Skalbyxor herr

Skalbyxor herr bäst i test 2024

Bästa Skalbyxor herr 2024

Skalbyxor för herrar är något som behövs i många sitautioner, oavsett om det gäller vandring, skidåkning, camping eller bara en promenad i dåligt väder så är skalbyxor att rekommendera. De kombinerar funktionalitet och komfort på ett sätt som få andra klädesplagg gör. Med deras slitstarka material och smarta design, skyddar dessa byxor mot väder och vind samtidigt som de tillåter kroppen att andas. De finns i en mängd olika stilar och färger, vilket innebär att det finns ett par skalbyxor för varje man och varje äventyr. Läs vidare för att upptäcka mer om vad som gör skalbyxor för herrar till ett måste för den aktiva livsstilen.

RVRC Aphex Pro Pants Herr
Cirka Pris 2200 kr

RVRC Aphex Pro Pants Herr

RevolutionRace är ett varumärke känt för sina högkvalitativa och slitstarka friluftskläder. De har skapat sig ett namn genom att leverera produkter som klarar av tuffa utomhusförhållanden utan att kompromissa med komfort eller stil. Aphex Pro Pants är inget undantag. När jag först drog på mig byxorna märkte jag direkt hur bekväma de var. Materialet kändes robust men ändå flexibelt, vilket gav full rörelsefrihet utan att kännas klumpigt. Byxorna sitter skönt runt midjan och benen, tack vare den justerbara midjan och de förböjda knäna. Byxorna är tillverkade av 88% polyamid och 12% elastan, vilket ger en perfekt kombination av hållbarhet och stretch. Det vattenavvisande Hypershell® Pro-membranet och fulltejpade sömmarna garanterar att du håller dig torr även i de mest extrema väderförhållandena.
Jämfört med konkurrerande produkter sticker Aphex Pro Pants ut för sin mångsidighet och robusthet. Oavsett om du planerar en vinterexpedition eller bara behöver ett par pålitliga skalbyxor för alpin skidåkning, kommer dessa byxor inte att göra dig besviken. En annan stor fördel med dessa byxor är deras inbyggda Recco® reflektorer, vilket förbättrar din sökbarhet i nödsituationer. Detta, tillsammans med de lättanvända ventilationsdragkedjorna på låren och de justerbara bensluten, gör Aphex Pro Pants till ett utmärkt val för alla som älskar friluftsliv.
Till sist, kundrecensionerna talar för sig själva. Med ett genomsnittsbetyg på 4.5 av 5 baserat på 317 recensioner, är det tydligt att jag inte är den enda som är imponerad av dessa byxor. Vi ger dessa skalbyxor för herrar 4,7 av 5 poäng

Vårt betyg

Se pris
RVRC Cyclone Zip-up Pants Herr
Cirka Pris 1200 kr

RVRC Cyclone Zip-up Pants Herr

När jag provade byxorna, blev jag imponerad av hur bekväma de var. Den justerbara midjan och 4-vägsstretchmaterialet gör att byxorna sitter bra samtidigt som de tillåter full rörelsefrihet. De kändes lätta men ändå tåliga, vilket är en sällsynt kombination i skalbyxor. Cyclone Zip-up Pants är tillverkade av 86% polyamid och 14% elastan, vilket ger en bra balans mellan hållbarhet och flexibilitet. Det Hypershell® Pro-membranet garanterar att byxorna är både vattentäta och vindtäta, med en vattenpelare på 20 000 mm och en andningsförmåga på 20 000 g/m²/24h. Mot konkurrerande produkter utmärker sig dessa byxor med sin funktionella design och högpresterande material. De tvåvägs zip-up dragkedjorna längs båda utsidorna och knappstängningen vid bensluten ger extra anpassningsmöjligheter, och den inbyggda Recco®-reflektorn ökar din säkerhet i naturen.
Fördelarna med dessa byxor sträcker sig från dess komfort och rörelsefrihet till dess tålighet mot väder och vind. Dessutom, med egenskaper som fleecefodrade fickor och förstärkta benslut, är det klart att varje detalj har tänkts igenom.
Kundrecensionerna på RevolutionRace:s hemsida ger en stark indikation på byxornas kvalitet, med ett genomsnittsbetyg på 4,5 av 5 baserat på 44 recensioner. Vi kan inte annat än ge dessa prisvärda skalbyxor 4.6 av 5 poäng.

