Stolryggsäck

stolryggsäck bäst i test 2024

Bästa stolryggsäck 2024

För den äventyrliga själen som älskar att utforska vildmarken eller jägaren under ett jaktpass, är en stolryggsäck en oumbärlig följeslagare. Dessa innovativa ryggsäckar kombinerar bekvämligheten av en robust ryggsäck med praktiskheten av en bärbar stol, vilket gör dem till det perfekta valet för långa dagar i terrängen. Oavsett om du letar efter det perfekta gömstället för att fånga ditt byte på film eller planerar en flerdagars vandring genom ett avlägset bergspass, kommer en stolryggsäck att ge dig den flexibilitet och komfort du behöver för att göra din upplevelse minnesvärd.

Fauna Älgen F35 EVO Stolsryggsäck
Cirka Pris 2000 kr

Fauna Älgen F35 EVO Stolsryggsäck

Fauna, ett välrenommerat svenskt varumärke, är känt för att tillverka högkvalitativa friluftsprodukter. Deras Fauna Älgen F35 EVO stolryggsäck lever upp till detta rykte. Att bära denna stolryggsäck känns verkligen bekvämt och balanserat. Det märks att mycket tanke har lagts på designen – remmarna är ergonomiskt placerade och vadderade för att minimera belastningen på axlarna och ryggen. Trots sin volym på 35 liter, fördelar den effektivt vikten, vilket gör det lättare att bära tung utrustning över längre sträckor. När det gäller att sitta på den, är det som att ta en paus på en mjuk men fast kudde. Den stabila konstruktionen ger god stöd, vilket gör den till en idealisk stol för att ta en välbehövlig paus under jakt, vandringar eller fiskeutflykter.
Stolryggsäcken är tillverkad av slitstarkt och vattentätt material, vilket gör den mycket hållbar och tillförlitlig även i tuffa väderförhållanden. I jämförelse med konkurrerande produkter, skiljer sig Fauna Älgen F35 EVO ut med sin enastående kombination av komfort, hållbarhet och kapacitet. Dessutom har den en generös volym på 35 liter, vilket ger gott om utrymme för all nödvändig utrustning.
Kundrecensionerna för denna stolryggsäck är mycket positiva, med många användare som berömmer dess höga kvalitet och användarvänlighet. Baserat på dessa recensioner och min personliga erfarenhet, skulle jag utan tvekan ge den en stark 4,9 av 5 poäng.

Vårt betyg

Se pris
Pinewood 35L Stolsryggsäck
Cirka Pris 750 kr

Pinewood 35L Stolsryggsäck

Pinewood är ett välkänt varumärke som erbjuder högkvalitativa utomhusprodukter. Deras 35L Stolsryggsäck är inget undantag.
Att bära och sitta på Pinewood 35L Stolsryggsäck är en fröjd minst sagt. Ryggsäcken har en lätt, men ändå robust konstruktion som balanserar vikten effektivt över ryggen och axlarna, vilket minimerar trötthet under längre vandringar. Att sitta på den är lika imponerande – stolsfunktionen är stabil och bekväm, perfekt för en paus i naturen. Ryggsäcken är tillverkad av slitstarka material som kan tåla elementen, vilket ger dig förtroende att ta med den på alla dina äventyr. En stor fördel med Pinewood 35L jämfört med andra stolryggsäckar är dess generösa lagringskapacitet. Med 35 liter utrymme kan du enkelt bära all nödvändig utrustning för en dag i naturen. Dessutom är dess stolsfunktion inte bara bekväm, utan också mycket praktisk – ingen behöver leta efter en plats att sitta när du har din egen med dig!
Kundrecensionerna för Pinewood 35L Stolsryggsäck är mycket positiva, med många användare som berömmer dess komfort och hållbarhet. Med tanke på min vårt test och kundfeedback, skulle jag ge denna ryggsäck en solid 4,6 av 5 poäng.

