Luftgevär

Luftgevär bäst i test 2024

Bästa Luftgevär 2024

Det bästa luftgeväret är en titel som många vapen strävar efter att erhålla. Medan valet ofta beror på individens behov och preferenser, så finns det vissa modeller som står ut från mängden. På denna sida hittar ni både luftgevär för jakt och för hobby. Välj mellan pcp, kolsyregevär och de starka fjäderluftgevären. Vi har valt ut flera luftgevär som vi tycker är de bästa för i år.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista 22Lr gevär

  1. FX AirgunsCrown MKII 5,5 SWE Syntet-compact
  2. Hatsan Factor QE, PCP 5,5 mm, Fartomställare, Syntet
  3. Hatsan BT65 RB Elite Kit 5,5mm
  4. Hatsan 125 Sniper 10J
  5. Reximex Daystar PCP 5,5mm
  6. Crosman Mag-Fire Mission Nitro Piston Elite 4,5mm med 4×32 Kikarsikte
  7. Gamo Replay-10 4,5mm 10J
  8. Artemis Luftgevärspaket Artemis CR600 med Optik
  9. Hatsan Modell 65, fjäder 4,5 mm 10J, träkolv
  10. Crosman CO2 Luftgevär DPMS SBR 4,5 mm BB, Full Auto, Licensfritt

FX Airgund Crown MKII

Bästa luftgeväret

FX Airguns Crown MKII 5,5 SWE Syntet-compact

FX Airguns Crown MKII 5,5 SWE Syntet-compact är ett luftgevär som imponerar med sin avancerade teknologi och kraftfulla prestanda. Den dramatiska utvecklingen inom luftgevär har ökat kraven från skyttar över hela världen, och Crown MKII uppfyller dessa krav med bravur. En av de mest framträdande funktionerna hos Crown MKII är dess ökade effekt. Detta beror på en kombination av ventilering, portning och plenumutrymme. Plenumutrymmet i FX Crown MKII har ökat med 28 % jämfört med den tidigare modellen, vilket tillsammans med en ny, större ventil på MKII (6,5 mm ventil) ger spektakulära resultat. Crown MKII inkluderar också en 20 MOA-vinkel inbyggd i picatinny-siktesskenan. Detta möjliggör en mer användbar höjdjustering i kikarsiktet på längre avstånd, vilket är mycket uppskattat av luftgevärsskyttar.Trots sin kraft och avancerade funktioner är Crown MKII otroligt lätt att använda. Dess kompakta storlek och syntetiska design gör det både bekvämt att bära och robust nog att motstå de tuffaste utomhusförhållandena.

När det gäller pris, erbjuder FX Airguns Crown MKII 5,5 SWE Syntet-compact ett utmärkt värde för pengarna. Med tanke på dess högkvalitativa konstruktion och överlägsna prestanda, är det definitivt värt investeringen.

Vårt betyg

Se pris
Hatsan Factor QE, PCP 5,5 mm

Hatsan Factor QE, PCP 5,5 mm, Fartomställare, Syntet

Hatsan Factor QE, PCP 5,5mm är ett högkvalitativt luftgevär från den turkiska vapentillverkaren Hatsan. Med dess fartomställare och syntetiska design erbjuder detta vapen enastående prestanda och hållbarhet. En av de mest framträdande egenskaperna hos Hatsan Factor QE är dess Quattro Trigger. Detta sofistikerade tvåstegs-avtryckssystem har en distinkt avfyrningscykel, vilket minskar släpet och ökar säkerheten. Dessutom kan tryckets hårdhet justeras efter behov, vilket ger en anpassad skytteupplevelse. Hatsan Factor QE är också utrustad med ett patenterat ”anti-knock system”. Denna innovation minskar luftförbrukningen, vilket gör vapnet mer effektivt och ekonomiskt i drift. Med en kaliber på 5,5 mm är Hatsan Factor QE perfekt för skyddsjakt. Dess större och tyngre diaboler gör kulorna mindre vindkänsliga, vilket ger en mer exakt träffbild. Dessutom erbjuder Hatsan Factor QE en utmärkt valuta för pengarna. Med ett pris under 10 000 SEK får du ett kraftfullt och pålitligt luftgevär som är byggt för att hålla.

