22lr ammunition

22lr ammunition bäst i test 2024

Bästa 22lr ammunition 2024

22lr, eller .22 Long Rifle, är en av de mest populära och allsidiga ammunitionstyperna i världen. Denna typ av ammunition har en lång historia och har använts i över ett sekel sedan dess introduktion i början av 1880-talet. Den lilla storleken och den lätta vikten gör 22lr till ett utmärkt val för en mängd olika skytteaktiviteter. Från småviltjakt och skadedjurskontroll till sportskytte och träning, är 22lr både praktiskt och ekonomiskt. En av de stora fördelarna med 22lr är dess låga rekyl, vilket gör det till ett utmärkt val för nybörjare som lär sig grunderna i skytte. Dessutom är 22lr ammunition generellt billig, vilket gör det möjligt att praktisera och förbättra sina skyttefärdigheter utan att det kostar en förmögenhet.

CCI Rimfire Ammunition 22 LR Standard Velocity LRN
Cirka Pris 55 kr

CCI Rimfire Ammunition 22 LR Standard Velocity LRN

22lr ammunition från CCI, specifikt deras Rimfire Ammunition 22 LR Standard Velocity LRN, är en produkt som verkligen levererar. CCI är ett välkänt varumärke inom skjutvärlden, känd för sin höga kvalitet och pålitlighet. Användningen av denna ammunition ger en smidig och tillfredsställande upplevelse. Varje skott avfyras med jämnhet och precision, vilket gör det till en fröjd att använda.
Denna specifika ammunition är tillverkad med en Lead Round Nose (LRN) kula, vilket bidrar till dess utmärkta prestanda. Kulans vikt är 40 grains (2,59 g), vilket ger den perfekta balansen mellan hastighet och påverkan. När det kommer till prestanda, är CCI’s 22lr ammunition svår att slå. Den ger konsekvent noggrannhet, vilket gör den idealisk för både träning och tävlingsskytte.
En stor fördel med CCI’s ammunition jämfört med konkurrerande produkter är dess pålitlighet. Varje patron är tillverkad till höga standarder. Fördelarna med denna ammunition sträcker sig bortom dess prestanda. Det faktum att det är tillverkat av ett betrodd varumärke som CCI innebär att du kan vara säker på att du får en produkt av hög kvalitet. Priset är även det mycket bra, speciellt då man ska övningsskjuta och det kan gå åt en hel del skott.
Vi ger ge denna ammunition en stark 4,6 av 5.

Vårt betyg

Se pris
CCI Rimfire Ammunition 22 LR Suppressor Solid 45 gr 50-box
Cirka Pris 140 kr

CCI Rimfire Ammunition 22 LR Suppressor Solid 45 gr 50-box

CCI’s Rimfire Ammunition 22 LR Suppressor Solid 45 gr är en imponerande ammunition. CCI är ett märke känt för pålitlighet och prestanda. Att använda denna ammunition känns smidigt och effektivt. Den avfyras med precision och ger en tillfredsställande känsla vid varje skott. Denna ammunition är tillverkad med en 45 grains (2,91 g) Jacketed Hollow Point-kula, vilket bidrar till dess utmärkta prestanda. Dess subsoniska hastighet minimerar ljudet, vilket gör den idealisk för användning i vapen med 22lr ljuddämpare.
Ammunitionen levererar konsekvent bra resultat, med pålitlig expansion av hollow-point-kulan även vid låga hastigheter. Detta ger utmärkt terminalprestanda. En stor fördel med CCI’s ammunition jämfört med konkurrerande produkter är dess optimering för användning i ljuddämpade vapen. Dess subsoniska hastighet och pålitliga funktion i halvautomatiska vapen sätter den i en egen klass. Fördelarna med denna ammunition sträcker sig bortom dess prestanda. Den rena brännande krutet minimerar blow-back och gör vapenrengöringen lättare.
Vi ger denna ammunition en stark 4,6 av 5.

Vårt betyg

Se pris
Geco 22LR semi-auto 2-6g-40 gr-50 st/ask
Cirka Pris 55 kr

Geco 22LR semi-auto 2-6g-40 gr-50 st/ask

Geco’s 22 LR semi-auto 2,6 g/40 gr ammunition är en produkt som imponerar stort. Geco är ett märke som är känt för att leverera prisvärda och tillförlitliga produkter. Ammunitionen är tillverkad med en 2,6 grams (40 grains), vilket bidrar till dess utmärkta prestanda. Den är speciellt gjord för semi-automatiska vapen, vilket gör den idealisk för sport- och tävlingsskytte. Denna ammunition från Geco levererar konsekvent bra resultat. Den ger pålitlig funktion och god precision, vilket gör den till ett utmärkt val för alla typer av skyttar. En stor fördel med Geco’s ammunition jämfört med konkurrerande produkter är dess prisvärdhet. Trots dess låga pris, kompromissar den inte med kvaliteten. Fördelarna med denna ammunition sträcker sig bortom dess prestanda och pris. Den är tillverkad av ett betrodd varumärke som Geco, vilket innebär att du kan vara säker på att du får en produkt av hög kvalitet. Vi ger denna ammunition 4,5 av 5.

