pistol 9mm

pistol 9mm bäst i test 2024

Bästa pistol 9mm 2024

9mm-pistoler är en av de mest populära och använda vapentyperna i världen. De är kända för sin kompakta storlek, lätta vikt och effektiva prestanda, vilket gör dem till ett utmärkt val för både civila och militära användare. De har blivit det föredragna valet för många polisdepartement, militära organisationer och sportskyttar på grund av dess tillförlitlighet och kapacitet att avfyra snabba skott med precision. 9mm-pistoler kommer i olika modeller och varianter, från klassiska design som Glock och SIG Sauer till mer moderna och innovativa alternativ som Shadow Systems och Canik. Dessa vapen erbjuder en bred variation i form av funktioner, design och pris, vilket gör dem tillgängliga och lämpliga för en mängd olika användare och ändamål.

Glock 17Gen5 MOS FS, 9x19 mm Pistol
Cirka Pris 10500 kr

Glock 17Gen5 MOS FS, 9×19 mm Pistol

Glock är ett välkänt och respekterat varumärke inom vapenbranschen, känt för sin tillförlitlighet och prestanda. Att använda Glock 17 Gen5 MOS FS känns både säkert och bekvämt. Den ergonomiska designen och de medföljande greppinläggen gör att den passar perfekt i handen, oavsett storlek. Pistolen är tillverkad med Glocks patenterade ”Safe Action” system och en slitstark nDLC finish, vilket bidrar till dess hållbarhet och pålitlighet. Dessutom har den en kallhamrad pipa med matchkröning, vilket ökar precisionen. Glock 17 Gen5 MOS FS utmärker sig med sin höga funktionssäkerhet och lätta vikt. Den är även förberedd för montering av rödpunktsikte, en funktion som sätter den före många konkurrenter. Fördelarna med denna pistol inkluderar dess modularitet, anpassningsförmåga och pålitlighet. Oavsett om du är en erfaren skytt eller nybörjare, så kommer du uppskatta dessa aspekter.
Även om det ännu inte finns några kundrecensioner på Astro Swedens webbplats, baserat på Glocks rykte och mina egna upplevelser hos denna specifika modell, skulle jag ge den en stark 4,7 av 5,0.

Vårt betyg

Se pris
SigSauer Pistol P320 X-Five Legion 9 mm
Cirka Pris 19000 kr

SigSauer Pistol P320 X-Five Legion 9 mm

SIG Sauer är ett världsledande företag inom tillverkning av skjutvapen, känd för sina högkvalitativa och pålitliga produkter. När jag först höll i SIG Sauer P320 X-Five Legion 9mm, märkte jag direkt dess robusta konstruktion och balans. Den ligger bekvämt i handen och ger en känsla av kontroll och precision. Pistolen är tillverkad med en unik kombination av stålstomme och polymerstomme, vilket ger den tyngd och flexibilitet. Denna innovativa konstruktion gör att pistolen kan hantera rekyl effektivt samtidigt som den erbjuder en tålig struktur. SIG Sauer P320 X-Five Legion 9mm är utmärkt i prestanda. Den skjuter smidigt och exakt, vilket gör den till ett tillförlitligt val för både tävlingsskyttar och hobbyskyttar i skytteklubben. En av de största fördelarna med denna pistol jämfört med konkurrerande produkter är dess modulära design. Detta innebär att du kan anpassa pistolen efter dina specifika behov, vilket är en sällsynt egenskap bland traditionella handeldvapen. Fördelarna med P320 X-Five Legion inkluderar dess hållbarhet, anpassningsförmåga och exakta skottbild. Dessutom kommer den med en förbättrad avtryckarmekanism som ger en ren, krispig utlösning.
Baserat på min egen erfarenhet och SIG Sauers rykte, skulle jag ge SIG Sauer P320 X-Five Legion 9mm ett betyg av 4.6 av 5.

