Familjetält

Familjetält bäst i test 2024

Bästa Familjetält 2024

Familjetält är mer än bara ett skydd mot väder och vind, de är en plats för gemenskap, skratt och minnen. De är det temporära hemmet under campingresor, festivaler, eller kanske till och med en bakgårdspicknick. Ett familjetält är utformat för att rymma flera personer bekvämt, med funktioner som separata sovrum, generöst vardagsutrymme och ofta extra bekvämligheter som förvaringsfickor och takfönster. Dessa tält är särskilt uppskattade av familjer som värdesätter utomhuslivet och vill dela den upplevelsen tillsammans. Att välja rätt familjetält kan dock vara en utmaning, med tanke på alla olika stilar, storlekar och funktioner som finns tillgängliga. Här hittar ni årets bästa familjetält.

Primus Bifrost Y6 Tält
Cirka Pris 7500 kr

Primus Bifrost Y6 Tält

Primus Bifrost Y6 Tält är ett rymligt och smart familjetält perfekt för campingliv. Primus, ett varumärke känt för sin höga kvalitet och innovativa design, har verkligen överträffat sig själva med detta tält. När du använder det här tältet, kan du inte annat än imponeras av den generösa utrymmet. Med plats för sex personer att sova bekvämt, erbjuder det även ett centralt ”vardagsrum” där du kan sitta under tak med plats för både bord och stolar. Det känns som ett hem hemifrån. Tältet är tillverkat av hållbart Oxford polyester-material, vilket gör det både robust och väderbeständigt. Dess smarta Y-form ger två separata sovrum, vilket skapar en känsla av privatliv samtidigt som det främjar gemenskap. Bifrost Y6 Tält är otroligt bra när det kommer till komfort och funktionalitet. Den stora absiden i mitten av tältet skapar rymd och en plats för gemenskap, medan de två fönster på varje sida låter in ljus och bidrar till en trevlig atmosfär. Jämfört med konkurrerande produkter, sticker Bifrost Y6 Tält ut med dess flexibilitet. Du kan öppna upp sidorna och använda dem som regn- eller solskydd, vilket är en fantastisk funktion som inte alla tält erbjuder. Fördelarna med detta tält är många. Förutom dess rymlighet och smarta design, är det också enkelt att sätta upp tack vare de färgkodade tältbågarna. Dessutom har det ståhöjd i mittendelen, vilket gör det lättare att röra sig inne i tältet.
Kundrecensionerna för Bifrost Y6 Tält är överväldigande positiva. Därför skulle jag ge detta familjetält en preliminär poäng på 4,8 av 5,0.

Vårt betyg

Se pris
Outwell Greenwood 5
Cirka Pris 10000 kr

Outwell Greenwood 5

Outwell Greenwood 5 är ett utmärkt familjetält som uppfyller alla dina campingbehov. Outwell, kända för sina högkvalitativa tält och campingutrustning, har verkligen levererat med denna produkt. Använda Greenwood 5 känns som att ta med sig hemmets bekvämlighet ut i naturen. Med plats för fem personer, erbjuder detta tält en rymlig och bekväm sovplats för hela familjen. Dessutom finns det ett stort vardagsrum där du kan tillbringa tid tillsammans under dagarna. Tältet är tillverkat av slitstarkt Outtex® 4000 Select Polyester, vilket innebär att det kan stå emot både regn och vind. Designen är genomtänkt, med en praktisk ingång och gott om fönster för naturligt ljus. Greenwood 5 är ett fantastiskt val för familjecamping. Det ger gott om utrymme för alla att röra sig fritt, och de mörkläggande sovrummen garanterar en god natts sömn, oavsett hur ljust det är ute.
Jämfört med andra tält på marknaden, står Greenwood 5 ut med sin innovativa design och höga kvalitet. Tältet är även utrustat med ett integrerat markskydd som effektivt håller fukt och insekter ute. Fördelarna med detta tält är tydliga. Förutom den rymliga interiören och de mörkläggande sovrummen, är det också lätt att sätta upp och packa ner tack vare de färgkodade stängerna. Detta gör Greenwood 5 till ett utmärkt val för både erfarna campare och nybörjare.
Kundrecensionerna för Greenwood 5 är överväldigande positiva. Kunder älskar särskilt hur rymligt och bekvämt det är, samt hur enkelt det är att sätta upp. Med tanke på dessa faktorer, skulle jag ge Outwell Greenwood 5 en stark 4.7 av 5.0 i betyg.

