Jaktstövlar

Jaktstövlar bäst i test 2024

Bästa Jaktstövlar 2024

Som en erfaren jägare vet jag hur viktigt det är att ha rätt utrustning för att maximera jaktupplevelsen. När det kommer till jaktstövlar finns det några egenskaper som jag anser vara avgörande: de måste vara bästa i sin klass, vattentäta för att klara av olika terräng och väderförhållanden, sköna för att hålla fötterna bekväma under långa jaktpass och självklart vill jag också att de ska vara prisvärda och hållbara. Idag ska jag ta er med på en resa för att upptäcka de bästa, vattentäta, sköna, billiga och prisvärda jaktstövlarna som kommer att hålla mig bekväm och skyddad under mina äventyr i naturen.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista Jaktstövlar

 1. Jaktstövel Avignon Logg
 2. Jaktstövel Nokia Tuura
 3. Gummistövel Le Chameau Vierzon
 4. Gateway Woodwalker 18″ 4mm
 5. Stövel Nokia Finnjagd
 6. Härkila Orton Zip Boot
 7. Avignon Helag Pro Gummistövel
 8. Gateway 1 Pheasant Game 18″ 5mm
 9. Stövel Nokia Koli

Jaktstövel Avignon Logg

Pris

 • Cirka pris : 800kr

Jaktstövel Avignon Logg

Jaktstöveln Avignon Logg är enastående och anses vara den bästa jaktstöveln på marknaden. Denna stövel kombinerar högkvalitativa material, genomtänkt design och unik stil på ett imponerande sätt.
Jaktstöveln Avignon Logg är tillverkad av premiumläder av hög kvalitet, vilket ger enastående hållbarhet och slitstyrka. Dess robusta konstruktion med en vattentät membranfunktion gör att stöveln klarar av olika väderförhållanden. Med sin klassiskt eleganta design och snörning framtill har den en tidlös stil som passar perfekt för jaktäventyr. Avignon Logg är enastående när det gäller prestanda i olika väderförhållanden. Den vattentäta membranfunktionen håller fötterna torra och bekväma även i regniga och fuktiga förhållanden. Stövelns greppsäkra sula ger utmärkt stabilitet och fäste på olika terränger. Dessutom är den isolerad för att klara av kalla temperaturer och hålla fötterna varma under längre perioder utomhus. En av de mest anmärkningsvärda funktionerna hos Jaktstöveln Avignon Logg är dess komfort och passform. Den har en ergonomisk design som ger stöd och stabilitet under långa promenader och aktiviteter i terrängen. Dess innersula är stötdämpande och formar sig efter fotens konturer för optimal komfort. Den har också en dragkedja på sidan för enkel på- och avtagning.
Jaktstöveln Avignon Logg är helt enkelt den bästa jaktstöveln på marknaden i denna prisklass. Dess överlägsna material, genomtänkta design och prestanda gör den till det perfekta valet för jägare och utomhusentusiaster. Den bekväma passformen, vattentätheten och isoleringen gör att du kan känna dig trygg och bekväm under långa timmar utomhus. Om du letar efter en högkvalitativ jaktstövel som kombinerar stil, prestanda och komfort, så är Jaktstövel Avignon Logg det rätta valet för dig.

