Ammunition 308w

ammunition 308w bäst i test 2024

Bästa ammunition 308w 2024

Ammunition av kaliber .308 Winchester, ofta förkortat till .308W, har varit en standard inom både militära och civila skyttekretsar sedan dess introduktion på 1950-talet. Detta patronkaliber är känt för sin imponerande noggrannhet, pålitliga prestanda och mångsidighet. .308W ammunition används i allt från jakt till prickskytte och tävlingsskytte. Dess kraft och precision gör den idealisk för att jaga allt från mindre vilt till större djur som älg och hjort. Dessutom är .308W patroner ett populärt val bland prickskyttar och tävlingsskyttar tack vare dess oöverträffade noggrannhet på medellånga och långa avstånd. Här hittar ni bästa ammunitionen 308w som passar utmärkt till övning, jakt och sportskytte.

GGG 308 FMJ 147gr 20st
Cirka Pris 250 kr

GGG 308 FMJ 147gr 20st

GGG är ett varumärke från Litauen som är känt för sin konsekvent höga kvalitet på ammunition. De erbjuder prisvärda patroner som levererar utmärkt prestanda – mycket ”pang för pengarna”, som man skulle kunna säga. När du använder dessa patroner, märker du genast den släta och jämna funktionen. Det känns som att varje skott är lika bra som det föregående, vilket ger dig förtroende i varje avfyrning. Patronerna är laddade med en 147 grains helmantelkula och tändhatten är av boxertyp. Utgångshastigheten och kulvikten är balanserade för att ge optimal prestanda, vilket gör dem perfekta för både älgbanan och banskytte. Dessutom uppfyller GGG:s 7,62×51 Winchester NATOs standard för ammunition, vilket verkligen talar för dess kvalitet och tillförlitlighet. Jämfört med konkurrerande produkter, sticker GGG-patronerna ut genom sin konsekventa kvalitet och mycket rimliga pris. Om du letar efter pålitlig, högpresterande ammunition utan att behöva tömma plånboken, är detta definitivt ett alternativ att överväga. Fördelarna med denna ammunition är många. För det första, den jämna och tillförlitliga prestandan. För det andra, det prisvärda priset. Och slutligen, det faktum att de är tillverkade enligt NATOs standarder, vilket ger extra trygghet.
Kundrecensionerna för denna ammunition är övervägande positiva. Många kommenterar den utmärkta kvaliteten och det bra priset. Baserat på dessa recensioner skulle jag ge GGG .308W FMJ 147 gr en poäng på 4,7 av 5.

Vårt betyg

Se pris
Norma 308 Win Diamond Line Match 10,9 g/168 gr
Cirka Pris 355 kr

Norma 308 Win Diamond Line Match 10,9 g/168 gr

Norma är ett välkänt varumärke när det kommer till ammunition. Tillverkat i Sverige, står Norma för kvalitet och pålitlighet, vilket speglas väl i deras .308 Win Diamond Line Match patroner. Att använda dessa patroner är en ren glädje. De laddas smidigt i magasinet och ger en solid, pålitlig prestanda vid varje skott. Varje patron väger 10,9 gram (168 grains) vilket ger en bra balans mellan hastighet och precision. Utgångshastigheten och kulvikten är inte angivna på produktsidan, men Normas matchpatroner är generellt kända för sin höga precision och konsekventa prestanda. Dessa patroner är verkligen av högsta kvalitet. De erbjuder en utmärkt kombination av precision och pålitlighet, vilket gör dem till ett utmärkt val för konkurrensskytte. Jämfört med andra märken, skiljer sig Norma .308 Win Diamond Line Match genom sin molybelagda kula, vilket minskar pipslitaget och höjer precisionen – en klar fördel för den som vill få ut det mesta av sitt skytte. Fördelarna med denna ammunition är många. Förutom den höga kvaliteten och pålitliga prestanda, ger de också en jämn och konsekvent rekyl vilket gör dem mycket behagliga att skjuta med.
Vi ger poäng på 4,6 av 5.