Sammanfattningsvis är Hatsan Factor QE, PCP 5,5 mm ett imponerande luftgevär som kombinerar avancerad teknologi, hög prestanda och utmärkt värde. Oavsett om du är en erfaren skytt eller bara en entusiast, kommer du att uppskatta den precision och kraft som detta vapen erbjuder.

Vårt betyg

Se pris
Hatsan BT65 RB Elite Kit 5,5mm

Hatsan BT65 RB Elite Kit 5,5mm

Hatsan BT65 RB Elite Kit 5,5mm är ett luftgevär som kombinerar hög prestanda, pålitlighet och innovativa funktioner för en överlägsen skytteupplevelse. En av de mest framstående egenskaperna hos detta gevär är dess aggressivt utformade kolv med ett ergonomiskt tumhålsgrepp. Denna design ger skytten en bekväm och säker grepp, vilket ökar precisionen och stabiliteten när man skjuter. Geväret har även en magasinhållare framför varbygeln, vilket gör det enkelt att byta magasin snabbt och effektivt. Förstocken på BT65 Elite har tre picatinny skenor för montering av tillbehör. Detta gör det möjligt att anpassa vapnet med olika tillbehör, såsom sikten och belysning, för att passa dina specifika behov.

I slutändan är Hatsan BT65 RB Elite Kit 5,5mm mer än bara ett luftgevär – det är ett komplett kit som erbjuder allt du behöver för en överlägsen skytteupplevelse. Med sin höga prestanda, robusta konstruktion och innovativa funktioner, är det definitivt värt investeringen.

Vårt betyg

Se pris
Hatsan 125 Sniper 10J

Hatsan 125 Sniper 10J

Hatsan 125 Sniper 10J är ett populärt luftgevär från den kända tillverkaren Hatsan. Detta vapen är känt för sin höga prestanda och robusta konstruktion. Hatsan 125 Sniper 10J har en kraftfull fjäderpistonmekanism, vilket gör den till ett av de mest kraftfulla fjäderluftgevären på marknaden. Den har också en precisionsskuren pipa som garanterar utmärkt noggrannhet. En annan framträdande funktion hos detta vapen är dess justerbara sikte. Detta gör det möjligt för skyttar att anpassa siktet efter deras specifika behov och preferenser. Dess robusta konstruktion betyder att Hatsan 125 Sniper 10J kan tåla krävande förhållanden och hålla länge. Dessutom kommer den med en bekväm syntetisk kolv som ger bra grepp och stabilitet när man skjuter.

Hatsan 125 Sniper 10J ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna skyttar. Med sin höga prestanda, robusta konstruktion och användarvänliga funktioner, erbjuder det en överlägsen skytteupplevelse.

Vårt betyg

Se pris
Reximex Daystar PCP 5,5mm

Reximex Daystar PCP 5,5mm

Reximex Daystar PCP 5,5mm är ett luftgevär som kombinerar teknisk prestanda och anpassningsbar design, vilket gör det till ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna skyttar. En av de mest framstående egenskaperna hos detta vapen är dess anpassningsbara design. Den har en syntetisk kolv som kan justeras för att passa dina specifika behov och preferenser, oavsett om det gäller axling, sikte eller skjutstil. Dessutom har Reximex Daystar PCP 5,5mm en robust konstruktion som garanterar hållbarhet och pålitlighet över tid. Trots sin robusta konstruktion är den lätt med en vikt på endast 2800g, vilket gör den bekväm att använda även under längre perioder. Geväret har en pipa på 580mm och en totallängd av 1050mm, vilket ger utmärkt balans och stabilitet när du skjuter. Dessutom har den en anslagsenergi på 10 J, vilket gör den tillräckligt kraftfull för de flesta skjutuppgifter. Några andra noterbara funktioner inkluderar ett justerbart 4-stegs avtryck, manuell säkring och en tubvolym på 260 cm3. Dessutom har den ett maximalt tryck på 250 bar och levereras med två extra magasin, vilket gör att du kan skjuta flera skott utan att behöva ladda om.

