Skalbyxor dam

Skalbyxor dam bäst i test 2024

Bästa Skalbyxor dam 2024

Skalbyxor för damer är inte bara en viktig del av garderoben för alla utomhusälskare – de är en absolut nödvändighet. Oavsett om du planerar en vandring genom skog och mark, en skidresa på snötäckta berg, eller bara en promenad i parken på en krispig höstdag, erbjuder dessa byxor det skydd och den komfort du behöver. Tillverkade av slitstarka, väderbeständiga material och designade med funktionalitet i åtanke, kombinerar skalbyxor hållbarhet, rörelsefrihet och andningsförmåga på ett sätt som få andra klädesplagg gör. Finns i en mängd olika stilar och färger, det finns ett par skalbyxor för varje kvinna och varje äventyr.

RVRC Silence Proshell 3L Pants Dam Earth
Cirka Pris 1200 kr

RVRC Silence Proshell 3L Pants Dam Earth

Jag har nyligen haft möjlighet att prova RevolutionRace’s Silence Proshell 3L Pants och jag är imponerad. RevolutionRace är ett varumärke som är känt för sin höga kvalitet och hållbara utomhuskläder och dessa byxor lever upp till det ryktet. När jag använde byxorna, märkte jag omedelbart hur bekväma de var. Tack vare deras 4-vägsstretch kände jag mig inte begränsad i mina rörelser alls. De kändes också otroligt lätta, vilket var en positiv överraskning med tanke på deras robusta konstruktion.
Silence Proshell 3L Pants är gjorda av 100% återvunnen polyester, vilket är både miljövänligt och hållbart. De har fulltejpade sömmar och ett vattentätt Hypershell® Pro-membran, vilket säkerställer att du förblir torr även i de mest extrema väderförhållandena. En av de mest imponerande aspekterna av dessa byxor är deras vattentäthet och andningsförmåga. Med en vattenpelare på 20 000 mm och en andningsförmåga på 10 000 g/m²/24h, överträffar de de flesta konkurrerande produkter på marknaden.

När det gäller kundrecensioner, har Silence Proshell 3L Pants fått mycket positiva recensioner. Många kunder har berömt deras komfort, hållbarhet och vattentäthet. Baserat på dessa recensioner, skulle jag ge byxorna ett betyg på 4.7 av 5.

Vårt betyg

Se pris
RVRC Typhoon Pants Dam
Cirka Pris 1100 kr

RVRC Typhoon Pants Dam

RevolutionRace är ett populärt varumärke känd för dess hållbara och funktionella utomhuskläder. Nyligen provade jag deras Typhoon Pants och jag måste säga att jag är mer än nöjd. När jag använde byxorna, uppskattade jag verkligen hur lätta och bekväma de var. Dess minimalistiska design hindrade inte min rörelsefrihet alls. Det elastiska midjebandet och de förböjda knäna bidrog till en utmärkt passform. Byxorna är tillverkade av 100% polyester, vilket gör dem både hållbara och lätta. Dessutom kan de packas i sin egen ficka, vilket gör dem perfekta att ha med sig vid väderomslag. Typhoon Pants har en vattenpelare på 20 000 mm och en andningsförmåga på 10 000 g/m²/24h, vilket innebär att de ger utmärkt skydd mot regn samtidigt som de tillåter överskottsvärme att släppas ut. En fördel med dessa byxor jämfört med konkurrerande produkter är deras superlätta zip-up design och deras förmåga att packas i sin egen ficka. Dessutom har de handfickor med blixtlås och zip-up dragkedjor längs utsidorna, vilket är en stor fördel för utomhusaktiviteter. Baserat på kundrecensionerna och våra egna erfarenheter skulle jag ge byxorna en 4.6 av 5.