Vårt betyg

Se pris
Shadow Systems Pistol DR920 9 mm
Cirka Pris 16000 kr

Shadow Systems Pistol DR920 9 mm

Shadow Systems är en innovativ vapentillverkare som ständigt strävar efter att skapa produkter som överträffar användarnas förväntningar. När jag först höll i Shadow Systems DR920, kände jag genast den ergonomiska designen och balansen. Den väl utformade varbygeln tillåter ett högt grepp på pistolen vilket ger en känsla av kontroll och precision. Pistolen är tillverkad med en robust ram av rostfritt stål och en mantel som är lätt att greppa. Detta bidrar till dess hållbarhet och pålitlighet. Shadow Systems DR920 erbjuder enastående prestanda. Med sin korta och distinkta avtryckare och matchkvalitetspipa levererar den snabba och exakta träffar. En av de största fördelarna med denna pistol jämfört med konkurrerande produkter är dess förmåga att montera optik direkt på manteln. Dessutom är den kompatibel med flera olika märken av rödpunktsikten, vilket ger användaren en rad alternativ att välja mellan. Fördelarna med DR920 inkluderar dess hållbarhet, anpassningsförmåga och exakta skottbild. Dessutom kommer den med en tygväska, två 17-skotts magasin, magasinsbrunn och tre olika grepp.
Vi anser att Shadow Systems Pistol DR920 9 mm är värd ett betyg av 4.8 av 5.

Vårt betyg

Se pris
Canik Pistol TP9SFx Rival, Kal 9x19, SAO, 18 skott
Cirka Pris 14000 kr

Canik Pistol TP9SFx Rival, Kal 9×19, SAO, 18 skott

Canik är ett turkiskt företag som tillverkar prisvärda och pålitliga vapen av hög kvalitet. När jag först höll i Canik TP9SFx Rival, märkte jag direkt dess robusta konstruktion och balans. Den ligger bekvämt i handen och ger en känsla av kontroll och precision. Pistolen är tillverkad med en robust ram av stål och en mantel med serateringar både fram, bak och upptill för bra grepp. Dessutom har den en vändbar magasinsspärr och en ambidextriös mantelspärr. Canik TP9SFx Rival presterar utmärkt. Med sin 5″ flutade pipa, ställbara riktmedel och fiberoptiskt korn levererar den snabba och exakta träffar. En av de största fördelarna med denna pistol jämfört med konkurrerande produkter är dess prisvärdhet. Trots sin låga kostnad erbjuder den funktioner och prestanda som matchar eller överträffar dyrare alternativ. Fördelarna med TP9SFx Rival inkluderar dess hållbarhet, anpassningsförmåga och exakta skottbild. Dessutom kommer den med totalt 2 st magasin, magasinspåfyllare, avtagbar magasinsbrunn, totalt 4 st olika optikplattor, totalt 3 st olika greppstorlekar, verktyg och rengöringsstång, extra fiberoptik till kornet, avtagbar förlängning av magasinsspärren, ”propp”, och manual.
Vi ger betygetet av 4.6 av 5. Detta främst på grund av användavänligheten och priset

Vårt betyg

Se pris
Glock 45 MOS 9x19
Cirka Pris 10500 kr

Glock 45 MOS 9×19

Glock är ett österrikiskt företag känt för sina pålitliga och högpresterande pistoler som används av både civila och militära organisationer över hela världen. När jag först provade Glock 45 MOS 9×19, upplevde jag direkt dess ergonomiska design och balans. Den är enkel att använda och känns väldigt träffsäker och pålitlig. Pistolen är tillverkad med en robust ram av polymer och en mantel av stål. Dess slitstarka nDLC finish och mer avrundade profil på manteln gör den hållbar och pålitlig. Glock 45 MOS 9×19 presterar utmärkt. Med sin kallhamrade pipa med matchkröning och det förbättrade ”Safe Action” systemet levererar den snabba och exakta träffar. En av de största fördelarna med denna pistol jämfört med konkurrerande produkter är dess Modular Optics System (MOS) som gör att du kan montera rödpunktsikte. Dessutom är den förberedd för montering av rödpunktsikte och kommer med 4 st montageplattor som passar vanligt förekommande rödpunktsikten. Fördelar med Glock 45 MOS 9×19 inkluderar dess hållbarhet, anpassningsförmåga och exakta skottbild. Dessutom kan du enkelt anpassa pistolen till din handstorlek med ett antal olika medföljande greppinlägg, utan att ändra kolvvinkeln.
Baserat på min egen erfarenhet och recensioner, skulle jag ge Glock 45 MOS 9×19 ett betyg av 4.6 av 5.

