22lr pistol

22lr pistol bäst i test 2024

Bästa 22lr pistol 2024

22lr-pistoler är ett populärt val för både nybörjare och erfarna skyttar. De är kända för sin lätthet, låga rekyl och brist på ljud jämfört med större kalibrar, vilket gör dem till ett utmärkt val för de som är nya inom skytte. Dessutom är .22lr ammunition ofta billigare än andra kalibrar, vilket gör dessa pistoler till ett kostnadseffektivt alternativ för regelbunden träning och övning. Dessa pistoler används i en mängd olika situationer, inklusive målskytte, jakt på småvilt och vanlig hobbyskytte. Med en rad olika modeller och stilar att välja mellan, finns det en .22lr pistol som passar alla från den mest kräsna samlaren till den mest ivriga sportskyttaren. Oavsett om du är ute efter en klassisk revolver eller en modern halvautomatisk pistol, finns det en .22lr pistol som kommer att uppfylla dina behov. Här hittar ni de bästa 22lr pistolerna.

Sidan innehåller annonslänkar

Topplista 22lr pistol

 1. SIG SauerP322 .22LR Pistol 20RD
 2. MatchgunsMG2 pistol .22LR med kolv
 3. Glock44, .22LR

SIG Sauer P322 .22LR Pistol 20RD
Cirka Pris 9800 kr

SIG Sauer P322 .22LR Pistol 20RD

Den här recensionen handlar om SIG SauerP322 .22LR Pistol 20RD, en avancerad och pålitlig pistol som sätter en ny standard i sin klass. Tillverkad av SIG Sauer, ett varumärke känt för sina högkvalitativa vapen, är denna pistol designad för att ge dig en dynamisk skytteupplevelse. När du håller pistolen i handen känner du genast kvaliteten på materialen den är tillverkad av. Den robusta konstruktionen och den genomtänkta designen visar att SIG Sauer inte har gjort några kompromisser när det gäller prestanda och hållbarhet. En av de mest imponerande egenskaperna hos SIG SauerP322 är dess kapacitet. Med en 20+1 skotts kapacitet ger den dig gott om skott innan du behöver ladda om. Detta är en avsevärd fördel jämfört med andra produkter på marknaden som kanske inte erbjuder samma skottkapacitet. Fördelarna med denna pistol sträcker sig dock långt bortom dess skottkapacitet. Den är Optics Ready, vilket innebär att du enkelt kan byta ut det justerbara öppna riktmedlet mot t.ex. SIGs ROMEO Zero. Dessutom kommer den med en gängad pipadapter som gör det möjligt att montera ljuddämpare. Dessa funktioner ger dig mer flexibilitet och kontroll över din skytteupplevelse.
Kundrecensionerna för SIG SauerP322 .22LR Pistol 20RD är övervägande positiva, med många kunder som berömmer dess prestanda och tillförlitlighet. På en skala från 1 till 5 skulle jag ge den en stark 4.6.

Vårt betyg

Se pris
Matchguns MG2 pistol .22LR med kolv
Cirka Pris 16500 kr

Matchguns MG2 pistol .22LR med kolv

Matchguns MG2 .22LR Pistol med kolv är en toppmodern pistol som erbjuder otrolig precision och en unik känsla. Tillverkad av Matchguns, ett varumärke känt för sina innovativa och högkvalitativa vapen, kommer denna pistol att förändra din syn på skytte. När du håller MG2 i handen, känner du genast hur väl den är konstruerad. Den är tillverkad med hjälp av den senaste tillverkningstekniken, vilket möjliggör underhåll av konsekvent snävare toleranser för alla komponenter. Att använda MG2 är en fröjd. Den har en låg rekyl, tack vare en rad tekniska åtgärder som minskat rekyl med upp till 50% utan användning av stora motvikter. Dessutom är dess kompakta design och idealiskt placerade patronläge (bara 60 mm från stödet för skjuthanden) en verklig fördel för skyttar. MG2 är inte bara bra – den är exceptionell. Den maximalt tillåtna pipan på 152mm och det anatomiskt utformade greppet, som finns i både höger och vänsterutförande och i alla storlekar, gör detta till en av de mest anpassningsbara pistolerna på marknaden. En av de mest framträdande fördelarna med MG2 jämfört med konkurrerande produkter är dess flexibilitet. Pistolen kan levereras med en motvikt, vilket ger dig möjlighet att anpassa vapnet perfekt till dina personliga behov.
Kundrecensionerna för Matchguns MG2 .22LR Pistol är mycket goda. Med tanke på dess imponerande funktioner och precision, skulle jag ge den en stark 4.8 av 5.

Vårt betyg

Se pris
Glock 44, .22LR
Cirka Pris 6700 kr

Glock 44, .22LR

Glock är ett världsledande varumärke som är känt för att tillverka pålitliga och hållbara pistoler. När jag använde Glock 44 i kaliber .22LR upplevde jag att den var enastående. Pistolen har samma ergonomi och storlek som Glock 19 vilket gör den mycket bekväm att hålla och skjuta med. Den kändes balanserad i handen och avfyrningen var mjuk och precis. Glock 44 är tillverkad av en kombination av polymer och stål vilket ger den robusthet och lång livslängd. Den är lätt och lätthanterlig, vilket gör den idealisk för både nybörjare och erfarna skyttar. Glock 44 är en utmärkt pistol. Den erbjuder en kombination av pålitlighet, precision och komfort som få andra .22LR-pistoler kan matcha. En fördel med Glock 44 jämfört med konkurrerande produkter är dess magasinskapacitet. Magasinet rymmer 10 patroner vilket är mer än vad många andra .22LR-pistoler erbjuder. Fördelarna med Glock 44 inkluderar dess pålitlighet, precision, komfort och magasinskapacitet. Dessutom är den tillverkad av högkvalitativa material vilket innebär att den kommer att hålla länge.
Baserat på min egen upplevelse skulle jag ge Glock 44 en poäng på 4,5 av 5.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat 22lr pistoler

