön LED eftersökskit till alla jägare som söker en tillförlitlig och högpresterande lampa för deras eftersök. Den kombinerar avancerad teknologi med praktisk design på ett sätt som verkligen sätter den i en klass för sig själv.

Fördelar :Mycket för pengarna, Bäst i test

Nackdelar :

Vårt betyg

Se pris
Armytek Predator PRO NEW V3.5 Magnet Jaktpaket
Cirka Pris 2000 kr

Armytek Predator PRO NEW V3.5 Magnet Jaktpaket

Armytek Predator Pro New V3.5 Magnet Jaktpaket är en produkt designad för jägare och friluftsentusiaster, med en robust uppsättning funktioner som tillgodoser deras behov. Det första du kommer att märka med denna produkt är dess robusta konstruktion. Ficklampan är byggd för utomhusbruk, med en slitstark kropp som kan stå emot hårda förhållanden. Den är dessutom vattentät, vilket ytterligare förbättrar dess lämplighet för jakt och andra utomhusaktiviteter. Armytek Predator Pro New V3.5 sticker ut med sin imponerande ljusstyrka. Ficklampan ger utmärkt belysning, vilket säkerställer att användare kan se klart i de mörkaste miljöerna. Detta gör den till ett värdefullt verktyg för de som är ute och jagar eller utforskar på natten. En annan anmärkningsvärd funktion är den magnetiska laddaren. Detta möjliggör enkel och bekväm laddning, vilket säkerställer att ficklampan alltid är redo att användas när det behövs. Paketet inkluderar också ett hölster, klipp, snodd och två extra O-ringar, vilket ger dig allt du behöver i ett och samma paket. Armytek Predator Pro New V3.5 har även en lång strålkastarlängd, vilket gör den idealisk för att upptäcka mål på långt håll. Detta är särskilt användbart för jägare, eftersom det tillåter dem att upptäcka sitt byte utan att komma för nära. Det är dock värt att notera att Armytek Predator Pro New V3.5 är en premiumprodukt, och dess pris återspeglar detta. För de som är villiga att investera i en högkvalitativ jaktlampa, erbjuder den utmärkt valuta för pengarna. Men för tillfälliga användare eller de med en stram budget, kan det vara lite för dyrt.
Totalt sett är Armytek Predator Pro New V3.5 Magnet Jaktpaket en pålitlig, högpresterande ficklampa som levererar i alla viktiga områden. Oavsett om du är en erfaren jägare eller bara någon som tycker om att spendera tid utomhus, är denna produkt definitivt värd att överväga.

Fördelar :En av de bästa eftersökslamporna

Nackdelar : Priset

Vårt betyg

Se pris
Hunter Pannlampa
Cirka Pris 800 kr

Hunter Pannlampa

Hunter Pannlampa är en mångsidig pannlampa designad friluftsentusiaster. Den kombinerar funktion, hållbarhet och användarvänlighet på ett sätt som gör den till en idealisk följeslagare för alla typer av utomhusaktiviteter. En av egenskaperna hos Hunter Pannlampa är dess ljusstyrka. Med kapacitet att ge klart och starkt ljus, säkerställer denna pannlampa att du kan se tydligt i mörkret, vilket gör den perfekt för nattjakt eller vandring. Pannlampan är också konstruerad för hållbarhet. Den är robust och tålig, vilket gör den lämpad för användning i krävande utomhusmiljöer. Dess vattentäta design garanterar dess prestanda även under våta förhållanden, vilket ytterligare ökar dess användbarhet. Hunter Pannlampas ergonomiska design gör den bekväm att bära under långa perioder. Den välbalanserade vikten och justerbara huvudbandet säkerställer att den sitter stadigt på huvudet utan att skapa obehag, vilket gör den till ett utmärkt val för långvarig användning. I paketet ingår även ett uppladdningsbart batteri och en laddare, vilket ger dig allt du behöver för att komma igång direkt. Detta gör pannlampan till ett kostnadseffektivt val, eftersom du inte behöver köpa extra tillbehör. Totalt sett är Hunter Pannlampa ett utmärkt val för jägare och friluftsentusiaster som söker en pålitlig och högpresterande pannlampa.