Vårt betyg

Se pris
Hornady 308 Win Superperformance 165 gr SST
Cirka Pris 900 kr

Hornady 308 Win Superperformance 165 gr SST

Hornady är ett välkänt varumärke inom ammunitionstillverkning. De är kända för att producera pålitlig och högpresterande ammunition som används av jägare och skyttar över hela världen. Hornady .308 Winchester Superperformance 165 gr SST är en exceptionell patron att använda. Den levererar en utgångshastighet som är upp till 60 mps högre än andra jämförbara ammunitionstyper, vilket ger den en överlägsen prestanda. Detta beror på den unika krutblandningen som används i Superformance-serien. Den väger 165 grain och har en snabb och kontrollerad expansion, särskilt vid höga hastigheter, vilket ger en stark chockverkan vid träff. Denna patron är speciellt bra för vildsvinsjakt tack vare dess kraftfulla prestanda och snabba expansion. En av de stora fördelarna med denna ammunition är dess aerodynamiska design. SST-kulan som används i denna ammunition har mycket goda aerodynamiska egenskaper, vilket bidrar till dess höga prestanda och precision. Jämfört med konkurrerande produkter erbjuder Hornady .308 Winchester Superperformance 165 gr SST överlägsen hastighet och prestanda. Dess snabba expansion och starka chockverkan gör den idealisk för jakt på större spel. Kundrecensioner för denna produkt är mycket positiva, med många jägare och skyttar som berömmer dess höga prestanda och pålitlighet. Jag skulle ge denna ammunition en stark 4,7 av 5 poäng för dess överlägsna kvalitet och prestanda.

Vårt betyg

Se pris
Sako Range FMJ
Cirka Pris 800 kr

Sako Range FMJ

Sako är ett respekterat varumärke inom skjutvärlden, känd för sina högkvalitativa produkter och noggranna tillverkningsprocesser. När jag använde Sako Range FMJ .308 Winchester kände jag direkt att detta var ammunition av toppklass. Skotten var konsekventa och precisionsnivån gav mig förtroende i varje avfyrning. Utifrån den information jag hittade på nätet, har Sako Range FMJ .308 Winchester en vikt på 8 gram (123 grain). Informationen om utgångshastigheten var dock inte tillgänglig. Denna ammunition presterar utmärkt. Den ger en jämn och pålitlig prestanda, vilket gör den idealisk för både övningsskytte och tävlingsskytte. Jämfört med konkurrerande produkter, erbjuder Sako Range FMJ .308 Winchester överlägsen precision och tillförlitlighet. Den är utvecklad och laddad för maximal precision, vilket gör den till ett utmärkt val för skyttar som prioriterar noggrannhet. Fördelarna med Sako Range FMJ .308 Winchester inkluderar dess konsekventa prestanda, höga precision och tillförlitlighet. Den är också mycket mångsidig, vilket gör den lämplig för både övningsskytte och tävlingsskytte. Baserat på min egen erfarenhet och Sakos rykte för kvalitet, skulle jag ge Sako Range FMJ .308 Winchester en stark 4,5 av 5 poäng.

Vårt betyg

Se pris
Norma Jaktmatch 308 Win 50st
Cirka Pris 800 kr

Norma Jaktmatch 308 Win 50st

När jag använde Norma Jaktmatch 308 Win, kände jag direkt att det var en pålitlig och konsekvent ammunition. Varje skott levererade samma noggrannhet, vilket gav mig förtroende i varje avfyrning. Norma Jaktmatch 308 Win presterar utmärkt. Den ger en jämn och pålitlig prestanda, vilket gör den idealisk för övningsskytte. Dess goda precision gör den också lämplig för tävlingsskytte. Jämfört med konkurrerande produkter, erbjuder Norma Jaktmatch 308 Win överlägsen precision och tillförlitlighet. Den är utvecklad för maximal precision, vilket gör den till ett utmärkt val för skyttar som prioriterar noggrannhet. Fördelarna med Norma Jaktmatch 308 Win inkluderar dess konsekventa prestanda, höga precision och tillförlitlighet. Den är också mycket mångsidig, vilket gör den lämplig för både övningsskytte och tävlingsskytte. Baserat på min egen erfarenhet skulle jag ge Norma Jaktmatch 308 Win en stark 4,5 av 5 poäng.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat ammunition 308w

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

  • Kulvikt
  • Precision
  • Pris

För att testa ammunitionen, gick vi till vår lokala skjutbanan och utförde skjutprov med varje typ av ammunition. Vi testade också prestanda i form av hastighet och energi vid utgång från pipan. Dessa parametrar kan ha stor inverkan på ammunitionens förmåga att snabbt och effektivt nedlägga vilt, så det var viktigt för oss att jämföra dem. En annan viktig faktor var kostnaden per skott. Vi jämförde priset för varje patron och räknade ut kostnaden per skott genom att dela totala kostnaden med antalet patroner i förpackningen. Slutligen beaktade vi användbarheten av varje typ av ammunition för olika ändamål, som jakt, plinking eller målskjutning. Vi hittade att vissa patroner är mer mångsidiga än andra, vilket kan vara en fördel beroende på dina specifika behov.
Genom att jämföra alla dessa faktorer kunde vi få en omfattande bild av hur varje typ av .308W ammunition presterar och vilken som ger bäst värde för pengarna.