Vårt betyg

Se pris
Jaktstövel Nokia Tuura

Pris

 • Cirka pris : 1500kr

Jaktstövel Nokia Tuura

Jaktstöveln Nokia Tuura är en fantastisk jaktstövel som kan anses vara en av de bästa på marknaden. Med sin högkvalitativa design, robusta material och unika stil, erbjuder denna stövel enastående prestanda och komfort för utomhusentusiaster.
Jaktstöveln Nokia Tuura är tillverkad av slitstarkt läder av hög kvalitet, vilket ger enastående hållbarhet och motståndskraft mot slitage. Dess ergonomiska design och snörning framtill ger en perfekt passform och stabilitet under aktiviteter i terrängen. Stövelns vattentäta egenskaper och andningsförmåga gör den anpassningsbar för olika väderförhållanden.
Nokia Tuura överträffar förväntningarna när det gäller prestanda. Dess vattentäta konstruktion håller fötterna torra även i regn och fuktiga förhållanden. Den yttersula med grepp ger utmärkt stabilitet och fäste på olika terränger, vilket möjliggör säker och bekväm vandring eller jakt. Stöveln är också utrustad med en isolerande innersula som hjälper till att hålla fötterna varma i kalla temperaturer.
En framstående funktion hos Jaktstöveln Nokia Tuura är dess lätthet och smidighet. Trots sin robusta konstruktion känns stöveln inte tung på fötterna, vilket möjliggör rörelsefrihet och bekvämlighet under utomhusaktiviteter. Dessutom har stöveln en unik stil med moderna detaljer, vilket ger den ett attraktivt utseende.
Jaktstöveln Nokia Tuura är utan tvekan en av de bästa jaktstövlarna på marknaden. Dess kvalitet, prestanda och komfort gör den till ett utmärkt val för jägare och utomhusentusiaster. Den tåliga designen och vattentätheten gör att du kan lita på stöveln i olika väderförhållanden. Om du letar efter en jaktstövel som kombinerar praktisk användning, stil och komfort, så är Jaktstövel Nokia Tuura det perfekta valet för dig.

Vårt betyg

Se pris
Gummistövel Le Chameau Vierzon

Pris

 • Cirka pris : 1700kr

Gummistövel Le Chameau Vierzon

Gummistöveln Le Chameau Vierzon är en mycket populär jaktstövel på marknaden och med all rätt. Med sin högkvalitativa konstruktion, robusta material och unika stil erbjuder denna stövel enastående prestanda och komfort för utomhusentusiaster. Gummistöveln Le Chameau Vierzon är tillverkad av högkvalitativt naturgummi, vilket ger utmärkt flexibilitet och motståndskraft mot slitage. Dess ergonomiska design och justerbara spänne ger en perfekt passform och stabilitet för användaren. Stövelns stilrena och tidlösa design gör den till en attraktiv och klassisk val för jakten.
Le Chameau Vierzon presterar exceptionellt i alla väderförhållanden. Den vattentäta konstruktionen håller fötterna torra även under regniga och fuktiga förhållanden. Stöveln har en slitstark sula som ger utmärkt grepp och stabilitet på olika terränger, vilket möjliggör säker och bekväm rörelse under utomhusaktiviteter. Den är också utrustad med en fukttransporterande innersula som håller fötterna torra och bekväma även under längre perioder. Tack vare dess ergonomiska design och kvalitetsmaterial kan användaren bära dem under långa dagar av jakt utan att uppleva obehag eller trötthet. Stöveln är också lätt och smidig, vilket gör den lätt att ta av och på samt använda under olika aktiviteter.

Vårt betyg

Se pris
Gateway Woodwalker 18" 4mm

Pris

 • Cirka pris : 1000kr

Gateway Woodwalker 18″ 4mm

Gateway Woodwalker 18″ 4mm är en bekväm jaktstövel som verkligen imponerar på marknaden. Med sin väl genomtänkta design, högkvalitativa material och unika stil erbjuder denna stövel enastående komfort och prestanda för utomhusentusiaster.
Gateway Woodwalker 18″ 4mm har en stilren och robust design som tål tuffa utomhusförhållanden. Stöveln är tillverkad av högkvalitativt läder och har en vattentät konstruktion vilket gör att den klarar av att hålla fötterna torra även under regniga och fuktiga förhållanden. Stövelns höjd på 18 tum ger extra skydd mot vatten, snö och lera. Det tjocka 4 millimeters neoprenfodret ger utmärkt isolering och värme, vilket gör att dina fötter hålls varma och bekväma även under kalla dagar. Stövelns yttersula är grovmönstrad och ger bra grepp och stabilitet på olika terränger, vilket möjliggör säker rörelse under jakt och andra utomhusaktiviteter. Stöveln har en stötdämpande mellansula som minskar belastningen på fötterna och ger extra stöd under långa dagar av jakt. Den är också utrustad med en vadderad krage och en formsydd hälkupa för ökad komfort och stabilitet.