Vårt betyg

Se pris
Outwell Springwood 6SG
Cirka Pris 8000 kr

Outwell Springwood 6SG

Outwell Springwood 6SG är ett imponerande familjetält som erbjuder både komfort och funktionalitet. Outwell, känt för sina högkvalitativa campingprodukter, har än en gång skapat ett tält som lever upp till deras rykte. Att använda Springwood 6SG känns som ett hem borta från hemmet. Med plats för sex personer, finns det gott om utrymme för hela familjen att sova bekvämt. Dessutom, med en generös takhöjd och stora fönster som släpper in massor av ljus, känns tältet luftigt och rymligt. Springwood 6SG är tillverkat av Outtex 6000 Pro, ett starkt polyester som är både vattentätt och vindtåligt. Tältets botten är tillverkad av dubbelt belagd polyeten, vilket ger extra skydd mot markfukt och skarpa föremål. Detta tält är verkligen utmärkt när det kommer till komfort och funktionalitet. Med tre separata sovrum, ett stort vardagsrum och flera ingångar, finns det gott om plats för alla att koppla av och njuta av sin tid i naturen.
Jämfört med konkurrerande produkter, sticker Springwood 6SG ut med sin unika design och höga kvalitet. Dessutom, tack vare det snabbuppsatta systemet, är tältet otroligt enkelt att sätta upp, vilket sparar värdefull tid på campingplatsen. Vi ger detta familjetält en preliminär poäng på 4,7 av 5,0.

Vårt betyg

Se pris
Outwell Knightdale 8pa
Cirka Pris 24000 kr

Outwell Knightdale 8pa

Outwell Knightdale 8pa familjetältet är inget undantag för Outwells kvalitet av tält. Använda detta tält känns som att ta med sig hemmets bekvämligheter ut i naturen. Med plats för upp till åtta personer, ger det en känsla av rymd och komfort som är svår att slå. Tältet är tillverkat av hållbara material som kan stå emot både vind och regn, vilket gör det till ett pålitligt skydd oavsett väder. Knightdale 8pa skiljer sig från konkurrerande produkter genom sin generösa yta och smarta layout. Den har separata sovrum och en stor vardagsrumsyta, vilket ger en känsla av ett riktigt hem. Några av fördelarna inkluderar dess snabb uppställning, bra ventilation och dess förmåga att stå emot dåligt väder. Dessutom, tack vare de stora fönstren, kan du njuta av utsikten utan att behöva lämna tältet.
Kundrecensionerna för detta tält är övervägande positiva, med många som hyllar dess rymlighet och hållbarhet. Vi måste ge detta familljetält ett betyg på 4.7 av 5.
Sammantaget är Outwell Knightdale 8pa ett utmärkt val för familjer eller större grupper som söker ett bekvämt och pålitligt tält för deras nästa campingäventyr.

Vårt betyg

Se pris
Easy Camp Huntsville 500
Cirka Pris 4300 kr

Easy Camp Huntsville 500

Easy Camp är ett märke med fokus på att erbjuda prisvärda campingprodukter utan att kompromissa med kvaliteten. Huntsville 500 familjetältet är en av deras mest populära produkter. Trots dess stora storlek är tältet enkelt att sätta upp och packa ner, vilket gör det till en dröm för alla campare. Tältet är tillverkat av slitstarkt polyester och har en vattentät beläggning, vilket gör det robust nog att stå emot både sol och regn. När det gäller prisvärdhet, slår Huntsville 500 definitivt över sin vikt. För under 5000 kr får du ett rymligt, välgjort tält som kan rymma hela familjen. Jämfört med konkurrerande produkter, erbjuder Huntsville 500 utmärkt värde för pengarna. Det erbjuder funktioner som man normalt bara hittar i dyrare tält, såsom ett inbyggt myggnät och flera ingångar. Fördelarna med detta tält inkluderar dess lättvikt, rymlighet och enkelhet att sätta upp. Dessutom, tack vare dess smarta design, erbjuder det mycket god ventilation, vilket är en stor fördel under varma sommarnätter.
Kundrecensioner för Huntsville 500 är generellt mycket positiva, med många kunder som uppskattar dess rymlighet och enkel montering. Vi ger ett betyg på 4.6 av 5.
Sammanfattningsvis erbjuder Easy Camp Huntsville 500 exceptionellt värde för pengarna. Det är ett utmärkt val för familjer eller grupper som söker ett prisvärt, men ändå högkvalitativt tält för deras nästa campingäventyr.