Reximex Daystar PCP 5,5mm ett imponerande luftgevär som erbjuder en kombination av hög prestanda, robust konstruktion och anpassningsbar design. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren skytt, är detta vapen ett utmärkt val för alla dina skyttebehov.

Vårt betyg

Se pris
Crosman Mag-Fire Mission Nitro Piston Elite

Crosman Mag-Fire Mission Nitro Piston Elite 4,5mm med 4×32 Kikarsikte

Crosman Mag-Fire Mission Nitro Piston Elite 4,5mm är ett luftgevär som kombinerar modern teknik och användarvänlighet. Med sin låga profil och kompakta design, är det både bekvämt och enkelt att hantera. En av de mest framstående egenskaperna hos detta vapen är dess lågprofilsmagasin. Detta innebär att magasinet aldrig kommer att vara i vägen för din sikteslinje, vilket gör det lättare att fokusera på ditt mål. Dessutom är geväret utrustat med ett 4×32 kikarsikte, vilket ger utmärkt siktnoggrannhet och klarhet även på längre avstånd. Geväret använder 4,5mm diaboler, den mest populära kalibern för luftvapen. Dessa små, lätta diaboler ger hög hastighet och en flack kulbana, vilket gör dem idealiska för precisionsskjutning. Dessutom har geväret en anslagsenergi på 10 Joule, vilket ger tillräckligt med kraft för de flesta skjutuppgifter.

Några andra noterbara funktioner inkluderar en nitro gaspiston, ett 12-skotts magasin, en shroudad pipa och ett justerbart 2-stegs avtryck. Dessa funktioner bidrar till gevärets användarvänlighet och prestanda, vilket gör det till ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna skyttar.

Vårt betyg

Se pris
Gamo Replay-10 4,5mm 10J

Gamo Replay-10 4,5mm 10J

Gamo Replay X-10 är ett luftgevär som snabbt har blivit populärt på marknaden, och det är inte svårt att förstå varför. Med sin innovativa design och höga prestanda, erbjuder detta vapen en skjutupplevelse som är både effektiv och njutbar. En av de mest framstående egenskaperna hos detta vapen är dess patenterade magasinsystem. Med plats för tio kulor, kan du snabbt skjuta flera skott utan att behöva ladda om, vilket sparar både tid och ansträngning. Dessutom laddas magasinet automatiskt om när du bryter vapnet, vilket gör processen ännu smidigare. Gamo Replay X-10 har också en ergonomiskt designad kolv. Denna fokuserar på användarkomfort och ger en högkvalitativ känsla när du håller och använder vapnet. Dessutom har den en förbättrad bakkappa som tar bort upp till 74 % mer rekyl än en traditionell bakkappa, vilket ökar komforten ytterligare. Gamo Replay X-10 kommer med ett 4×32 kikarsikte. Detta ger dig ett komplett paket som är redo att användas direkt på skjutbanan.

Gamo Replay X-10 ett utmärkt luftgevär som kombinerar innovativ design, hög prestanda och användarvänlighet. Oavsett om du är en erfaren skytt eller en nybörjare, är detta vapen ett utmärkt val för alla dina skyttebehov.

Vårt betyg

Se pris
Artemis Luftgevärspaket Artemis CR600 med Optik

Artemis Luftgevärspaket Artemis CR600 med Optik

Artemis CR600 är ett luftgevärspaket som erbjuder stabila egenskaper och omladdning, vilket gör det till ett utmärkt val för skytteträning. Detta luftgevär drivs av en 12g kolsyrepatron och omladdas med en slutstycksmanöver. Magasinet visar antal skjutna skott och har en smart magnetkoppling. Om du föredrar att ladda ett skott åt gången, ingår även en enkelskottsadapter.