Vårt betyg

Se pris
Salomon Unisex Bonatti Waterproof Pant
Cirka Pris 800 kr

Salomon Unisex Bonatti Waterproof Pant

Salomon är ett varumärke som alltid har varit synonymt med högkvalitativa friluftskläder och utrustning, och deras Bonatti Waterproof Pant är inget undantag. När jag först drog på mig dessa byxor, var jag omedelbart imponerad av hur lätta och bekväma de var. Trots att de är designade för att motstå hård väderlek, känns de inte klumpiga eller begränsande. Rörelsefriheten är utmärkt, vilket gör dem perfekta för aktiviteter som vandring, löpning eller skidåkning. Bonatti Waterproof Pant är tillverkade av ett 2,5-lagers material med AdvancedSkin Dry-teknologi. Detta ger en fantastisk balans mellan vattentäthet och andningsförmåga, vilket garanterar att du håller dig torr och bekväm oavsett väder.
Jämfört med konkurrerande produkter, erbjuder Bonatti Waterproof Pant flera fördelar. För det första, de är otroligt lätta och packbara, vilket betyder att de tar upp minimalt med plats i din ryggsäck. För det andra, de har en elastisk midja och justerbara benslut, vilket ger en personlig passform för alla användare. Fördelarna med dessa byxor sträcker sig långt utöver deras tekniska specifikationer. De är praktiska, bekväma och oerhört mångsidiga, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla typer av friluftsäventyr. Vi ger dessa 4.6 av 5 poäng, många kunder ger även höga poäng.

Vårt betyg

Se pris
Urberg Men's 3L Shell w Sidezip Pants
Cirka Pris 1200 kr

Urberg Men’s 3L Shell w Sidezip Pants

Urberg är ett varumärke som levererar pålitliga och hållbara friluftskläder med särskilt fokus på hållbarhet och miljövänlighet. När jag först prövade Men’s 3L Shell w Sidezip Pants, märkte jag omedelbart hur bekväma de var. Byxorna sitter skönt runt midjan och benen, och ger full rörelsefrihet, vilket gör dem perfekta för allt från vandring till klättring.
En av de stora fördelarna med dessa byxor är deras sidodragkedjor, som ger utmärkt ventilation och gör det enkelt att ta på och av dem. Dessutom har de justerbara bensluten och midjan som ger en anpassad passform. Ett par billiga skalbyxor från Urberg. Vi ger dessa 4.4 av 5 poäng

Vårt betyg

Se pris
Haglöfs Astral Gore-Tex Pant Men
Cirka Pris 1900 kr

Haglöfs Astral Gore-Tex Pant Men

Haglöfs, ett varumärke med över hundra års erfarenhet, har alltid varit synonymt med kvalitet och hållbarhet när det kommer till friluftskläder. När jag först drog på mig Haglöfs Astral Gore-Tex Pant, märkte jag genast deras bekvämlighet och passform. De sitter skönt runt midjan och benen, samtidigt som de ger full rörelsefrihet – perfekt för aktiviteter som vandring och bergsklättring. Astral Gore-Tex Pant är tillverkade av 100% polyamid med en Gore-Tex®-membran. Detta ger byxorna enastående vattentäthet och andningsförmåga, vilket gör att du håller dig torr och bekväm i alla väderförhållanden. En av de stora fördelarna med dessa byxor är deras slitstarka material och design. De är utrustade med förstärkta insidor på benen för att motstå slitage, och med justerbara benslut kan du anpassa passformen efter dina behov. Dessutom gör de tejpade sömmarna dem extra tåliga mot väder och vind. Baserat på min personliga erfarenhet och Haglöfs rykte för högkvalitativa produkter, skulle jag ge Astral Gore-Tex Pant ett starkt betyg på 4,6 av 5.