Vårt betyg

Se pris
Haglöfs Astral Gore-Tex Pant Women
Cirka Pris 1900 kr

Haglöfs Astral Gore-Tex Pant Women

Haglöfs är ett välkänt varumärke som erbjuder högkvalitativa utomhuskläder. Jag fick chansen att prova deras Astral Gore-Tex byxor och jag blev inte besviken. När jag använde byxorna uppskattade jag den otroliga komforten. De kändes lätta och följsamma, vilket gjorde dem perfekta för långa vandringar och andra utomhusaktiviteter. Dessutom bidrog de justerbara bensluten och midjan till en utmärkt passform. Byxorna är tillverkade av 100% polyamid, med en Gore-Tex® Paclite® teknologi vilket gör dem både hållbara och vattentäta. Astral Gore-Tex Pants har en vattenpelare på 28 000 mm och en andningsförmåga på 15 000 g/m²/24h. Detta innebär att de ger ett utmärkt skydd mot regn samtidigt som de tillåter överskottsvärme att släppas ut, vilket gör dem perfekta för aktiviteter i alla väderförhållanden. En av de största fördelarna med dessa byxor jämfört med konkurrerande produkter är deras otroliga vattentäthet och andningsförmåga. De är dessutom mycket lätta och packbara, vilket gör dem lättare att ta med sig på resor eller längre vandringar.
Baserat på kundrecensioner, är Haglöfs Astral Gore-Tex Pants mycket uppskattade för deras komfort, funktionalitet och hållbarhet. Med detta i åtanke, skulle jag ge byxorna en 4.7 av 5.

Vårt betyg

Se pris
Marmot Womens Minimalist Pant
Cirka Pris 1500 kr

Marmot Womens Minimalist Pant

Marmot är ett varumärke som är känt för sina högkvalitativa utomhuskläder. Jag har haft möjlighet att prova deras Women’s Minimalist Pant och jag har hittat mycket att gilla. När jag använde byxorna, märkte jag omedelbart hur bekväma de var. De satt bra utan att vara för åtsittande och jag kände mig inte begränsad i mina rörelser alls.
Baserat på min upplevelse, kändes byxorna mycket slitstarka och väl tillverkade. Likaså upplevde jag att byxorna skyddade mig väl mot regn och vind, samtidigt som jag inte kände mig överhettad eller svettig under aktivitet. En fördel med dessa byxor jämfört med konkurrerande produkter är deras minimalistiska design. De är enkla och stilrena, vilket gör dem lätt matchbara med andra kläder. Dessutom har de en justerbar midja och benslut, vilket är ett stort plus.
Baserat på min egen upplevelse, skulle jag ge Marmot Women’s Minimalist Pant en 4.5 av 5.

Vårt betyg

Se pris
Fjällräven Womens Forest Hybrid Trousers
Cirka Pris 2900 kr

Fjällräven Womens Forest Hybrid Trousers

Recension av Fjällräven Women’s Forest Hybrid Trousers
Fjällräven är ett svenskt varumärke känt för sina hållbara och funktionella utomhuskläder. Jag hade förmånen att prova deras Women’s Forest Hybrid Trousers, och här är mina tankar. När jag använde byxorna var jag imponerad av hur bekväma de var. De satt bra på kroppen och gav tillräckligt med rörelsefrihet för alla typer av utomhusaktiviteter. Byxorna kändes robusta och väl tillverkade, vilket är typiskt för Fjällräven-produkter.
En fördel med dessa byxor jämfört med konkurrerande produkter är deras unika design och högkvalitativa konstruktion, vilket är signaturdrag för Fjällräven. Dessutom har de flera praktiska fickor, vilket alltid är ett plus.
Baserat på min egen upplevelse, skulle jag ge Fjällräven Women’s Forest Hybrid Trousers en 4.5 av 5.

Vårt betyg

Se pris
Fjällräven Womens Bergtagen Lite Eco-shell Trousers Regular
Cirka Pris 4500 kr

Fjällräven Womens Bergtagen Lite Eco-shell Trousers Regular

Recension av Fjällräven Women’s Bergtagen Lite Eco-shell Trousers Regular
När jag provade skalbyxorna märkte jag omedelbart hur bekväma de var. De satt perfekt på kroppen och erbjöd stor rörelsefrihet, vilket gjorde dem idealiska för det mesta. Byxorna är tillverkade av Eco-Shell, ett material som är känt för sin hållbarhet, vattentäthet och andningsförmåga. Vilket även är mycket avgörande för komfort under fysisk aktivitet.
En av de stora fördelarna med Fjällräven-produkter generellt är deras högkvalitativa konstruktion och hållbarhet. Dessutom erbjuder de ofta praktiska funktioner som generösa fickor och justerbar passform. Ganska dyra men väldigt bra skydd. Vi ger Fjällräven Women’s Bergtagen Lite Eco-shell Trousers Regular en 4.7 av 5.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat Skalbyxor för dam

