Jaktryggsäck

Jaktryggsäck bäst i test 2024

Bästa Jaktryggsäck 2024

Det ska vara enkelt att välja rätt jaktryggsäck för denna säsong. Så vi har tittat på flera olika modeller av jaktryggsäckar som framförallt har ett bra vapenfodral och tillräckligt med packmöjligheter. Det finns även jaktryggsäckar med stol. Ni kan läsa om deras olika funktioner, fördelar och vad man ska leta efter när man väljer den perfekta ryggsäcken för din nästa jakt. Ni hittar helt enkelt de allra bästa jaktryggsäckarna för i år.

Eberlestock JustOne j34

Pris

  • Cirka pris : 6700kr

Eberlestock JustOne j34

Eberlestock JustOne J34 jaktryggsäck är en riktig spelväxlare för alla seriösa jägare. Den kombinerar funktionalitet, komfort och hållbarhet på ett sätt som få andra ryggsäckar kan matcha. JustOne J34 skiljer sig ut genom sin anpassningsförmåga. Den kan expandera från 38 liter till 76 liter, vilket gör den perfekt för både korta och långa jaktutflykter. Oavsett om du bara behöver bära med dig de mest grundläggande förnödenheterna eller packa för en hel vecka i vildmarken, kan denna ryggsäck anpassas efter dina behov. En annan framstående funktion hos JustOne J34 är dess inbyggda gevärsfodral. Detta gör det möjligt att säkert och bekvämt transportera ditt vapen medan du har båda händerna fria. Komforten förbises ofta när man väljer en jaktryggsäck, men inte med Eberlestock. JustOne J34 har vadderade axelband och ett stödjande midjebälte som gör det bekvämt att bära, även när det är fullpackat. När det kommer till hållbarhet, är JustOne J34 byggd för att tåla de tuffaste förhållandena. Med dess robusta konstruktion och högkvalitativa material, kan du lita på att denna ryggsäck kommer att hålla i många år framöver.
Sammanfattningsvis är Eberlestock JustOne J34 en toppklassig jaktryggsäck som erbjuder enastående flexibilitet, komfort och hållbarhet. Oavsett om du är en tillfällig jägare eller en erfaren veteran, kommer denna ryggsäck definitivt att höja din jaktupplevelse till nästa nivå.

Vårt betyg

Se pris
Eberlestock H2 Gunrunner Loden

Pris

  • Cirka pris : 2900kr

Eberlestock H2 Gunrunner Loden

Eberlestock H2 Gunrunner Loden jaktryggsäck är ett utmärkt val för jägare som söker en kompakt och lätt ryggsäck för sina jaktutflykter. Med en volym på 23 liter, erbjuder H2 Gunrunner tillräckligt med utrymme för att förvara alla dina nödvändiga jaktredskap utan att vara för stor eller klumpig. Den är perfekt för dagsturer eller korta jaktutflykter där du inte behöver bära mycket utrustning. En av de mest framstående egenskaperna hos den här ryggsäcken är dess lätta vikt. Med bara 1,6 kg, kommer du knappt känna att den är på din rygg. Denna lätta design minimerar belastningen på dina axlar och rygg, vilket gör det möjligt för dig att röra dig snabbare och smidigare i terrängen. Eberlestock H2 Gunrunner är också förberedd för en vattenblåsa, vilket är en stor fördel för jägare som brukar spendera långa timmar i vildmarken. Denna funktion gör det enkelt att hålla dig hydratiserad under hela dagen utan att behöva stanna och leta efter din vattenflaska.
Sammanfattningsvis, Eberlestock H2 Gunrunner Loden jaktryggsäck är en fantastisk kombination av kompakt design, lätthet, och praktiska funktioner. Det är ett utmärkt val för jägare som vill ha en minimalistisk men ändå effektiv ryggsäck för sina jaktutflykter.