Vårt betyg

Se pris
Stövel Nokia Finnjagd

Pris

 • Cirka pris : 1000kr

Stövel Nokia Finnjagd

Stövel Nokia Finnjagd är en högkvalitativ jaktstövel som erbjuder enastående komfort och prestanda på marknaden. Med sitt unika design och tillverkning i Finland, garanterar denna stövel både stil och funktion. Stöveln har en tidlös och robust design som kombinerar klassisk estetik med moderna funktioner. Stöveln är tillverkad av premiumläder, vilket ger den både hållbarhet och vattentäthet. Dess höga skaft ger extra skydd mot väta, snö och leriga förhållanden. Nokia Finnjagd-stöveln presterar utmärkt i olika väderförhållanden. Den är utrustad med en isolerande och fuktavvisande Gore-Tex-membran som håller fötterna torra och bekväma under regniga och fuktiga förhållanden. Stöveln har också en greppvänlig yttersula som ger stabilitet och säkerhet på olika terränger, vilket gör den idealisk för jakt och andra utomhusaktiviteter.

Vårt betyg

Se pris
Härkila Orton Zip Boot

Pris

 • Cirka pris : 2700kr

Härkila Orton Zip Boot

Härkila Orton Zip Boot är en mycket populär jaktstövel på marknaden som erbjuder enastående prestanda och stil. Med sin genomtänkta design och högkvalitativa material är denna stövel ett utmärkt val för jägare.Härkila Orton Zip Boot har en modern och snygg design med en strukturerad ovandel som ger den ett robust och tåligt utseende. Stöveln är tillverkad av högkvalitativt läder, vilket ger den både hållbarhet och vattentäthet. Dessutom har den en praktisk dragkedja på sidan, vilket gör den enkel att ta av och på. Den är utrustad med en vattentät och andningsbar Gore-Tex-membran som håller fötterna torra och bekväma även under regniga förhållanden. Stöveln har också en stabil yttersula med bra grepp, vilket ger optimalt fotfäste på olika terränger. Detta gör den till ett utmärkt val för jakt och alla andra aktiviteter som man gör utomhus.

Härkila Orton Zip Boot är verkligen en imponerande jaktstövel som kombinerar stil, komfort och prestanda på ett enastående sätt. Dess högkvalitativa material, vattentäta konstruktion och ergonomiska design gör den till ett utmärkt val för jägare som behöver en pålitlig och bekväm stövel i olika väderförhållanden. Med sin moderna design och funktionalitet sticker den verkligen ut från mängden. Jag rekommenderar starkt Härkila Orton Zip Boot till alla potentiella köpare som letar efter en högpresterande jaktstövel.

Vårt betyg

Se pris
Avignon Helag Pro Gummistövel

Pris

 • Cirka pris : 1500kr

Avignon Helag Pro Gummistövel

Avignon Helag Pro Gummistövel är en mycket prisvärd jaktstövel på marknaden som erbjuder både funktionalitet och stil. Denna stövel har en robust och tålig design samt tillverkats med högkvalitativt material för att klara av olika utmaningar under jakten. Den har en klassisk och tidlös design med en hög skaftlängd för extra skydd och stöd. Stöveln är tillverkad av slitstarkt gummi av hög kvalitet, vilket ger den en vattentät och hållbar konstruktion. Dessutom har den en bekväm passform med justerbara spännen för att anpassa sig efter fotens form. Den vattentäta konstruktionen håller fötterna torra och skyddade även under regniga dagar. Stöveln har också en mönstrad sula med bra grepp, vilket ger stabilitet och säkerhet på våta och hala underlag. Dess slitstarka material gör den till ett pålitligt val för utomhusaktiviteter. En av de mest framstående egenskaperna hos Avignon Helag Pro Gummistövel är dess bekvämlighet och lätthet. Den har en mjuk och dämpande innersula som ger komfort även under längre perioder av användning. Stöveln har också en justerbar vristrem för att säkerställa en optimal passform och stabilitet.