Vårt betyg

Se pris
SK Standard Plus 22 LR-50 st-ask
Cirka Pris 75 kr

SK Standard Plus 22 LR-50 st-ask

SK Standard Plus 22 LR ammunition är en produkt som verkligen levererar. SK är ett märke känt för sin pålitlighet och prisvärda men kvalitativa produkter. Användningen av denna ammunition ger en smidig och tillfredsställande upplevelse. Varje skott avfyras med precision och ger en känsla av kontroll och tillförlitlighet, vilket gör det till en fröjd att använda. Denna specifika ammunition är tillverkad med en rundnos (RN) blykula, vilket bidrar till dess utmärkta prestanda. Kulans vikt är 2,59 gram (40 grains), vilket ger den perfekta balansen mellan hastighet och påverkan. När det kommer till prestanda, presterar SK’s 22lr ammunition utmärkt. Den ger konsekvent noggrannhet, vilket gör den idealisk för både träning och tävlingsskytte. En stor fördel med SK’s ammunition jämfört med konkurrerande produkter är dess prisvärdhet. Trots dess låga pris, kompromissar den inte med kvaliteten, vilket gör den till ett utmärkt val för skyttar på alla nivåer.
Betyget som vi ger SKStandard Plus 22 LR är 4,5 av 5.

Vårt betyg

Se pris
Norma Tac 22 LR 2-6g-40 gr ammunition 50 st-ask
Cirka Pris 50 kr

Norma Tac 22 LR 2-6g-40 gr ammunition 50 st-ask

Norma Tac .22 LR 2,6 g/40 gr ammunition är en riktig höjdare. Norma är ett välkänt och respekterat varumärke inom ammunitionstillverkning, känd för sin pålitlighet och kvalitet. Att använda denna ammunition ger en stark och jämn skjutupplevelse. Denna ammunition är tillverkad med en 2,6 grams (40 grains) LRN-kula, vilket bidrar till dess utmärkta prestanda. Den är designad för att ge optimal hastighet och påverkan. Norma Tac .22 LR ammunition levererar konsekvent bra resultat. Den erbjuder pålitlig funktion och hög precision, vilket gör den idealisk för både träning och tävlingsskytte. En stor fördel med Norma’s ammunition jämfört med konkurrerande produkter är dess höga prestanda trots sitt pris. Detta gör den till ett utmärkt val för skyttar på alla nivåer.Tillverkad av ett betrodd varumärke som Norma, kan du vara säker på att du får en produkt av hög kvalitet. Vi ger denna ammunition 4,4 av 5.

Vårt betyg

Se pris

Så har vi testat 22lr ammunition

Vi har främst tittat och jämfört dessa punkter

  • Utgångshastighet
  • Kulvikt
  • Pris

När vi testar och jämför 22lr ammunition, har vi en noggrann process för att säkerställa att vi ger de mest exakta och användbara resultaten.
Vi väljer ett urval av populära och högkvalitativa 22lr ammunition från olika tillverkare. Vi tar hänsyn till både pris och rykte för att ge en bra blandning av alternativ. Vi använder erfarna skyttar för att genomföra våra tester. Deras skicklighet och kunskap hjälper oss att bedöma ammunitionens prestanda på ett rättvist och konsekvent sätt. Vi utför våra tester under en rad olika förhållanden för att simulera de olika miljöer där ammunitionen kan användas. Detta inkluderar inomhus och utomhus tester, samt tester under olika väderförhållanden. Vi mäter flera aspekter av ammunitionens prestanda, inklusive dess precision, hastighet, och påverkan. Vi använder specialiserad utrustning för att säkerställa att våra mätningar är exakta.
Slutligen jämför vi resultaten från våra tester för att bestämma vilken ammunition som presterar bäst under olika förutsättningar. Vi tar hänsyn till alla aspekter av prestanda, samt pris och tillverkarens rykte, för att ge en helhetsbild av varje ammunitionens värde.

Test av 22lr ammunition

Jämförelse av 22lr ammunition

Här kan ni enkelt jämföra alla produkter som vi har valt att titta närmare på. Man bör alltid jämföra och läsa recensioner innan man gör ett köp. Speciellt om det är lite dyrare produkter.