Paketet inkluderar också ett kikarsikte: Nikko Stirling Mount Master 3-9×40 AO. Det erbjuder hög precision och klarhet.

Ett mycket prisvärt luftgevärspaket

Vårt betyg

Se pris
Hatsan Modell 65, fjäder 4,5 mm 10J, träkolv

Hatsan Modell 65, fjäder 4,5 mm 10J, träkolv

Hatsan Modell 65 är ett luftgevär som kombinerar traditionell design med modern teknik. Med sin turkiska valnötskolv och ergonomiska design, erbjuder detta vapen en autentisk och bekväm skytteupplevelse. En av egenskaperna hos detta vapen är dess SAS (Shock Absorber System). Detta system minskar rekyl och vibrationer, vilket ger en mjukare, mer stabil skjutupplevelse. Dessutom har geväret en manuell säkring för extra säkerhet. Hatsan Modell 65 har också en Quattro Trigger 2-stegs avtryckare. Detta ger användaren full kontroll över varje skott, vilket möjliggör högre precision och konsistens. Dessutom är pipan shroudad, vilket minskar ljudnivån och gör vapnet mer diskret. Med en vikt på 3000 g och en totallängd på 1185 mm är Hatsan Modell 65 ett lätt men ändå robust vapen. Dessutom drivs det av en fjädermekanism och har en brytpipa, vilket gör det enkelt att använda och underhålla. Hatsan Modell 65 ett imponerande luftgevär som erbjuder en kombination av traditionell design, modern teknik och hög prestanda.

Vårt betyg

Se pris
Crosman CO2 Luftgevär DPMS SBR 4,5 mm BB, Full Auto, Licensfritt

Crosman CO2 Luftgevär DPMS SBR 4,5 mm BB, Full Auto, Licensfritt

Crosman DPMS SBR 4,5 mm BB är ett CO2-drivet luftgevär som kombinerar realism med funktion. Detta vapen är licensfritt och kan skjuta i full automatiskt läge, vilket gör det till ett spännande val för både nybörjare och erfarna skyttar. En trevlig egenskap hos detta vapen är dess taktiska utseende. Med möjligheten att montera olika tillbehör som sikte, lampa, laser mm, erbjuder detta vapen en hög grad av anpassningsbarhet. Geväret drivs med två 12 grams CO2 patroner, vilka monteras i magasinet. Detta gör det enkelt att ladda och använda, vilket sparar både tid och ansträngning. Dessutom laddas geväret med vanliga 4,5mm rundkulor, vilket ger en autentisk skjutupplevelse. Crosman DPMS SBR 4,5 mm BB är tillverkat i metall och håller god kvalitet, vilket garanterar långvarig hållbarhet och pålitlig prestanda. Dessutom har geväret en ställbar kolv, vilket ger möjlighet att anpassa längden efter behov.

Sammanfattningsvis är Crosman DPMS SBR 4,5 mm BB ett imponerande luftgevär som erbjuder en kombination av realism, funktion och hög prestanda.

Vårt betyg

Se pris
Luftgevär

Köpguide Luftgevär

Att köpa ett luftgevär är en investering som kräver noggrann eftertanke och forskning. Det finns flera aspekter att överväga, från typ av drivning och kaliber till material och extra funktioner. I denna omfattande köpguide kommer vi att gå igenom allt du behöver veta för att hitta det bästa luftgeväret för dina behov.

Först och främst är det viktigt att definiera vad du planerar att använda ditt luftgevär för. Är det för målskjutning, jakt eller kanske för att öva på din skyttefärdighet? Din avsedda användning kommer att påverka vilken typ av luftgevär du bör välja.

När det gäller drivning finns det tre huvudtyper av luftgevär: fjäderdrivna, CO2-drivna och PCP (Pre-Charged Pneumatic). Fjäderdrivna gevär är oftast billigare och enklare att underhålla, men de kan vara svårare att spänna och har en tendens att ha mer rekyl. CO2-drivna gevär är lättare att använda och har mindre rekyl, men de kräver regelbundna CO2-patronbyten. PCP-gevär är de mest kraftfulla och precisa, men de är också de dyraste och kräver en luftpump eller dyktub för att laddas.