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

 • Vattenpelare
 • Komfort
 • Kvalitet
 • Pris

För att testa och jämföra skalbyxor för damer, genomförde vi olika kontroller. Dessa inkluderade byxornas vattenpelare, andningsförmåga, pris och övergripande kvalitet. För att testa vattenpelaren, utsattes byxorna för olika nivåer av regnintensitet, från lätt duggregn till kraftiga skyfall. Andningsförmågan testades genom att använda byxorna under intensiva friluftsaktiviteter som vandring och bergsklättring. Vi jämförde priset på de olika skalbyxorna för att se vilka som erbjöd bästa valuta för pengarna. Vi tog också hänsyn till faktorer som hållbarhet och funktioner för att avgöra om de högre prissättningarna var motiverade.
Slutligen granskade vi byxornas övergripande kvalitet, inklusive konstruktion, material och hållbarhet. Vi observerade hur byxorna stod upp mot slitage under tuffa förhållanden och hur de höll sig efter flera tvättar. Resultaten av dessa tester användes sedan för att jämföra byxorna och rangordna dem baserat på deras prestanda. Detta gav oss en tydlig bild av vilka skalbyxor som var bästa valet för damer 2023.

Test av skalbyxor dam

Jämförelse av flera Skalbyxor för dam

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisBetygVattenpelareTill butik
RVRC Silence Proshell 3L Pants Dam Earth1200 kr4,7/520 000Se pris
RVRC Typhoon Pants Dam1100 kr4,6/520 000Se pris
Haglöfs Astral Gore-Tex Pant Women1900 kr4,7/528 000Se pris
Marmot Womens Minimalist Pant1500 kr4,5/5Se pris
Fjällräven Womens Forest Hybrid Trousers2900 kr4,5/5Se pris
Fjällräven Womens Bergtagen Lite Eco-shell Trousers Regular4500 kr4,7/520 000Se pris
Skalbyxor dam

Köpguide Skalbyxor dam

Skalbyxor är en oumbärlig del av din utomhusgarderob, särskilt om du älskar att vandra, skida eller bara vara ute i naturen. Men att välja rätt par kan vara en utmaning med tanke på det stora antalet märken, modeller och tekniska specifikationer som finns tillgängliga. Denna köpguide är avsedd att hjälpa dig att navigera genom dessa val och hitta de bästa skalbyxorna för dina behov.

 1. Materialval
  Materialval är ofta den första övervägningen när du väljer skalbyxor. De flesta skalbyxor är gjorda av syntetmaterial som nylon eller polyester eftersom dessa material har utmärkta vattentäta egenskaper. Dessutom är de slitstarka och kan motstå grov användning, vilket gör dem idealiska för utomhusaktiviteter. Gore-Tex är ett populärt materialval för skalbyxor. Det är känt för sin överlägsna vattentäthet och andningsförmåga. Gore-Tex byxor ger ett effektivt skydd mot regn och snö samtidigt som de låter svett avdunsta, vilket håller dig torr både inifrån och ut.
 2. Vattentät och Andningsbarhet
  En av de mest kritiska funktionerna i skalbyxor är deras förmåga att vara både vattentäta och andningsbara. Vattentätheten mäts i vattenpelare, vilket anger hur mycket vattentryck ett material kan motstå innan det börjar läcka. En hög vattenpelare (över 10 000 mm) indikerar utmärkt vattentäthet. Andningsbarheten är lika viktig eftersom den avgör hur väl byxorna kan transportera bort svett från din kropp. Om byxorna inte är tillräckligt andningsbara, kan du bli blöt och kall inifrån, vilket kan vara obehagligt och till och med farligt i kalla förhållanden.
 3. Passform och Komfort
  Komfort bör aldrig kompromissas när man väljer skalbyxor. De bör vara tillräckligt rymliga för att tillåta full rörelsefrihet utan att vara för lösa. Många byxor kommer med justerbara midjeband och hängslen för att säkerställa en bra passform. Sömmarna bör vara platta för att undvika skav, och midjan bör vara hög nog att ge tillräckligt skydd mot kyla och vind.
 4. Extra Funktioner
  Det finns många extra funktioner som kan göra dina skalbyxor mer praktiska och bekväma. Till exempel kan fickor ge praktisk förvaring för små föremål som nycklar eller en mobiltelefon. Ventilationsdragkedjor kan ge extra andningsförmåga när du behöver det, och förstärkta knän och baksida kan öka byxornas hållbarhet.
 5. Pris
  Priset på skalbyxor kan variera mycket beroende på märke, material och funktioner. Det är viktigt att sätta en budget innan du börjar handla och försöka hitta de bästa byxorna inom den prisklassen. Kom ihåg att kvalitet ofta kostar mer, men ett par bra skalbyxor kan vara en långsiktig investering som håller i många år.
 6. Kundrecensioner
  Slutligen, glöm inte att läsa recensioner från andra kunder innan du gör ditt köp. Dessa kan ge dig en bra uppfattning om byxornas prestanda och hållbarhet i verkliga förhållanden. Var dock medveten om att alla har olika preferenser och behov, så vad som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