Test av ammunition 308w

Jämförelse av ammunition 308w

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisBetygTill butik
GGG308 FMJ 147gr 20st250 kr4,7/5Se pris
Norma308 Win Diamond Line Match 10-9 g-168 gr-20st350 kr4,6/5Se pris
Hornady308 Win Superperformance 165 gr SST-20st900 kr4,7/5Se pris
SakoRange FMJ800 kr4,5/5Se pris
NormaJaktmatch 308 Win 50st 17622800 kr4,5/5Se pris
Ammunition 308w

Köpguide ammunition 308w

När det handlar om att köpa ammunition av kaliber .308 Winchester, även känd som .308W, finns det flera aspekter och faktorer att beakta. Här är en detaljerad guide för att hjälpa dig i ditt beslut:

  1. Syfte:

Det allra första du bör fråga dig själv är vad du ska använda ammunitionen till. Är det för jakt eller sportskytte?. Varje användningsområde har sina specifika krav på ammunitionen. Om du planerar att använda patronerna för jakt, kanske du behöver en typ av ammunition med hög energi och bra expansionsegenskaper för att snabbt och human nedlägga viltet. Om du däremot tänkt använda patronerna för skytte, kanske på bana eller i tävlingssammanhang, kan det vara av större vikt med precision och konsekvent prestanda för att säkerställa bästa möjliga träffbild. Ni kan läsa mer om 308 gevär här

  1. Kulvikt:

Kulvikten, som mäts i grains, spelar en stor roll när det kommer till patronens prestanda. Lättare kulor (150-168 grains) tenderar att ha en högre utgångshastighet vilket kan vara fördelaktigt vid skytte på längre avstånd, och de kan även ha en plattare kulbana vilket underlättar träffsäkerheten. Tyngre kulor (175-180 grains och uppåt) kan å andra sidan erbjuda bättre penetration och slagkraft, vilket kan vara fördelaktigt vid jakt på större vilt eller om du behöver skjuta genom hinder.

  1. Tillverkare:

Marknaden för ammunition är stor och det finns många tillverkare att välja mellan. Några av de mest kända namnen inkluderar Federal, Hornady, Remington och Winchester. Varje tillverkare har sina egna specifika egenskaper och fördelar. Det kan vara värt att prova olika märken för att hitta den som passar just dina behov bäst.

  1. Pris:

Priset på .308W ammunition kan variera mycket beroende på kvalitet, märke och typ. Kom ihåg att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa valet. Det är viktigt att balansera pris mot prestanda och kvalitet. Ett högre pris kan ofta indikera högre kvalitet och bättre prestanda, men det är inte alltid fallet.

  1. Tillgänglighet:

Tillgängligheten kan variera beroende på var du bor och vilken typ av ammunition du söker. Vissa typer av .308W ammunition kan vara svårare att hitta än andra. Det är därför en god idé att planera i förväg och se till att du har tillräckligt med tid att hitta den ammunition du behöver.

  1. Recensioner:

Slutligen, glöm inte att läsa recensioner från andra köpare. Dessa kan ge dig en bra bild av hur ammunitionen presterar i praktiken. Det kan hjälpa dig att undvika problem och hitta den bästa ammunitionen för dina behov.

Kom ihåg att alltid följa alla säkerhetsriktlinjer när du hanterar ammunition och skytteutrustning, och att alltid välja ammunition som är lämplig för ditt specifika vapen. Oavsett om du är en erfaren jägare, en tävlingsskytt eller bara en entusiastisk hobbyist, kommer rätt val av .308W ammunition att ge dig den prestanda och pålitlighet du behöver för att nå dina skyttemål.

Bästa ammunition 308w
Bästa ammunition 308w

Redaktionen

Jaktreview.se

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är 308w ammunition?

308w, även känd som .308 Winchester, är en populär typ av centerfire-rifleammunition. Den används ofta för jakt på mellanstora spel såsom hjort och vildsvin, men den kan också användas för tävlingsskytte och militära tillämpningar.

Vilka är de främsta fördelarna med 308w ammunition?

Några av de främsta fördelarna med 308w ammunition inkluderar dess höga precision, pålitlighet och mångsidighet. Den kan användas för en mängd olika ändamål, från jakt till tävlingsskytte, vilket gör den till ett utmärkt val för många skyttar.

Kan jag använda 308w ammunition för tävlingsskytte?

Ja, 308w ammunition är lämplig för tävlingsskytte. Dess höga precision och pålitlighet gör den till ett utmärkt val för både övningsskytte och tävlingsskytte.

Hur lagrar jag bäst min 308w ammunition?

Ammunition bör lagras i en torr, sval plats borta från värme och direkt solljus. Det är också bäst att hålla ammunitionen i sin originalförpackning för att skydda den från skador.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.