Vårt betyg

Se pris
Canik Pistol TP9 SFx Rival-S, Crome, 9mm
Cirka Pris 15000 kr

Canik Pistol TP9 SFx Rival-S, Crome, 9mm

Canik är ett turkiskt varumärke känt för att tillverka prisvärda och pålitliga pistoler av hög kvalitet.
När jag först testadeCanik TP9 SFx Rival-S, märkte jag snabbt vilken kvalitet det kändes att pistolen hade. Man fick ett mycket behagligt grepp och den var enkelt att skjuta med. Pistolen är tillverkad med en robust ram av stål och mantel har serateringar både fram, bak och upptill för bra grepp. Dess kromade finish ger den en elegant och distinkt utseende. Canik TP9 SFx Rival-S presterar utmärkt. Med sin 5″ flutade pipa, ställbara riktmedel och fiberoptiskt korn levererar den snabba och exakta träffar. En av de största fördelarna med denna pistol jämfört med konkurrerande produkter är dess prisvärdhet. Trots sin låga kostnad erbjuder den funktioner och prestanda som matchar eller överträffar dyrare alternativ. Fördelarna med TP9 SFx Rival-S inkluderar dess hållbarhet, anpassningsförmåga och exakta skottbild. Dessutom kommer den med totalt 2 st magasin, magasinspåfyllare, avtagbar magasinsbrunn, totalt 4 st olika optikplattor, totalt 3 st olika greppstorlekar, verktyg och rengöringsstång, extra fiberoptik till kornet, avtagbar förlängning av magasinsspärren, ”propp”, och manual.
Baserat på min egen erfarenhet skulle jag ge Canik Pistol TP9 SFx Rival-S, Crome, 9mm ett betyg av 4.6 av 5.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat pistol 9mm

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

 • Pris
 • Precision
 • Funktioner

Flera pistoler genomgick en serie fysiska tester för att utvärdera dess prestanda och tillförlitlighet. Vi sköt hundratals skott med vissa vapen under olika förhållanden för att se hur de presterade. Vi uppmärksammade faktorer som återkallande, precision, pålitlighet och hur lätt det var att ladda och avfyra vapnet. Vi konsulterade också med vapenexperter från våra lokala skytteklubbar och certifierade instruktörer för att få deras insikter och bedömningar av varje modell. Deras expertis bidrog till att ge en djupare förståelse för varje vapens styrkor och svagheter. För att få en bredare bild av varje modells prestanda, granskade vi också användarrecensioner från olika källor. Detta gav oss en insikt i hur pistolen presterar över tid och under olika förhållanden som vi kanske inte kunde replikera i våra tester. Slutligen jämförde vi alla data och information vi hade samlat för att rangordna varje vapen. Vi beaktade faktorer som prestanda, tillförlitlighet, pris, användarrecensioner och expertbedömningar. Vi övervägde också funktioner som magasinkapacitet, sikte och andra funktioner.
Observera att våra tester och jämförelser är avsedda att ge en guide till olika 9mm pistoler, men den bästa pistolen för dig kommer alltid att bero på dina individuella behov och omständigheter. Vi rekommenderar alltid att du provar ett vapen själv innan du gör ett köp.

Test av 9mm pistoler

Jämförelse av pistol 9mm

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisBra att vetaBetygTill butik
Glock17 Gen5 MOS FS, 9×19 mm Pistol10500 krBäst i test4,7/5Se pris
SIG Sauer Pistol P320 X-Five Legion 9 mm19000 krBra, lite dyr4,6/5Se pris
Shadow SystemsPistol DR920 9 mm Elite Tritium BLK Frame TB Bronze16000 krBäst precision4,8/5Se pris
Canik Pistol TP9SFx Rival Kal 9×19 SAO 18 skott14000 krPrisvärd4,6/5Se pris
Glock45 MOS 9×1910500 krHållbar4,6/5Se pris
Canik Pistol TP9 SFx Rival-S Crome 9mm15000 kr2 magasin4,6/5Se pris
9mm pistol

Köpguide pistol 9mm

Att köpa en 9mm pistol kan verka överväldigande med tanke på det stora utbudet av modeller och märken som finns tillgängliga. Denna guide har som mål att förenkla processen genom att belysa nyckelfaktorer som du bör överväga när du väljer rätt vapen för dina behov.