Vårt betyg

Se pris
Gateway 1 Pheasant Game 18" 5mm

Pris

 • Cirka pris : 1500kr

Gateway 1 Pheasant Game 18″ 5mm

Gateway 1 Pheasant Game 18″ 5mm är en prisvärd jaktstövel på marknaden som erbjuder både stil och funktionalitet. Denna stövel har en väl utformad design och tillverkats med högkvalitativa material för att klara av utmaningarna under jakt- och utomhusaktiviteter. Gateway 1 Pheasant Game 18″ 5mm har en snygg och robust design med en hög skaftlängd på 18 tum för extra skydd mot väder och terräng. Stöveln är tillverkad av slitstarkt läder och neoprenmaterial, vilket ger den både vattentäthet och tålighet. Dessutom har den en bekväm passform och justerbara spännen för att säkerställa en optimal passning.
Gateway 1 Pheasant Game 18″ 5mm presterar utmärkt i olika väderförhållanden. Den vattentäta konstruktionen håller fötterna torra även under regniga dagar eller när du går genom våt terräng. Stöveln har också en tjock 5 mm neoprensula som ger isolering och värme under kyligare förhållanden. Dessutom erbjuder den en bra grepp och stabilitet på olika typer av underlag.
Den har en vadderad innersula och en ergonomisk design som ger stöd och dämpning för foten under långa perioder av användning. Stövelns höga skaft ger extra skydd mot snår och taggar, vilket är särskilt användbart vid jakt.

Vårt betyg

Se pris
Stövel Nokia Koli

Pris

 • Cirka pris : 3500kr

Stövel Nokia Koli

Stöveln Nokia Koli är en imponerande jaktstövel som kombinerar stil, kvalitet och funktionalitet. Med sin unika design och tillverkning av högkvalitativa material, är detta verkligen en av de bästa jaktstövlarna på marknaden. Nokia Koli har en robust och tålig design som är perfekt för utomhusaktiviteter. Den är tillverkad av högkvalitativt läder och har en vattentät konstruktion som håller fötterna torra under regniga förhållanden. Stövelns höga skaft ger extra skydd mot snår och taggar, samtidigt som den bekväma passformen säkerställer en optimal användarupplevelse. Dess vattentäta egenskaper gör den tillförlitlig även under våta förhållanden eller när du går igenom våt terräng.Stöveln har också en utbytbar innersula för att möta individuella behov och preferenser.

Vårt betyg

Se pris
Jaktstövlar

Köpguide Jaktstövlar

Att välja rätt jaktstövlar är avgörande för en framgångsrik och bekväm jaktupplevelse. Oavsett om du är en erfaren jägare eller nybörjare, är det viktigt att investera i kvalitativa jaktstövlar som erbjuder komfort, hållbarhet och funktionalitet. I denna köpguide kommer vi att ta dig igenom viktiga faktorer att överväga när du letar efter dina perfekta jaktstövlar.

Material och konstruktion
Valet av material och konstruktion spelar en stor roll i prestanda och komfort hos jaktstövlar. Lädret är ett vanligt och populärt val, då det erbjuder både hållbarhet och vattentäthet. Gummi är ett annat alternativ som är lätt att rengöra och tåligt mot fukt och lera. Syntetiska material som GORE-TEX kan erbjuda både vattentäthet och andningsförmåga. Det är viktigt att välja ett material som passar dina behov och den typ av jakt du ägnar dig åt.