Vårt betyg

Se pris
Eberlestock Gunslinger II

Pris

  • Cirka pris : 5000kr

Eberlestock Gunslinger II

Eberlestock Gunslinger II är en ryggsäck som verkligen lever upp till sitt namn. Den är designad för att vara lika robust, mångsidig och pålitlig som den jägare eller yrkesperson som bär den. Gunslinger II är en vidareutveckling av den ursprungliga GS05M Gunslinger Pack, en modell som redan har bevisat sin duglighet i fält hos militär, polis och jägare världen över. G2 är dock mer än bara en uppföljare – den tar allt som var bra med den ursprungliga designen och förbättrar det. Med en volym på 45 liter, erbjuder Gunslinger II gott om utrymme för att packa allt du behöver för en dag i fält eller en flerdagars jaktutflykt. Trots sin generösa storlek, väger ryggsäcken endast 3,70 kg, vilket gör den relativt lätt att bära även när den är fullpackad.
En framstående funktionerna hos Gunslinger II är dess fullstora hölster, som kan rymma alla typer av vapen. Det breda hölstret gör det möjligt att bära vapnet med stocken nedåt, vilket ger snabb och enkel åtkomst när det behövs. Den senaste versionen av Gunslinger II kommer med Eberlestocks innovativa Intex-II ramsystem. Detta system kombinerar fördelarna med traditionella externa och interna ramar, men överträffar dem när det gäller ergonomi och minimal vikt. Det gör ryggsäcken extremt bekväm att bära, även under långa perioder.
Sammanfattningsvis är Eberlestock Gunslinger II en utmärkt jaktryggsäck för dem som behöver en tillförlitlig, rymlig och bekväm lösning för att transportera sin utrustning och sitt vapen. Med dess högkvalitativa konstruktion och genomtänkta design, är det ingen överraskning att den är ett populärt val bland professionella och hobbyjägare över hela världen.

Vårt betyg

Se pris
Vorn EV30 Ash Green jaktRyggsäck Med Gevärsfodral

Pris

  • Cirka pris : 3700kr

Vorn EV30 Ash Green jaktryggsäck Med Gevärsfodral

Vorn EV30 Ash Green är en utmärkt jaktryggsäck för dem som värdesätter både funktionalitet och stil. Den kombinerar en robust konstruktion med en elegant design, vilket gör den till ett bra val för både jaktutflykter och vardagsanvändning. En av funktionerna hos Vorn EV30 är dess inbyggda gevärsfodral. Detta fodral är designat för att säkert rymma ditt vapen och skydda det från elementen, samtidigt som det ger snabb och enkel åtkomst när det behövs. Oavsett om du är ute på jakt eller bara bär ditt vapen för skydd, kommer detta fodral definitivt att komma till nytta. Trots sin kompakta storlek, erbjuder EV30 gott om utrymme för att packa all din nödvändiga utrustning. Dess flera fack och fickor gör det enkelt att organisera dina saker, så att du alltid vet var allt är. Ryggsäcken är också konstruerad med komfort i åtanke. Dess vadderade axelband och ryggpanel minimerar belastningen på din kropp, även när ryggsäcken är fullpackad. Dessutom är ryggsäcken tillverkad av högkvalitativa material som är både slitstarka och lätta, vilket garanterar dess hållbarhet och lätthet. När det gäller estetik, sticker Vorn EV30 Ash Green ut med sin sofistikerade design. Dess askgröna färg ger den en naturlig och jordnära känsla, medan dess strömlinjeformade form ger den ett modernt och elegant utseende.

Vårt betyg

Se pris
Vorn LT12 Ash Green jaktRyggsäck Med Gevärsfodral

Pris

  • Cirka pris : 2900kr

Vorn LT12 Ash Green jaktryggsäck Med Gevärsfodral

Vorn LT12 Ash Green är en kompakt och lätt jaktryggsäck som är idealisk för korta jaktutflykter eller dagsturer i vildmarken. Trots sin mindre storlek, erbjuder denna ryggsäck flera praktiska funktioner som gör den till ett utmärkt val för alla jägare.
En av de mest framstående funktionerna hos Vorn LT12 är dess inbyggda gevärsfodral. Detta fodral är designat för att säkert rymma ditt vapen och skydda det från elementen, samtidigt som det ger snabb och enkel åtkomst när det behövs. Detta gör att du kan fokusera på jakten, istället för att oroa dig för ditt vapens säkerhet. Trots sin mindre storlek, har Vorn LT12 gott om utrymme för att packa din grundläggande jaktutrustning. Dess smarta design och flera fack gör det enkelt att organisera dina saker, så att du kan hitta vad du behöver snabbt och enkelt.
Ryggsäcken är också designad med komfort i åtanke. Dess vadderade axelband och ryggpanel minimerar belastningen på din kropp, även när ryggsäcken är fullpackad. Dessutom är ryggsäcken tillverkad av högkvalitativa material som är både slitstarka och lätta, vilket garanterar dess hållbarhet och lätthet. När det gäller estetik, sticker Vorn LT12 Ash Green ut med sin sofistikerade design. Dess askgröna färg ger den en naturlig och jordnära känsla, medan dess strömlinjeformade form ger den ett modernt och elegant utseende.