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

 • Pris
 • Precision
 • Övrigt

För att testa och jämföra .22lr pistoler har vi följt en noggrant utformad process som säkerställer en rättvis bedömning av varje vapen. Först valde vi ett brett urval av populära .22lr pistoler från välrenommerade tillverkare som Glock, SIG Sauer och Matchguns. Valet baserades på tillgänglighet, popularitet och kundrecensioner. Vi inspekterade varje pistol för att bedöma dess byggkvalitet, ergonomi och design. Vi undersökte materialen, eftersom dessa kan påverka pistolen hållbarhet och prestanda.
Vi sköt med varje pistol på en skjutbana för att bedöma dess prestanda på vår lokala skytteklubb. Vi bedömde precision, pålitlighet och känsla vid avfyrning. Vi noterade även eventuella problem eller oregelbundenheter.Efter att ha testat varje pistol, jämförde vi dem mot varandra. Vi tog hänsyn till faktorer som pris, prestanda, ergonomi, pålitlighet och kundrecensioner för att rangordna dem.

Test av 22lr pistoler

Jämförelse av 22lr pistoler

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisKommentarBetygTill butik
SIG SauerP322 .22LR Pistol 20RD9800 krBäst i test4.6/5Se pris
MatchgunsMG2 pistol .22LR med kolv16500 krBäst precision4.8/5Se pris
Glock44, .22LR6700 krPrisvärdast4.5/5Se pris
22lr pistol

Köpguide 22lr pistol

Att köpa en .22lr pistol kan vara en enorm uppgift, särskilt med tanke på det breda utbudet av modeller och märken som finns tillgängliga på marknaden. Men oroa dig inte – den här omfattande guiden kommer att hjälpa dig att fatta ett informerat beslut när du väljer din .22lr pistol.

 1. Användning

Det första du behöver tänka på är vad du planerar att använda pistolen för. För många är .22lr pistoler ett utmärkt verktyg för att lära sig grunderna i skytte tack vare deras lätta rekyl och billiga ammunition. De är också populära för målskytte, särskilt för precisionsskytte på längre avstånd. För det andra kan en .22lr pistol vara ett bra alternativ för jakt på småvilt, som kaniner och ekorrar.

 1. Storlek och vikt

Nästa faktor att tänka på är storleken och vikten på pistolen. Detta är särskilt viktigt om du planerar att bära pistolen regelbundet eller om du har mindre händer. Du vill ha en pistol som är bekväm att hålla och manövrera, och som inte blir för tung att bära efter en längre tid.

 1. Tillförlitlighet

Tillförlitligheten hos en .22lr pistol är också en viktig faktor. Du vill ha en pistol som kan hantera regelbunden användning och som inte kommer att svika dig när du behöver den som mest. Kontrollera recensioner och fråga andra skyttar om deras erfarenheter med de modeller du överväger.

 1. Pris

Priset på .22lr pistoler kan variera mycket beroende på märke, modell och de funktioner som ingår. Sätt en budget innan du börjar shoppa och försök att hålla dig till den. Kom ihåg att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa, och att investera i en högkvalitativ pistol nu kan spara dig pengar på lång sikt.

 1. Funktioner

Vissa .22lr pistoler kommer med extra funktioner, såsom justerbara sikten, utbytbara grepp och möjligheten att montera tillbehör. Även om dessa funktioner oftast kostar mer, kan de vara värda extra kostnaden beroende på dina specifika behov och preferenser.

 1. Ammunition

Slutligen, kom ihåg att alla .22lr pistoler inte fungerar lika bra med alla typer av .22lr ammunition. Vissa pistoler kan vara kräsna med vilken ammunition de tar, medan andra kan skjuta nästan vad som helst utan problem. Försök att få en uppfattning om vilken typ av ammunition som fungerar bäst med de modeller du överväger.

Att köpa en .22lr pistol är ett stort åtagande, men med rätt forskning och förberedelse kan du hitta den perfekta modellen för dina behov.

Minimalrekyl med 22lr pistol

Redaktionen

Jaktreview.se

Frågor och svar

Frågor och svar

Hur ofta behöver jag rengöra min .22lr pistol?

Det beror på hur ofta du använder ditt vapen och vilka krav du har på precision, samt hur väl du vill ta hand om ditt vapen.

Finns det olika typer av .22lr ammunition?

Ja, det finns många olika typer av .22lr ammunition tillgänglig för olika syften, inklusive sportskytte.

Vad är en .22lr pistol?

En .22lr pistol är en typ av handeldvapen som använder .22 Long Rifle ammunition, vilket är en populär och prisvärd typ av ammunition. Dessa pistoler är kända för sin låga rekyl och är ofta använda för småviltjakt, sportskytte och nybörjarträning.

Hur väl presterar .22lr pistoler jämfört med större kalibrar?

.22lr pistoler är generellt sett mindre kraftfulla än större kalibrar. Dock kompenserar de för detta med högre precision och lägre rekyl, vilket gör dem till ett utmärkt val för precisionsskytte och träning.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.