Kalibern, eller diametern på kulorna, är en annan viktig aspekt att tänka på. De vanligaste kalibrarna är 4,5 mm och 5,5 mm. Generellt sett är 4,5 mm bättre för precisionsskjutning, medan 5,5 mm erbjuder mer slagkraft och är mer lämplig för jakt.

Materialvalet för geväret och kolv är också betydelsefullt. Metall och hårdplast är vanliga material för geväret, medan kolven ofta är gjord av trä eller plast. Träkolvar ger ett traditionellt utseende och känsla, medan plastkolvar är mer väderbeständiga och lätta.

Extra funktioner som justerbart sikte, säkerhetsmekanismer och justerbar kolv kan också vara värda att överväga. Ett justerbart sikte kan hjälpa dig att skjuta mer exakt, medan säkerhetsmekanismer som en manuell säkring kan bidra till säker användning. En justerbar kolv kan göra geväret mer bekvämt att använda, särskilt om det ska användas av flera personer.

Kom ihåg att även det bästa luftgeväret är bara så bra som dess ägares förmåga att använda det. Oavsett vilket luftgevär du väljer, se till att öva regelbundet och följa alla säkerhetsregler.

Bästa luftgeväret
Bästa luftgeväret

Så använder du ett luftgevär

Att använda ett luftgevär kräver både kunskap och skicklighet. Här är en steg-för-steg guide på hur du använder ett luftgevär på rätt sätt:

1. Kontrollera vapnets säkerhet: Innan du börjar, se till att säkerhetsmekanismen är på. Detta förhindrar att vapnet avfyras oavsiktligt.

2. Ladda vapnet: Om du använder ett fjäderdrivet luftgevär, bryt pipan nedåt för att spänna fjädern och skjut in en diabol i änden av pipan. Om du använder ett CO2- eller PCP-gevär, säkerställ att det är ordentligt laddat med gas eller luft och ladda sedan in en diabol i magasinet eller pipan beroende på modell.

3. Sikta: Lyft geväret och placera kinden mot kolvkammen. Titta genom siktet och sikta på din måltavla. Justera ditt sikte om det behövs.

4. Andas och skjut: Andas in, håll andan lite grann och tryck sedan långsamt och stadigt på avtryckaren utan att rycka till. Detta hjälper till att minimera rörelse och öka precisionen.

5. Säkra vapnet: Efter att du har skjutit, se till att sätta på säkerhetsmekanismen igen. Lämna aldrig ett laddat luftgevär obevakat.

6. Skjutansvarigt: Kom ihåg att alltid behandla luftgevär med respekt. Använd aldrig ett luftgevär på ett sätt som kan skada människor, djur eller egendom. Skjut alltid på en säker plats och se till att det inte finns några obehöriga personer eller djur i närheten.

Att använda ett luftgevär kräver övning. Ju mer du övar, desto bättre blir du på att sikta och skjuta. Och kom ihåg, säkerheten kommer alltid först!

Frågor och svar

Frågor och svar

Får man skjuta luftgevär på sin tomt?

Det är i regel tillåtet att skjuta luftgevär på din tomt. Men du ska alltid ha koll på både lagar och regler.

Kan man jaga med luftgevär?

Du får jaga vissa mindre arter så som kråka, skata, kaja, ekkorre, tamduva, mink och hermelin. Det är alltid viktig att läsa lagar och regler innan man börja jaga.

Vilken kaliber ska man välja på luftgevär?

För precisionsskjutning, välj 4,5 mm. För jakt, överväg 5,5 mm för större slagkraft.

Hur lång räckvidd har ett luftgevär?

Det varierar beroende på modell och kaliber, men räckvidden kan sträcka sig upp till 100 meter eller mer.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.