Fördelar :Prisvärd

Nackdelar : Batteritid

Vårt betyg

Se pris
Hunter Pilot 14G
Cirka Pris 1000 kr

Hunter Pilot 14G

Hunter Pilot 14G är en framstående produkt i Hunters sortiment, särskilt utformad för att tillgodose behoven hos dem som ägnar sig åt utomhusaktiviteter. Den första aspekten att notera med Hunter Pilot 14G är dess imponerande konstruktion. Den robusta designen och den höga kvaliteten på materialen gör denna produkt extremt slitstark och tillförlitlig, vilket är viktigt när man befinner sig utomhus under olika väderförhållanden. Med Hunter Pilot 14G kan du räkna med klart och starkt ljus som är idealiskt för att navigera i mörka miljöer. Detta gör det till ett ovärderligt verktyg för eftersöks jägare som ofta befinner sig i områden med begränsad belysning. Dessutom är Hunter Pilot 14G utrustad med en kraftfull batterilivslängd. Detta säkerställer att du alltid har tillgång till ljus när du behöver det mest, vilket kan vara avgörande under långa eftersök.

Fördelar :Bra ljusstyrka, uppladdningsbar

Nackdelar : Lite kostsam

Vårt betyg

Se pris
Hunter Pilot G
Cirka Pris 700 kr

Hunter Pilot G

Hunter Pilot G är en pannlampa designad för att funger bra som en eftersökslampa. Den kombinerar robusthet, kraftfull prestanda och användarvänlighet på enkelt sätt. Med sin kraftfulla ljuskälla kan denna lampa ge klart och starkt ljus, vilket gör att du kan se tydligt i mörkret. Detta gör den perfekt för nattjakt, camping eller andra utomhusaktiviteter där bra belysning är avgörande. Hunter Pilot G är också konstruerad med hänsyn till hållbarhet. Dess robusta kropp och högkvalitativa material garanterar att den kan tåla tuffa utomhusförhållanden. Bekvämlighet är en annan viktig faktor som Hunter Pilot G levererar på. Dess kompakta storlek och lätta vikt gör den lätt att bära, och den är även enkel att använda tack vare den intuitiva designen. Slutligen, men inte minst, kommer Hunter Pilot G med ett uppladdningsbart batteri, vilket innebär att du aldrig behöver oroa dig för att lampan slutar fungera mitt i en aktivitet.

Fördelar : Billig eftersökslampa

Nackdelar : Batteritid

Vårt betyg

Se pris
M-Tiger SportsTheia-II Pannlampa
Cirka Pris 3000 kr

M-Tiger SportsTheia-II Pannlampa

M-Tiger Sports Theia-II Pannlampa är ett utmärkt val för alla som behöver en pålitlig och kraftfull ljuskälla för sina utomhusaktiviteter. Denna lampa erbjuder en rad imponerande funktioner och uppgraderingar jämfört med dess föregångare. En av de mest framträdande uppgraderingarna är den färgkodade kabeln, vilket gör det lättare att skilja mellan olika modeller om du har flera lampor. Dessutom har bakdelen av lampsladden uppgraderats till en spiralsladd, vilket ger större flexibilitet. Materialet i plasten har också förbättrats avsevärt, vilket gör den mer tålig och vridstyv. Pannremmen har uppdaterats för bättre komfort, och batteriremmen håller fast batteriet tightare. Theia-II Pannlampas ljuskälla är Cree-XML-U3-LED dioderna som lyser med hela 3000 lumen i upp till 2 timmar och 20 minuter med det medföljande batteriet. Batteriet har en lång sladd så du kan förvara det i en ficka eller ryggsäck. Om du behöver mer än 2 timmars batteritid, kan du köpa ett extra batteri eller kanske ett större. En annan unik funktion är den ”follow me home”-funktionen, som aktiveras när batteriet börjar bli dåligt (10%). Detta säkerställer att du alltid kan hitta tillbaka hem, även om batteriet håller på att ta slut. På fjärrkontrollen finns en batteri-indikator så du alltid har koll.
Sammanfattningsvis är M-Tiger Sports Theia-II Pannlampa en pålitlig och effektiv lampa för alla dina utomhusaktiviteter. Med dess robusta konstruktion, starka ljusstyrka och användarvänliga funktioner, erbjuder den allt du behöver för att navigera i mörka miljöer.

Fördelar :Starkt ljus

Nackdelar : Dyr

Vårt betyg

Se pris
Silva Free 3000 S
Cirka Pris 3000 kr

Silva Free 3000 S

Silva Free 3000 S är en pannlampa som erbjuder en högkvalitativ ljuskälla för alla typer av utomhusaktiviteter. Denna lampa kombinerar stark ljusstyrka, pålitlig prestanda och användarvänlighet i en robust och hållbar design. En av de mest framträdande egenskaperna hos Silva Free 3000 S är dess imponerande ljusstyrka. Med en maximal ljusstyrka på 3000 lumen är denna lampa utrustad för att klara de mest krävande ljusförhållandena, vilket gör den till ett utmärkt val för allt från nattvandring till jakt i mörka skogar. Dessutom är Silva Free 3000 S designad för att vara så användarvänlig som möjligt. Den har en intuitiv knappdesign som gör det enkelt att justera ljusstyrkan, vilket säkerställer att du alltid kan anpassa lampans ljus efter dina behov. Silva Free 3000 S är också konstruerad med hållbarhet i åtanke. Den tåliga designen och högkvalitativa materialen garanterar att denna lampa kommer att hålla i många år, även under tuffa utomhusförhållanden.
Sammanfattningsvis är Silva Free 3000 S en utmärkt lampa för alla som behöver en pålitlig och kraftfull ljuskälla för sina utomhusaktiviteter. Med dess starka ljusstyrka, användarvänliga design och robusta konstruktion, är denna lampa ett utmärkt val för alla dina mörka äventyr.