Vattentäthet och andningsförmåga
Att hålla fötterna torra under jakten är avgörande för att undvika obehag och risken för blåsor. Sök efter jaktstövlar som är vattentäta och har god andningsförmåga. Teknologier som GORE-TEX är kända för att erbjuda både vattentäthet och andningsförmåga, vilket hjälper till att hålla fötterna torra och bekväma även under våta förhållanden.

Min egen erfarenhet av jakt har lärt mig vikten av vattentäta jaktstövlar. Under en regnig jakt i skogen upplevde jag hur mina vanliga vandringsstövlar snabbt blev genomblöta och orsakade obehag och irritation. Det var en viktig lärdom för mig att investera i vattentäta jaktstövlar för att undvika liknande problem i framtiden.

Passform och storlek
Att välja rätt storlek och passform på jaktstövlarna är avgörande för optimal komfort och prestanda. Se till att stövlarna inte är för trånga eller för lösa, utan ger tillräckligt med utrymme för att bära tjocka strumpor. Du bör också kontrollera att stövlarna sitter bekvämt runt foten och ger tillräckligt stöd åt vristen.

Efter att jag hade använt fel storlek på jaktstövlar under en hel dags jakt, upplevde jag smärta och blåsor på fötterna. Det var en påminnelse om vikten av att alltid prova och välja rätt storlek på jaktstövlar för att undvika obehag under långa jaktturer.

Grepp och stabilitet
Under jakt är det viktigt att ha bra grepp och stabilitet på olika typer av terräng. Sök efter jaktstövlar med halkfria sulor och en mönstrad yta som ger bra grepp på våta och ojämna ytor. En stabil konstruktion och en vriststödande design kan också bidra till att förhindra skador och ge extra stabilitet under jakten.

Underhåll och hållbarhet
Inspektera även stövlarna regelbundet för eventuella skador eller slitna delar. Om du upptäcker några problem, se till att åtgärda dem i tid för att undvika ytterligare skador och för att förlänga livslängden på dina jaktstövlar. Att ta hand om dina stövlar kommer att hjälpa dig att njuta av dem under flera jaktsäsonger.

Min egen erfarenhet av jakt har lärt mig vikten av att underhålla och hålla mina jaktstövlar i gott skick. Genom att regelbundet rengöra och smörja dem har jag kunnat förlänga deras livslängd och undvika onödiga kostnader för att köpa nya stövlar varje säsong.

Anpassade funktioner
Beroende på din typ av jakt och personliga preferenser kan det vara värt att överväga jaktstövlar med specifika funktioner som passar dina behov. Det kan vara isolering för att hålla fötterna varma under kalla förhållanden, extra skydd för tårna och vristen, eller till och med camouflagedesign för att smälta in i omgivningen.

Se över dina jaktkrav och undersök vilka anpassade funktioner som kan vara fördelaktiga för dig under jakten. Det finns ett brett utbud av jaktstövlar på marknaden som erbjuder olika specialfunktioner för att möta olika behov.

Pris och kvalitet
Priset på jaktstövlar kan variera beroende på märke, material, konstruktion och funktioner. Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet. Att investera i högkvalitativa jaktstövlar kan vara fördelaktigt på lång sikt, då de oftast är mer hållbara och erbjuder bättre prestanda.

Gör research och jämför olika märken och modeller för att hitta jaktstövlar som passar din budget och uppfyller dina önskemål när det gäller kvalitet och funktionalitet. Läs recensioner och rekommendationer från andra jägare för att få en bättre uppfattning om produkternas prestanda och hållbarhet.

Att välja rätt jaktstövlar kan göra stor skillnad under din jaktupplevelse. Genom att överväga faktorer som material, vattentäthet, passform, grepp och hållbarhet, kan du hitta stövlar som inte bara ger komfort och skydd, utan också förbättrar din prestation som jägare. Så gå ut och utforska marknaden för jaktstövlar och se till att du är redo att njuta av jakten med de perfekta stövlarna på fötterna!