Vårt betyg

Se pris
Coleman Vespucci 6
Cirka Pris 6300 kr

Coleman Vespucci 6

Coleman är ett etablerat varumärke med lång tradition av att tillverka högkvalitativa campingprodukter. Vespucci 6 familjetältet är en av deras mest uppskattade modeller.
Att använda Vespucci 6 känns som att ha en mobil bostad mitt i naturen. Tältets rymlighet och bekvämligheter gör det till en fristad efter dagens äventyr. Tältet är tillverkat av hållbart polyester, med starka glasfiberstänger som ger stabilitet och tålighet mot väder och vind. Vespucci 6 erbjuder enastående bekvämlighet och funktionalitet. Med plats för sex personer, två sovrum och en generös vardagsrumsyta, är det det perfekta valet för större familjer eller grupper. Jämfört med konkurrerande produkter, sticker Vespucci 6 ut med sin robusta konstruktion och smarta design. Den har flera fönster för naturligt ljus, och en stor dörr som gör det enkelt att komma in och ut. Fördelarna med detta tält inkluderar dess rymlighet, hållbarhet och enkel montering. Dessutom, tack vare den vattentäta beläggningen och det inbyggda myggnätet, kan du njuta av ditt utomhusäventyr utan bekymmer. Kundrecensionerna för Vespucci 6 är övervägande positiva, med många som hyllar dess robusthet och användarvänlighet. Vi ger Coleman Vespucci 6 ett betyg på 4.6 av 5.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat Familjetälten

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

 • Komfort
 • Sovplatser
 • Ventilation
 • Pris

För att testa och jämföra familjetält har vi genomfört en rad omfattande tester under olika förhållanden. Vi började med att sätta upp varje tält för att bedöma hur enkelt det var att montera och demontera, och noterade alla speciella funktioner som färgkodade stänger eller snabbfästen. Sedan utvärderade vi storlek och layout, inklusive antalet sovrum, vardagsutrymme och höjd. Vi kontrollerade också materialens kvalitet och tålighet samt tältens allmänna vattentäthet. Ventilationen bedömdes genom att spendera tid i tältet under både varma och kyliga förhållanden. Slutligen jämförde vi vikt och packstorlek för att bedöma portabiliteten. Denna process säkerställde att vi kunde ge en noggrann och rättvis jämförelse av de olika tälten.

Test och jämförelse av familjetält

Jämförelse av flera familjetält

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisBetygSovplatserTill butik
Primus Bifrost Y6 Tält7500 kr4,8/56Se pris
Outwell Greenwood 510000 kr4,7/55Se pris
Outwell Springwood 6SG8000 kr4,7/56Se pris
Outwell Knightdale 8pa24000 kr4,7/58Se pris
Easy Camp Huntsville 5004300 kr4,6/55Se pris
Coleman Vespucci 66300 kr4,6/56Se pris
Köpguide familjetält

Köpguide familjetält – Tänk på detta

Välkomna till vår utökade köpguide för familjetält. Ett familjetält är inte bara en plats att sova, det är ett hem hemifrån, en plats för gemenskap och äventyr. Att välja rätt tält kan göra skillnaden mellan en glädjande semester och en stressig erfarenhet. Här är några detaljerade aspekter att överväga när du letar efter det perfekta tältet för din familj.

Storlek och Kapacitet
Storleken på ditt tält är kanske den mest kritiska faktorn att överväga. Hur många personer ska sova i det? Kom ihåg, ett ”6-personers tält” betyder inte nödvändigtvis att sex personer kommer att passa bekvämt med all sin packning. Som en allmän regel, sikta på ett tält som säger att det sover en till två personer mer än din faktiska gruppstorlek för att säkerställa tillräckligt med utrymme. Ett rymligt tält bidrar också till ökad komfort under regniga dagar när du kanske måste spendera mer tid inuti.

Sovrum och Layout
Familjetält har ofta flera ’sovrum’ eller avdelare, vilket kan vara användbart om du vill ha lite privatliv eller om barnen vill ha sitt eget utrymme. Vissa modeller erbjuder också möjligheten att anpassa layouten genom att lägga till eller ta bort innertält, vilket kan vara en betydande fördel för större familjer eller grupper.

Vardagsutrymme och Komfort
Ett bra familjetält bör ha ett generöst vardagsutrymme där ni kan samlas, äta och spela spel om vädret är dåligt. Titta efter tält med tillräckligt med höjd för att stå upp i, vilket gör det lättare att röra sig och klä på sig. Fönster och takfönster kan också öka ljusinsläppet och göra tältet mer välkomnande.

Material, Hållbarhet och Vattentäthet
Tältets material och dess förmåga att stå emot regn och vind är kritiska faktorer att beakta. Sök efter ett tält med en hög hydrostatisk huvudklassning, vilket indikerar dess vattentäthet. Tältens sömmar bör vara tejpade eller förseglade för att förhindra vattenintrång, och markduken bör vara robust nog att motstå slitage.

Ventilation
God ventilation är avgörande för komfort, särskilt under varma sommardagar och nätter. Titta efter tält med nätpaneler och justerbara ventilationspunkter för att förhindra kondens och skapa en bekväm sovmiljö.

Lätt att Sätta Upp och Nedmontera
Om du inte är en erfaren campare, kan det vara värt att leta efter ett tält som är enkelt och snabbt att sätta upp. Vissa tält har färgkodade stänger och enkelklämfastsättning för att göra processen ännu enklare. Kom ihåg att även nedmonteringen bör vara smidig och okomplicerad.