ProduktCirka prisKulviktUtgångshastighetTill butik
CCI Rimfire Ammunition 22 LR Standard Velocity LRN55 kr2,59g326 m/sSe pris
CCI Rimfire Ammunition 22 LR Suppressor Solid 45 gr 50-box140 kr2,91g295 m/sSe pris
Geco 22LR semi-auto 2-6g-40 gr-50 st/ask55 kr2,6g350 m/sSe pris
SKStandard Plus 22 LR-50 st-ask75 kr2,59g320 m/sSe pris
NormaTac 22 LR 2-6g-40 gr ammunition 50 st-ask50 kr2,6g330 m/sSe pris
22lr ammunition

Köpguide 22lr ammunition

22lr ammunition, eller .22 Long Rifle, är en mycket populär typ av ammunition som används i en rad olika vapen, från pistoler till gevär. Denna ammunition är känd för sin mångsidighet och är en favorit bland många skyttar, både nybörjare och erfarna.

När du köper 22lr ammunition bör du först och främst överväga vad du planerar att använda den till. Är det för jakt på småvilt? Tävlingsinriktat skytte? Träning och övning? Varje aktivitet kan kräva en annan typ av ammunition för bästa resultat. För jakt på småvilt kan du vilja överväga höghastighetsammunition. Denna ammunition har mer kraft bakom varje skott, vilket ger större penetration och stoppkraft – viktigt när du behöver snabbt och humant döda ett djur. Du kan läsa mer om 22lr gevär här.

Om du deltar i tävlingsskytte, där precision och noggrannhet är avgörande, kan du överväga match-grade ammunition. Denna ammunition tillverkas till mycket höga specifikationer och testas grundligt för konsistens. Detta resulterar i mycket noggranna skott, vilket kan ge dig fördelen i en tävling. För dem som bara vill träna och öva, kan standard eller låghastighetsammunition vara ett bra val. Dessa är vanligtvis billigare än andra typer av 22lr ammunition, vilket gör dem bra för skjutövningar där du kommer att gå igenom mycket ammunition.

Priset på 22lr ammunition kan variera mycket, så det är viktigt att du gör din forskning och jämför priser innan du köper. Generellt sett kan du spara pengar genom att köpa i bulk, men kvaliteten kan vara lägre än om du köpte premium eller match-grade ammunition.

Tillförlitlighet är också en viktig faktor att överväga. Du vill inte hamna med ammunition som ständigt orsakar felmatningar eller misslyckade avfyrningar. Kontrollera recensioner och feedback från andra skyttar för att få en uppfattning om en viss typ av ammunitions tillförlitlighet. Slutligen, kom ihåg att inte all 22lr ammunition fungerar bra i alla vapen. Du bör alltid kontrollera ditt vapens manual eller konsultera en vapenexpert för att se vilken typ av ammunition som rekommenderas för just ditt vapen.

Att hitta rätt 22lr ammunition kan ta tid och experimenterande, men det är värt ansträngningen. Med rätt ammunition kommer du att kunna skjuta mer noggrant, effektivt och säkert, oavsett vad dina skyttebehov kan vara.

Bästa 22lr ammunitionen
Bästa 22lr ammunition

Redaktionen

Jaktreview.se

Frågor och svar

Frågor och svar

Vad är .22lr ammunition?

.22lr (Long Rifle) ammunition är en populär och prisvärd typ av ammunition som används i flera olika typer av vapen, inklusive revolvrar, pistoler och gevär. Den är känd för sin låga rekyl och är idealisk för träning, småviltjakt och sportskytte.

Vilket märke av .22lr ammunition är bäst?

Det finns många högkvalitativa märken som tillverkar .22lr ammunition, inklusive Geco, SK och Norma. Valet av märke kan bero på personliga preferenser, specifika behov och budget.

Är .22lr ammunition bra för jakt?

Ja, .22lr ammunition kan användas för jakt, men det är mest lämpligt för småvilt som kaniner och ekorrar. För större vilt kan det vara nödvändigt att använda en större kaliber.

Är .22lr ammunition säker att använda?

Ja, .22lr ammunition är säker att använda så länge man följer grundläggande säkerhetsrutiner. Det inkluderar att alltid behandla vapnet som om det är laddat, aldrig peka vapnet mot något man inte tänker skjuta på, och att alltid vara medveten om vad som ligger bakom målet.

Bra Jaktbutiker

Flera bra jaktbutiker

astrosweden
pnjakt
RevolutionRace

Läs de senaste jaktnyheterna

Vi har 30 års erfarenhet

Vi har ett team av både jägare, fiskare och friluftsmänniskor.