Vårt betyg

Se pris
Fjällräven Mens HC Hydratic Trail Trousers
Cirka Pris 2800 kr

Fjällräven Mens HC Hydratic Trail Trousers

Fjällräven är ett älskat och välkänt varumärke som länge har varit en favorit bland friluftsentusiaster på grund av sin höga kvalitet och hållbarhet. När jag först drog på mig Fjällräven Mens HC Hydratic Trail Trousers, blev jag omedelbart imponerad. Byxorna sitter perfekt och ger en fantastisk rörelsefrihet. Oavsett om jag vandrade uppför en brant stig eller bara promenerade i parken, kände jag mig alltid bekväm och obegränsad. Dessa byxor är tillverkade av HC Hydratic-material, vilket ger dem otrolig vattentäthet utan att kompromissa med andningsförmågan. Detta innebär att du kan lita på att de håller dig torr, även under de mest krävande väderförhållanden. En av de stora fördelarna med dessa byxor jämfört med konkurrerande produkter är deras hållbarhet. Fjällräven är känt för sina robusta och tåliga material, och dessa byxor är inget undantag. Dessutom är de extremt bekväma, vilket gör dem till ett utmärkt val för långa dagar utomhus. Fördelarna sträcker sig bortom detta, eftersom dessa byxor också är praktiska och funktionella. De har flera fickor för förvaring, och justerbara benslut för att säkerställa en perfekt passform. Slutligen, kundrecensionerna för dessa byxor är mycket positiva, med ett genomsnittligt betyg på 4,5 av 5. Detta bevisar bara att Fjällräven Mens HC Hydratic Trail Trousers inte bara uppfyller, utan överträffar förväntningarna. Vi ger en stabil 4.6 av 5.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat flera skalbyxor för herrar

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

 • Vattenpelare
 • Andningsförmåga
 • Kvalitet
 • Pris

För att testa och jämföra skalbyxor för herrar, tog vi oss tid att noggrant analysera flera viktiga faktorer. Dessa inkluderade byxornas vattenpelare, andningsförmåga, pris och övergripande kvalitet. För att testa vattenpelaren, utsatte vi byxorna för olika nivåer av regnintensitet. Denna testning hjälpte oss att fastställa hur mycket vatten varje par byxor kunde stå emot innan de började läcka. För att utvärdera andningsförmågan, använde vi byxorna under intensiva friluftsaktiviteter som vandring och bergsklättring. Vi observerade hur väl byxorna kunde transportera bort svett från kroppen och hålla oss torra och bekväma.
Vi jämförde priset på de olika skalbyxorna för att se vilka som erbjöd bästa valuta för pengarna. Vi tog också hänsyn till faktorer som hållbarhet och funktioner för att avgöra om de högre prissättningarna var motiverade. Slutligen granskade vi byxornas övergripande kvalitet, inklusive konstruktion, material och hållbarhet. Vi observerade hur byxorna stod emot slitage under tuffa förhållanden och hur de höll sig efter flera tvättar. Resultaten av dessa tester användes sedan för att jämföra byxorna och rangordna dem baserat på deras prestanda. Detta gav oss en tydlig bild av vilka skalbyxor som var bästa valet för herrar 2023.