Vikt och Packstorlek
Om du planerar att bära ditt tält över längre avstånd, t.ex. på en vandringsresa, kommer vikten och packstorleken att vara viktiga faktorer. Lättviktsmaterial och kompakta design kan vara avgörande i dessa fall.

Kom ihåg att det bästa tältet för din familj kommer att bero på era specifika behov och campingvanor. Ta dig tid att jämföra olika modeller, kolla på videorecensioner och läs kundrecensioner innan du gör ditt slutliga val. Oavsett vilket tält du väljer, är vi säkra på att det kommer att bli startpunkten för många oförglömliga familjeäventyr.

Bästa familjetältet
Bästa familjetältet

Så enkelt använder du ett familjetält

Att använda ett familjetält för första gången kan vara en utmaning, men med rätt förberedelser och kunskap kan det bli en enkel och rolig upplevelse. Här är en mer detaljerad guide för att hjälpa dig att få ut det mesta av ditt familjetält.

 1. Val av Plats
  När du anländer till din campingplats är det första steget att välja den perfekta platsen för ditt tält. Du vill hitta en relativt plan yta som är fri från stora stenar, kvistar och annat skräp som kan skada botten på ditt tält eller skapa obehag när du sover. Undvik också att sätta upp ditt tält under träd där fallande grenar kan utgöra en risk. Tänk på solens position – om möjligt, välj en plats med lite skugga för att hålla tältet svalt under dagen.
 2. Tältuppställning
  När du har valt din plats är det dags att sätta upp tältet. Börja med att sprida ut tältduken på marken. Sortera ut stängerna och följ instruktionerna för att sätta ihop dem. De flesta moderna tält har färgkodade stänger och klämmor för att göra detta steg enklare. Fäst tältet i marken med pinnarna, börja i hörnen och se till att du drar åt dem ordentligt för att spänna ut tältduken. Kom ihåg att tältduken bör vara sträckt men inte översträckt, eftersom det kan leda till skador.
 3. Inredning
  När tältet är uppe är det dags att inreda. Placera sovsäckar, kuddar och andra nödvändigheter inuti. Ett tips är att hålla allt så organiserat som möjligt för att maximera utrymmet och göra det lättare att hitta saker. Du kanske vill ha en särskild plats för skor och kläder, och en annan för mat och dryck.
 4. Ventilation
  För att skapa en behaglig miljö inuti tältet är det viktigt att se till att det är ordentligt ventilerat. Öppna ventilationsluckorna (om ditt tält har dem) för att tillåta luftcirkulation. Detta hjälper till att minska kondens inuti tältet och skapar en mer bekväm atmosfär, särskilt under varma sommardagar och nätter.
 5. Skydd mot Väder
  Om det förväntas regna, eller om du befinner dig i ett område där snabbt väder kan slå till, se till att regnskyddet är ordentligt fastsatt och att all din utrustning antingen är inuti tältet eller skyddad på något sätt. Glöm inte att stänga alla dörrar och fönster innan du lämnar tältet eller går och lägger dig för natten.
 6. Respekt för Naturen
  Slutligen, kom ihåg att visa respekt för naturen när du campar. Lämna inget avfall bakom, och stör inte djur och växter. Försök att lämna din campingplats i samma skick som du hittade den, eller ännu bättre.

Att använda ett familjetält är en fantastisk upplevelse som kan skapa livslånga minnen. Med rätt förberedelser och kunskap blir det enklare att njuta av allt som camping har att erbjuda.

Redaktionen

Jaktreview.se

Frågor och svar

Frågor och svar

Hur många personer kan sova i ett familjetält?

Det beror på tältets storlek och design. De flesta familjetält är utformade för att rymma mellan 4 och 8 personer. Det är dock viktigt att notera att tillverkarnas angivelser ofta inte tar hänsyn till extra utrustning eller personligt utrymme.

Hur länge håller ett familjetält?

Livslängden på ett familjetält varierar beroende på kvaliteten på materialen, hur ofta det används, och hur väl det underhålls. Med ordentligt underhåll kan de flesta högkvalitativa familjetält hålla i flera år.

Hur lång tid tar det att sätta upp ett familjetält?

Det varierar beroende på tältets storlek och design, samt din erfarenhet. Vissa större familjetält kan ta upp till en timme att sätta upp, medan mindre eller pop-up-modeller kan sättas upp på bara några minuter.

Hur rengör jag mitt familjetält?

De flesta tält kan rengöras med en mild tvållösning och en mjuk borste. Det är viktigt att låta tältet torka helt innan du packar ner det för att förhindra mögel och dålig lukt. Följ alltid tillverkarens instruktioner för rengöring och underhåll.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.