 1. Syfte
  Det allra första steget mot att hitta rätt 9mm pistol är att identifiera ditt primära syfte med att äga ett. Användningsområdet kan variera från sportskytte, självförsvar, till att vara en del av en vapensamling. Varje scenario kräver olika funktioner och prestanda från vapnet, så det är viktigt att ha klart för sig vad du vill ha ut av din pistol innan du gör ditt val.
 2. Tillförlitlighet
  Tillförlitligheten hos en 9mm pistol är avgörande. Du behöver ett vapen som konsekvent fungerar under alla omständigheter. Gör grundlig forskning om olika modeller, läs recensioner och diskutera med experter eller andra vapenägare för att få en känsla för vilka modeller som är mest tillförlitliga.
 3. Storlek och vikt
  Storleken och vikten på din pistol kommer att ha en direkt inverkan på hur bekväm den är att bära och använda. Om du planerar att bära vapnet regelbundet, kan en mindre och lättare modell vara mer lämplig. Men kom ihåg att mindre vapen ofta har mindre magasinkapacitet och kan vara svårare att skjuta med precision.
 4. Magasinkapacitet
  Magasinkapaciteten är en annan viktig faktor att överväga. Om du planerar att använda pistolen för självförsvar, kan ett högre antal skott i magasinet vara fördelaktigt. För sportskytte kan en större kapacitet ge dig fler skott mellan laddningarna, vilket kan vara en fördel i vissa situationer.
 5. Sikte
  Siktets kvalitet och funktionalitet kan ha stor inverkan på din skjutprecision. Vissa modeller kommer med fasta sikten, medan andra erbjuder justerbara alternativ. Det finns också modeller som är kompatibla med olika typer av sikten, inklusive rödpunktsikten, vilket kan förbättra din träffsäkerhet.
 6. Pris
  Priset på 9mm pistoler varierar kraftigt, beroende på märke, modell och funktioner. Bestäm din budget i förväg och tänk på att du också behöver budgetera för tillbehör som ammunition, hölster och extra magasin.
 7. Funktioner
  Varje 9mm pistol kommer med en rad olika funktioner. Dessa kan inkludera allt från olika säkerhetsfunktioner, till möjligheten att anpassa greppet för en mer personlig passform. Gör en lista över de funktioner som är mest viktiga för dig och använd den som en checklista när du jämför olika modeller.
 8. Märke
  Det finns flera ansedda märken som tillverkar 9mm pistoler, såsom Glock, SIG Sauer, Beretta och Smith & Wesson. Dessa märken är kända för sin höga kvalitet och prestanda, men det kan finnas mindre kända märken som också erbjuder utmärkta produkter.
 9. Juridiska överväganden
  Innan du köper en 9mm pistol, se till att du är medveten om och förstår alla lagar och regler som gäller för vapenägande och bärande i ditt område. Detta kan innefatta allt från licenskrav till bakgrundskontroller och begränsningar på var och när du kan bära vapnet.

Att köpa en pistol är ett stort beslut som kräver noggrann forskning och eftertanke. Genom att överväga dessa faktorer kan du hitta en 9mm pistol som uppfyller dina behov och förväntningar.

Bästa 9mm pistol
Bästa 9mm pistol

Redaktionen

Jaktreview.se

Frågor och svar

Frågor och svar

Vilka är de mest populära märkena för 9mm pistoler?

Några av de mest populära märkena inkluderar Glock, SIG Sauer, Beretta, Smith & Wesson och Heckler & Koch. Dessa märken är kända för sin tillförlitlighet, prestanda och hållbarhet.

Vad betyder 9mm?

9mm refererar till kalibern på pistolen, vilket är diametermåttet på kulans bredaste punkt. I detta fall är kulan 9 millimeter i diameter.

Hur många skott kan en 9mm pistol hålla?

Antalet skott en 9mm pistol kan hålla beror på dess magasinkapacitet. Många modeller har en kapacitet på 10 till 20 skott, men det finns också modeller med större eller mindre kapacitet.

Hur mycket kostar en 9mm pistol?

Priset på en 9mm pistol kan variera kraftigt beroende på märke, modell och funktioner. De kan kosta allt från några tusen kronor till över tio tusen kronor.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.