Bästa jaktstövel
Bästa jaktstöveln

Ta hand om dina jaktstövlar på rätt sätt

Som jägare och friluftsentusiast är det viktigt att ta hand om dina jaktstövlar för att förlänga deras livslängd och upprätthålla deras prestanda. Genom att följa några enkla steg kan du se till att dina jaktstövlar förblir i gott skick och redo för kommande jaktfärder. Här är några bästa praxis för att ta hand om dina Jaktstövlar:

Rengöring efter användning
Efter varje jaktresa är det viktigt att rengöra dina jaktstövlar för att ta bort smuts, lera och andra föroreningar. Börja med att ta bort eventuell löst smuts genom att borsta eller torka av stövlarna med en mjuk trasa. Använd sedan en fuktig trasa och mild tvål för att noggrant rengöra stövlarnas yta. Se till att inte använda för starka kemikalier eller rengöringsmedel som kan skada stövlarnas material.

Torkning på rätt sätt
Efter rengöring är det viktigt att torka dina jaktstövlar på rätt sätt för att undvika mögel eller fuktrelaterade problem. Undvik att placera dem nära direkt värme som radiatorer eller öppen eld, eftersom detta kan skada materialet. Istället ska du torka dina stövlar vid rumstemperatur och på en plats med god luftcirkulation. Du kan också använda tidningar eller pappershanddukar för att absorbera fukt från insidan av stövlarna.

Smörjning och skydd
För att bevara stövlarnas kvalitet och smidighet är det viktigt att regelbundet smörja dem. Använd en högkvalitativ läderbalsam eller stövelfett och applicera det jämnt över hela ytan. Detta hjälper till att skydda stövlarna mot vatten, fukt och andra skador. Kom ihåg att följa tillverkarens rekommendationer när det gäller vilka produkter som bäst passar dina specifika jaktstövlar.

Förvaring
När jaktsäsongen är över är det viktigt att förvara dina jaktstövlar på rätt sätt för att bevara deras form och hållbarhet. Förvara dem på en sval och torr plats, helst i en lufttät påse eller förvaringslåda för att skydda dem från damm och fukt. Se också till att inte placera något tungt ovanpå stövlarna som kan deformera dem.

Undvik felaktig vård
Det är viktigt att undvika felaktig vård som kan skada dina jaktstövlar. Undvik att tvätta dem i tvättmaskin eller använda starka kemikalier eller rengöringsmedel som kan förstöra stövlarnas material. Använd inte hårda borstar eller slipande material för rengöring, eftersom detta kan repa eller skada ytan på dina stövlar.

Genom att följa dessa praxis i skötsel av dina jaktstövlar kan du förlänga deras livslängd och bibehålla deras prestanda under många jaktsäsonger. Kom ihåg att varje par jaktstövlar kan ha sina egna specifika vårdinstruktioner, så se till att läsa och följa tillverkarens rekommendationer för bästa resultat.

Frågor och svar

Frågor och svar

Vilket material är vanligt för jaktstövlar?

Vanliga material för jaktstövlar inkluderar läder, gummi och syntetiska material som GORE-TEX.

Hur väljer jag rätt storlek på jaktstövlar?

Det är bäst att prova jaktstövlar i rätt storlek innan du köper dem. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för att bära tjocka strumpor och att stövlarna sitter bekvämt runt foten och vristen.

Hur kan jag skydda mina jaktstövlar mot vatten och fukt?

För att skydda dina jaktstövlar mot vatten och fukt kan du använda en vattentät spray eller behandling speciellt utformad för jaktstövlar. Applicera detta regelbundet för att upprätthålla vattentätheten i stövlarna.

Kan jag använda jaktstövlar för andra aktiviteter än jakt?

Ja, många människor använder jaktstövlar för andra utomhusaktiviteter som vandring, fiske eller arbete utomhus. Jaktstövlar kan erbjuda bra stöd, skydd och grepp i olika miljöer.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.