Test av skalbyxor herr

Jämförelse av skalbyxor för herr

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisBetygVattenpelareAndningsförmågaTill butik
RVRC Aphex Pro Pants Herr2200 kr4,7/530 000 mm10 000 g/m²/24hSe pris
RVRC Cyclone Zip-up Pants Herr1200 kr4,6/520 000 mm20 000 g/m²/24hSe pris
Salomon Unisex Bonatti Waterproof Pant800 kr4,6/510 000 mm10 000 g/m²/24hSe pris
Urberg Men’s 3L Shell w Sidezip Pants1200 kr4,4/520 000 mm15 000 g/m²/24hSe pris
Haglöfs Astral Gore-Tex Pant Men1900 kr4,6/528 000 mmSe pris
Fjällräven Mens HC Hydratic Trail Trousers2800 kr4,6/510 000 mmSe pris
Skalbyxor för herrar under vandring

Köpguide Skalbyxor herr

Skalbyxor är en viktig del av utrustningen för alla som älskar friluftslivet, oavsett om du är en passionerad bergsklättrare, vandrare eller bara njuter av att vara ute i naturen. Men med så många märken, modeller och tekniska specifikationer att överväga, kan det vara svårt att veta vilka byxor som passar bäst för dina behov. Därför har vi satt ihop denna detaljerade köpguide för att hjälpa dig att göra rätt val.

 1. Material: När det gäller skalbyxor är materialet nyckeln till både deras prestanda och hållbarhet. De flesta skalbyxor är gjorda av slitstarka syntetiska material som nylon eller polyester, vilket gör dem resistenta mot elementen samtidigt som de är lätta och packbara. Många byxor har också ett inbyggt membran, som Gore-Tex, som ger extra vattentäthet och andningsförmåga. Detta är särskilt användbart om du planerar att använda byxorna i vått väder eller under fysiskt krävande aktiviteter som vandring eller klättring.
 2. Vattentätning: Ett annat viktigt övervägande när du köper skalbyxor är deras förmåga att stå emot vatten. För att skydda dig mot regn och snö bör byxorna ha en hög vattentäthetsklassificering, vanligtvis angiven i millimeter (mm). Denna siffra visar hur mycket vatten byxorna kan stå emot innan de börjar läcka. För de flesta ändamål bör du leta efter byxor med en vattentäthet på minst 10 000 mm. Dessutom bör byxorna ha tejpade sömmar för att förhindra att vatten tränger igenom vid sömmarna.
 1. Andningsförmåga: Förutom att vara vattentäta, bör dina skalbyxor också ha god andningsförmåga. Detta innebär att de tillåter fukt från svett att avdunsta, vilket håller dig torr och bekväm även under intensiv aktivitet. Andningsförmågan hos ett par byxor mäts i gram per kvadratmeter per dygn (g/m²/d). Ett högre värde innebär bättre andningsförmåga, så se till att kontrollera detta nummer när du jämför olika modeller.
 1. Passform och storlek: Komfort är avgörande när det gäller skalbyxor, och det innebär att hitta rätt passform och storlek. Byxorna bör vara tillräckligt rymliga för att du ska kunna röra dig fritt, men inte så stora att de blir klumpiga eller hindrar din rörelse. Tänk på att du kanske vill ha ett lager kläder under byxorna, så det kan vara värt att gå upp en storlek om du planerar att använda dem i kyligt väder.
 1. Funktioner: Det finns många olika funktioner att överväga när du köper skalbyxor, från justerbara midjeband till ventilationsdragkedjor. Andra användbara funktioner kan inkludera förstärkta knän och benslut för extra hållbarhet, samt praktiska fickor för förvaring av nycklar, karta eller andra små föremål.
 1. Pris: Priset på skalbyxor kan variera mycket, från budgetalternativ till högpresterande modeller med en hög prislapp. Tänk på ditt budgetområde innan du börjar shoppa, men kom ihåg att kvalitet ofta kostar mer. Ett par välbyggda, hållbara skalbyxor kan vara en bra investering som håller i flera år.
 1. Märke: Slutligen, märket kan också spela en roll i ditt beslut. Det finns många pålitliga märken som gör skalbyxor av hög kvalitet, till exempel RevolutionRace, Fjällräven, Haglöfs, Patagonia och The North Face. Gör lite forskning om varje märke och läs recensioner för att få en uppfattning om deras kvalitet och hållbarhet.