Fördelar : Bra ljus och batteritid

Nackdelar : Inga direkt

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat Eftersökslamporna

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

 • Vikt
 • Ljusstyrka
 • Prestanda
 • Pris

För att ge en korrekt och rättvis bedömning av de olika eftersökslamporna, har vi genomfört en rad tester och jämförelser baserade på flera viktiga aspekter. Fokus ligger på tre huvudpunkter: vikt, ljusstyrka och pris. Vikten på en eftersökslampa kan ha stor inverkan på hur bekväm den är att använda över längre perioder. Ljusstyrkan på en eftersökslampa är avgörande för dess effektivitet. Priset är alltid en viktig faktor vid val av produkt. Vi jämförde priset på varje eftersökslampa och bedömde om deras prestanda och funktioner motiverade kostnaden. Vi tog även hänsyn till andra aspekter som batterilivslängd och hållbarhet för att bedöma det totala värdet.

Eftersökslampa jämför

Jämförelse av Eftersökslampor

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisViktLjusstyrkaTill butik
Eftersökskit NexTORCH® T5G 2.0 vit/grön LED1200 kr165g265mSe pris
ArmyTek Predator PRO NEW V3.5 Magnet Jaktpaket2000 kr136g500mSe pris
Hunter Pannlampa1200 kr215g1200 lumenSe pris
Hunter Pilot 14G1000 kr215g1000 lumenSe pris
Hunter Pilot G700 kr165g250 lumenSe pris
M-Tiger SportsTheia-II Pannlampa3000 kr220g3000 lumenSe pris
Silva Free 3000 S3000 kr215g3000 lumenSe pris
Eftersök

Köpguide Eftersökslampa

Att navigera i det breda utbudet av eftersökslampor kan vara en utmaning, speciellt med tanke på alla alternativ som finns tillgängliga på marknaden idag. Varje modell har sina egna unika fördelar och nackdelar, och det är viktigt att förstå dessa innan man gör ett köp. I den här guiden går vi igenom några av de mest kritiska faktorerna att tänka på när du ska köpa en eftersökslampa.

 1. Ljusstyrka
  Ljusstyrkan på en eftersökslampa mäts vanligtvis i lumen. Ju högre lumen-siffra, desto starkare ljus ger lampan ifrån sig. Om du planerar att använda din lampa i mycket mörka områden eller över stora avstånd, kan en lampa med hög lumen-siffra vara nödvändig. Men kom ihåg att starkare ljus kan skrämma bort vissa djur, så det kan vara en balansgång mellan att ha tillräckligt ljus för att se och inte störa vilda djur alltför mycket.
 2. Ljusfärg
  Eftersökslampor kommer ofta med olika färgalternativ, vanligtvis rött eller grönt. Dessa färger stör generellt sett inte djur lika mycket som traditionellt vitt ljus, vilket gör dem till ett utmärkt val för jakt och spårning. Vissa lampor erbjuder även flera färgalternativ i samma lampa, vilket ger dig mer flexibilitet.
 3. Batterilivslängd
  Batterilivslängden är en annan viktig faktor att överväga. Eftersökslampor drivs ofta av uppladdningsbara batterier, men livslängden på dessa kan variera kraftigt mellan olika modeller. Kontrollera produktinformationen noggrant för att se till att lampan har tillräckligt lång batteritid för dina behov. En lampa med kort batterilivslängd kan vara mer problem än den är värd, särskilt om du befinner dig långt från en strömkälla.
 4. Robusthet och vattentålighet
  En bra eftersökslampa bör kunna tåla de tuffa förhållanden som ofta finns i naturen. Det betyder att den bör vara tillräckligt robust för att motstå fall, stötar och andra former av slitage. Dessutom bör lampan vara vattentät eller åtminstone vattenresistent. Detta är särskilt viktigt om du planerar att använda lampan under dåligt väder eller i fuktiga miljöer.
 5. Extra funktioner
  Vissa eftersökslampor erbjuder extra funktioner utöver det grundläggande ljuset. Dessa kan inkludera saker som strobe eller SOS-lägen, zoomfunktioner, eller till och med inbyggda kompasser. Även om dessa funktioner kanske inte är nödvändiga för alla, kan de vara mycket användbara i vissa situationer. Om du tror att du kan dra nytta av dessa extrafunktioner, se till att välja en lampa som inkluderar dem.
 6. Storlek och vikt
  Storleken och vikten på eftersökslampan kan ha en stor påverkan på hur bekväm och praktisk den är att använda. Om du planerar att bära med dig lampan under långa perioder eller över stora avstånd, kan det vara värt att leta efter en modell som är lätt och kompakt. Dock kan mindre lampor ibland innebära kompromisser när det gäller ljusstyrka och batterilivslängd, så det är viktigt att hitta en balans som fungerar för dig.
 7. Pris
  Priset på eftersökslampor kan variera kraftigt beroende på märke, funktioner och kvalitet. Medan det kan vara frestande att gå för det billigaste alternativet, är det viktigt att komma ihåg att du ofta får vad du betalar för. En billigare lampa kanske inte håller lika länge eller ger samma ljuskvalitet som en dyrare modell. Se till att jämföra priser och recensioner innan du gör ditt val, och tänk på att en bra lampa kan vara en investering som håller i många år framöver.