Du hittar mer information hos

Några viktiga saker att tänka på inkluderar byxornas material, deras vattentäthet och andningsförmåga, passform och komfort, samt eventuella extra funktioner som fickor eller ventilationsdragkedjor. Dessutom bör du överväga ditt budgetområde och läsa kundrecensioner för att få en uppfattning om produktens prestanda.

Så tar du hand om dina skalbyxor

Ta hand om dina skalbyxor ordentligt kan förlänga deras livslängd och säkerställa att de fortsätter att ge optimal skydd mot väder och vind. Här är några tips för att ta hand om dina skalbyxor:

Tvätta på Rätt Sätt: Skalbyxor bör tvättas i kallt vatten på en mild cykel med ett tekniskt tvättmedel som är specifikt utformat för utomhuskläder. Undvik att använda vanliga tvättmedel, sköljmedel eller blekmedel eftersom dessa kan skada byxornas vattentäta beläggning.

Torka Korrekt: Efter tvätt, låt byxorna lufttorka eller torka dem på låg värme i torktumlaren om tillverkarens instruktioner tillåter det. Höga temperaturer kan skada byxornas vattentäta beläggning och andningsförmåga.

Återaktivera Vattentätheten: Efter en tid kan du märka att vattentätheten i dina skalbyxor börjar avta. Detta kan åtgärdas genom att använda ett vattentätande medel som kan appliceras hemma. Följ instruktionerna på produkten noggrant.

Lagring: När du inte använder dina skalbyxor, förvara dem på en sval, torr plats. Undvik att förvara dem i direkt solljus eller i fuktiga miljöer, eftersom detta kan skada materialet.

Mindre Tvätt: Tvätta inte dina skalbyxor mer än nödvändigt. Varje tvätt kan gradvis bryta ned byxornas vattentäthet och andningsförmåga. Om byxorna bara är lite smutsiga, överväg att bara rengöra de smutsiga områdena istället för att tvätta hela byxan.

Reparationer: Om dina skalbyxor blir revna eller skadade, försök att reparera dem så snart som möjligt för att förhindra ytterligare skador. Många utomhusbutiker erbjuder reparationstjänster, eller du kan använda ett självhäftande reparationskit.

Kom ihåg att alltid följa tillverkarens specifika skötselråd för bästa resultat.

Så tar du han om dina skalbyxor

Redaktionen

Jaktreview.se

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är skalbyxor?

Skalbyxor är vind- och vattentäta byxor med god andningsförmåga som passar alla säsonger. De har ett tekniskt membran och är ofta gjorda av slitstarka material som nylon eller polyester, vilket gör dem idealiska för utomhusaktiviteter.

Hur ska skalbyxor passa?

Skalbyxor bör vara rymliga utan att kännas för stora och de bör vara enkla att ta på sig. De kan fungera bra som överdragsbyxor över vanliga kläder.

Vilka aktiviteter passar skalbyxor för?

Skalbyxor passar till en mängd olika aktiviteter. De är tåliga, vattentäta och ventilerande vilket gör att de kan användas året om.

Vad ska man ha på sig under skalbyxor?

När det är kallare väder ute kan det vara fördelaktigt att klä på sig ett lager termobyxor eller liknande under skalbyxorna för extra värme.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.