Du hittar mer information hos

Att välja rätt par skalbyxor kan ta tid och forskning, men det är värt ansträngningen. Med rätt byxor kan du njuta av dina utomhusäventyr oavsett väder, och hålla dig torr och bekväm hela dagen.

Så tar du hand om dina Skalbyxor

Skalbyxor är en viktig del av din friluftsutrustning, och för att de ska hålla så länge som möjligt behöver de rätt skötsel. Här är en steg-för-steg guide för att ta hand om dina skalbyxor.

Steg 1: Kontrollera skötselanvisningarna

Innan du börjar rengöra dina skalbyxor, se till att du läser tillverkarens skötselanvisningar. Dessa finns oftast på en etikett inne i byxorna och ger specifika instruktioner baserade på materialen och konstruktionen av byxorna.

Steg 2: Rengöring

När du rengör dina skalbyxor, undvik att använda vanliga tvättmedel eller tygmjukgörare eftersom dessa kan skada byxornas vattentäta beläggning. Använd istället ett tvättmedel som är speciellt framtaget för tekniska plagg.

Tvätta byxorna på ett skonsamt program i kallt vatten. Om det är möjligt, tvätta byxorna separat från andra kläder för att minimera friktionen som kan slita på byxorna.

Steg 3: Torkning

Efter tvätt, låt byxorna lufttorka eller använd en torktumlare på låg värme om tillverkarens instruktioner tillåter det. Undvik att hänga byxorna i direkt solljus, eftersom UV-strålar kan bryta ner vissa material och minska deras livslängd.

Steg 4: Återaktivering av vattenavvisande finish

Med tiden kan den vattenavvisande finishen på dina skalbyxor börja förlora sin effektivitet. Du kan återaktivera denna finish genom att stryka byxorna med ett strykjärn inställt på låg värme. Lägg ett tunnt tyg mellan strykjärnet och byxorna för att skydda materialet.

Om strykning inte fungerar, kan du behöva applicera en ny vattenavvisande behandling. Det finns flera produkter tillgängliga för detta ändamål, både i spray- och tvättmedelsformat.

Steg 5: Förvaring

När du inte använder dina skalbyxor, förvara dem på en torr, sval plats undan från direkt solljus. Häng dem upp för att förhindra veck och uppmuntra luftcirkulation.

Genom att följa dessa steg kan du förlänga livslängden på dina skalbyxor och säkerställa att de fortsätter att skydda dig mot elementen under många år framöver. Kom ihåg, bra skötsel är nyckeln till hållbara friluftskläder!

Bästa skalbyxor herr

Redaktionen

Jaktreview.se

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är skalbyxor?

Skalbyxor är en typ av utomhuskläder som är utformade för att skydda dig mot elementen, särskilt vind och regn. De är oftast gjorda av tåliga, vattenavvisande material och har ofta funktioner som tejpade sömmar och andningsförmåga för extra komfort.

Varför behöver jag skalbyxor?

Skalbyxor är viktiga för alla som spenderar tid utomhus i väderförhållanden som kan vara våta eller blåsiga. De hjälper till att hålla dig torr och bekväm, vilket gör att du kan njuta mer av din aktivitet.

Vilka material används i skalbyxor?

De flesta skalbyxor är gjorda av slitstarka syntetiska material som nylon eller polyester. Många har också ett inbyggt membran, som Gore-Tex, för extra vattentäthet och andningsförmåga.

Vilken storlek ska jag välja i skalbyxor?

Storleken på dina skalbyxor bör vara tillräckligt rymlig för att du ska kunna röra dig fritt, men inte så stor att de blir klumpiga eller hindrar din rörelse. Tänk på att du kanske vill ha ett lager kläder under byxorna, så det kan vara värt att gå upp en storlek om du planerar att använda dem i kyligt väder.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.