Att välja rätt eftersökslampa kräver lite forskning och eftertanke, men med rätt information kan du göra ett informerat beslut. Kom ihåg att det bästa valet beror på dina specifika behov och preferenser.

Bästa eftersökslampan
Bästa Eftersökslampan

Så kan ett eftersök gå till

Steg 1: Skottplatsanalys
Direkt efter skottet är det viktigt att hålla koll på var djuret befann sig vid skottögonblicket och vilken riktning det tog när det lämnade platsen. För att göra detta mer effektivt, kan det vara användbart att markera skottplatsen med något synligt. När du sedan går till skottplatsen, bör du leta efter tecken på att djuret har träffats. Detta kan inkludera blod, hår eller bitar av ben. Färgen och konsistensen av blodet kan ge viktig information om var djuret är träffat. Till exempel, ljust rött, skummigt blod tyder ofta på en lungträff, medan mörkare blod kan indikera en magträff.

Steg 2: Spåra Djuret
Följande steg är att följa djurets spår. Detta kan vara fotavtryck, blodspår eller störningar i vegetationen. Att kunna tolka dessa spår kräver både kunskap och erfarenhet. Om djuret inte hittas direkt, kan det vara nödvändigt att söka i ett större område. Här kan det vara till hjälp att använda en eftersökslampa för att leta efter blod eller andra spår.

Steg 3: Sök med Hund
Om möjligt, bör eftersök utföras med hjälp av en tränad eftersökshund. En hund med rätt utbildning kan effektivt spåra djuret även under svåra förhållanden. Hundens beteende kan ge viktiga ledtrådar om var djuret är. Till exempel, om hunden plötsligt blir mer ivrig eller börjar skälla, kan det vara ett tecken på att djuret är nära.

Steg 4: Avsluta Eftersöket
När djuret hittas, bör det hanteras med respekt och omsorg. Om djuret är skadat men fortfarande vid liv, bör det avlivas på ett humant sätt för att minska lidandet. Detta bör göras med ett välriktat skott från ett lämpligt avstånd. Efter att djuret har avlivats, bör det undersökas noggrant för att fastställa skadornas omfattning och orsak. Detta kan ge viktig information om skottets effektivitet och eventuella förbättringsområden för framtida jakter.

Kom ihåg att ett eftersök kräver både färdigheter och kunskap, och bör utföras på ett ansvarsfullt sätt. Att strunta i eftersöket eller att sköta det slarvigt kan leda till åtal för jaktbrott.

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad betyder lumen när det gäller eftersökslampor?

Lumen är en måttenhet för ljusflöde, vilket i grunden betyder hur mycket ljus en lampa producerar. Ju högre lumen-siffra, desto starkare ljus ger lampan ifrån sig.

Varför skulle jag välja en eftersökslampa med rött eller grönt ljus?

Rött och grönt ljus anses generellt vara mindre störande för djur än traditionellt vitt ljus, vilket gör dessa färger till ett utmärkt val för jakt och spårning.

Hur viktig är batterilivslängden på en eftersökslampa?

Batterilivslängden kan ha en stor inverkan på hur praktisk lampan är att använda. Om du planerar att vara ute i fält under långa perioder utan tillgång till ström, är det viktigt att välja en lampa med tillräckligt lång batteritid.

Behöver jag en vattentät eftersökslampa?

Det beror på dina specifika behov. Om du planerar att använda lampan under dåligt väder eller i fuktiga miljöer, kan det vara en bra idé att välja en vattentät eller åtminstone vattenresistent modell.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.