Vårt betyg

Se pris
Fjällräven Singi Stubben
Cirka Pris 3300 kr

Fjällräven Singi Stubben

Fjällräven är ett globalt erkänt svenskt varumärke, känt för sitt engagemang för hållbarhet och kvalitet inom friluftslivet. Att använda Fjällräven Singi Stubben under längre sträckor är väldigt bekvämt. Den sitter bekvämt på ryggen med justerbara remmar som gör att vikten fördelas jämnt över axlarna. Att sitta på den är lika imponerande. Stolen är stabil för att ge god komfort under rasterna. Singi Stubben är tillverkad av Fjällrävens G-1000 HeavyDuty Eco-material, vilket är både slitstarkt och vattenresistent. Detta gör den till en pålitlig följeslagare i alla väderförhållanden. Jämfört med konkurrerande produkter, står Singi Stubben ut tack vare sin dubbla funktionalitet som både en ryggsäck och en stol. Dessutom erbjuder den gott om utrymme med sina flera fack och fickor, vilket ger enkel organisering av dina saker. Fördelarna med denna stolryggsäck inkluderar dess robusta konstruktion, multifunktionalitet och hållbara material. Dessutom är det ett plus att det kommer från ett varumärke som är känd för sin hållbarhetspraxis.
Baserat på kundrecensioner och vårt test, skulle jag ge Fjällräven Singi Stubben en stark 4,6 av 5 poäng för dess överlägsna kvalitet och funktion.

Vårt betyg

Se pris
Fauna Vråken EVO
Cirka Pris 1700 kr

Fauna Vråken EVO

När vi använde Fauna Vråken EVO Ryggsäck var vi mycket nöjda. Den ergonomiska designen och vadderade axelbanden gör att ryggsäcken sitter bekvämt på ryggen, även när den är fullpackad. Att sitta på den kändes stabilt och tryggt, vilket gör den till en idealisk följeslagare för vandringar eller fisketurer. Vråken EVO Ryggsäck är tillverkad av slitstarkt och vattentåligt material, vilket gör den till en pålitlig partner i alla väderförhållanden. En av de största fördelarna med Vråken EVO jämfört med konkurrerande produkter är dess unika kombination av komfort, hållbarhet och rymlighet. Med 22 liter utrymme kan du utan problem packa ner allt du behöver för en dag i naturen. Fördelarna inkluderar också dess multifunktionella design som både ryggsäck och stol, vilket gör den mycket praktisk för olika typer av utomhusaktiviteter.
Baserat på min egen upplevelse och kundrecensionerna, skulle jag ge Fauna Vråken EVO Ryggsäck en stark 4,6 av 5 poäng för dess överlägsna kvalitet och användarvänlighet.

Vårt betyg

Se pris
Kinetic High Seat Chairpack
Cirka Pris 650 kr

Kinetic High Seat Chairpack

Kinetic är ett varumärke som är känt för sina innovativa, prisvärda och högkvalitativa friluftsprodukter.
Ryggsäcken är lätt men robust, vilket gör den bekväm att bära även under längre vandringar. Att sitta på den var lika trevligt. Med sin höga sits på 50 cm kunde jag sitta bekvämt i timmar. High Seat Chairpack är tillverkad av slitstarkt tyg och har en stark aluminiumram. Den har också tre stora ytterfickor och ett vapenskydd, vilket gör den mycket praktisk för långa vandringar med mycket utrustning. En stor fördel med High Seat Chairpack jämfört med konkurrerande produkter är dess höga sits. Detta gör det möjligt att sitta bekvämt i timmar, vilket är en stor fördel när man är ute i naturen. Fördelarna med denna stolryggsäck inkluderar dess robusta konstruktion, bekväma sits och praktiska funktioner som de stora fickorna och vapenskyddet. En billig stolryggsäck som vi ger betygetet 4,4 av 5 poäng för dess pris och packmöjligheter.

Vårt betyg

Se pris
ABU Standard Stolryggsäck
Cirka Pris 550 kr

ABU Standard Stolryggsäck

ABU är ett välkänt varumärke framförallt inom fiske, de är mycket kända för sina hållbara och praktiska produkter. Att använda ABU Standard Stolryggsäck var en smidig upplevelse. Ryggsäcken är lätt och sitter bekvämt på ryggen. När det var dags att vila, var det enkelt att bara fälla ut stolen och sätta mig ner. Stolen kändes robust och bekväm att sitta på. ABU Standard Stolryggsäck är tillverkad av slitstarkt material som tål de utmaningar som naturen kan erbjuda. En av de stora fördelarna med ABU Standard Stolryggsäck jämfört med konkurrerande produkter är dess enkelhet och smidighet. Den är lätt att bära och stolen är enkel att fälla ut när det är dags för en paus eller när man sitter och väntar på gammelgäddan. Fördelarna med denna stolryggsäck inkluderar dess robusta konstruktion, lätthet och smidiga funktionalitet. Detta gör den till en idealisk följeslagare för längre vandringar eller fisketurer. Baserat på min egen upplevelse och testprodukt skulle jag ge ABU Standard Stolryggsäck en stark 4,5 av 5 poäng för dess låga pris och användarvänlighet.