Vårt betyg

Se pris
Fauna Älgen FH35 PRO

Pris

  • Cirka pris : 2700kr

Fauna Älgen FH35 PRO

Fauna Älgen FH35 PRO är en högkvalitativ jaktryggsäck som kombinerar robusthet, funktion och komfort på ett imponerande sätt. Den är designad med jägaren i åtanke och erbjuder praktiska lösningar för att bära all din utrustning. Med en volym på 35 liter, erbjuder Älgen FH35 PRO gott om utrymme för att packa all din nödvändiga utrustning för en dag i fält eller en flerdagars jaktutflykt. Dess flera fack och fickor gör det enkelt att organisera dina tillhörigheter, så att du alltid vet var allt är. Ryggsäcken är också konstruerad med komfort i åtanke. Dess vadderade axelband och ryggpanel minimerar belastningen på din kropp, även när ryggsäcken är fullpackad. Dessutom är ryggsäcken tillverkad av högkvalitativa material som är både slitstarka och lätta, vilket garanterar dess hållbarhet och lätthet. Dess neutrala färg gör den lätt att blanda in i naturen, medan dess robusta konstruktion ger den ett tåligt och äventyrligt utseende.

Vårt betyg

Se pris
Fauna F20R Hölstersäck

Pris

  • Cirka pris : 2500kr

Fauna F20R Hölstersäck

Fauna F20R Hölstersäck är en unik och innovativ design inom jaktryggsäckar. Den kombinerar bekvämligheten hos en ryggsäck med funktionaliteten hos ett vapenhölster, vilket gör den till ett utmärkt val för jägare som behöver både lagring och snabb åtkomst till deras vapen. En av de mest framträdande funktionerna i Fauna F20R är dess inbyggda vapenhölster. Detta hölster är designat för att säkert rymma ditt vapen och skydda det från elementen, samtidigt som det ger snabb och enkel åtkomst när det behövs. Oavsett om du är ute på jakt eller bara bär ditt vapen för skydd, kommer detta hölster definitivt att vara till nytta. Trots sin kompakta storlek, erbjuder F20R gott om utrymme för att packa all din nödvändiga utrustning. Dess flera fack och fickor gör det enkelt att organisera dina saker, så att du alltid vet var allt är. Ryggsäcken är också konstruerad med komfort i åtanke. Dess vadderade axelband och ryggpanel minimerar belastningen på din kropp, även när ryggsäcken är fullpackad. Dessutom är ryggsäcken tillverkad av högkvalitativa material som är både slitstarka och lätta, vilket garanterar dess hållbarhet och lätthet. När det gäller estetik, sticker Fauna F20R Hölstersäck ut med sin sofistikerade design. Dess neutrala färg gör den lätt att blanda in i naturen, medan dess strömlinjeformade form ger den ett modernt och elegant utseende.
Fauna F20R Hölstersäck är en fantastisk ryggsäck för jägare som behöver en kompakt, funktionell och bekväm lösning för att bära sin utrustning och sitt vapen.

Vårt betyg

Se pris
Eberlestock Bandit Pack

Pris

  • Cirka pris : 3000kr

Eberlestock Bandit Pack

Eberlestock Bandit Pack är en mångsidig och kompakt ryggsäck designad för en rad olika utomhusaktiviteter, inklusive jakt, vandring och taktiska uppdrag. Trots sin relativt lilla storlek erbjuder den en överraskande mängd lagringsutrymme och funktionalitet. En av de viktigaste funktionerna i Bandit Pack är dess huvudfack som är tillräckligt rymligt för att rymma all din nödvändiga utrustning. Den har också flera mindre fickor och påsar, vilket gör att du kan organisera dina saker effektivt.
Ryggsäcken inkluderar även ett hydreringssystem som kan passa ett 3-liters hydreringssystem, vilket gör den till ett utmärkt val för långa vandringar eller varma dagar i fält. Dessutom gör ryggsäckens design att du kan komma åt hydreringsfacket även när du är på språng. När det gäller komfort, skiner Eberlestock Bandit Pack. Den har vadderade axelband och en ventilerad ryggpanel för att hjälpa till att fördela vikten jämnt och hålla dig sval under ansträngande aktiviteter. Ryggsäckens höftbälte kan justeras för att säkerställa en tät och bekväm passform, vilket minskar belastningen på dina axlar och rygg. Bandit Pack är tillverkad av slitstarka material, vilket garanterar att den kan motstå hårda förhållanden och tuff hantering. Dess slanka och funktionella design, tillsammans med dess hållbarhet och komfort, gör Eberlestock Bandit Pack till ett utmärkt val för alla som behöver en pålitlig och effektiv ryggsäck för sina utomhusäventyr.

Vårt betyg

Se pris
Jaktryggsäck

Köpguide Jaktryggsäck

Att välja rätt jaktryggsäck kan ha stor inverkan på din jaktupplevelse. Här är några viktiga punkter att tänka på innan du gör ditt köp. En bra jaktryggsäck ska inte bara vara ett sätt att bära din utrustning, den ska också fungera som en förlängning av ditt jaktutrustningssystem. Den ska kunna stödja dig under de mest krävande förhållandena och under långa dagar i terrängen. Därför är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer när man väljer en jaktryggsäck.

Först och främst bör du överväga vilken typ av jakt du oftast deltar i. Är du en dagjägare som endast behöver bära en grundläggande uppsättning utrustning? Eller är du en äventyrsjägare som spenderar flera dagar i vildmarken och behöver bära allt från sovsäckar till mat och vatten? Din kroppstyp och fysiska kondition spelar också en stor roll. En ryggsäck som är för tung eller obekväm kan orsaka onödig belastning och göra din jakt svårare än den behöver vara. Så det är viktigt att hitta en ryggsäck som är bekväm att bära, även när den är fullpackad med utrustning. Dessutom bör du titta på de specifika funktionerna i varje ryggsäck. Har den tillräckligt med fack och fickor för att organisera din utrustning på ett effektivt sätt? Har den ett inbyggt vapenfodral som passar ditt vapen? Är det gjort av slitstarka, väderbeständiga material?

Vapenfodral

En av de viktigaste funktionerna i en jaktryggsäck är dess förmåga att säkert och bekvämt bära ditt vapen. Försäkra dig om att ryggsäcken har ett inbyggt vapenfodral som rymmer ditt specifika vapen och att det ger lätt tillgång när det behövs.

Vikt

Jakten kan ofta innebära långa dagar ute i terrängen, så det är viktigt att din ryggsäck inte är för tung. Letar efter en ryggsäck som är lätt nog att bära under längre perioder men fortfarande robust nog att hålla all din utrustning.

Packningsmöjligheter

En bra ryggsäck bör ha gott om utrymme för all din utrustning. Tänk på vad du vanligtvis tar med dig på en jaktutflykt och se till att ryggsäcken kan rymma allt detta. Det kan även vara värt att leta efter en ryggsäck med kompressionsremmar som kan hjälpa dig att säkra och stabilisera din last.

Fickor och Organisation

För att hålla din utrustning organiserad, leta efter en ryggsäck med flera fickor och fack. Detta kan inkludera mindre, lättillgängliga fickor för saker som din kniv, GPS och första hjälpen-kit, samt större fack för kläder, mat och annan utrustning.

Komfort

Komfort är nyckeln när det gäller jaktryggsäckar. Letar efter en med vadderade axelremmar och ett midjeband för att fördela vikten jämnt över dina axlar och höfter. En ventilerad ryggpanel kan också vara till hjälp för att hålla dig sval under längre vandringar.

Hållbarhet

Din ryggsäck kommer troligen att utsättas för tuffa väderförhållanden och tuff terräng, så det är viktigt att den är gjord av slitstarka material som kan stå emot detta. Letar efter en ryggsäck med robust konstruktion och vattentäta eller vattenresistenta material.

Kom ihåg att den bästa jaktryggsäcken för dig kommer att bero på dina specifika behov och preferenser.

Bästa jaktryggsäcken
Bästa jaktryggsäcken

Frågor och svar

Frågor och svar

Hur mycket ska en bra jaktryggsäck väga?

Vikten på en jaktryggsäck kan variera beroende på dess storlek, material och funktioner. Generellt sett bör en ryggsäck vara så lätt som möjligt utan att kompromissa med hållbarhet eller funktionalitet. En bra genomsnittlig vikt för en tom jaktryggsäck är mellan 1-2 kg.

Vilka är några viktiga funktioner att titta efter i en jaktryggsäck?

Några viktiga funktioner att titta efter inkluderar ett inbyggt vapenfodral, gott om utrymme för packning, flera fickor för organisering, robusta och vattentåliga material, samt en bekväm design med vadderade axelremmar och midjeband.

Hur tar jag hand om min jaktryggsäck?

De flesta jaktryggsäckar kan rengöras med en fuktig trasa och milt tvålvatten. Se till att låta ryggsäcken lufttorka helt innan du använder den igen. Kontrollera alltid tillverkarens specifika vårdinstruktioner för bästa resultat.

Är alla jaktryggsäckar vattentäta?

Inte alla jaktryggsäckar är helt vattentäta, men många är vattenresistenta vilket innebär att de kan stå emot en viss mängd regn och fukt. Om du planerar att jaga i särskilt våta förhållanden, kanske du vill överväga en ryggsäck med en inbyggd regnskydd för extra skydd.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.