Vårt betyg

Se pris
Fauna F40 PRO Björnen EVO Stolryggsäck 40 Liter
Cirka Pris 2000 kr

Fauna F40 PRO Björnen EVO Stolryggsäck 40 Liter

När vi testade Fauna F40 PRO Björnen EVO Stolryggsäck vart vi mycket nöjda. Den sitter bekvämt på ryggen tack vare det ergonomiskt utformade bärsystemet och det avtagbara höftbältet. Att sitta på den var lika trevligt, med sin isolerade sittdyna och det bekväma ryggstödet. F40 PRO Björnen EVO Stolryggsäck är tillverkad av ett mjukt och tyst material utvecklat av Fauna. Ramen är gjord av aluminium A603, vilket gör den både lätt och robust. En stor fördel med denna stolryggsäck jämfört med andra produkter är dess mångsidighet och komfort. Med sina anpassningsbara remmar, rymliga sidofickor och integrerat regnskydd är den perfekt för långa dagar i naturen. Fördelarna inkluderar också det mjuka och tysta materialet, det ergonomiskt utformade bärsystemet och höftbältet, samt det bekväma ryggstödet. Dessutom har den en bekväm sitthöjd på 51 cm, vilket gör den perfekt för långa vandringar. Fauna F40 PRO Björnen EVO Stolryggsäck får en stark 4,7 av 5 poäng för dess kvalitet och komfort.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat stolryggsäckarna

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

 • Sitthöjd
 • Vikt
 • Komfort
 • Pris

För att ge den mest omfattande och korrekta guiden för stolryggsäckar, har vi genomfört en test- och jämförelseprocess. Vi har granskat flera olika modeller, från olika märken och i olika prisklasser, för att säkerställa att vi har en bred förståelse för vad marknaden har att erbjuda.
Vårt fokus har legat på fyra huvudsakliga faktorer: volym, sitthöjd, vikt och kvalitet.
Vi har noggrant mätt volymen på varje ryggsäck för att se hur mycket den kan rymma. Detta har inkluderat att packa varje säck med typiska vandringsartiklar för att se hur de presterar under realistiska förhållanden.
Vi har testat sitthöjden på varje stolryggsäck genom att ha flera olika personer av olika storlekar och kroppstyper sitta på dem. Detta har hjälpt oss att bedöma hur bekväm varje stol är för en mängd olika användare.
Varje stolryggsäck har vägts för att bestämma dess totala vikt. Vi har också tagit hänsyn till hur vikten fördelas när säcken är fullpackad, för att bedöma hur bekväm den är att bära under längre perioder.
Slutligen, vi har noggrant granskat kvaliteten på varje stolryggsäck. Detta har inkluderat en bedömning av sömmarna, zipporna, materialen och den allmänna konstruktionen. Vi har även tagit hänsyn till hur väl varje produkt står emot slitage över tid.
Genom att jämföra alla dessa faktorer, har vi kunnat rangordna stolryggsäckarna baserat på deras totala prestation. Vårt mål är att ge en objektiv och hjälpsam guide för att hjälpa dig att hitta den bästa stolryggsäcken för dina behov och preferenser.

Test av stolryggsäckar

Jämförelse av alla stolryggsäckarna

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisBetygSitthöjdViktTill butik
Fauna Älgen F35 EVO Stolsryggsäck2000 kr4,9/547cm2000gSe pris
Pinewood 35L Stolsryggsäck2300 kr4,6/550cm2300gSe pris
Fjällräven Singi Stubben3300 kr4,6/552cm2100gSe pris
Fauna Vråken EVO1700 kr4,6/550cm1800gSe pris
Kinetic High Seat Chairpack650 kr4,4/550cmSe pris
ABU Standard Stolryggsäck550 kr4,5/544cm2000gSe pris
Fauna F40 PRO Björnen EVO Stolryggsäck 40 Liter2000 kr4,7/551cm2900gSe pris
Stolryggsäck på vandring

Köpguide stolryggsäck

Att välja rätt stolryggsäck kan vara en utmaning, men genom att noggrant överväga dina behov och jämföra olika produkter kan du hitta den perfekta lösningen för dig. Här är några mer detaljerade aspekter att tänka på när du gör ditt val:

 1. Material och hållbarhet: När du väljer en stolryggsäck är det viktigt att leta efter en som är tillverkad av kraftiga, slitstarka material. Nylon och polyester är vanligt förekommande eftersom de är kända för att vara både lätta och hållbara, vilket gör dem idealiska för utomhusanvändning. Dessutom bör du undersöka stolens ram. Aluminium är ett populärt val eftersom det är lätt men ändå mycket starkt och motståndskraftigt mot korrosion.
 2. Storlek och vikt: Om du planerar att vandra eller resa långa sträckor med din stolryggsäck, är vikten en viktig faktor att överväga. Du vill inte bli tyngd av en otymplig ryggsäck. Storleken på säcken själv är också viktig. Se till att den har tillräckligt med utrymme för att bekvämt passa alla dina tillhörigheter.
 3. Komfort: Eftersom du kommer att använda din stolryggsäck för att sitta på, spelar komforten en stor roll. Säkerställ att stolsdelen har gott om stoppning och att ryggstödet är utformat på ett sätt som stöder din ryggrad korrekt. Det kan vara värt att prova några olika modeller för att se vilken som känns mest bekväm för dig.
 4. Extra funktioner: Vissa stolryggsäckar kommer med tilläggsfunktioner som kan förbättra din upplevelse. Till exempel kanske vissa modeller har isolerade kylfack, perfekta för att hålla drycker och snacks svala under en lång dag utomhus. Andra kan ha inbyggda kuddar eller extra fickor för saker som vattenflaskor eller solkräm.
 5. Pris: Kom ihåg att du oftast får vad du betalar för. En billigare stolryggsäck kanske inte håller lika länge eller är lika bekväm som en dyrare modell. Tänk på detta som en investering i din komfort och njutning av utomhusaktiviteter.
 6. Volym: Volymen på ryggsäcken är extremt viktig att överväga, särskilt om du planerar att packa mycket utrustning. Kontrollera produktens specifikationer för att se hur mycket volym säcken erbjuder. Tänk på vad du normalt skulle behöva bära med dig och om säcken kan rymma alla dessa saker.
 7. Sitthöjd: Sitthöjden på en stolryggsäck kan påverka hur bekväm den är att använda. Om stolen är för låg kan det vara obekvämt att sätta sig ner och resa sig upp. Å andra sidan, om den är för hög, kanske du inte sitta ordentligt. Försök att hitta en stol som passar din kroppsstorlek och hur du vill sitta bekvämt.
 8. Kvalitet: Kvaliteten på en stolryggsäck kan ofta ses i detaljerna. Titta på sömmarna – är de jämna och starka? Är zipporna av hög kvalitet och glider de lätt? Är materialen i sig hållbara och motståndskraftiga? En högkvalitativ stolryggsäck kommer att vara väl konstruerad och byggd för att hålla.

Billiga stolryggsäckar hittar man hos
Jula – Julas ryggsäck med stol har fått mindre bra recensioner, med ett betyg på 2,5.
Clas Ohlson – Har fått lite bättre betyg runt 4
Biltema – Hittar inga betyg, men det är nog biltema kvalitet
XXL – Även hos XXl kan man hitta stolryggsäckar

Genom att ta hänsyn till dessa ytterligare faktorer kan du göra ett mer informerat val när du köper en stolryggsäck. Kom ihåg att dina personliga behov och preferenser alltid bör vara den styrande faktorn i ditt beslut.

Bästa stolryggsäcken
Bästa stolryggsäck

Redaktionen

Jaktreview.se

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är en stolryggsäck?

En stolryggsäck är en kombination av en ryggsäck och en fällbar stol. Den är utformad för att du ska kunna bära din packning på ryggen och enkelt kunna vika ut en stol när du behöver vila.

Är stolryggsäckar bekväma att bära?

Ja, de flesta stolryggsäckar är designade med vadderade axelremmar och ergonomisk design för att göra dem så bekväma som möjligt att bära under längre perioder.

Är stolryggsäckar vattentåliga?

Många stolryggsäckar är tillverkade av vattenavvisande material, men det varierar mellan olika modeller och märken. Vissa stolryggsäckar kommer även med inbyggda regnskydd.

Är stolryggsäckar lätta att rengöra?

Ja, de flesta stolryggsäckar är tillverkade av material som är lätta att torka av och rengöra. Det är dock alltid bäst att kontrollera med tillverkaren för specifika skötselråd.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.